2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Örnek : Dorsey şutu varmı ? var ribaunt alır mı? alır, blok yapar mı? en az 2 tane yapar,ikili oynar mı ? sevmese bile oynar.Savunma sertliği var mı? çook kemik sesi duymuşluğum var.Sayı opsiyonu olarak görev alır mı ? her maç çift haneyi görür.

Analatabildim mi? neden Mariç bizde olamayacağını !!!

Örnek : Dorsey şutu varmı ? var ribaunt alır mı? alır, blok yapar mı? en az 2 tane yapar,ikili oynar mı ? sevmese bile oynar.Savunma sertliği var mı? çook kemik sesi duymuşluğum var.Sayı opsiyonu olarak görev alır mı ? her maç çift haneyi görür.

Analatabildim mi? neden Mariç bizde olamayacağını !!!

Mithat abi hislerime tercuman oldun.
Soru neden maric bize uygun degil iste cevabi ustte :)

Geçen sene Euroleague ribaund kralı 7.31 ile Khryapa. İkinci 6.50 ile Tomic. Maric'in Eurocup ortalaması 7.43.

Mithat Abi, Euroleague'in zaten ribaund liderleri ortalama 7-8 arasında ribaund alıyor. Mesela Khryapa 7.3 ortalama ile oynamış, geçen sene Kirilenko 7.5 ortalama ile oynamış; bunlar son iki senede Euroleague'de ribaund lideri olan isimler. Euroleague'de zaten öyle çift hanelerde ribaund çeken bir isim yok ki.

Maric'in bu sezon Eurocup istatistikleri 11.4 sayı 7.4 ribaund; Partizan'da geçirdiği sezonda 8.4 ribaund ortalaması ile oynamış. Yani Maric gayet iyi ribaund çeken bir oyuncudur.

Hem Kerem SEÇER'e HEMDE Burak kardeşlerime,sizin verdiğiniz örneği baz alırsak euroleuge ile eurocup sertliğini ve seviyesini aynı zannediyorsunuz sanırım.Şimdi benim arabam 0'dan 100 km hızlanması 5.2 saniye ama size göre 3.9 sn 100 km hıza çıkan bir arabayla kapışabilirim.Sizin mukayeniz bununla aynı.

Hem Kerem SEÇER'e HEMDE Burak kardeşlerime,sizin verdiğiniz örneği baz alırsak euroleuge ile eurocup sertliğini ve seviyesini aynı zannediyorsunuz sanırım.Şimdi benim arabam 0'dan 100 km hızlanması 5.2 saniye ama size göre 3.9 sn 100 km hıza çıkan bir arabayla kapışabilirim.Sizin mukayeniz bununla aynı.

dogru vites geçişleriyle evet kapışabilirsin :)

geyigi bir yana aynı takım taraftarı olsa da herkesin basketbol aklı sevdigi basketbolcu profilleri farklı olabilir..

kişinin sırf kendi benimsedigini yüceltmek adına karşısındakini itibarsızlaştırması yersiz...

Aleks Maric'in post oyunlarina, kalinligina falan diyecek yok ama o serbest atislari butun sene bize sac bas yoldurur. Panathinaikos - Olympiakos final serisinde Ivkovic kendisine bilerek foul yaptirip cizgiye yolluyordu.

Peki o zaman şunu söyleyeyim, daha öncesine gitmedim ama son 5 sene içinde Euroleague'in ribaund liderleri içerisinde en fazla ortalamaya sahip oyuncu Aleks Maric, 2009-2010'da Partizan'da oynarken 8.4 ribaund ortalaması ile oynamış. Ve bu 5 sene içerisinde ona en yakın isim Kirilenko, o da 7.5 ribaund ortalaması ile oynayabilmiş. Bu yeterli bir veri midir?

Senin mantığınla gidersek geçen sene Eurocup'tan elenmiş kadrodaki oyuncularla hiç çıkmayalım Euroleague'e. Kuban bile(!) şampiyon olmuşken orada.

Bu arada ben Dorsey'ye de karşı değilim. Sadece milleti galeyana getirip kimseyi beğendirmeyen düşüncelere karşıyım. Maric kimmiş, o kimmiş, bu kimmiş? Bence de Dorsey gelse daha iyi olur ama Galatasaray da sizin fantezilerinizdeki gibi değil Mithat Bey. Özellikle genç kardeşlerimizi yanlış yönlendirmeyin.

Biz seviye olarak daha çok yukarıda değiliz..Bir Cska ya da Barca seviyesinde falan değiliz.Hiç kimseyi beğenmez olmuşuz maşallah.Son Eurocup şampiyonun en önemli isimlerinden biriyle ilgileniyoruz ne kazmalığı kaldı ne de bizim seviyemizde olmadığı..Bence şu isim beğenmeme işini abarttık bu dönem..

