Geçen yıl Domercant-J.Gordon-Hairston-Jawai hatta bazı maçlar harici Pops Mensah Bonsudan faydalanamadığımız doğru ancak geçen yıldan iyi kadro kurduk demek hayalcilik olur geçen yıl yaşanan sakatlıkları çok iyi şekilde takım olarak atlattık bu konuda hem fikiriz ancak olaya birde şu açıdan bakalım ;
Geçen sezon başı bu sakatlıklar hesap edilmeden önce Markoishvili ve Milan Macvan gibi iki oyuncu ligde düşünülmüyordu koç sadece EL maçlarında kullanmak istiyordu kadro genişliğinden ve kalitesinden ötürü...
Arroyo-Domercant-J.Gordon-Erceg-Jawai yabancı rotasyonu vardı sonuçta koç bilemezdi Jawai-J.Gordon sakatlığını ve Domercantın sakatlık sonrası formsuz dönüşünü...
Şimdiki yabancıları koyalım Arroyo - Aradori -Pocius - Micov - Erceg - Yabancı Pivot - Nolan Smith...
Oluşturulan kadrodan ne kadar faydalandığımıza değilde nasıl bir kadro kurduğumuza bakalım geçen sezon, ben şahsen sakatlık belası olmasa lig şampiyonluğu garanti ve EL de de Final Fouru zorlarız diyordum ancak şimdi bunu diyemiyorum.
Tabi ki koça güveniyoruz ve takıma inanıyoruz ama şunu kabullenmemiz lazım sonradan haya kırıklığı olmaması için bizim takım bütçe olarak küçülmeye gitti... Hedeflerde tabi ki sapma yok ama koçun elindede sihirli değnek yok benim görüşüm Çok iyi bir pivot alınmalı ayrıca bir türk pivot daha mutlaka alınmalı (Ermal-Oğuz Savaş artık kim alınabilirse) ve Nolan Smith saçmalığından vazgeçilip D.Hacket tarzında kalibresi yüksek bir oyuncu alınmalı..
Herkesin bana saydıracağına eminim ama bende en az sizin kadar seviyorum takımımı ancak yönetimin bu yaklaşımını destekleyemiyorum madem son maça çıkmadın o zaman ya ligden çekilin yada koçun elini güçlendirecek harika bir kadro kurun ne olurdu bütçe 20-25 milyon olsaydı ? Kulubun borcu 500 milyondan fazla basketbola ayrılacak ekstra 10 milyonlamı kulup batacaktı...
E.Ataman son yıllarda yakaladığı ivmeyle artık hedef adamıdır, kendi söylediği gibi onu yeterince motive etmezseniz oda bırakır gider birgün, şu anda resmen haksız rekabetle başlayacak koç sezona biri gider Krstic-Saric-Lasme diğeri Hickman-Vesely-Bogdanovic alır senin nerdeyse takım bütçene sen bu paraya takım oluşturursun. Allah korusun şampiyon olamasakta koçu suçlarlar...
İstediğiniz kadar kızın arkadaşlar bu yazdıklarımın doğru olduğunu biliyorsunuz, kimse bana takım kimyası falan demesin Nolan Smith yerine Hacket veya Spanoulis... Pivota Bourisis - B.Dunston falan alınsa takımın kimyasımı bozulacaktı ?
Herkese iyi geceler...