2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Jawai - Kleiza ikilisinin daha faydalı olacağını düşünüyorum. Çünkü ikisi farklı tip oyuncular. Kleiza şutu olan, Jawai ise pota altını darmaduman eden bir isim. Bir uzun yavaşladığında diğeri görevi tamamlayacaktır diye düşünüyorum.

Arroyo-Gordon-Domercant-Kleiza-Milicic olsa resmen favori oluruz :) Bunların ilk 3 ü tamam, 4.adam da tamam gibi. 5 numara kalıyor geriye.

Elle tutulur tek bir habere dahi rastlamadim Kleiza ile ilgili ama burada " Kleiza tamam gibi, sakatlik problemini atlatmissa aliriz, Erceg - Kleiza arasinda tercih yapilacak " gibilerinden seyler okuyorum.

Kleiza olaganustu bir transfer olur bizim icin sadece bizim icin degil saglik problemi yoksa Avrupa'nin her takimi icin super transfer olur ama cok zor geliyor bana hem maddi hem manevi acidan. Avrupa'ya donse bile bizi tercih etmeyebilir.

Bu transferle ilgili bu tip seyler yazarken tabanina inilirse harika olur, boyle cok havada kaliyor. Mesela 4. adam tamam gibi, neye gore tamam gibi, ne asamadayiz?

Engin Atsür'ün tam olarak ne zaman ve ne şekilde döneceği meçhul, üstelik bir sporcu için çok önemli olan sezon başı hazırlık dönemini de kaçıracak.

Bizimle adı hiç anılmıyor ama bence bir Kerem Tunçeri takviyesi çok faydalı olur, Carlos Arroyo - Kerem Tunçeri - Ender Arslan guard rotasyonu işimizi gayet görür. Tecrübesiyle, oyun aklıyla Euroleague organizasyonunda bize önemli katkı sağlayabilecek bir oyuncu Kerem, yerli bir oyuncu olması da Türkiye Ligi'nde elimizi rahatlatacak bir unsur olur.

Planinic'i almayıp bütün maddi yatırımı 4 ve 5 numaralara yapmalıyız, bu mevkilere üst düzey iki oyuncu almalıyız diye düşünüyorum.

Parayı kullanmakla, parayı doğru kullanmak arasındaki farkı ne zaman anlayacağız acaba. Madem Spanoulis'e 2.5 verecek kadar bütçen var, Spanoulis olmadı. O parayı başka bir uzunda kullanmak yerine, niye Jawai'ye gidersin bu adam Eylül'e kadar idman yapamayacak diyorlar.. Kleiza için de aynısı geçerli, Kasım'dan beri maç yapmıyor..

Jawai - Kleiza ikilisinin daha faydalı olacağını düşünüyorum. Çünkü ikisi farklı tip oyuncular. Kleiza şutu olan, Jawai ise pota altını darmaduman eden bir isim. Bir uzun yavaşladığında diğeri görevi tamamlayacaktır diye düşünüyorum.

Sanırım aynı Jawai'yi izlemiyoruz, aldığı tavan süre 22-23 dakika olan bir oyuncunun hangi maçta pota altını "darma duman" ettiğini merak ettim açıkçası.

Jawai'yi beğenmez hale gelmişiz. İlginç diyorum gerçekten. Sağlam bir jawai çok büyük katkı sağlar takıma. Hatırlarsınız kimler geliyordu takıma. Andric'e tav oluyorduk. Malesef takımlar 1 senelik yatırımla kurulmuyor ne derseniz deyin. Elde de ergin ataman gibi bir hoca varken sahip çıkmaya bakalım. bir bildiği vardır. Sakat olmayan jawai'ye de kimsenin burun kıvırmaması lazım net.

