2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

İlgileniyor muyuz bilmiyorum ama yapılan haber yanlış. İsmail Şenol'un attığın tweet'ten yapılan bir haber. İsmail Şenol'da uyardı haberin böyle olmadığı konusunda.

Ismail Senol
@SportandoBasket I didn't say Galatasaray is pursuing Lampe. I said GS asked for the price at the beginning of the transfer season. And it wasn't even about Lampe. It was just an example to tell that Querejeta is a hard man to bargain.

Arkadaşlar normalde Spanoulis bütçesi diye birşey yoktu sanırım. Özel bir oyuncu olduğu için başkan ve özellikle yunan olan eşi çok istediğinden parasını kendi ceplerinden vereceklerdi diye biliyorum. Fakat aynı şeyi başka bir oyuncu için yaparlar mı bilemiyorum..

Hakikatten tam anlamıyla sessizlik hakim. Geçen sezon daha hızlı hareket etmiştik diye hatırlıyorum. Üstelik elimizde şampiyonluk ve euroleague kozu da yoktu.

Şu lanet olası Spanoulis sevdası yüzünden maalesef. Boşa geçmiş üç haftaya mal oldu. Spanoulis'e harcayacağımız mesainin yarısıyla Planinic'i getirirdik kesinlikle...

Erceg ve Lampe hücum açısından iyi olur fakat uzun rotasyonumuz savunma sertliği bakımından zayıf kalır gibi.

Lampe hikayesi İsmail Şenol'un tweetiyle başladı.Söylediği şey sene başında Galatasaray'ın Lampe'nin bonservisini sorduğu ve yüksek bir miktarla karşılaştığıydı, bunu da Fb'nin Zoric transferine örnek vermek için belirtti.Ancak önce Sportando bunu güncel bir olaymış gibi algılayıp haber yaptı.Ardından sportandodan da Türk basını.

Olayın şuan gerçekleşmesi gibi bir durum söz konusu değil.

Ergin Ataman takimin 10-15 Temmuz tarihlerinde belli olacagini soylemisti ama Galatasaray'da transfer bitmez, bu her brans icin gecerli.

Gecikme olduguna bende katiliyorum ( cok olmasa da ) ancak bunun Spanoulis yuzunden oldugunu dusunmuyorum. PG-SG transferi gundemimizde yok, Spanoulis'e ozel bir kontenjan yaratmak istedik o pozisyonda, olmadi.

Simdi hedefimiz PF ve Center. Pivot tercihlerinde dolayli yoldan az da olsa Spanoulis'in etkisi olabilir. Barcelona Jawai'yi elinde tutmak istiyormus sanirim bizde Paul Davis ve Lampe'ye yonelmisiz. Lampe konusunda ortadayim ama Paul Davis'i alabiliyorsak daha iyi tercih olur.

4 numara icin Kleiza ve Erceg isimleri gundemde malum eger Spanoulis'e ayiracak bir butcemiz varsa ( baskan yada herhangi birinin cebinden karsilamasi onemli degil ) Kleiza icin tum sartlarin zorlanmasi gerektigine inaniyorum.

Kleiza ve Paul Davis harika olurdu pota alti icin. Bu hafta ici gelismeler/imzalar olabilecegini dusunuyorum.

ergin hoca nın erceg ısrarı tamamen şutundan ötürü
belki avrupanın en iyi şutör dört numarası, yeri gelince üç de oynuyor
bence büyük ihtimalle alınacak
macvan ve ersin dört numaraya sertlik katıyor zaten :)

Paul Davis-Kleiza ikilisi gelsin gruptaki en iyi pota altı bizde olur.Bir de domdom'un sakatlığından dolayı dönememe olasılığı olursa ya da düşünmezsek michael redd nasıl olur 6.yabancı için?

Paul Davis veya Lampe'ye tazminat ödeyip alacağımıza o parayı üzerine ekleyerek daha dominant bir uzun alabiliriz. Alacağımız 5 numara fark yaratan bir isim olmalı. Sanki dünyada uzun oyuncu kalmamış gibi dönüp dolaşıp hep aynı isimlere takılıp kalıyoruz. Bizim Türk takımlarında oyuncu keşfetme konusunda oldukça sıkıntılı olduğunu düşünüyorum.

