2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Maric>Jawai bence.Açık şekilde hem de.Jawai'ye de sevinirdim de Maric'i rahatça 30 civarı kullanabilirsin Jawai maksimum 20 dakika oynar.

Bu sene Eurocup'ı alan takımın en önemli isimlerinden biriydi.Net olarak iyi oyuncu

mariç aleks 2.11'lik 125 kg. dev kazma sanırım resmi olmadan ceza almam

Her şeyi anlarım, Maric'i beğenmeyebiliriz, yeterli görmeyebiliriz, farklı tarzda bir uzun isteyebiliriz; ama Avrupa'nın belki de kalan en iyi alçak post hücumcularından birine "kazma" demek olmuyor.

Maric, kalıplı, ribaund yönü kuvvetli, alçak post hücumu üst seviye, içeriyi kapatan bir pivot. Yalnız geçirdiği sakatlıklar onu daha da ağırlaştırdı, bu yönden handikaplı bir oyuncu. Ama şunu belirtmek istiyorum; herkes belli isimlere yoğunlaşmış. Jawai deniyor, herkes burun kıvırıyor. Ama bugün o Jawai'yi Barcelona kadrosunda tutmak istiyor. Maric deniyor, yine herkes burun kıvırıyor. Maric'in Partizan Final Four yaparken ki performansı, geçen sene Kuban'da gösterdiği performans hiç akıllara gelmiyor. Lampe ve Paul Davis, iki isim üzerinde dönüp duruluyor. Kaldı ki daha önce defalarca söyledim, ben Lampe'ye bir pivot olarak güvenmem, o kadar yatırım yapmam. Her ne kadar Lampe çok beğendiğim, çok önemli bir oyuncu olsa da Jawai'ye, Maric'i yerden yere vurup; pivot olarak Lampe'yi istemek sıkıntılı bir durum.

İyi olabilir ama bahsettiğiniz adamlar lampe jawai felan.

Lampe'yle Jawai'yi gayet iyi tanıyorum. Jawai'nin hiçbir zaman istikrarlı bir şekilde takımının sürekleyen oyuncusu olduğunu görmedim. Gören varsa belirtsin lütfen. Lampe ise tam pivot değil. Şutu olan, uzun boyundan dolayı Avrupa'da pivot olarak kullanılan mobil bir uzun. Vitoria geçen sezon alıp parlattı Lampe'yi. Ondan önce çoğunlukla Eurocup oynayan bir oyuncudur kendisi. Lampe'yle ilgili hatırladığım en iyi şey Eurobasket 2009'da Marcin Gortat ile Polanya'nın en iyi iki oyuncusunda biri olarak öne çıkmasıydı. Hatırlarsanız Gortat pivot, Lampe 4 numara oynamıştı...

Maric saf pivot olabilir ama bizim hedeflerimiz için level olarak düşük kalır.Sırtı dönük oyun vardır ama blok tehditi yoktur.Şut tehditi yoktur,gününrde bağlı biraz bazen şov yapar bazen adamı kel bırakır.Sertlik konusuna gelince size olarak kalın olduğu için doğal bir sertliği vardır.Partizan da oynarken herkes ilerisi için çok umutlandı ancak o beklenen pivot olmadı.Bu sene kuban da çok iyi olmasa bile iyi oynadı ama kuban bu sene iyi kadro kurdu bunun payı daha çok.Maric bizde oynar mı? oynar ama bizim hedefimiz o zaman büyük olmaz.

Bu adam neredeyse tek başına Partizan'ı final-four soktu, ertesi sezon Panathinakos'a transfer olup iki sezon final-four oynayıp birinde şampiyonluk yaşadı. Pana'daki iki sezonunda süre/verimlilik açısından Euroleague'nin en değerli oyuncusuydu. Geçen sezon da Kuban'ın kaliteli kadrosunda en fazla öne çıkan iki oyuncudan biriydi ve bir Avrupa kupası daha kazandı. Oynanan takımlar, performanslar, verimlilikler ortadayken nasıl bir level'den bahsedebiliriz bilemedim...

Her şeyi anlarım, Maric'i beğenmeyebiliriz, yeterli görmeyebiliriz, farklı tarzda bir uzun isteyebiliriz; ama Avrupa'nın belki de kalan en iyi alçak post hücumcularından birine "kazma" demek olmuyor.

