Jawai - Kleiza ikilisinin daha faydalı olacağını düşünüyorum. Çünkü ikisi farklı tip oyuncular. Kleiza şutu olan, Jawai ise pota altını darmaduman eden bir isim. Bir uzun yavaşladığında diğeri görevi tamamlayacaktır diye düşünüyorum.
Arroyo-Gordon-Domercant-Kleiza-Milicic olsa resmen favori oluruz Bunların ilk 3 ü tamam, 4.adam da tamam gibi. 5 numara kalıyor geriye.
Jawai - Kleiza ikilisinin daha faydalı olacağını düşünüyorum. Çünkü ikisi farklı tip oyuncular. Kleiza şutu olan, Jawai ise pota altını darmaduman eden bir isim. Bir uzun yavaşladığında diğeri görevi tamamlayacaktır diye düşünüyorum.
Sanırım aynı Jawai'yi izlemiyoruz, aldığı tavan süre 22-23 dakika olan bir oyuncunun hangi maçta pota altını "darma duman" ettiğini merak ettim açıkçası.
Sanırım aynı Jawai'yi izlemiyoruz, aldığı tavan süre 22-23 dakika olan bir oyuncunun hangi maçta pota altını "darma duman" ettiğini merak ettim açıkçası.
Ben cevap vereyim; en basitinden Kazan'dayken Euroelague Top Eight'te, Barcelona karşısında 21 sayı 10 ribaund ile oynadığı maç.
Jawai'yi beğenmez hale gelmişiz. İlginç diyorum gerçekten. Sağlam bir jawai çok büyük katkı sağlar takıma. Hatırlarsınız kimler geliyordu takıma. Andric'e tav oluyorduk. Malesef takımlar 1 senelik yatırımla kurulmuyor ne derseniz deyin. Elde de ergin ataman gibi bir hoca varken sahip çıkmaya bakalım. bir bildiği vardır. Sakat olmayan jawai'ye de kimsenin burun kıvırmaması lazım net.
kazan'dayken andric'in karşısında küçük düşen Jawai ile geçtigimiz yıl barca'da oynayan Jawai arasında ciddi farklar vardı..bariz bir şekilde geliştirmiş kendini..saglıklı bir Jawai 25 dk civarında fizigi ve atletizmiyle ciddi ciddi pota altını domine edebilir..
fakar Milicic'in oluru varsa tabiki Milicic...
Neye göre N'Dong'u aratmayacak bir oyuncu değil, bana göre Jawai daha iyi bir oyuncu mesela. Tarzları farklı bu doğru, ama Jawai'nin N'Dong gibi orta mesafesi olmasa da çok daha etkili bir hücum silahıdır, bire biri vardır, P&R oynar, güçlüdür. Birebirde gayet iyi bir savunmacıdır, P&R savunmasında zaafiyet yaşasa da. Totalde N'Dong'dan daha önde bir oyuncudur.
Jawai'nin az süre almasından dem vuruyorsunuz, N'Dong'un kariyerine hiç baktınız mı? Peki N'Dong hiç 20 dakikanın üstüne çıkan süreler almış mı bizden önce, kaldı ki bize geldiğinde 35 yaşındaydı ve gayet de 20+ süreler verdik biz. Jawai'nin ise süre ortalaması, N'Dong'tan daha fazla.
Kısacası bazı şeyler üzerinden gidiliyor, ama bana göre N'Dong özel bir oyuncu olsa, bize çok iyi katkı verse de Jawai'den iyi bir oyuncu değildi. Jawai daha farklı tipte bir uzun, ama daha skor opsiyonu güçlü, daha sert, daha güçlü. Bunun yanı sıra ribaund ve savunma özellikleri de gayet iyi düzeyde. Tek handikapı var, sakatlığı. Eğer gerekli incelemeler yapılır, sıkıntı olmadığı anlaşılırsa ben gayet memnun olurum. Bir de P&R savunmasındaki zaafiyeti baş ağrıtabilir, ama güçlü yanlarını sivriltip, zayıf yanlarını saklamak da basketbolun gerekliliklerinden, Ergin Hoca bunu yapacaktır.
O zaman kleiza'ya da burun kıvıracaksın sakatlık durumu olduğu için bak tabiki Haklısın sakatlık problemini atlatamazsa zaten gelmesin. 2-3 mesaj önce de yazmıştım. O konu en baştan halledilsin sağlıklı biçimde oynasın biz de öyle isteriz. Ama burun kıvrılacak bir oyuncu asla değil. 14 15 milyon dolar bütçe olabilir ama bu savurabiliyoruz anlamına da gelmemesi lazım. Fb örneğini gördük geçen seneki. İyi oyuncular seni her zaman iyi bir yerlere getirir ama esas olan da takım oyunudur. Jawai gibi bir adama burun kıvrılması çok ilginç N'dong dan eksiği yok fazlası vardır üstüne üstlük daha atletiktir. Sakatlık diyorsanız tamam sizle aynı görüşteyim o konuda da.Uzun süreli bir sakatlığı var Jawai'nin, transferi konuşulan Erceg, sakatlıktan dönen Domercant, Göksenin sezon ortasında dönecek olan Engin. Bu kadar fazla sakatlanmış oyuncuyla "acaba eski performansına dönebilir mi" diyerek risk üstüne risk almanın anlamı yok malesef.