Paul Davis-Kleiza ikilisi gelsin gruptaki en iyi pota altı bizde olur.Bir de domdom'un sakatlığından dolayı dönememe olasılığı olursa ya da düşünmezsek michael redd nasıl olur 6.yabancı için?

Michael Redd diz sakatlıklarından ötürü çok geriye gitti. Eğer o sakatlıkları yaşamasa NBA'de hala yer bulurdu. Kendisi çok önemli bir isim ancak böyle bir hamle için bu riske girmeye gerek yok.

Geçen sezon transfer 10-15 Ağustos gibi bitmiş ve kadro kesin şeklini o zaman almıştı aslında. Ama bu sezon o kadar uzamamasını istemek normal, zira hem daha az isme ihtiyacımız var hem de kazandığımız Euroleague biletiyle birlikte elimiz daha kuvvetli transferlerde.. Yine de bir hafta içinde 4-5 oynayacak şu 2 ismi bitirirsek geç kalmış sayılmayız. Benim oradaki favori ikilim de maliyetler falan da göz önüne alındağında Erceg-Paul Davis.. Erceg-Lampe'nin savunmada sorun yaşatacağını düşünüyorum.

Paul Davis veya Lampe'ye tazminat ödeyip alacağımıza o parayı üzerine ekleyerek daha dominant bir uzun alabiliriz. Alacağımız 5 numara fark yaratan bir isim olmalı. Sanki dünyada uzun oyuncu kalmamış gibi dönüp dolaşıp hep aynı isimlere takılıp kalıyoruz. Bizim Türk takımlarında oyuncu keşfetme konusunda oldukça sıkıntılı olduğunu düşünüyorum.

maalesef yok doğru düzgün uzun yok NBA dahil yok biraz iyi potansiyelli uzunlar yüksek kontratlar alıyor orada bile
Ek: Bu arada Lampe,Kleiza,Erceg derken bu transferlerin gecikme sebebi bence NBA boşta ki oyuncular kollanıyor olabilir Ergin hoca oradan iyi adamlar alıyor.

geçen sene bütün yabancılarını göndermiş ve koç değiştirmiş bir takım olarak tabii ki transfer sezonumuz hızlı geçecekti. Bundan daha doğal ne olabilirdi ki?
Bu sezon da oturmuş ve 1-2 takviyeye ihtiyacı olan bir takım olarak daha yavaş hareket ediliyor ki bu da doğal. Bu durumun neyini garip karşılıyorsunuz anlayamadım. Sanırım ve umuyorum teknik heyet ince eleyip sık dokuyorlardır.
Ayrıca Elif hanım, ismi geçenleri beğenmiyorsunuz da, şu fark yaratan 5 numaraya kimi misal verebilirsiniz acaba, transfer edilebilirliğini de göz önüne katarak?

geçen sene bütün yabancılarını göndermiş ve koç değiştirmiş bir takım olarak tabii ki transfer sezonumuz hızlı geçecekti. Bundan daha doğal ne olabilirdi ki?
Bu sezon da oturmuş ve 1-2 takviyeye ihtiyacı olan bir takım olarak daha yavaş hareket ediliyor ki bu da doğal. Bu durumun neyini garip karşılıyorsunuz anlayamadım. Sanırım ve umuyorum teknik heyet ince eleyip sık dokuyorlardır.
Ayrıca Elif hanım, ismi geçenleri beğenmiyorsunuz da, şu fark yaratan 5 numaraya kimi misal verebilirsiniz acaba, transfer edilebilirliğini de göz önüne katarak?
Ben beğenmiyorum demedim dikkatli okursanız. Biraz perspektifi genişletelim demek istedim.

günaydın herkese,

lampe isimleri dolaşmaya başlanmış ama yine yalanlanmış anladığım kadarıyla. ama davis-lampe ikiliside çok iyi olurdu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...