Maric, kalıplı, ribaund yönü kuvvetli, alçak post hücumu üst seviye, içeriyi kapatan bir pivot. Yalnız geçirdiği sakatlıklar onu daha da ağırlaştırdı, bu yönden handikaplı bir oyuncu. Ama şunu belirtmek istiyorum; herkes belli isimlere yoğunlaşmış. Jawai deniyor, herkes burun kıvırıyor. Ama bugün o Jawai'yi Barcelona kadrosunda tutmak istiyor. Maric deniyor, yine herkes burun kıvırıyor. Maric'in Partizan Final Four yaparken ki performansı, geçen sene Kuban'da gösterdiği performans hiç akıllara gelmiyor. Lampe ve Paul Davis, iki isim üzerinde dönüp duruluyor. Kaldı ki daha önce defalarca söyledim, ben Lampe'ye bir pivot olarak güvenmem, o kadar yatırım yapmam. Her ne kadar Lampe çok beğendiğim, çok önemli bir oyuncu olsa da Jawai'ye, Maric'i yerden yere vurup; pivot olarak Lampe'yi istemek sıkıntılı bir durum.

Aynen katılıyorum Burak Uğur Yılmaz beye.

Mariç'in ismi geçen uzunlardan hiçbir eksiği yoktur. Hatta ben Mariç'i Jawai ve Lampe'ye tercih ederim, Partizan performansı çok iyiydi. Sağlam bir Mariç Furkan'la 5 i kapatabilir.
Ama Lampe veya Jawai tek başlarına Furkanla olmaz. İkisi gelirse o zaman olur. Ama oda yabancı sınırına takılır. Bu arada Jawai'de olmadı :D

Maric gelirse ikili oyunlardan bol bol ikili oyun sayısı izleriz. Arroyo (ve gelirse Planinic) sayesinde sayı sıkıntısı çekmez. Savunma için kalıplı da üstelik. Yani çok da karamsar olmaya gerek yok.

Sevgili Burak ben beğenmedim demedim,ama Ndong gibi bir pivot oynadıkdan sonra Mariç ona göre kazma kalır.Mariç yukarıda yazdım gibi alçak post hucumu dediğin senin potanı dibi ama 2 metre dışarı çıksın olay facia euroleuge'de adama potayı göstermiyorlar,değil alçak post hucumu yapmak.Jawai konusuna gelince hoca istemiş ben olsam jawai yerine dorsey tercini yaparım.Ama şu pozisyonda eğer annesinin hastalığı sıkıntı yaratmayacaksa direk Darko benim ilk tercihim olur.Şimdi dorsey,darko hatta jawainin yanında kusura bakma mariç kazma kalır.

Sakatlık sonrası daha da ağırlaştığı konusunda katılıyorum kardeşim... Ancak, toparladı geçen sene. Belki hiçbir zaman o Partizan'da geçirdiği efsane sezonki gibi olamayacak ama -Efes'e neler yapmıştı öyle, çıldırmıştı adeta: 34 sayı 16 ribaund!- Maric, baba pivottur... Bence alternatifler şöyle olmalı Maric, sağlamsa Jawai, Haddadi veya sağlam bir Milicic...

Lampe'yle Jawai'yi gayet iyi tanıyorum. Jawai'nin hiçbir zaman istikrarlı bir şekilde takımının sürekleyen oyuncusu olduğunu görmedim. Gören varsa belirtsin lütfen. Lampe ise tam pivot değil. Şutu olan, uzun boyundan dolayı Avrupa'da pivot olarak kullanılan mobil bir uzun. Vitoria geçen sezon alıp parlattı Lampe'yi. Ondan önce çoğunlukla Eurocup oynayan bir oyuncudur kendisi. Lampe'yle ilgili hatırladığım en iyi şey Eurobasket 2009'da Marcin Gortat ile Polanya'nın en iyi iki oyuncusunda biri olarak öne çıkmasıydı. Hatırlarsanız Gortat pivot, Lampe 4 numara oynamıştı...

