2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben de Jawai'nin dönmesini isteyenlerdenim ancak Ataman; Dünya Şampiyonasını bekleyemeyiz demiş. Tabi bu sözleri, Jawai'nin gelmek istediğini söylemesinden önce ettiyse belki farklı durumlar olabilir. Mariç'de fena bir oyuncu değil ama ne bileyim son 1-2 yıldaki performansı pek de iç açıcı görünmüyor.

Jawai'yi bir sezon boyunca bekledik. Euroleague sitesinde ismi bile duruyor :)) Artık ücretinde bir güzellik düşünür.

Andersen 4.500.000 civari bir paraya cleveland a gitti.Greg oden dan bi cacik olmaz.listedeki adamalarin hicbiri bizim uzun sıkıntısını gidermez geri kalanlardan.

Oden Durantin draft edildiği sezon 1. sıradan draft edilmişti Portland tarafından. Kendisinden Nba yi değiştirecek bir performans bekleniyordu. Ama maalesef çok büyük sakatlıklar geçirdi ve çok genç yaşına rağmen kariyeri mahvolma noktasına geldi. Sakatlık sorunu yoksa saf bir yetenektir kendisi ama amerika dışına çıkmaz diye düşünüyorum.

Jawai gelmek istiyorsa 8. yabancı olarak gelir ancak. O da uygun bir ücret ile gelebilir. Zaten yüksek bir sözleşmeyi kimse vermez bu durumdayken. 8. yabancı olarak gelir haftada bir maç oynar, o maçta da 15 dk ortalama ile oynar.

Jawai gelmek istiyorsa 8. yabancı olarak gelir ancak. O da uygun bir ücret ile gelebilir. Zaten yüksek bir sözleşmeyi kimse vermez bu durumdayken. 8. yabancı olarak gelir haftada bir maç oynar, o maçta da 15 dk ortalama ile oynar.

Lakin şöyle bir durumda var: Biz ana rotasyona Jawai gibi bir pivot istiyoruz. Kalıplı, pota altını kapatan, hücumda sayı opsiyonu yaratacak.
Eğer böyle bir oyuncu alırsak iki tane aynı tip oyuncu fazlalık olmaz mı? Eğer daha uçan kaçan bir pivot almak zorunda kalırsak(bonsu gibi) Jawai olabilir bence.
Ama zaten piyasada çok da oyuncu kalmadı, biran önce bitirsek de transferi rahat bir nefes alsak. Bu arada Jawai riskine girilebileceğini düşünüyorum eğer sağlıklı olursa çok çok faydalı olur ama herşey muamma şuanda :(

Nolan'ın yerine Gordon'ı tercih ederim, jawai 400 k ya imza atarsa bence bu riske girilir, İsmi geçen herkesten 1-2 gömlek üstün, gerçekten bir risk yoksa ligde ve euro ligde fark yaratır. Yerli uzun olarak 1 kişi daha alınacakmış, Ergin Hocanın Ersini birakmasinin sebebi de bu diyolar.

Yerli uzun olarak Cevher ve Dusan'ın sözleşmesi devam ediyor. Orhan Hacıyeva, Ermal boşta. Emre Bayav, Bora Hun Paçun falan bu isimlere yönlenebileceğimizi düşünmüyorum. Orhan veya Ermal'den biri olur bence ama keşke Metecan olsa, Fbü serbest bırakıcak deniliyordu. Ben baya beğeniyorum kendisini.

5. uzun olarak Tofaş'tan Ramazan Tekin düşünülebilir bence. İnanılmaz bir fiziği var. 93 doğumlu ve potansiyelli bir isim. 4 numaradansa 5 numara almalıyız bana göre 5. uzun olarak

Bu arada Furkan a verdiğimiz para abartı rakam değil. Basının ve Fenerlilerin kıskanma türevi o. Türkiye de Furdan dan daha iyi uzun göremiyorum. Semih in aldıklarının yanında hiç bişey Furkan

Ekstra uzun türk almaya gerek var mı bilmiyorum çünkü piyasada pek oyuncu yok gibi.Kerem ve Egeye şans verebiliriz bence bu sene. Bu arada Kerem Kanter oldu di mi bizimle antrenmanlara çıkmıştı.
Son olarak başka yabancı oyuncu devşirme şansımız var mı sonuçta devşirme hakkını kullanmış değiliz, kullanacak gibi de durmuyoruz. Belki niko olabilir ama bu resmen nikoya haksızlık türk statüsünde oynaması için biraz bastırmalıyız.

Chuck Davis ismi denilmişti bi ara, 6 yıldır türkiyede devşirilebilinir mi ki?