Sanırım aynı Jawai'yi izlemiyoruz, aldığı tavan süre 22-23 dakika olan bir oyuncunun hangi maçta pota altını "darma duman" ettiğini merak ettim açıkçası.

kazan'dayken andric'in karşısında küçük düşen Jawai ile geçtigimiz yıl barca'da oynayan Jawai arasında ciddi farklar vardı..bariz bir şekilde geliştirmiş kendini..saglıklı bir Jawai 25 dk civarında fizigi ve atletizmiyle ciddi ciddi pota altını domine edebilir..

fakar Milicic'in oluru varsa tabiki Milicic...

Ben cevap vereyim; en basitinden Kazan'dayken Euroelague Top Eight'te, Barcelona karşısında 21 sayı 10 ribaund ile oynadığı maç.

Oynadığı maçlar arasından cımbızla 1-2 maç seçmek ne kadar doğru bir yöntem olabilir ki? N'Dong'u aratmayacak bir oyuncu almak zorundayız. Malesef Jawai böyle bir oyuncu değil.

Jawai'yi beğenmez hale gelmişiz. İlginç diyorum gerçekten. Sağlam bir jawai çok büyük katkı sağlar takıma. Hatırlarsınız kimler geliyordu takıma. Andric'e tav oluyorduk. Malesef takımlar 1 senelik yatırımla kurulmuyor ne derseniz deyin. Elde de ergin ataman gibi bir hoca varken sahip çıkmaya bakalım. bir bildiği vardır. Sakat olmayan jawai'ye de kimsenin burun kıvırmaması lazım net.

Ya aynı şey değil ki, Andric'in olduğu dönemdeki bütçe 6-7 milyondu, şimdi 14-15 milyon dolara kadar çıkabilecek bir bütçeden bahsediliyor.

kazan'dayken andric'in karşısında küçük düşen Jawai ile geçtigimiz yıl barca'da oynayan Jawai arasında ciddi farklar vardı..bariz bir şekilde geliştirmiş kendini..saglıklı bir Jawai 25 dk civarında fizigi ve atletizmiyle ciddi ciddi pota altını domine edebilir..

fakar Milicic'in oluru varsa tabiki Milicic...

Ya tabiki farklar var ama yetmez.İleriyi düşünen bir takımın 1.pivotu olacak bir oyuncu değil. Spanoulis'e 2.5 milyon euro veriyorsak, daha iyi pivotlara da verebileceğimizin göstergesidir bu. Jawai 1.tercih olmamalı. Kaldı ki Eylül'e kadar maç yapmayacak. Ekim'de lig başlıyor.

Uzun süreli bir sakatlığı var Jawai'nin, transferi konuşulan Erceg, sakatlıktan dönen Domercant, Göksenin sezon ortasında dönecek olan Engin. Bu kadar fazla sakatlanmış oyuncuyla "acaba eski performansına dönebilir mi" diyerek risk üstüne risk almanın anlamı yok malesef.

Furkan haklı. Jawai antrenmanlara eylülde başlayacaksa transferi risk olur. Sağlıklı dönerse tamam ama elimizde kesin bi veri yok bu konuda.

Milicic yapılabilecek en iyi seçimlerden olur aslında. Zoric'i de çok istiyordum ben ama FB ülker anlaşmış sanırım...

Neye göre N'Dong'u aratmayacak bir oyuncu değil, bana göre Jawai daha iyi bir oyuncu mesela. Tarzları farklı bu doğru, ama Jawai'nin N'Dong gibi orta mesafesi olmasa da çok daha etkili bir hücum silahıdır, bire biri vardır, P&R oynar, güçlüdür. Birebirde gayet iyi bir savunmacıdır, P&R savunmasında zaafiyet yaşasa da. Totalde N'Dong'dan daha önde bir oyuncudur.

Jawai'nin az süre almasından dem vuruyorsunuz, N'Dong'un kariyerine hiç baktınız mı? Peki N'Dong hiç 20 dakikanın üstüne çıkan süreler almış mı bizden önce, kaldı ki bize geldiğinde 35 yaşındaydı ve gayet de 20+ süreler verdik biz. Jawai'nin ise süre ortalaması, N'Dong'tan daha fazla.