Bu adam neredeyse tek başına Partizan'ı final-four soktu, ertesi sezon Panathinakos'a transfer olup iki sezon final-four oynayıp birinde şampiyonluk yaşadı. Pana'daki iki sezonunda süre/verimlilik açısından Euroleague'nin en değerli oyuncusuydu. Geçen sezon da Kuban'ın kaliteli kadrosunda en fazla öne çıkan iki oyuncudan biriydi ve bir Avrupa kupası daha kazandı. Oynanan takımlar, performanslar, verimlilikler ortadayken nasıl bir level'den bahsedebiliriz bilemedim...

Sevgili Oğuz senin hatırladığın Mariç olsa zaten kuban veya bizde olmaz direk NBA olurdu,en kötü barca veya real olmadı cska,pana veya oly. Hani bir şarkı vardır o eski halinden eser yok şimdi. Aynen öyle ben partizanda hiç yoksa 8 maçını panada 5 maçını canlı izledim.Kubanda bu sene 4 kez izledim canlı,aradaki fark kapanmayacak kadar açılmış.Eskisi gibi ayakları hızlı değil şutu bozulmuş,blok nerdeyse yok,kuban bu sene koş koş oynadı bu da ilginçtir mariçe yaradı.Ama biz bu tarz oynamıyoruz hele euroleugede zaten oynayamazsınız.

Aynen katılıyorum Burak Uğur Yılmaz beye.

Mariç'in ismi geçen uzunlardan hiçbir eksiği yoktur. Hatta ben Mariç'i Jawai ve Lampe'ye tercih ederim, Partizan performansı çok iyiydi. Sağlam bir Mariç Furkan'la 5 i kapatabilir.
Ama Lampe veya Jawai tek başlarına Furkanla olmaz. İkisi gelirse o zaman olur. Ama oda yabancı sınırına takılır. Bu arada Jawai'de olmadı :D

Aslında şahsına daha önce bir yazı yazdım!Cevabın gelmedi,Maric'in son iki sene kaç maçını izledin,son durumu hakkında nasıl bir bilgiye sahipsin.Yoksa sırf muhalefet olmak için mi? yazıyorsun!!! Mariç hakkında konuşacaksak daha fazla doneye ihtiyacın var bence.

Sevgili Burak ben beğenmedim demedim,ama Ndong gibi bir pivot oynadıkdan sonra Mariç ona göre kazma kalır.Mariç yukarıda yazdım gibi alçak post hucumu dediğin senin potanı dibi ama 2 metre dışarı çıksın olay facia euroleuge'de adama potayı göstermiyorlar,değil alçak post hucumu yapmak.Jawai konusuna gelince hoca istemiş ben olsam jawai yerine dorsey tercini yaparım.Ama şu pozisyonda eğer annesinin hastalığı sıkıntı yaratmayacaksa direk Darko benim ilk tercihim olur.Şimdi dorsey,darko hatta jawainin yanında kusura bakma mariç kazma kalır.

Mithat Abi, bu işler biraz da tercih meselesi.

Sen diyorsun ki Maric, N'Dong'a göre "kazma", ama bence değil. Maric belki N'Dong gibi orta mesafe şut bulamaz ama N'Dong da Maric gibi alçak post oynayamaz, veya Maric etkinliğinde ikili oyun oynayamaz. Alçak post hala çok önemli bir hücum olgusu, işler sıkıştığında takımın çıkış kapısı olabilecek bir "acil durum planı" gibi bir şey. Obradovic, sırf bu işi en iyi yapan adamlardan biri olduğu için Maric'i itina ile kullanıyordu, çünkü bu tarz uzunlar her zaman iş yapar. Keza geçen sene Kuban'da gayet sağlam süreler aldı, 25 dakika civarı süre aldı, yine takımın en önemli parçalarından biri idi, Calathes ile beraber.

