2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kleiza onlar için çok riskli bir yatırım. Bizim Erceg'e ödeyeceğimiz ücretin çok çok üzerinde rakamlara anlaştılar. Bir kere basketbolda FBÜ nün arkasında ortakları Ülker var. Bu koşulda onlarla yüksek kontrantlı oyuncular konusunda yarışamayız. Bizim yapmamız görev bilincinde olan karakterli oyuncuları alıp takıma kazandırmak. Takım ruhu oluşturmak.
Zaman geçmeden biz de pota altına şöyle atletik bir 4-5 oynayan bir isim alsak pota altını karartırız o zaman. Bence kritik bir hamle olur gerçekten.

Kleiza için üzülmeyelim bence...Daha öncede yazdım, 2-3 kere Kleiza diğer sakatlıktan çıkan oyunculardan farklı.. Kleiza 2011 Aralıkta geçirdiği ameliyattan sonra en yakın arkadaşlarından biri ameliyatta terslik olduğunu ve basketbol hayatının tehlikeye girdiğini açıkladı...Yine Litvanya Milli takımında görev yapmış Antanas Guoga Kleiza'da ameliyatının başarısız geçtiğini yazdı bir gazetede...Kleiza bunları yalanladı ama normalden daha fazla sürdü dönmesi 1 sene oynamadı...5-6 ay idareten oynadıktan sonra ameliyat olduğu bölgeden yine sakatlandı... Yine söylentiler oldu 2011'deki ameliyatla ilgili ama yeniden yalanladı Kleiza...Ancak ondan sonra hala oynamadı... Kleiza'nın kendi arkadaşının boş bulunup açıkladığı ve ciddi şahıslarca doğrulanan ağır sakatlığının aksini gösteren tek bir veri yok elimizde...Toronto'nun sağlıklı ve çok NBA için çokta bir para olmayan 4.6m için amnesty hakkını kullanacağını pek düşünmüyorum..Hadi Toronto'nun ihtiyacı yok o bölgede diyelim...NBA'den başka bir talibide çıkmadı...Şimdi kendide Avrupayı istiyor maç trafiği daha az diye söylemler var.. Alakası yok adını kullanarak son bir büyük para kazanacak Kleiza..Gelip burda çok mücadele etmeden şut atar, 2-3 maçta seyirciyi coşturur, durumu idare eder ama asla seni seviye atlatacak mücadeleyi ortaya koyamaz yada koyarsa sakatlanır...Elindende çıkarma şansın kalmaz bu paralara, paşa paşa ödersin...
Fener'in kimyasına gelince yine bozuk bence..Tabiki geçen iki sene kadar yumuşak olacaklarını düşünmüyorum... Ancak korkutucu bir durumlarıda yok...Ben yine çekinirsem Bo'dan ve Emir'den çekinirim ritim bulurlarsa...

eğer söylentiler doğruysa 4 numara için erceg(sağlıklı bir erceg tabi)çok iyi olmasa da iyi bir tercihtir.daha iyisi olabilir mi tabi olabilir fakat teknik ekibin onayıyla oluyorsa bu transfer ergin hocanın bir bildiği vardır derim.
geçen seneden eksik kısımları jawai ve ercegle kapattık ek olarak hemen hemen hiç faydalanamadığımız domdom göksenin ilerleyen zamanda engin de takıma katılacak.beni en çok düşündüren sakatlık sonrası dönen oyuncuların performansı.eğer eskisi gibi dönerlerse ligde ve avrupada çok iş yapacaktır bu takım.

Gidenler Ndong- Macvan , gelenler Jawai- Erceg geçen seneye göre güçlenmedik.Bu takım eurocupa 2. turda havlu attı.Erceg'in babası takım yapsa Kleiza duruken Ercegi oynatmaz.Ergin Ataman para olmadığı için Ercegi tercih ediyor

EuroCup'da havlu atan takım bu değildi. Ne Arroya ne de Marko vardı. Ek olarak Göksenin ve Henry'in de neredeyse hiç oynamadığını düşünürsek. Şampiyon olan takımın EuroCup'da oynadığını söyleyemeyiz. Hiç konuşulmuyor ama Cenk'in zaature olup neredeyse 1.5 ay oynamadığını da belirtelim. Hatta Gordon'un bir çok maça sakat sakat çıktığını. Bu takımın bu seneki en buyuk transferleri sakatlıktan %100 ile dönebilirlerse Göksenin ve Henry olacak.