Kısacası bazı şeyler üzerinden gidiliyor, ama bana göre N'Dong özel bir oyuncu olsa, bize çok iyi katkı verse de Jawai'den iyi bir oyuncu değildi. Jawai daha farklı tipte bir uzun, ama daha skor opsiyonu güçlü, daha sert, daha güçlü. Bunun yanı sıra ribaund ve savunma özellikleri de gayet iyi düzeyde. Tek handikapı var, sakatlığı. Eğer gerekli incelemeler yapılır, sıkıntı olmadığı anlaşılırsa ben gayet memnun olurum. Bir de P&R savunmasındaki zaafiyeti baş ağrıtabilir, ama güçlü yanlarını sivriltip, zayıf yanlarını saklamak da basketbolun gerekliliklerinden, Ergin Hoca bunu yapacaktır.

Neye göre N'Dong'u aratmayacak bir oyuncu değil, bana göre Jawai daha iyi bir oyuncu mesela. Tarzları farklı bu doğru, ama Jawai'nin N'Dong gibi orta mesafesi olmasa da çok daha etkili bir hücum silahıdır, bire biri vardır, P&R oynar, güçlüdür. Birebirde gayet iyi bir savunmacıdır, P&R savunmasında zaafiyet yaşasa da. Totalde N'Dong'dan daha önde bir oyuncudur.

Jawai'nin az süre almasından dem vuruyorsunuz, N'Dong'un kariyerine hiç baktınız mı? Peki N'Dong hiç 20 dakikanın üstüne çıkan süreler almış mı bizden önce, kaldı ki bize geldiğinde 35 yaşındaydı ve gayet de 20+ süreler verdik biz. Jawai'nin ise süre ortalaması, N'Dong'tan daha fazla.

Kısacası bazı şeyler üzerinden gidiliyor, ama bana göre N'Dong özel bir oyuncu olsa, bize çok iyi katkı verse de Jawai'den iyi bir oyuncu değildi. Jawai daha farklı tipte bir uzun, ama daha skor opsiyonu güçlü, daha sert, daha güçlü. Bunun yanı sıra ribaund ve savunma özellikleri de gayet iyi düzeyde. Tek handikapı var, sakatlığı. Eğer gerekli incelemeler yapılır, sıkıntı olmadığı anlaşılırsa ben gayet memnun olurum. Bir de P&R savunmasındaki zaafiyeti baş ağrıtabilir, ama güçlü yanlarını sivriltip, zayıf yanlarını saklamak da basketbolun gerekliliklerinden, Ergin Hoca bunu yapacaktır.

işte bizim bahsettiğimiz handikap, sakatlığı. Takımda sakatlıktan dönen 2, hala sakat olan 1 oyuncu var takdir edersiniz ki bunlar da uzun süreli sakatlıklar. Tıpkı Jawai gibi. Ben N'Dong'dan daha iyi bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum şutu olan bir pivot her zaman 1 adım daha öndedir Avrupa'da. Sertlik konusunda da N'Dong'dan alacağımız verimi alacağımıza inanmıyorum. Tabi herkesin görüşü farklıdır bir şey diyemem. Ama sakat oyuncuyu almak bana mantıklı gelmiyor, bütçe varken en iyisini almak en doğrusudur.

Ben de diyorum ki zaten Jawai alınacaksa gerekli tıbbi incelemeler yapıldıktan sonra alınacaktır, sakatlık problemi olan bir oyuncuyu gidip alacak halimiz yok. Bu yüzden Jawai gelirse, "sağlıklı" Jawai üzerinden yorum yapmak gerekir. O zaman da kendi açımdan, Jawai, N'Dong'tan daha üstün bir oyuncudur. Evet, N'Dong orta mesafesi ile fark yaratabilen bir pivottu, ama bir pivot için öncelik orta mesafesi şutu değildir, bu bir artısı olabilir, hücumda boşluk yaratma adına. Jawai, gerek post oyunu, gerek P&R anlamında N'Dong'tan daha etkili bir hücum silahıdır. Euroleague seviyesinde N'Dong'un eline verip teke tek oynamasını pek beklemezsin, ama Jawai'ye bunu yapabilirsin. Bu da oyunun sıkıştığı anlarda büyük artıdır. Jawai'yi sadece güçlü, kalıplı, düz bir adam olarak görmek; Jawai'yi bilmemek, küçümsemek demektir. Burada yapılması gereken "sağlıklı" Jawai hakkında yorum yapmak, zira adam "sağlam" değilse zaten almayız.