Post oyunu oynayacak oyuncu ariyorsak Ermal Kuqo bu isleri cok iyi yapar bence. Orta mesafeleri de fena degildir. Suan bosta sanirim, Ermal'i alip daha mobil ve pnr daha iyi oynayan bir yabanci oyuncuya yonelebiliriz.

Ben tartışmaların çok fazla tarafı olmadan son sözümü söylemek istiyorum. Erceg-Jawai, Erceg-Maric ikilisi hariç diğer kombinasyonların bizim isteklerimizi karşılayabileceğini düşünüyorum. P.Davis biraz yukarıda, formda mutlaka. Onun dışında Lampe-Jawai, Erceg-Davis, Lampe-Davis, Lampe-Maric gibi ikili kombinasyonlar bizim yeterince işimizi görür. Bu ikililerde Dorsey'yi de yazabiliriz mutlaka. Benim tek söylemek istediğim şey fazla uçmayalım. Biz Euroleague'de henüz ikinci kez oynayan, bütçesi bazı takımlara göre iyi olsa da uçuk olmayan ve her kuruşunu çok iyi değerlendirmesi gereken bir takımız.

Size iyi tartışmalar. :)

Aynen katılıyorum Burak Uğur Yılmaz beye.

Mariç'in ismi geçen uzunlardan hiçbir eksiği yoktur. Hatta ben Mariç'i Jawai ve Lampe'ye tercih ederim, Partizan performansı çok iyiydi. Sağlam bir Mariç Furkan'la 5 i kapatabilir.
Ama Lampe veya Jawai tek başlarına Furkanla olmaz. İkisi gelirse o zaman olur. Ama oda yabancı sınırına takılır. Bu arada Jawai'de olmadı :D

Aslında şahsına daha önce bir yazı yazdım!Cevabın gelmedi,Maric'in son iki sene kaç maçını izledin,son durumu hakkında nasıl bir bilgiye sahipsin.Yoksa sırf muhalefet olmak için mi? yazıyorsun!!! Mariç hakkında konuşacaksak daha fazla doneye ihtiyacın var bence.

Basketbolda kimse kadar iyi olduğumu söylemedim ki Galatasaray Basketbol Takımına Futbol takımımızdan daha çok gönül vermiş bir Galatasaray'lı olarak görüşlerimi yazdım sadece ki forumumuzda benden daha iyi basketbol takipçisi onlarca iyi arkadaşım var.
Bana göre Mariç alınabilecekler içinde eğer tek başına olacaksa en iyi tercihtir. Keşke Mariç olsa.

Mariç-Furkan
Jawai-Furkan
Lampe-Furkan
Dorsey-Furkan

Hangisini isterseniz derlerse Mariç-Furkan seçeneğini seçerim. Ama 2 tane 5 alma lüksümüz olsaydı Mariç'i hiç düşünmem Jawai-Lampe-Furkan üçlüsünü isterdim .

Peki o zaman şunu söyleyeyim, daha öncesine gitmedim ama son 5 sene içinde Euroleague'in ribaund liderleri içerisinde en fazla ortalamaya sahip oyuncu Aleks Maric, 2009-2010'da Partizan'da oynarken 8.4 ribaund ortalaması ile oynamış. Ve bu 5 sene içerisinde ona en yakın isim Kirilenko, o da 7.5 ribaund ortalaması ile oynayabilmiş. Bu yeterli bir veri midir?

Bende 5 sene önce nasıldım şimdi nasılım gel bana sor,en basiti maçta çalım attığım adam kendine gelemez di şimdi çalım atıyorum herif yine karşıma dikiliyor.Mariçe bu sezon o ribauntları yaptırmazlar. Kerem SEÇER sen bunu ritüel haline getirdin önce bana muhalif oluyorsun sonra olayı benden fazla savunuyorsun.Alıştım artık bu geri viteslere :))))

Söylediğimden nasıl bir geri vites çıkardınız? Her yazdığını yanlış da olsa savunan sizin gibi biri olmaktansa doğruları yazmayı tercih ederim. Dün doğru olan bugün yanlış olabilir. Hadi şimdi de takım otobüsü ve kahvaltı meselesine gelelim. :)

Neyse demin iyi tartışmalar yazmıştım, geri yazmak zorunda kaldım. Bir iftara davetliyim, gitmem lazım. Yine geri vites yaptım ama olsun. :)

Seni seviyorum her halinle abi. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...