Kleiza: Fenerbahçe'de Euroleuage'de şampiyonluğuna geldim.
Çok büyük açıklamalar Fenerbahçe öncelikle Final Four'a kalsın.
Barcelona Real madrid olayı gibi görüyorum bir yerde Ronaldo mesut di maria vb dünya yıldızları Barca'dada çok yıldız var ancak Barca oturmuş kadro Real karmaşık stil oynuyor.
Ve başarılı olan Barca oluyor.Biz Oturduk Obra gelsin bir Görsün ligi'de hafife almasın Efes'de sağlam banvit'de karşıyaka'da Hatta telekom bile.
Bu arada Erceğ bugün bitecek hissediyorum.Rotasyon için 1 guard alsak iyi olurdu ama olmadı.

ne güzel özetlemişsin durumu ama şuda var bo da saha görüşü yokki böyle guardlarla oynamayı sevmez obradovic bu yüzden işleri zor ayrıca yerlileri dökülüyorken işleri daha zor olacak ve takım kimyası hiç iyi değilken bizim oturmuş bir kadroya yapılacak iyi takviyeler ve özellikle samet veya izzetten birini alıp erzec veya yine şutu olan bir sağlam bir 4 numara harika olur
F.Bahçe'nin bu yıl TBL hedefi pek yok. Obradovic imzayı attığının ertesi günü yabancı kısıtlamasından şikayet ederek yerli rotasyonunun eksikliğine işaret etmişti zaten. Bunun yanında TBL şampiyonluğunu A lisansı nedeniyle de çok önemsemiyorlar. A.Yıldırım giderayak EL kupası getirecek bir takım kurmanın peşinde.
Bizim üstüste TBL şampiyonu olma ihtimalimiz ve şansımız herkesten yüksek bence. İyi bir yerli ve yabancı kompozisyonumuz ve oturmuş bir takım yapımız var. Tek handikapımız yoğun EL maç trafiği olacaktır ancak 3 üst düzey takım da aynı şartlarda olacağı için playoff'lara en az oyuncu kaybı ile giren takım şampiyonluğa ulaşacaktır.
Geçtiğimiz yıl Efes EL tünelinden bitmiş bir şekilde çıktı ve Banvit'e rakip bile olamadı.
Jamon Gordon az önce twitter'da Türk liginin bu yıl çılgın bir lig olacağını yazdı. Bekleyelim görelim neler olacağını...

Baslamis yine kadro karsilastirmalari ve fener kesin gecer bizi yakistirmalari kleiza eski performansi gosterebilse kalirdi zaten abartmak ve ovmek degil amacim ama bizim kadromuz oturmus teknik kadromuz rahat transferler geliyor arroyo kaldi erceg jawai sinan geldi.Kadro Ndong disinda giden olmadi fener sifirdan basliyor feneri bu sene ergin hocamizla cig cig yeriz bu dedigimi yazin fenerde ne bjelica ne kleiza resmiyete dokuldu dikkatinizi cekerim

Aynen katılıyorum kardeşim. Lig başlasın bir o zaman görürüz herşeyi, bizim iskeletimiz değişmedi bunu unutmayalım yıllardır ilk kez takımdaki yabancılar bozulmadan üzerlerine takviyeler yaptık, bu yıl yeterki saçmasapan aksilikler önümüze çıkmasın ligi domine edeceğimizi düşünüyorum...

Arroyo________Bo
Ender_________Barış
Gordon________Calathes
Sinan_________Ömer
Göksenin_______Melih
Domercant_____Preldzic
Cenk__________Bogdanovic
Marko_________Kleiza
Erceg_________Bjelica
Dudley________İlkan
Furkan________Zoric
Jawai_________Oğuz

İki takımı yanyana getirince böyle bir liste oluyor. Benim ilk gözüme çarpan FBÜ bize göre uzun bir takım. ama bu pota altında daha üstün oldukları anlamına gelmiyor. Dudley ve Jawai rakiplerine göre daha iyi. Buna karşılık Kleiza ve Preldzic ise fizik olarak daha üstünler. İlkan ve Oğuz geçen sene gibi devam ederlerse , Zoric ve bjelica transferi ile çok yumuşak pota altına sahip olur FBÜ.
FBÜde takımı oynatan bir guard olmaması onların en büyük handikapı. Bu bakımdan Calathes hamlesi kritik. Bizde ise yoğun maç trafiğinde zorlanacak Arroyo-Ender var, Enginin sağlam dönmesi gerekli. 3lük açısından Domercant, Marko,Cenk Erceg güvenilir isimler. FBÜde Bogdanovic, Melih,Kleiza, Bjelica öne çıkıyor. Domercantın yapabileceği işi yapacak biri yok karşıyakada.
Obradovici en çoz zorlayacak Türk oyuncuların yetersizliği olacak. O da bunun farkında , yabancı sınırından dem vurdu gelir gelmez. Ancak elindekinden maksimumnu almaya çalışacak. Bizde ise oturmuş bir kadro var, Domercant, Jawai, Erceg ve Göksenin eklenecek diyebiliriz. Bu sene sakatlık belası olmazsa kadro daha efektif oynayacak. Aklımdaki en büyük iki problem Arroyonun yorulması ve pota altında eksikliğimiz.