Uzun süreli bir sakatlığı var Jawai'nin, transferi konuşulan Erceg, sakatlıktan dönen Domercant, Göksenin sezon ortasında dönecek olan Engin. Bu kadar fazla sakatlanmış oyuncuyla "acaba eski performansına dönebilir mi" diyerek risk üstüne risk almanın anlamı yok malesef.
O zaman kleiza'ya da burun kıvıracaksın sakatlık durumu olduğu için :) bak tabiki Haklısın sakatlık problemini atlatamazsa zaten gelmesin. 2-3 mesaj önce de yazmıştım. O konu en baştan halledilsin sağlıklı biçimde oynasın biz de öyle isteriz. Ama burun kıvrılacak bir oyuncu asla değil. 14 15 milyon dolar bütçe olabilir ama bu savurabiliyoruz anlamına da gelmemesi lazım. Fb örneğini gördük geçen seneki. İyi oyuncular seni her zaman iyi bir yerlere getirir ama esas olan da takım oyunudur. Jawai gibi bir adama burun kıvrılması çok ilginç :) N'dong dan eksiği yok fazlası vardır üstüne üstlük daha atletiktir. Sakatlık diyorsanız tamam sizle aynı görüşteyim o konuda da.

Buckman nedir allah aşkına ya? İsterseniz markota'yı getirelim?ya da pahalı kaçarsa plisnic'i alalım ya da polat kocaoğlu :) kleiza ismi dolaşırken buckman olmaz.Chuck davis'i de 6.yabancı olarak isterim.Eğer zoric fb'ye gitmediyse daha devreye girmek lazım.Gönlümdeki kadroyu yazıcam şimdi siz de değerlendirin lütfen.

Arroyo-Ender-Sinan(engin gelene kadar)
Gordon-Domdom(el'de 6. yabancı)-göksenin
Marko-cenk
Kleiza-Ersin
Zoric(milicic)(jawai)(bourosis)(lampe)-furkan

Siz bu pivotlardan hangisini isterdiniz? Bir de tyusdan sonra sofo da maccabiye gitmiş.eğer tyus'u 4 değil de 5 için almışlarsa ve darko planinic de kaldıysa shawn james'e sulansak? Biliyorum 4 yıl daha uzatmıştı ama cüzzi bir miktarda buyoutu vardır

Jawai ve Kleizza konularında benimde tereddütlerim var.

Ndong ile Jawai'yi karşılaştırırsak Jawai daha iyi diyebiliriz ama benim gözümde her zaman geçen seneki Ndong ile Jawai'nin performansını karşılaştıracağımızı unutmayalım.
Sakat değilse Jawai iyi olur demek ne kadar doğru tamam sağlık ekibi inceleyecekte maç esnasında olumsuz bir hareket olunca ne olacak. Domercant'ın geçen seneki durumu ortada .
Arkadaşlarımıza katılıyorum elimizde soru işaretli Domercant,Göksenin ve Engin varken sakatlığı sorun olacak oyunculardan kaçınmalıyız.
Ben 4 yerine 5 e iyi para harcayıp sağlam bir uzun almamız gerektiğini düşünüyorum. Orta şutu olmasa da olur gerektiğinde sırtı dönük hem şutör hemde iyi savunmacı iyi bir hücum rib. olan bir oyuncu olmalı.
Yalnız bende sabır sabır olacak diye izlediğim benim gözümde hala kredisi olan Macvan için birgün gelecek dövüneceğimizi adım gibi biliyorum. 4 Erceg olacak sanırım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...