2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kimse ne istediğini bilmiyor bu baya tehlikeli olay. 1 ay önce Ender gitsin diyen şimdi Ender'i de kaptırdık bu nasıl yönetim diyor. Yahu eleştirecekseniz olayı baştan eleştirin ki bi tutarlılığınız olsun. Çok büyük oyuncu zaten Ender. Çok ihtiyacımız vardı zaten kendisine. 1.5 - 2 milyon TL gibi bir rakam istemiş, 40 maçın 5'inde bir şey yapacak bi oyuncu Ender. Niye gitti diye üzülmem.​

Kime yazdığını bilmiyorum ama yönetimi eleştirdiğim için kendi payıma düşen kısmına cevap vereyim. Sorun ender' in kalitesi deil ha bu arada bence hala en iyi yerli guard, sorun plan ve program olmaması. Ben bir klüp üyesi olarak nisan ayında mali genel kurulda kabul edilen bütçenin ne olduğunu biliyorum, peki o zamandan beri bu bütçe dahilinde ne yapıldı yada bu bütçe neye göre planlandı. Şube nin planı neydi. Yoksa daha öncede yazdım bjk nın bütçesi bizim yarımız ama orda plan dahilinde hareket edildiği için kadro pivot dışında kuruldu. Bizde herşey tesadüflere bırakılmış durumda, sadece basketbol deil bütün branşlarda.

Kime yazdığını bilmiyorum ama yönetimi eleştirdiğim için kendi payıma düşen kısmına cevap vereyim. Sorun ender' in kalitesi deil ha bu arada bence hala en iyi yerli guard, sorun plan ve program olmaması. Ben bir klüp üyesi olarak nisan ayında mali genel kurulda kabul edilen bütçenin ne olduğunu biliyorum, peki o zamandan beri bu bütçe dahilinde ne yapıldı yada bu bütçe neye göre planlandı. Şube nin planı neydi. Yoksa daha öncede yazdım bjk nın bütçesi bizim yarımız ama orda plan dahilinde hareket edildiği için kadro pivot dışında kuruldu. Bizde herşey tesadüflere bırakılmış durumda, sadece basketbol deil bütün branşlarda.

Abi bizim bütçemiz ne kadar olarak kabul edildi ki ?

Bu Nıkolov bu kadar buyuk bır oyuncu nıye guvenıp sozlesme yapmıyoruz pekı.? Nolan falan uğrasıyoruz.

Nikolov büyük bir oyuncu değil, büyük bir potansiyel. Bugün direk katkı vermesini beklersek hayal kırıklığı yaşarız fakat kadroda tutup sert idmanlara, kolay maçlarda 5-10 dakika oynamaya alıştırmalıyız tecrübe kazanması açısından. Bir iki sene içerisinde beklentileri karşılamaya başlar anca.

Arroyo-Nolan ile yola çıkıyorsak üçüncü isim çoğu zaman anca havlu sallar. O isim Ender olacağına Nikolov olsun bana kalırsa-Sorunları halledilip hakettiği yerli lisansına sahip olursa-, böylece hem maliyeti kısar hem de genç oyuncu kazanırız.

Şu yabancı kuralının değişmesi çok iyi oldu. Cenk Ender veya diğer Türk oyuncular masaya hep bu kozla oturuyorlardı. Dengesiz kontratlarla ömür geçirdiler.

Benim düşüncem Ender Cenke göre daha değerli bir parça. Cenk fianl serisi dışında tüm sezon yattı desek yanlış olmaz. Ayrıca Sinan, Aradori, Pocius ile 3 numaraya destek verebiliriz. Nolanı çok tanıumadığım için oyun kurucu çok elzem. Endere bayılmıyoruz ama piyasada guard kalmadı. Endere mecburuz bir yerde.
Aynı şekilde Dudley çok kritikti, o da kaçtı büyük ihtimalle. Bunlar hep plansızlığın sonuçları. İşin komiği final serisinde Cenk ve Ender ile görüşülüyordu. Lozan barış anlaşması bu kadar sürmedi.

Benim için Ender veya herhangi yerli bir guardın önemi ligde Arroyo'yu daha fazla dinlendirmekti. Bu yüzden Ender veya bir başka guard olmalı takımda. Ender normal maçlarda belki şans bulamayacak doğru ama Arroyo'nun bu sene özellikle ligde önemsiz maçlarda dinlendirilmesi elzemdir!

