Maric 4dışarda 1 içerde sistemi için adaylara baktığımızda en ideal isim. Post oynarken pozisyonunu çok iyi seçiyor yani pozisyon bilgisi ve oyun bilgisi çok iyi. Geçen yıl adam değişen takımlara hücum ederken içerde topu Furkan'a indirmedik hiç , içeri indirip kolay sayı bulabilecek meziyette uzunumuz yoktu ve oyun tıkanıyordu özellikle Banvit serisinde bu açıdan zorlandık. Adam değişen takımlara karşı Maric kendini çok iyi gösteriyor . Geçen yıl bize karşı ne zaman boyalı bölgede topu alsa faul yaptı Furkan, faul kazandırdı takımına ama post oyunundan sayı 1 kere ya buldu ya da bulamadı yanlış hatırlamıyorsam. Yüksek oyun zekası var dolayısıyla Pick&roll da oynayabiliyor. Ama çok fazla hücum ribaundu kovaladığını görmedim ben Maric'in , hücum ribaundunu veya takip smacını çok fazla görmedim(Mejri) .Bence en iyi seçim şu adaylar içinde Maric gibi yine de pek ısınamıyorum o ayrı . Savunma kısmı da biraz endişelendiriyor mesela karşı taraf Zoriçle çok zorlandı Top 16 sertliğinde , Maric Zoric'ten çok farklı bir savunucu mu emin değilim ya da normal koşullarda Zoric mi Maric mi diye sorunca net bariz Maric iyidir diyemiyorum. Lawal ribaundlarda(özellikle savunma ribaundlarında) daha etkili ve pick&roll ü daha iyi oynuyor , özellikle perdeden sonra potaya çok hızlı atak ediyor ayakları çok hızlı. 2 uzununda kendine göre artıları var.
Bir arkadaş Maric için kendini geliştirmiştir muhakkak demiş benim gördüğüm 3 yıldır kendini hiç geliştirmedi.
Jawai 8.yabancı olarak mantıklı görmüyorum , Jawai şu isimlerin hepsinden iyidir o ayrı.Ama bir tarafta Lawal/Maric + Jawai +Furkan 'a 40 dakikayı bölüştürüp(Gönlüm'de 5 oynayabiliyor) diğer tarafta iyi katkı vereceğine inansam da 37 yaşındaki Gönlüm+Erceg 'e 40 dakikayı paylaştırmak mantıksızl geliyor bana. 8.yabancı alacaksak mutlaka 4te oynayabilen birisi olmalı 4-5 oynayan birisi idealdir ,zaten pek girecek gibi durmuyoruz 8.yabancı işine şu aşamada.