Hepsinin birbirine göre avantaj veya dezavatajları var. N'Dong'un orta mesafesi, Maric'in daha statik ama etkili alçak post oyunu, Jawai'nin doğru yerde topu alışı oynadığı ikili oyunlar, Lampe'nin bir pivottan daha ziyade hareketli bir uzun olarak kendi sayısını üretebilmesi. Hepsi de belli seviyenin üzerinde oyuncular, hepsi de gayet kaliteli adamlar. Benim sıkıntım, insanların bazı oyunculara takması, o isimler dışında kimin adı geçerse bir küçümseme içine girmesi. Bazılarına göre emekliliğe gelmiş, Barcelona'da 20 dakika ortalama süre alamayan 35 yaşındaki N'Dong bizim en değerli parçalarımızdan biri olduysa, pivotumuz olduysa; Maric de olur, Jawai de olur, herkesin içi rahat olsun. Önemli olan Ergin Hoca'nın aklındaki oyun planı, oyuncu tarzı.

Sevgili Oğuz senin hatırladığın Mariç olsa zaten kuban veya bizde olmaz direk NBA olurdu,en kötü barca veya real olmadı cska,pana veya oly. Hani bir şarkı vardır o eski halinden eser yok şimdi. Aynen öyle ben partizanda hiç yoksa 8 maçını panada 5 maçını canlı izledim.Kubanda bu sene 4 kez izledim canlı,aradaki fark kapanmayacak kadar açılmış.Eskisi gibi ayakları hızlı değil şutu bozulmuş,blok nerdeyse yok,kuban bu sene koş koş oynadı bu da ilginçtir mariçe yaradı.Ama biz bu tarz oynamıyoruz hele euroleugede zaten oynayamazsınız.

Mithat bey, Maric'i Partizan'da oynadığından beridir takip ederim. İpekçi'de oynayıp Kuban'ı farklı yendiğimiz maçta da salondaydım. Maric'in fizik durumunu da net gördüm. Daha sonra Top 16'da Casajol maçlarını izledim, performansını yukarı çekmişti pota altını rahatça domine etti. Maric NBA olabilirdi aslında ama, Pana'daki sakatlık geri götürdü onu. Ancak, dediğim gibi, belki Partizan günlerindeki gibi olmasa da Kuban'da ritmini bulmaya başlamıştı. Bu sezon EL'de tekrar çıkış yapar.

Diğer yandan, Maric hiçbir zaman blokçu bir oyucu olmadı. Zaten Avrupa basketbolunda blokçu oyucudan ziyade, iyi kapanan, sağlam duran uzunlar iş yapmıyor mu? 2.11 + kollarını kaldırınca o fizikle şutu bozuyor zaten. Diğer yandan sizin dediğiniz gibi Kuban'ın tempolu basketbolunda iş yapıysa, yarı saha hücumunda hayli hayli iş yapar; çünkü kendisi yerleşik hücum seti oyuncusudur. Diğer bir eleştiriniz ise şutu olmadığı hususu... Maric tarzı gücüyle oynayan pivotların doğru yerde topu alması yeterli. Top içeriye doğru şekilde inerse sayı yapar onu Maric, çünkü onun gibi güçlü bitirici Avrupa'da bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar az.

Pivot konusu biraz sıkıntılı bir konu kim gelirse gelsin tamamen memnun olmak zor... Uzun oyuncu sıkıntısı var dünyada, vasatın biraz üstü NBA'den büyük kontratlar buluyor zaten...Hepimizin istediği Milicic gelip önümüzdeki sezon çok kötü olsa ben şaşırmam şahsen, geçen sezon bir maça çıkmış... Burak kardeşin söylediği gibi Ergin Hoca aklındaki oyun planına göre bir tercih yapacak artık..Bizede saygı duymaktan başka bir şey kalmıyor bu konuda...

Mithat Abi, bu işler biraz da tercih meselesi.

Sen diyorsun ki Maric, N'Dong'a göre "kazma", ama bence değil. Maric belki N'Dong gibi orta mesafe şut bulamaz ama N'Dong da Maric gibi alçak post oynayamaz, veya Maric etkinliğinde ikili oyun oynayamaz. Alçak post hala çok önemli bir hücum olgusu, işler sıkıştığında takımın çıkış kapısı olabilecek bir "acil durum planı" gibi bir şey. Obradovic, sırf bu işi en iyi yapan adamlardan biri olduğu için Maric'i itina ile kullanıyordu, çünkü bu tarz uzunlar her zaman iş yapar. Keza geçen sene Kuban'da gayet sağlam süreler aldı, 25 dakika civarı süre aldı, yine takımın en önemli parçalarından biri idi, Calathes ile beraber.

