2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Valla keşke Dudley'i bırakmasaydık bilmiyorum ne düşünüyorlar. Dudley geçen sezon sakatlanmadan önce Euroleague'de de kendini gösterdi , Olympiakos maçında mesela 10 sayı 5ribaund yapmıştı yanlış hatırlamıyorsam. O maçta Erceg çok boş atıyordu Printezis'e karşı hücum edemeyince Dudleyle devam etmiştik. Geçen sezon Furkan çok sakatlık geçirdi , Gönlüm sakattı vs yani sakatlıklar olabiliyor benzer evsafta oyuncular lazım.Yerli biri gelecek de kalite olarak nasıl olur bilmiyorum EL seviyesi için özellikle , kimi alacağız o da belli değil pek kimse yok ortalıkta.Benim aklıma Hacıyeva geliyor bir de Ermal var boşta.

Ben de Hacıyeva'yı istiyorum şahsen. Hem yaşı da genç. Gelişmeye müsait. Ama Dudley keşke kalsaydı demeden de kendimi alamıyorum. Ki sadece 4 değil, sıkıştığında 5 de oynatabileceğin bir isim. Oğuz Savaş'la ciddi ilgimiz varmış bu arada.

Zaza free agent olsa başta Miami olmak üzere bir çok takım sulanır neyin abartması ? Avrupa'nın sözde en iyi pivotu Kristicin tokat manyağı olduğu ligde kaç yıldır üst düzey oynuyor bu adam ? Uzun seviyesi olarak El ve NBA asla kıyaslanamaz El deki uzunların çoğu undersize yada yumuşak adam gibi Pivot yok denecek kadar az gelirse El de en iyi Pivot olur Zazanın sertliğine cevap verecek adam yok neredeyse

Furkan'ın geçen sezon hücumda etkili olamamasının sebeplerinden biri de hiç beslenmemesi oldu. Arroyo dışında içeriye pas dağıtan, besleyen oyuncumuz yoktu ve Furkan ile Arroyo'nun ikili oyununu kesen her takım Furkan'ı kilitlemiş oldu. Ben kendisinin hücum gücünün burada abartıldığı kadar kötü olduğunu düşünmüyorum, elit seviyede mi değil ama 10 üzerinden 6 verilebilecek bir hücumu var bence Furkan'ın, adamı neredeyse kariyerinin başından beri sürekli izliyorum.
Sadece p&r oynayabilen bir adam 10/6 falan almaz orta mesafe yok sırtı dönük oyun yok hücumda son derece vasat bir adam

Zaza avrupanin en iyi pivotu falan olamaz 15 senedir bu sporun icinde ve skor yukunu de cektigi gorulmeyen ve son yillarda savunmasida ust seviyede olmayan bu taraftarin cogunun inanimlaz abarttigi bir oyuncu.

Cemilcim adam 19 yaşında NBA'e gitti zaten ..11 seneyi tamamladı orada çok güzel kontratlarla...Adamın 11 senede en az oynadığı maç sayısı 52 2012-13 sezonunda(Bu kadar çok maç oynamasına rağmen kariyer ortalaması 6.9 sayı 5.5 ribaund - 7.7sayı 6.3 ribaund sezon ortalaması)...NBA'de skor yükü çeken oyuncu istiyorsak Lakers, Boston taraftarı falan olmamız lazım...Bence coğunluğun abarttığı değilde, çoğunluğun fazla bir veri olmadan küçümsediği oyuncu...Avrupada çok iyi oyuncu dediklerimiz kaç sezon dayanabilmiş NBA'de onada bakmak lazım...Nasılsa geleceği falan yok ama zaten boşuna çok fazla tartışmanında anlamı yok...

Oğuz savaş gelirse bence müthiş olur sırtı dönük oynuyabilen kalın serbest atışlarıda iyi orta mesafe şutu olan iyi bi oyuncu micov arroyo pocuis paslariyla kral yapar açık ve net ...

Alacağımız pivotun post-up oyunu olmalı,şutu olmalı,savunması iyi olmalı,ribauntlara öz evladı gibi bakmalı,blok tehtidi olmalı,boyalı alanda ezici üstünlük kurmalı yani dwight howard alınsa işimize yaramaz deriz:)Açıkçası son yıllarda takımımızda izlediğimiz pivotların oyuna olan etkisini göz önüne alırsak benim için nefes alsa kafidir:)Gerçi Zaza'nın ölüsü bile iş yapar ama...:)

Oğuz Savaş ve o efsanevi p&r savunmaları der kaçarım :).Yahu bu adam sayesinde 2 sene boyunca neredeyse sadece ikili oyun oynayıp kazandık Fener maçlarını ne çabuk unuttunuz

Alacağımız pivotun post-up oyunu olmalı,şutu olmalı,savunması iyi olmalı,ribauntlara öz evladı gibi bakmalı,blok tehtidi olmalı,boyalı alanda ezici üstünlük kurmalı yani dwight howard alınmalı:)Açıkçası son yıllarda takımımızda izlediğimiz pivotların oyuna olan etkisini göz önüne alırsak benim için nefes alsa kafidir:)Gerçi Zaza'nın ölüsü bile iş yapar ama...:)