Bu arada Fener in Vesely hamlesinden sonra atletik uzun yabancı gerekiyor. Eski oyuncumuz Ndong gibi atletik uzun şart

Bence poor man s Dwight Howard olan Hassan Whiteside veya Al Thornton, Ike Diogu gibi isimlere yönelinmeli. Özellikle de Whiteside atlet, blokçu ve iyi savunmacı. Maric, Mejri, Stimac gibi oyunculardan çok daha iyi. Yine yazılan oyunculardan çok daha iyi bir oyuncu da saçma top kayıplarına rağmen ligimizdeki Golubovic.

Kısa rotasyonuna artık bu dakikadan sonra ekleme olmaz gibi ama Nolan Smith e ben de pek sıcak değilim. Carlon olsaydı olurdu ama bence Isaiah Swann "gibi" bir oyuncu daha garanti olacaktır.

https://www.youtube.com/watch?v=pciST1C-E2Y

Hackett milli takım kampını terketti diye Italya Basketbol Federasyonu büyük bir ceza verecek. Eğer Italya'da oynaması ile ilgili bir ceza verilecekse ordan ayrılmak isteyecektir. Takip etmek gerekiyor bu meseleyi...

Geçen yıl Domercant-J.Gordon-Hairston-Jawai hatta bazı maçlar harici Pops Mensah Bonsudan faydalanamadığımız doğru ancak geçen yıldan iyi kadro kurduk demek hayalcilik olur geçen yıl yaşanan sakatlıkları çok iyi şekilde takım olarak atlattık bu konuda hem fikiriz ancak olaya birde şu açıdan bakalım ;

Geçen sezon başı bu sakatlıklar hesap edilmeden önce Markoishvili ve Milan Macvan gibi iki oyuncu ligde düşünülmüyordu koç sadece EL maçlarında kullanmak istiyordu kadro genişliğinden ve kalitesinden ötürü...

Arroyo-Domercant-J.Gordon-Erceg-Jawai yabancı rotasyonu vardı sonuçta koç bilemezdi Jawai-J.Gordon sakatlığını ve Domercantın sakatlık sonrası formsuz dönüşünü...

Şimdiki yabancıları koyalım Arroyo - Aradori -Pocius - Micov - Erceg - Yabancı Pivot - Nolan Smith...

Oluşturulan kadrodan ne kadar faydalandığımıza değilde nasıl bir kadro kurduğumuza bakalım geçen sezon, ben şahsen sakatlık belası olmasa lig şampiyonluğu garanti ve EL de de Final Fouru zorlarız diyordum ancak şimdi bunu diyemiyorum.

Tabi ki koça güveniyoruz ve takıma inanıyoruz ama şunu kabullenmemiz lazım sonradan haya kırıklığı olmaması için bizim takım bütçe olarak küçülmeye gitti... Hedeflerde tabi ki sapma yok ama koçun elindede sihirli değnek yok benim görüşüm Çok iyi bir pivot alınmalı ayrıca bir türk pivot daha mutlaka alınmalı (Ermal-Oğuz Savaş artık kim alınabilirse) ve Nolan Smith saçmalığından vazgeçilip D.Hacket tarzında kalibresi yüksek bir oyuncu alınmalı..

Herkesin bana saydıracağına eminim ama bende en az sizin kadar seviyorum takımımı ancak yönetimin bu yaklaşımını destekleyemiyorum madem son maça çıkmadın o zaman ya ligden çekilin yada koçun elini güçlendirecek harika bir kadro kurun ne olurdu bütçe 20-25 milyon olsaydı ? Kulubun borcu 500 milyondan fazla basketbola ayrılacak ekstra 10 milyonlamı kulup batacaktı...

E.Ataman son yıllarda yakaladığı ivmeyle artık hedef adamıdır, kendi söylediği gibi onu yeterince motive etmezseniz oda bırakır gider birgün, şu anda resmen haksız rekabetle başlayacak koç sezona biri gider Krstic-Saric-Lasme diğeri Hickman-Vesely-Bogdanovic alır senin nerdeyse takım bütçene sen bu paraya takım oluşturursun. Allah korusun şampiyon olamasakta koçu suçlarlar...

İstediğiniz kadar kızın arkadaşlar bu yazdıklarımın doğru olduğunu biliyorsunuz, kimse bana takım kimyası falan demesin Nolan Smith yerine Hacket veya Spanoulis... Pivota Bourisis - B.Dunston falan alınsa takımın kimyasımı bozulacaktı ?

Herkese iyi geceler...

Aradori hazırlık maçlarına iyi başladı , Datomeyle beraber takımın 1 numaralı skor opsiyonu konumunda hazırlık maçlarında.

İtalya 91- 59 Almanya Aradori : 13sayı 6asist
İtalya 74 -58 Hollanda Aradori : 18sayı
İtalya 74-68 Belçika Aradori: 12sayı
Bosna 70- 75 İtalya Aradori: 10sayı
İtalya 60- 76 Karadağ Aradori: 13sayı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...