2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Zaza mı Avrupa´nın en iyi pivotu olur ?

Niye yani Nba'de en sıradan uzunlar bile Avrupa'da büyük işler başarabiliyor.Zaza diye küçümsediğin adam Milwakue'nin birinci uzunu ve nbade bir free agent olsa birçok takım Zaza'nın kapısında bekler bu yüzdendir ki Zaza'nın bize gelceğini düşünmüyorum.Ancak Zaza küçümsenecek bir oyuncu olmadığını nbade gösterdi bizlere.

@oykumkanbir: İsrail basını der ki; Maccabi ile yollarını ayıracak Shawn James için Galatasaray LH devrede.

Tamamdir. Pachulia, Pleiss gibi elit seviye pivot alamiyorsak James cok iyidir. Post oyunu vardir, iyi bitirir, pota altini karartir.

Simdi yine acaba sakatligi ne durumda denecek ama aksam pazarina kaldik beyler; iyilerinin fiyati ortada, veremiyoruz demek ki.

Jawai'de minimum kontratla kalsin olaysiz dagilalim.

Sonunda istediğim tip bir uzunla görüşüyoruz.Kendisini çok beğeniyorum hem orta düzey post upı var iyi pick and roll oynar savunması çok iyi umarım olur.

Arkadaslar su pivot transferinde yapbozu tamamlayacak parcayi da ekledik mi mutevazi fakat patlamaya hazir bir takimimiz olmus olacak. Tek korkum sakatlik. Umarim bu sene sakatliklardan kurtuluruz. Gecen sene Euroleague ilk macinda Siena´yi yenerken Murat Kosova takimi ove ove bitirememisti, kadronun derinliginden bahsetmisti. Bu sene umarim nazar degmez takimimiza.

Shawn James geçen sene başında 4 senelik kontrat uzattı Maccabi ile..Geçen sene 5-6 maçla sezonu kapattıktan sonra sene sonunda 4 senelık kontrat feshedılıyorsa vardır Maccabi'nin bir bildiği..Oyuncuyu 3 senedir tutan onlar beğenip 4 senelik uzatan onlar...İlk senesinde fesheden yine onlar...Çok düşünülecek bir konu yok ya alın Eli Hollman'ı gelin hocam madem para yok..

Maric 4dışarda 1 içerde sistemi için adaylara baktığımızda en ideal isim. Post oynarken pozisyonunu çok iyi seçiyor yani pozisyon bilgisi ve oyun bilgisi çok iyi. Geçen yıl adam değişen takımlara hücum ederken içerde topu Furkan'a indirmedik hiç , içeri indirip kolay sayı bulabilecek meziyette uzunumuz yoktu ve oyun tıkanıyordu özellikle Banvit serisinde bu açıdan zorlandık. Adam değişen takımlara karşı Maric kendini çok iyi gösteriyor . Geçen yıl bize karşı ne zaman boyalı bölgede topu alsa faul yaptı Furkan, faul kazandırdı takımına ama post oyunundan sayı 1 kere ya buldu ya da bulamadı yanlış hatırlamıyorsam. Yüksek oyun zekası var dolayısıyla Pick&roll da oynayabiliyor. Ama çok fazla hücum ribaundu kovaladığını görmedim ben Maric'in , hücum ribaundunu veya takip smacını çok fazla görmedim(Mejri) .Bence en iyi seçim şu adaylar içinde Maric gibi yine de pek ısınamıyorum o ayrı . Savunma kısmı da biraz endişelendiriyor mesela karşı taraf Zoriçle çok zorlandı Top 16 sertliğinde , Maric Zoric'ten çok farklı bir savunucu mu emin değilim ya da normal koşullarda Zoric mi Maric mi diye sorunca net bariz Maric iyidir diyemiyorum. Lawal ribaundlarda(özellikle savunma ribaundlarında) daha etkili ve pick&roll ü daha iyi oynuyor , özellikle perdeden sonra potaya çok hızlı atak ediyor ayakları çok hızlı. 2 uzununda kendine göre artıları var.

Bir arkadaş Maric için kendini geliştirmiştir muhakkak demiş benim gördüğüm 3 yıldır kendini hiç geliştirmedi.

Jawai 8.yabancı olarak mantıklı görmüyorum , Jawai şu isimlerin hepsinden iyidir o ayrı.Ama bir tarafta Lawal/Maric + Jawai +Furkan 'a 40 dakikayı bölüştürüp(Gönlüm'de 5 oynayabiliyor) diğer tarafta iyi katkı vereceğine inansam da 37 yaşındaki Gönlüm+Erceg 'e 40 dakikayı paylaştırmak mantıksızl geliyor bana. 8.yabancı alacaksak mutlaka 4te oynayabilen birisi olmalı 4-5 oynayan birisi idealdir ,zaten pek girecek gibi durmuyoruz 8.yabancı işine şu aşamada.

