2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dorsey'in mi şutu var Mithat bey yapmayın... Serbest atışları dahi çok düşük yüzdelidir Dorsey'in. Tamam serttir, savunma yönü iyidir, çok atletiktir ama, Maric'in hücumda verdiği katkının çeyreğini vermedi üst seviye takımlarda. Gaziantep'te çok serbest oynadı Dorsey, yoksa hiçbir zaman çift haneli sayıları gören bir oyuncu olmadı. Onun işi savunmaya sertlik katmak ve hücum ribaundlarından sayı çıkartmaktı EL'de oynarken... Bu arada, ben beğenirim Joey Dorsey'i... Dorsey tarzı rakibi bozan sert, atletik ve savunma yönü güçlü uzunların pota atı rotasyonu oluşturken takım kimyası adına önemli olduğunu düşünürüm.

Bir de şunu belirteyim: Maric, net çok iyi hücum ribaundçusudur. Aynı sezon içerisinde Panathinaikos, Olympiakos ve Efes maçlarının her birinde 8'er olmak üzere, üç maçta toplam 24 hücum ribaundu yapmışlığı vardır. Benim hatırladığım bir Tanoka Beard vardı, müthiş hücum ribaundçusu ama, onun bile aynı sezon içinde üç farklı maçta 8'er hücum ribandu yapmışlığı yoktur. Aynı sezon içinde Euroleague'de bunu yapan başka bir oyuncu hatırlayan varsa yazsın lütfen...

Dorsey'in mi şutu var Mithat bey yapmayın... Serbest atışları dahi çok düşük yüzdelidir Dorsey'in. Tamam serttir, savunma yönü iyidir, çok atletiktir ama, Maric'in hücumda verdiği katkının çeyreğini vermedi üst seviye takımlarda. Gaziantep'te çok serbest oynadı Dorsey, yoksa hiçbir zaman çift haneli sayıları gören bir oyuncu olmadı. Onun işi savunmaya sertlik katmak ve hücum ribaundlarından sayı çıkartmaktı EL'de oynarken... Bu arada, ben beğenirim Joey Dorsey'i... Dorsey tarzı rakibi bozan sert, atletik ve savunma yönü güçlü uzunların pota atı rotasyonu oluşturken takım kimyası adına önemli olduğunu düşünürüm.

Bir de şunu belirteyim: Maric, net çok iyi hücum ribaundçusudur. Aynı sezon içerisinde Panathinaikos, Olympiakos ve Efes maçlarının her birinde 8'er olmak üzere, üç maçta toplam 24 hücum ribaundu yapmışlığı vardır. Benim hatırladığım bir Tanoka Beard vardı, müthiş hücum ribaundçusu ama, onun bile aynı sezon içinde üç farklı maçta 8'er hücum ribandu yapmışlığı yoktur. Aynı sezon içinde Euroleague'de bunu yapan başka bir oyuncu hatırlayan varsa yazsın lütfen...

Zamanında benim de içlerinde olduğum transfer ekibi bir oyuncu almıştık kulübe Qudre lollis hatırlarmısın bilmem.Dorsey şutu iyi oyuncudur.oly yanıltmasın sizi ncaa de bu güne kadar gelmiş geçmiş en iyi takımlarında birinin sayı opsiyonlarından biriydi.Hala mariç'i 5 sene evvelinden örnek veriyorsunuz.

Arkadaşlar, Kuban Euroleague oynuyor ve yatırımlarını sürdürüryor.Maric önemli bir oyuncuları, bırakmazlar.Bizimkiler en fazla Kuban'ın oyuncuyla ilgili fikrini sormuştur.Bu da gerçekleşmeyecek bir transfer.Bence boşuna kendinizi yıpratmayın.

Transferde bence kilit nokta Kleiza.Eğer Mithat abinin dediği gibi KLeiza ile anlaşma noktasındaysak yanına gelecek ortalama bir Euroleague uzunuyla bile çok iş yaparız.İster Maric, ister Jawai

Hatırlıyorum Lollis'i... Çok da severdim... Yalnız bence Lollis ile Dorsey aynı tarz oyuncular değil. Lollis'in bileği çok daha düzgündü, dış şut bile atardı. Şimdi baktım da, Lollis'in serbest atış yüzdeleri 70% iken, Dorsey'in kariyer ortalaması 45%'lerde... Maric ise 65% ile serbest atış kullanıyor. Yani öyle çizgiye gidince saç baş yolduracak bir uzun değil Maric. Neredeyse N'Dong ile aynı serbest atış yüzdesi, belki atış tarzından öyle akılda kalıyor...

5 sene öncesinden örnek verdiğimi söylemişsiniz de, siz de Dorsey'in NCAA kariyerine kadar gitmişsiniz Mithat bey... Ayrıca Dorsey'in kolejdeki sayı ortalamaları da hiçbir zaman çift hanelere ulaşmadı. Avrupa kariyerlerine bakarsak her ikiside iyi ribaundçu, Maric hücumda çok daha üstün, Dorsey savunmada daha seri ve yardım savunmasına daha müsait bence...

