Erkek baskette yine heyecanlı bir bekleyiş var kadın basket ölü resmen .
mariç aleks 2.11'lik 125 kg. dev kazma sanırım resmi olmadan ceza almam
İyi olabilir ama bahsettiğiniz adamlar lampe jawai felan.
Maric saf pivot olabilir ama bizim hedeflerimiz için level olarak düşük kalır.Sırtı dönük oyun vardır ama blok tehditi yoktur.Şut tehditi yoktur,gününrde bağlı biraz bazen şov yapar bazen adamı kel bırakır.Sertlik konusuna gelince size olarak kalın olduğu için doğal bir sertliği vardır.Partizan da oynarken herkes ilerisi için çok umutlandı ancak o beklenen pivot olmadı.Bu sene kuban da çok iyi olmasa bile iyi oynadı ama kuban bu sene iyi kadro kurdu bunun payı daha çok.Maric bizde oynar mı? oynar ama bizim hedefimiz o zaman büyük olmaz.
Her şeyi anlarım, Maric'i beğenmeyebiliriz, yeterli görmeyebiliriz, farklı tarzda bir uzun isteyebiliriz; ama Avrupa'nın belki de kalan en iyi alçak post hücumcularından birine "kazma" demek olmuyor.
Maric, kalıplı, ribaund yönü kuvvetli, alçak post hücumu üst seviye, içeriyi kapatan bir pivot. Yalnız geçirdiği sakatlıklar onu daha da ağırlaştırdı, bu yönden handikaplı bir oyuncu. Ama şunu belirtmek istiyorum; herkes belli isimlere yoğunlaşmış. Jawai deniyor, herkes burun kıvırıyor. Ama bugün o Jawai'yi Barcelona kadrosunda tutmak istiyor. Maric deniyor, yine herkes burun kıvırıyor. Maric'in Partizan Final Four yaparken ki performansı, geçen sene Kuban'da gösterdiği performans hiç akıllara gelmiyor. Lampe ve Paul Davis, iki isim üzerinde dönüp duruluyor. Kaldı ki daha önce defalarca söyledim, ben Lampe'ye bir pivot olarak güvenmem, o kadar yatırım yapmam. Her ne kadar Lampe çok beğendiğim, çok önemli bir oyuncu olsa da Jawai'ye, Maric'i yerden yere vurup; pivot olarak Lampe'yi istemek sıkıntılı bir durum.
Her şeyi anlarım, Maric'i beğenmeyebiliriz, yeterli görmeyebiliriz, farklı tarzda bir uzun isteyebiliriz; ama Avrupa'nın belki de kalan en iyi alçak post hücumcularından birine "kazma" demek olmuyor.
Maric, kalıplı, ribaund yönü kuvvetli, alçak post hücumu üst seviye, içeriyi kapatan bir pivot. Yalnız geçirdiği sakatlıklar onu daha da ağırlaştırdı, bu yönden handikaplı bir oyuncu. Ama şunu belirtmek istiyorum; herkes belli isimlere yoğunlaşmış. Jawai deniyor, herkes burun kıvırıyor. Ama bugün o Jawai'yi Barcelona kadrosunda tutmak istiyor. Maric deniyor, yine herkes burun kıvırıyor. Maric'in Partizan Final Four yaparken ki performansı, geçen sene Kuban'da gösterdiği performans hiç akıllara gelmiyor. Lampe ve Paul Davis, iki isim üzerinde dönüp duruluyor. Kaldı ki daha önce defalarca söyledim, ben Lampe'ye bir pivot olarak güvenmem, o kadar yatırım yapmam. Her ne kadar Lampe çok beğendiğim, çok önemli bir oyuncu olsa da Jawai'ye, Maric'i yerden yere vurup; pivot olarak Lampe'yi istemek sıkıntılı bir durum.
Lampe'yle Jawai'yi gayet iyi tanıyorum. Jawai'nin hiçbir zaman istikrarlı bir şekilde takımının sürekleyen oyuncusu olduğunu görmedim. Gören varsa belirtsin lütfen. Lampe ise tam pivot değil. Şutu olan, uzun boyundan dolayı Avrupa'da pivot olarak kullanılan mobil bir uzun. Vitoria geçen sezon alıp parlattı Lampe'yi. Ondan önce çoğunlukla Eurocup oynayan bir oyuncudur kendisi. Lampe'yle ilgili hatırladığım en iyi şey Eurobasket 2009'da Marcin Gortat ile Polanya'nın en iyi iki oyuncusunda biri olarak öne çıkmasıydı. Hatırlarsanız Gortat pivot, Lampe 4 numara oynamıştı...