Hepsinin birbirine göre avantaj veya dezavatajları var. N'Dong'un orta mesafesi, Maric'in daha statik ama etkili alçak post oyunu, Jawai'nin doğru yerde topu alışı oynadığı ikili oyunlar, Lampe'nin bir pivottan daha ziyade hareketli bir uzun olarak kendi sayısını üretebilmesi. Hepsi de belli seviyenin üzerinde oyuncular, hepsi de gayet kaliteli adamlar. Benim sıkıntım, insanların bazı oyunculara takması, o isimler dışında kimin adı geçerse bir küçümseme içine girmesi. Bazılarına göre emekliliğe gelmiş, Barcelona'da 20 dakika ortalama süre alamayan 35 yaşındaki N'Dong bizim en değerli parçalarımızdan biri olduysa, pivotumuz olduysa; Maric de olur, Jawai de olur, herkesin içi rahat olsun. Önemli olan Ergin Hoca'nın aklındaki oyun planı, oyuncu tarzı.

Bilgi için yazıyorum bu sene burda oynanan maçta ndong 10 sayı 12 rib. mariç 6 sayı 7 rib.calathes 19 sayı 6 rib.6 asist.Ben diyorum ki mariç kubanda bile calathese badyguardlık yaptı.Bizde böyle bir sistem yok.

Abi kendin demişsin zaten partizan'da oynadığı gibi oynasa bize gelmez nba olur diye.O zaman kendimizi barça,real,cska,oly seviyesinde görmüyorsak-ki görmemeliyiz- onların çöplüğüne giremeyiz demektir.Kaldı ki kimse d-howard değil ki takıma gel,ince levellar atlatsın.Kısa rotasyonuna krema gerekiyor ama uzun rotasyonuna kek lazım.coach bence pota altını sert tutmayı kafi görüyor.Zaten oynayan ve savunan kusursuz kısalarımız var.Sadece verilen sürede görevini yapsın ikili oyunu,ribaundu,kalıbı olsun o da yeter.

Kısaca fikrimi şöyle özetliyeyim bizim sistemimizde oynayan takılar özellikle kısalarımız çabuk adam geçilen oyuncular.İş böyle olunca bizim center oyuncumuzun kesin kes blok tehditi olması şart.Hücum yönüde kuvetli olmasa bile istikrarlı olmalı,Mariç bu tarz bir oyuncu değil arkadaşlar,bu sene bizim en büyük özelliğimiz neydi hücum ribauntlarında ki etkinliğimiz,Mariç bu konuda da sıkıntılı Burak kardeşim yazmış bu sene 25 dakika süre aldı açın bakın ortalamasına 6 ile 8 arası değişir.Eğer euroleuge de başarı istiyorsa ribauntlarda çift haneleri gören bir center almak zorundayız.Sanırım derdimi anlattım!!!

mithat abi seni severim saygı da duyarım.Ama maric'e kazma demek bir basketbol bilen adama yakışmıyor.Maric jawai'den de lampe'den de yararlı olur.Paul Davis ve alınırsa Zoric sadece maric'den yararlı olur.hatta maric'in post oyunu davis'den daha iyi bence pnr oyunu da daha iyi bence maric davisten iyi ama zoric en iyisi :) bir de kleiza gelirse maric'in orta mesafe şutunu da çözer o sıkıntı da kalkar.Bir de şunu kafamıza sokmalıyız her blok yapan adam iyi savunmacı mı sayılıyor?diamantidis kaç blok yapıyor her maç 3 blok mu yapıyor?hayır ama avrupanın en iyi savunmacısıdır tartışmasız.uzun için gist çok iyi blok yapıyordu fenerdeki halini hatırlamıyor musunuz? ya da bonsu gelse maric'in arkasında durabilir mi?hayır.mantıklı düşünelim bu yüzden.kafamdaki kadro ise;

Carlos Arroyo(captain)-Zoran Planinic-Ender
Planinic(gerekirse 2 oynar)-sinan-göksenin-(el'de gordon reyiz)
Marko-cenk
kleiza-ersin
zoric(maric-davis-milicic)-furkan

bir de obra izzet'i istemiyormuş beğenmemiş,kapmalıyız bence.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...