2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
milicic kleiza idealdir bizim için inşallah bu ikili olur kısalardan yana sorun yaşayacagımızı sanmıyorum . pota altı transferlerindeki dogru yada yanlış tercihler kaderimizi belirleyecekmiş gibi duruyor .

Jawai'ye üzülerek de olsa geldi gözüyle bakıyorum.İsmail Şenol ne dese çıkıyor.Bari yanına Kleiza gelse de ciddi katkı alabiceğimiz bir oyuncuyu kadroya dahil etmiş olsak.

bize gelen son litvanyalı yine nba'den kopup gelmişti de ne sevinmiştim...kleiza'nın da akıbeti ona benzemesin aman diyeyim..
bize gelen son litvanyalı'yı onunla ilgili gerçekleri gördükten sonra nasıl kullanacağımızı bilemedik..bence kenardan getirip 10 dakika onun hücum gücünden faydalanabilirdik..savunmada ne kadar zaafsa hücumda hala barutu vardı vardı..onun yerine aldığımız oyuncuyu da gördük...benim hanım litvanyalı,belki pozitif ayrımcılık yapıyor da olabilirim :)
transferlere gelirsek
kleiza,sakat değilse ona hayır demek mümkün değil..jawai-milicic ikilisinden milici tercihimdir ama ben ikisini birden almak isterdim..euroligde başarı için kriterim geçen yıl eurocupda aldığımız dereceye göredir..eurocupda gruplardan çıkamayan takımın üstüne henry eklenecek-jawai ve erceg-klieza ikilisinden birisi+iç sahada müthiş seyirci baskısı eklenecek :)henry-erceg-kleiza-jawai sakatlık sorunu yaşayan ve yaşamış oyuncular..açıkçası tüm oyuculardan tam verim alırsak üstüne çeyrek finalde saha avantajı da bizde olursa f4 hayal değil..
bütçemizi bilmiyorum ama jawai-furkan ikilisinin yeteceğini sanmıyorum..

milicic-kleiza ikilisi direkt nba'den gelmiş olacagı için muhtemelen Avrupa'da dikkatleri çekecektir..

Kleiza eger saglıklı dönerse 4 numarada khryapa'nın verdigi katkıya benzer bir katkı verebilir.. çünkü içerden dışardan şut sokar, saha görüşü iyidir, takıma liderlik edebilir vs.

En son 2010'daki dünya şampiyonasında o genç Litvanya milli takımında neler yaptıgını çok iyi hatırlıyorum..O turnuvada da 4 oynamıştı.

Jawai transferi en başından beri hiç içime sinmiyor. Hele geride bıraktığımız sezonda N'Dong gibi her şeyiyle kalite kokan bir pivot performansına tanık olduktan sonra Jawai beni kesmez. Umarım bu transfer gerçekleşmez.

Kleiza'nın asıl pozisyonu 3 numara ama avrupada 4 numara da oynayabilir , fiziği müsait.Hatta tek kolla oynasa 4 numarada Macvan'dan daha iyi katkı vereceği kesin.

Milicic ya da Kleiza'dan en azından birisi gelse çok güzel olacak.

basket takimi icin transferde cilgin acele etmemize gerek oldugunu dusunmesem de piyasanin cok genis olmasi firsatlarin kacmasi demek olabilir; umarim gec kalinmaz, dun murat ozyer`i dinledim; sadece 4 ve 5 numara transferi dusundugumuzu soyledi; Jawai de Barcelona`da kalmak ve bize gelmek arasinda gidip geliyormus

arroyo-ender

gordon-domdom-göksenin

cenk-marko-sinan

kleiza-dudley

milicic-furkan

şöyle bir rotasyon EL'de 90 sayılara ulaşamaz fakat üst düzey savunma yaparak yediginden fazlasını atıp final four görür..

fakat daha önce de yazmıştım guard rotasyonu zayif..

arroyo-ender

gordon-domdom-göksenin

cenk-marko-sinan

kleiza-dudley

milicic-furkan

şöyle bir rotasyon EL'de 90 sayılara ulaşamaz fakat üst düzey savunma yaparak yediginden fazlasını atıp final four görür..

fakat daha önce de yazmıştım guard rotasyonu zayif..

Ocak ayında Engin'in de rotasyona gireceğini ve Gordon + Goksenin'in hatta Sinan'ın top getirebilen SG'ler olduğunu düşünürsek çok da zayıfız diyemeyiz. Oyun içinde PG'leri dinlendirebilriz yani.

Milicic+ Kleiza çok çok iyi olur. Ama sağlamsa Kleiza tabi.Sakatlığı öyle kolay atlatılan bir sakatlık değil ve Aralıktan beri oynamıyormuş.

Tekrar nüksederse ve gidip Macvan'ı da gönderirsek 4'te adam kalmaz.

Milicic adapte olabilirse iş yapar NBA'da bir türlü olmadı ama burada olabilir.

Bir şeyi netleştirelim Kleiza, Avrupa kariyerinin tamamını neredeyse PF pozisyonunda, yani 4 numarada oynadı. Gerek Litvanya Milli Takımı'nda, gerek Euroleague sayı krallığı yaşadığı Olympiacos sezonunda da öyleydi. 2009-2010'da Euroleague Normal Sezonu, 17.6 sayı 7.7 ribaund gibi bir ortalama ile bitirdi. Oly'nin Final Four yaptığı o sezonu genelde 17.1 sayı 6.5 ribaund gibi bir ortalama ile bitirdi, ki 22 maçın sadece birisinde çift hanelere çıkamamıştı, onda da 9 sayıda kalmıştı. Benzer şekilde Denver kariyerinde de genelde 4 numara oynadı, Toronto'dayken pek takip edemedim ama birkaç yerde okumuştum 2 numara oynatmak gibi fantezilere kadar gitmişler.

Sonuç olarak Kleiza, boyuna, fiziğine ve pozisyonuna göre son derece atlet, patlayıcı bir oyuncudur. Bu sebeple zaman zaman 3 numarada da kullanılmıştır, ama tarif etmek gerekirse 3.5'tan 4'tür. Litvanya Milli Takımı'nda da sıklıkla görmüşüzdür zaten. Oyun görüşü, atletikliği, patlayıcılığı, pas yeteneği, drive edişi, şutörlüğü.. Kısacası komple bir hücum silahında ne varsa o özelliklerin çoğuna sahiptir. Umarım sakatlık sorununu atlatmıştır ve gelir, sağlam bir Kleiza büyük fark yaratır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...