Shawn James eğer sağlamsa şu kadronun pivottan istediği herşeye sahip bir oyuncudur. Çember savunur, ikili oynar, orta mesafe atar, post oynar. Savunmayı 2 tık yukarı çeker. Hücumda çeşitlilik katar. Fakat geçen senenin yarısını oynamadan geçirdi ve bu yaz Maccabi kontratına rağmen serbest bıraktı kendisini. Büyük bir soru işareti barındırıyor. Kapsamlı bir sağlık testinden geçip öyle yönelmek gerekli kendisine.

Shawn James'in sakatlık sorunu yoksa çok iyi bir hamle olur. Zira kurduğumuz kadroda atletizm eksiliği var. James bu sorunu ortadan kaldırır

8.yabancı alacaksak mutlaka 4te oynayabilen birisi olmalı 4-5 oynayan birisi idealdir ,zaten pek girecek gibi durmuyoruz 8.yabancı işine şu aşamada.

Ben 8.yabancı işine normal şartlarda hiç girmeyeceğimizi düşünüyorum. Bu zaten Jawaii'ye has bir durum olacak girersek. Sadece EL'de kullanıcaz. Yoksa ben Galatasaray'ın normal şartlarda 8 yabancı olayına gireceğini hiç mi düşünmüyorum. Zaten 4'e de bir yerli düşünülüyormuş sanırım. O bölge de dolacak bence.

Maccabi boşa bırakmaz James'i. Adamlar kaç yıldır gözlerinden sakınıyorlar kız evladı gibi, hiç bir takıma yar etmediler :) Şimdi kendi elleriyle serbest bıraktılarsa sakatlığı vardır.

Selamın aleyküm, bir süredir uzaktan takip ediyorum, basketbolu çok seviyorum. Yorumlarınız bazen kırıcı olsada kötü niyetle yaptığınızı düşünüyorum. İnşallah yine yeniden hocamızla şampiyonluğu kazanacağız. Kısa rotasyonu Nolan Smith´ i izlemedim, bilmiyorum. Onun haricinde bence Avrupanın en etkili kısa rotasyonu Arroyo, Pocuis, Aradori, Micov, Sinan (Ender ve cenk in durumu belli değil galiba ). Keske Nolan´ ın yerine fırsat kollanip Haccet alinsaydi müthiş olurdu. Son olarak pivota bence kaliteli bir isim alınacak çünkü pg ´ye düşük maliyetli Nolan alındı tabi dogruysa :) Son söz; NBA´den bir isim neden olmasın?

Ben 8.yabancı işine normal şartlarda hiç girmeyeceğimizi düşünüyorum. Bu zaten Jawaii'ye has bir durum olacak girersek. Sadece EL'de kullanıcaz. Yoksa ben Galatasaray'ın normal şartlarda 8 yabancı olayına gireceğini hiç mi düşünmüyorum. Zaten 4'e de bir yerli düşünülüyormuş sanırım. O bölge de dolacak bence.

Valla keşke Dudley'i bırakmasaydık bilmiyorum ne düşünüyorlar. Dudley geçen sezon sakatlanmadan önce Euroleague'de de kendini gösterdi , Olympiakos maçında mesela 10 sayı 5ribaund yapmıştı yanlış hatırlamıyorsam. O maçta Erceg çok boş atıyordu Printezis'e karşı hücum edemeyince Dudleyle devam etmiştik. Geçen sezon Furkan çok sakatlık geçirdi , Gönlüm sakattı vs yani sakatlıklar olabiliyor benzer evsafta oyuncular lazım.Yerli biri gelecek de kalite olarak nasıl olur bilmiyorum EL seviyesi için özellikle , kimi alacağız o da belli değil pek kimse yok ortalıkta.Benim aklıma Hacıyeva geliyor bir de Ermal var boşta.

Zaza avrupanin en iyi pivotu falan olamaz 15 senedir bu sporun icinde ve skor yukunu de cektigi gorulmeyen ve son yillarda savunmasida ust seviyede olmayan bu taraftarin cogunun inanimlaz abarttigi bir oyuncu.

Furkan'ın geçen sezon hücumda etkili olamamasının sebeplerinden biri de hiç beslenmemesi oldu. Arroyo dışında içeriye pas dağıtan, besleyen oyuncumuz yoktu ve Furkan ile Arroyo'nun ikili oyununu kesen her takım Furkan'ı kilitlemiş oldu. Ben kendisinin hücum gücünün burada abartıldığı kadar kötü olduğunu düşünmüyorum, elit seviyede mi değil ama 10 üzerinden 6 verilebilecek bir hücumu var bence Furkan'ın, adamı neredeyse kariyerinin başından beri sürekli izliyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...