Bu sene rotasyonda Arroyo'yu Nolan'ın dinlendireceğini, 7. yabancının Aradori veya Pocius olacağını düşünüyorum. Tribüne çıkan yabancının yerini de Sinan dolduracaktır ligde. Kısa rotasyonu olarak sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum.

Arroyo(25) Smith(15)
Aradori(25) Pocius(10) Smith(5)
Micov(25) Pocius(15) şeklinde bir rotasyon kullanacağımızı düşünüyorum. Ligde iki üç numaralardan birinin yerini Sinan dolduracaktır.

Erceg(25) Kerem(15)
Furkan(20) Transfer(20) şeklinde bir uzun rotasyonumuz olacaktır asıl yerli sıkıntısını burada yaşayabiliriz. Ege ve Kerem'e güvenip onlara kazanma yoluna gidebiliriz.

Kısa rotasyonu sorun olmaz ama uzun olarak sıkıntı yaşayabiliriz.

Nikolov'u türk yapın yeter. Zaten ligde ya Carlos ya da Nolan oynayacak ve 30 dk süre alır. 10 dk için Ender'e 1.5-2 milyon tl vermek çok manasız. Euroleague'de zaten Nolan ve Carlos varken süre alamazdı. 10 dk'yı Nikolov oynar olmazsa Sinan da 3-4 dk kapar 1 numaralı rotasyondan.

Keşke bir çılgınlık yapıp Tolga Geçim'i alsak. Ne kadara alabiliriz acaba Banvit ten? Ender'e verilecek paradan daha mı fazladır?
Arroyo,Nolan,Tolga,Sinan,Aradori 5 li rotasyonu 1 ve 2 için çok güzel olur. Hem de ayrıca gelecek seneler için Furkan,Ege ve Kerem genç uzunlarına,Nikolov,Göktürk ve Tolga genç kısaları eklemiş oluruz.

Tam rakamı hatırlamıyorum bakmam gerek ama hatırladığım 25 milyon tl civarı idi ama bunun içinde tüm giderler giriyo.

Cem Hocam Nisan ayındaki kongrede 2013-14 sezonu gerçekleşen bütçe 47 Milyon TL. 2014-15 beklenen bütçe olarak 42 milyon TL. olarak hatırlıyorum ben.Bunun üzerine, 47 Milyonluk TL.lik bütçede sakatlık dolayısıyla ek gider yapıldığını düşünerek, bu sene için bütçenin düşmeyeceğini de paylaşmıştım o dönem.

Aradori milli takımından gümbür gümbür geliyor.Kısa transferlerimiz çok başarılı.Pota altını karartacak bir pivot alınırsa üstüne Jawai de takımda kalırsa önümüzdeki yıl final eight hatta final four için iddialı bir takım kurmuş oluruz.

Cem Hocam Nisan ayındaki kongrede 2013-14 sezonu gerçekleşen bütçe 47 Milyon TL. 2014-15 beklenen bütçe olarak 42 milyon TL. olarak hatırlıyorum ben.Bunun üzerine, 47 Milyonluk TL.lik bütçede sakatlık dolayısıyla ek gider yapıldığını düşünerek, bu sene için bütçenin düşmeyeceğini de paylaşmıştım o dönem.

Doğrudur cem bey, hatırlamıyorum şu anda bakıcam akşam.

Bilen varsa yazdin lutfen Nikolov u yerliyi gectim devsirme statusunde oynatamiyor muyuz?

Arroyo, Smith, Nikolov yapabiliyorsak bu bizim icin hem maddi hem de sportif anlamda kayip degil kazanc olur.

Ancak Nikolov yoksa oraya iyi kotu yerli ekleme sart.

Nikolov bildiğim kadarıyla, lisans sorunu yüzünden alt yapı takımlarımızda bile oynayamıyor? Sadece antreman yapabilen 18 yaşındaki bir genci nasıl 12 kişilik kadromuza alacağız?

@DerinAvrupa ve @BasketAvrupa Fenerbahçe menşeili hesaplar arkadaşlar. Daha bizim adımıza iyi bir haber vermediler. Çok itibar etmemek gerekli.

Bir anlamı var mı bilmiyorum ama GSTV Belçika'da milli takımı ziyaret etmiş Kerem Gönlüm,Furkan ve Sinan'la söyleşi yapıldı Ender ve Cenk'le yapılmadı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...