Dwight Howard'ın şutu yok Eyüp beğenileceğini sanmam o yüzden :)

Dwight Howard'ın şutu yok Eyüp beğenileceğini sanmam o yüzden :)
Haklısın o yüzden düzelttim mesajı ama benden önce davranmışsın.Zaten saydığım saymadığım tüm iyi pivot özelliklerini en az 10 üzerinden 8 düzeyinde tek bünyede toplayabilenlere 'uzaylı' diyoruz:)Takıma gelecek pivot çilekten öte belki bir pandispanya kadar olmazsa olmaz olacak.İyi kısalar var ama şutlardan verim almak için caydırıcı bir pivota ihtiyacımız var.Ama görünen o ki "Pivot lazım.Nerede varmış pivot "tarzında oyuncu alınacak.İdare eder mi eder.Ama elindeki malzemeyi daha iyi gösterip daha büyük hedeflere atılacaksan doğru parçaların biraraya gelmesi de şart.

Forumca aradağımız adam : Zenci, atletik, ribaundçu, blokçu, orta mesafesi olan, serbest atışı yüksek atan, sırtı dönük oynayabilen, pr oyunu çok iyi olan biri... Editten adam yapıyoruz sanki :)

Pivot mevkisinde ya 2 tane sakatlık sorunu olmayacak ne az ne cok verecek adamın olacak yada 3 tane sakatlık ihtimali olan ama performansının iyi ve kötüsüde anormal olan oyunculaın olacak.Shawn James bu kategorilerden 2.cisine giriyor.Sakatlık riski var 1 maçta süper performans gösterebilir veya sahanın en kötüsüde olabilir.Maccabi onu oynatırken Sofo ve Tyus gibi pivotlarda kenarda bekliyodu yani her zaman bir B ve C planı olması lazım ki James gibi adamı oynatabilesin.

Benim gönlümden geçen isimler Pleiss veya Mejri ama hocanın sistemi 4 şutör 1 kalın içeriyi kapatan uzun olduğu için Dorsey,Sofo,Jawai,Dor Fischer tarzı birini almak gerek.

Summer League istatistikleri ;(5maç sonu ortalamalar)
Kısalar ;
Carlon Brown
14dakika 5 sayı 0.4 ribaund 1.8 asist %29.6 saha içi isabeti
Errick McCollum
5dakika 1.3 sayı 0.5 asist %0 saha içi isabet 0/9
Erick Green
27.6 dakika 16.6 sayı 3 ribaund 2.6 asist %50 saha içi isabet 34/68
Nolan Smith
13dakika 4.6 sayı 1.4 ribaund 2.0 asist 1.2 top çalma toplamda 2/3 3sayı , 7/8 serbest atış , 5/10 2sayı, yani %58.3 saha içi isabeti
yani Nolan yerine istenilen adamlar(Carlon ,McCollum) Nolan'dan iyi istatistik yapmıyor summer league de. Nolan'a karşı önyargı var forumda.

Uzunlar ;
Bu sezon ACB liginde Obrodoiro’da 26.3 dakika 14.6sayı 7.8ribaund ortalamaları yapan 2.11lik Mike Muscala;
27.4 dakika 13.4 sayı 8ribaund
Jack Cooley ;
16dakika 7.4 sayı 4.4 ribaund
Trewor Mbakwe ;
17dakika 4.2sayı 4.2 ribaund

Nolan ismi İsmail Şenol tarafından dillendirilmeden önce forumda Nolan ismi geçiyordu ve hep olumlu yorumlar vardı. Ama iş ciddiye binince herkes kötülemeye başladı. Nolan yerinde transferdir.
Summer League istatistikleri ;(5maç sonu ortalamalar)
Kısalar ;
Carlon Brown
14dakika 5 sayı 0.4 ribaund 1.8 asist %29.6 saha içi isabeti
Errick McCollum
5dakika 1.3 sayı 0.5 asist %0 saha içi isabet 0/9
Erick Green
27.6 dakika 16.6 sayı 3 ribaund 2.6 asist %50 saha içi isabet 34/68
Nolan Smith
13dakika 4.6 sayı 1.4 ribaund 2.0 asist 1.2 top çalma toplamda 2/3 3sayı , 7/8 serbest atış , 5/10 2sayı, yani %58.3 saha içi isabeti
yani Nolan yerine istenilen adamlar(Carlon ,McCollum) Nolan'dan iyi istatistik yapmıyor summer league de. Nolan'a karşı önyargı var forumda.

Uzunlar ;
Bu sezon ACB liginde Obrodoiro’da 26.3 dakika 14.6sayı 7.8ribaund ortalamaları yapan 2.11lik Mike Muscala;
27.4 dakika 13.4 sayı 8ribaund
Jack Cooley ;
16dakika 7.4 sayı 4.4 ribaund
Trewor Mbakwe ;
17dakika 4.2sayı 4.2 ribaund

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...