Arroyo________Bo
Ender_________Barış
Gordon________Calathes
Sinan_________Ömer
Göksenin_______Melih
Domercant_____Preldzic
Cenk__________Bogdanovic
Marko_________Kleiza
Erceg_________Bjelica
Dudley________İlkan
Furkan________Zoric
Jawai_________Oğuz

İki takımı yanyana getirince böyle bir liste oluyor. Benim ilk gözüme çarpan FBÜ bize göre uzun bir takım. ama bu pota altında daha üstün oldukları anlamına gelmiyor. Dudley ve Jawai rakiplerine göre daha iyi. Buna karşılık Kleiza ve Preldzic ise fizik olarak daha üstünler. İlkan ve Oğuz geçen sene gibi devam ederlerse , Zoric ve bjelica transferi ile çok yumuşak pota altına sahip olur FBÜ.
FBÜde takımı oynatan bir guard olmaması onların en büyük handikapı. Bu bakımdan Calathes hamlesi kritik. Bizde ise yoğun maç trafiğinde zorlanacak Arroyo-Ender var, Enginin sağlam dönmesi gerekli. 3lük açısından Domercant, Marko,Cenk Erceg güvenilir isimler. FBÜde Bogdanovic, Melih,Kleiza, Bjelica öne çıkıyor. Domercantın yapabileceği işi yapacak biri yok karşıyakada.
Obradovici en çoz zorlayacak Türk oyuncuların yetersizliği olacak. O da bunun farkında , yabancı sınırından dem vurdu gelir gelmez. Ancak elindekinden maksimumnu almaya çalışacak. Bizde ise oturmuş bir kadro var, Domercant, Jawai, Erceg ve Göksenin eklenecek diyebiliriz. Bu sene sakatlık belası olmazsa kadro daha efektif oynayacak. Aklımdaki en büyük iki problem Arroyonun yorulması ve pota altında eksikliğimiz.

Arroyo-bo= ARROYO
Gordon-calathes=SAVUNMADA GORDON
Sinan-ömer=ESKİ ÖMER İYİ AMA ŞUAN SİNAN
Göksenin-Melih=GÖKSENİN
Domercant-preldzic=DOMERCANT
Cenk-Bogdanovic=BOGDANOVİC
Marko-klieza= ? (klieza nasıl döner bilinmez.)
erceg-Bjelica=BJELİCA
Dudley-İlkan=DUDLEY
furkan-zoric=ZORİC
jawai-oguz=JAWAİ

GALATASARAY: 7
FENERBAHCE : 3

arroyo________bo
ender_________barış
gordon________calathes
sinan_________ömer
göksenin_______melih
domercant_____preldzic
cenk__________bogdanovic
marko_________kleiza
erceg_________bjelica
dudley________ilkan
furkan________zoric
jawai_________oğuz

iki takımı yanyana getirince böyle bir liste oluyor. Benim ilk gözüme çarpan fbü bize göre uzun bir takım. Ama bu pota altında daha üstün oldukları anlamına gelmiyor. Dudley ve jawai rakiplerine göre daha iyi. Buna karşılık kleiza ve preldzic ise fizik olarak daha üstünler. Ilkan ve oğuz geçen sene gibi devam ederlerse , zoric ve bjelica transferi ile çok yumuşak pota altına sahip olur fbü.
Fbüde takımı oynatan bir guard olmaması onların en büyük handikapı. Bu bakımdan calathes hamlesi kritik. Bizde ise yoğun maç trafiğinde zorlanacak arroyo-ender var, enginin sağlam dönmesi gerekli. 3lük açısından domercant, marko,cenk erceg güvenilir isimler. Fbüde bogdanovic, melih,kleiza, bjelica öne çıkıyor. Domercantın yapabileceği işi yapacak biri yok karşıyakada.
Obradovici en çoz zorlayacak türk oyuncuların yetersizliği olacak. O da bunun farkında , yabancı sınırından dem vurdu gelir gelmez. Ancak elindekinden maksimumnu almaya çalışacak. Bizde ise oturmuş bir kadro var, domercant, jawai, erceg ve göksenin eklenecek diyebiliriz. Bu sene sakatlık belası olmazsa kadro daha efektif oynayacak. Aklımdaki en büyük iki problem arroyonun yorulması ve pota altında eksikliğimiz.

bence en büyük artımız takım iskeletimizin bozulmaması, ayrıca geçen yılda batiste-ndongdan, anderssen-ersin dağlı'dan kağıt üzerinde üstündü, sonucu gördük. Isimlere değil takıma bakmak lazım. Sağlam bir 4 numara ve arroyo olmadığı zaman onun yokluğunu idare edebilecek bir gard olsaydı harika ötesi olurduk....

aslında Ian Vougioukas isminin kontratı nedir ne değildir bilmiyorum ama uzun pozisyonunda bizim aradığımız adam olurdu.