Bu adam neredeyse tek başına Partizan'ı final-four soktu, ertesi sezon Panathinakos'a transfer olup iki sezon final-four oynayıp birinde şampiyonluk yaşadı. Pana'daki iki sezonunda süre/verimlilik açısından Euroleague'nin en değerli oyuncusuydu. Geçen sezon da Kuban'ın kaliteli kadrosunda en fazla öne çıkan iki oyuncudan biriydi ve bir Avrupa kupası daha kazandı. Oynanan takımlar, performanslar, verimlilikler ortadayken nasıl bir level'den bahsedebiliriz bilemedim...
Aynen katılıyorum Burak Uğur Yılmaz beye.
Mariç'in ismi geçen uzunlardan hiçbir eksiği yoktur. Hatta ben Mariç'i Jawai ve Lampe'ye tercih ederim, Partizan performansı çok iyiydi. Sağlam bir Mariç Furkan'la 5 i kapatabilir.
Ama Lampe veya Jawai tek başlarına Furkanla olmaz. İkisi gelirse o zaman olur. Ama oda yabancı sınırına takılır. Bu arada Jawai'de olmadı
Sevgili Burak ben beğenmedim demedim,ama Ndong gibi bir pivot oynadıkdan sonra Mariç ona göre kazma kalır.Mariç yukarıda yazdım gibi alçak post hucumu dediğin senin potanı dibi ama 2 metre dışarı çıksın olay facia euroleuge'de adama potayı göstermiyorlar,değil alçak post hucumu yapmak.Jawai konusuna gelince hoca istemiş ben olsam jawai yerine dorsey tercini yaparım.Ama şu pozisyonda eğer annesinin hastalığı sıkıntı yaratmayacaksa direk Darko benim ilk tercihim olur.Şimdi dorsey,darko hatta jawainin yanında kusura bakma mariç kazma kalır.
Sevgili Oğuz senin hatırladığın Mariç olsa zaten kuban veya bizde olmaz direk NBA olurdu,en kötü barca veya real olmadı cska,pana veya oly. Hani bir şarkı vardır o eski halinden eser yok şimdi. Aynen öyle ben partizanda hiç yoksa 8 maçını panada 5 maçını canlı izledim.Kubanda bu sene 4 kez izledim canlı,aradaki fark kapanmayacak kadar açılmış.Eskisi gibi ayakları hızlı değil şutu bozulmuş,blok nerdeyse yok,kuban bu sene koş koş oynadı bu da ilginçtir mariçe yaradı.Ama biz bu tarz oynamıyoruz hele euroleugede zaten oynayamazsınız.
Mithat Abi, bu işler biraz da tercih meselesi.
Sen diyorsun ki Maric, N'Dong'a göre "kazma", ama bence değil. Maric belki N'Dong gibi orta mesafe şut bulamaz ama N'Dong da Maric gibi alçak post oynayamaz, veya Maric etkinliğinde ikili oyun oynayamaz. Alçak post hala çok önemli bir hücum olgusu, işler sıkıştığında takımın çıkış kapısı olabilecek bir "acil durum planı" gibi bir şey. Obradovic, sırf bu işi en iyi yapan adamlardan biri olduğu için Maric'i itina ile kullanıyordu, çünkü bu tarz uzunlar her zaman iş yapar. Keza geçen sene Kuban'da gayet sağlam süreler aldı, 25 dakika civarı süre aldı, yine takımın en önemli parçalarından biri idi, Calathes ile beraber.
Hepsinin birbirine göre avantaj veya dezavatajları var. N'Dong'un orta mesafesi, Maric'in daha statik ama etkili alçak post oyunu, Jawai'nin doğru yerde topu alışı oynadığı ikili oyunlar, Lampe'nin bir pivottan daha ziyade hareketli bir uzun olarak kendi sayısını üretebilmesi. Hepsi de belli seviyenin üzerinde oyuncular, hepsi de gayet kaliteli adamlar. Benim sıkıntım, insanların bazı oyunculara takması, o isimler dışında kimin adı geçerse bir küçümseme içine girmesi. Bazılarına göre emekliliğe gelmiş, Barcelona'da 20 dakika ortalama süre alamayan 35 yaşındaki N'Dong bizim en değerli parçalarımızdan biri olduysa, pivotumuz olduysa; Maric de olur, Jawai de olur, herkesin içi rahat olsun. Önemli olan Ergin Hoca'nın aklındaki oyun planı, oyuncu tarzı.
Sevgili Oğuz senin hatırladığın Mariç olsa zaten kuban veya bizde olmaz direk NBA olurdu,en kötü barca veya real olmadı cska,pana veya oly. Hani bir şarkı vardır o eski halinden eser yok şimdi. Aynen öyle ben partizanda hiç yoksa 8 maçını panada 5 maçını canlı izledim.Kubanda bu sene 4 kez izledim canlı,aradaki fark kapanmayacak kadar açılmış.Eskisi gibi ayakları hızlı değil şutu bozulmuş,blok nerdeyse yok,kuban bu sene koş koş oynadı bu da ilginçtir mariçe yaradı.Ama biz bu tarz oynamıyoruz hele euroleugede zaten oynayamazsınız.