Benjamin handlongten da vardi lollisin yaninda yanlis hatirlamiyorsam cok iyi pota altiydi. Bence dorsey in sutu olsaydi nba de 4 numara falan oynardi cok atletik bir oyuncu. Sutu olan olmayan pivota takilmamak gerekir aslinda farkli tarzda oyuncular degisik oyun planlariyla oynayabiliriz.

Benjamin de benim adamım birde jason robert koch var,arkadaşlar özellikle Oğuz kardeşim dorsey yalnızca bir örnek,şimdi siz benden daha fazla oyuncu backupınız var ben artık ilgilenmiyorum,düşün verdiğim oyuncu örneklerine dinazor sayılırım.Şimdi iki oyuncu ismi yazayım jasaitis ve savrasenko şimdi bu iki oyuncunun takımında iş yaparsın machup sıkıntısı olan adamlar.Hala size göre yanılıyor olabilirim mariç bize küçük kalır en azından benim hayellerime.Unutmayın ki 5 sene önce yazdıklarım bu gün gerçek oldu.O zman daha büyük düşünmeliyiz.

Bizim sistemde 5 numaranın sert ve iyi bir savunmacı olması gerekiyor öyle dağları taşları oynatmasına gerek yok. Dorsey biçilmiş kaftan. Avrupa basketbolunun sisteminde 5 numaranın NBA'deki gibi inisiyatif alma şansı yok. Sofo'ya baby shaq diyenleri ise kızılcık sopasıyla dövmeli. Shaq o aşırı kilolar öncesi NBA'in en atlet oyuncularındandı. O'nun tarzı birini bulamamayacağımıza bulsak da bize yar olmayacağına göre en doğrusu Dorsey. Ardından yapılacak 2 doğru yabancı transferi. 1 numaraya ve 3-4 numaraya. Kleiza olursa ve tutarsa harika olur.

Ben hücumu sınırlı oyunculara biraz soğuk bakıyorum, bize N'Dong gibi, hücumda çeşitli opsiyonları olan oyuncular lazım. Mesela Jamont Gordon, alev aldığı zaman neler yaptığını biliyoruz, kötü oynadığı zaman neler yaptığını biliyoruz. Keza Markoishvili de aynı şekilde. Bizim aradığımız oyuncuların hücum yönü de savunma yönü de olmalı. Maric olabilir ancak, 1.hedef olmamalı.bence.

Maric gelirse fark yaratır. Partizanda ve Paoda içeri nası domine ettiğini hatırlıyorum. Kubanda iyi bir sezon geçirdi. Sakatlık derdi yoksa müthiş transfer olur. Gerçek bir pivot transfer etmiş oluruz.

Maric-Kleiza alınır yanına da izzet koyulursa ersin ve furkan da var zaten,grupta liderlik için en güçlü aday oluruz.Avrupanın cska'dan sonra en iyi pota altı olur bence real madridle de beraber.bu pota altı bence barcelona'dan daha iyi.

Maric, düşüşte olan bir oyuncu. Kuban elinden çıkarmak istiyor ve bir kulüp arıyor verecek. He istemsiz görünmesi felan oyuncuyu pazarlamak için. Mariç, Panathinaikos dönemi çok başarısız oldu oynayamadı ve Eurocup takımlarına gitti.
Aman diyorum büyük bir hata olur Maric.
Ayrıca Pana'da öyle pota altını domine ettiği felan maçını görmedim ben. http://en.wikipedia.org/wiki/Aleks_Marić istatistikleri burada nasıl domine ediyormuş pota altını. Pana onu Partizan'da iyi bir çıkış yaptığı için ( kariyer maçı malumunuz Efes maçı 34 sayı - 16 ribaunt ) Çıkış maçı da Efes maçı oldu. Daha sonra Pana'ya transfer oldu ama istenileni veremedi. Obradoviç doğru düzgün oynatmadı bile kendisini.

Arkadaşlar bu yıl kombine almayı düşünüyorum. Ne zaman satışa çıkar ve fiyatları sizce tahminen ne olur. Kocaeli Üni'ye gireceğim muhtemelen. Derbilere ve tüm EL maçlarına gitmeyi düşünüyorum. Normal lig maçları için de İstanbul'da kuzenime falan veririm onlar gider maça diye düşündüm. Sizce öğrenci için en alınabilesi hangi blok olur fiyatı ne olur söylerseniz sevinirim. Abdi İpekçi'de ne yazık ki hiç izlemedim maç. O yüzden bilmiyorum. Sinan Erdem'de 2-3 kere maça gittim.

Maric konusunda taraftar 2 ayrı görüşe sahip ama kimse rezalet demediki maric'e sadece hedefimize uygun değil lampe jawai davis konuşulurken olmaz dedik.

Bence ilk yolcu macvan ikincisi marko pla.darko,kleiza gelir.iş biter lig de ve kupada şampiyon oluruz.euroleuge de en kötü f8 yaparız.Hadi geçmiş olsun herkese bu arada sezon boyunca Özyer'in yaptığı hatalarda bize bonus olur. Alın size yeni sezonun özeti

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...