(Jamont, Sinan, Göksenin) Göksenin tam sağlığına kavuşursa topa baskı yapacak şöyle bir kısa üçlü Avrupa'nın hiçbir takımında yok!

Pota altında savunma zaafı oluşmazsa, -ki, Ergin hoca Jawai ile Erceg'in takım savunmasına neler katıp, neler götürebileceğini hesaplamıştır.- EL'de top 8 yapılır. TBL'de finaldeki rakip beklenir. Şampiyonluğun favorisi, geçen sezon başında da olduğu gibi -ben geçen senede koç farkı ve kadro kalitesiyle favori görüyordum- Galatasaray'dır.

Kleiza falan uçmasın Euroleaague'i kazanmaya geliyorum diye... 40 milyon euro bütçeli Oly'deyken oturmuş takımda kazanamadı ki, o zaman en fit dönemlerindeydi; şimdi neredeyse bir senedir hiç oynamayarak ağır sakatlıklardan çıktıktan sonra geldiği takımda, ki, o takım iki senedir A lisansı sayesinde Euroleague'de yer buluyor; top 8 büyük başarıdır demeli.

İsmi geçen oyuncular içinde Fenerbahçe Ülker'in sahaya en fazla katkı veren transferi Nick Calathes olur.

İsim olarak bakıldığında TBL'nin en güçlü takımı değiliz ama GS hep farklı bir takım olmuştur. Mütevazi kadrolarla başarılar elde etti. 4-2 kaybettiğimiz final serisinde 2 maçı - ki biri deplasmanda- alabileceğimizi kim söylerdi? Yine F8'i kaçıracağımızı kim söylerdi? Muhtemelen GS basketbol tarihinin en iyi kadrolarından birini kurduk bu sene.
Geçen sene ki talihsizliğimizi yaşamazsak kadromuz hedeflerimiz için yeterli.
Yerli bir uzun daha olursa (mümkünse İzzet) tadından yenmez.

Fbulker de geçen sene başındada aynı hava vardı. transferler havada uçustu.. Gecen senenin şartlarına göre cok iyi oyuncular aldılar kendi takımdaki performanslarına bakıldığında.. (Bo, sato, andersen, batiste, ilkay, barış) ama sonuç noldu? Bu kadar ümitsizliğe kapılmak yanlış.. Bizim avantajımız kendini tanıyan, oturmuş bir kadromuz var.. Onlar gibi yeni yapılanmaya ihtiyacımız yok..

ATATÜRK: TÜRK MİLLETİNİN EN KÖTÜ ÖZELLİĞİ HER ZAMAN KENDİNİ KÜÇÜMSEMESİ VE GÜCÜNÜN FARKINA VARAMAMASI DÜŞMANI YÜCELTMESİDİR.

Bu özellik galatasaray taraftarının genel özelliği.

Arroyo-bo= ARROYO
Gordon-calathes=SAVUNMADA GORDON
Sinan-ömer=ESKİ ÖMER İYİ AMA ŞUAN SİNAN
Göksenin-Melih=GÖKSENİN
Domercant-preldzic=DOMERCANT
Cenk-Bogdanovic=BOGDANOVİC
Marko-klieza= ? (klieza nasıl döner bilinmez.)
erceg-Bjelica=BJELİCA
Dudley-İlkan=DUDLEY
furkan-zoric=ZORİC
jawai-oguz=JAWAİ

GALATASARAY: 7
FENERBAHCE : 3

Marko - Kleiza...... ? demişsin (çünkü Kleiza'nın nasıl döneceği bilimiyor) ama Domercant - Preldzic....... Domercant (Daha uzun süre sakat kalan Domercant hatta Jawai'nin nasıl döneceği biliniyor)

Sorun şu ki Fb taraftarı olsanız yukarıdaki eşleşmelerde 8 - 2 ya da 9 - 1 Fbyi galip çıkarırsınız.Çünkü verdiğim örnekte de görüldüğü gibi objektif düşünmüyorsunuz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...