2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kadromuz "su" desinler bizde bilelim. Yok sponsor ile birlikte aciklanacak, yok onu bekliyoruz, yok bunu bekliyoruz.

Yoksa paramiz cikip "su kadar" paramiz var, verdik ama kabul edilmedi desinler buradan cikipta bir kisi itiraz etmez. Yoku bilen taraftariz biz.

Bu sekilde yaparak insanlari geriyorlar sadece, yahu kardesim neyse paramiz yapin transferleri bitsin artik su is, yeter.

Bu işte bir bit yeniği var...

şu ana kadar bütçe veya başka bir tskım sorunlardan dolayı transferde sıkıntılar olabilir yada gecikebilir kabul ama hiç bir oyuncunun açıklanmamış olması garip geliyor bana. Başka bir hesap var bu işte. Bütçe azdır, oyuncu ile yollar ayrılabilir, beklentinin altında oyuncu gelebilir ama hiç bir bilgi olmaması benim kafamı karıştırıyor. Futbolda da sessiz ve derinden gidiyorlar. Eminim basketbolda da önemli gelişmeler var.

Düşünsenize oyuncu ile görüştünüz (yerli yada yabancı), anlaşamadınız bu adam başka takımlar ile görüşmez mi? Galatasaray ile anlaştığını yazanlar anlaşma bozuldu demez mi? Ağustos ortası geliyor en azından kendilerine yeni takım ararlar. Yoksa tüm takımlar transferde sona geldi bunlar açıkta kalır yada istediği şartlarda transfer yapamazlar. Bence herkes sabırlı olsun, Ergin Ataman Beşiktaş'tan bütçe nedeni ile ayrıldı. Sorun olsa burada da kalmazdı bence, ne kadar Galatasaraylı olursa olsun.

Beni umutlandıran olumlu haber yok ama olumsuz haberler de yok denecek kadar az. Bir bilgi geliyor sonradan devamı çıkmıyor. Biraz daha sabır...

Acaba Cenk ve Ender'in talep ettiği ücretler ne kadar ?

Forumda defalarca yazdım, özellikle Cenk'i gerek karakter gerek oyun anlamında çok beğeniyorum. Kalmasını çok isterim. Ama basında yansıyan gibi Cenk 1 Milyon USD istiyorsa, Aradorinin 350.000 EUR'ya oynayacağı bir ortamda olmaz. Ne olursa olsun, Cenk gerek Aradori gerek Micov gerekse Pocius'dan kaliteli bir oyuncu değil. +2 nin olmadığı ve 6 yabancının kadroda olduğu ortamda artık yerli oyuncularda ücret konusunda aklını başına alması lazım. Piyangoyu vuran vurdu, vuramayanlar geçmiş olsun diyecek.

Ben gerek Cenk'in gerek Ender'in eğer basına yansıyan ücretlerse talep ettikleri bu paralara gerek Türkiye'de gerek Avrupa'da bir takım bulabileceklerini sanmıyorum.

Gerçi Ender'de sorun yok diyenler var. FBnin ve Fenerasyonun (yazım yanlışı yoktur) paralı kalemşörlerinin var olduğu biliniyor. Açıkcası şu an çıkan haberlere çok da itibar etmiyorum. Ender'de Cenk'de yeri doldurulamayacak oyuncular değiller. Ama sanki birinin takım dengeleri açısından kalması lazım gibi. Eğer bu saatten sonra Mehmet Yağmur, Kerem Tunçeri, Barış Ermiş gibi yada aklıma şu an gelmeyen yerli oyun kuruculardan biriyle anlaşabilme şansımız varsa ona da gerek yok.

Fenerasyona açılan davayı da geç kalınmış ama yerinde olarak görüyorum.

Bu arada Nikolov devşirme de olsa takımda oynayabilir mi ? Bu sorunun cevabı gerçekten önemli. Bana Türk vatandaşı olduğu için devşirme statüsünde hiç bir sorun olmaz gibime geliyor. Bu konuyu hukuksal olarak açıklayacak biri var mı acaba içimizde ? Nikolov oynarsa çok önemli dakikalar almak zorunda kalacak, işini ciddiye alırsa, belki kendi Arroyo muzu kendimiz yetişriririz...

Bence Cenk için ısrar etmeye gerek yok.Teklif var ısrar yok.Geçen yıl çok iyi oynadı kabul ederim ama bu sefer aynı rolü alması ve aynı performansı göstermesini beklemiyorum.Onun yerine iş yapacak adamlar aldık.Ayrıca savunma zaafı da hat safhadaydı.Her ne kadar Ender'de savunmada yok,hücumda arada parlar olsa da o bölgeye bir yerli fena olmaz görüşündeyim.Mecburiyetten dolayı o bölgeye 1 yerli lazım bence.Barış,Kerem Tunçeri neden alınmadı anlamak zor.O zaman Nikolov'u süreceksin sahaya başka çare yok

Aradori az sayı atmış gözükse de maçta aslında baya etkiliymiş. Şöyle ki; attığı 7 sayının yanında 8 ribaund 4 asist katkısı vermiş. Micov da 14 sayı 5 ribaundluk katkı vermiş. Fener'in Bogdan ve Bjelica ise Sırbistan adına günün hayal kırıklıklarıymış.

Bu arada Jawaii'nin maçları 8 Ağustos'ta başlıyormuş. Takip etmek zamanıdır. 9 tane maç yapacak. ESPN de canlı verecekmiş. Maç programı şöyle:

Airbnb Australian Boomers pre-FIBA Basketball World Cup Tour

Lithuania Tournament

Airbnb Australian Boomers v Finland
Friday 8 August @ Klaipeda, Lithuania 11:15pm (All times AEST)
Airbnb Australian Boomers v Ukraine
Saturday 9 August @ Klaipeda, Lithuania 11:15pm
Airbnb Australian Boomers v Lithuania
Tuesday 11 August @ Klaipeda, Lithuania 2:00am

Finland Invitational

Wednesday 12 August @ Helsinki, Finland 2:00am

Nice Tournament

Airbnb Australian Boomers v Ukraine
Saturday 16 August @ Nice, France 2:00am
TV: LIVE on ESPN
Airbnb Australian Boomers v Philippines
Sunday 17 August @ Nice, France 2:00am
Airbnb Australian Boomers v France
Monday 18 August @ Nice, France 4:30am

Strasbourg Tournament

Saturday 23 August @ Strasbourg, France 4:30am
Airbnb Australian Boomers v France
Monday 25 August @ Strasbourg, France 3:00am

Baris Ermis, Kerem Tunceri ve Mehmet Yagmur baska takimlarla anlasti. Yani Cenk ve Ender'in yerine gelmesini istediginiz oyuncular hep baska takimlarda Su an. Yerli pivot olarak Kerem Kanter ismi geciyor.

Kerem Kanter'i takıma kazandırmalıyız mutlaka. 95-96 jenerasyonundan önemli bir isim. Elimizde Nikolov, Göktürk ve Ege var. Kerem eklemesiyle iyi bir çekirdek oluşturabiliriz. Kolay görmesemde ek olarak Tolga Geçim hamlesini de yaparsak efsane olmuş olur.

Eyüp Abi yeni müjdeler veriyor. Çok şükür.

@eyupyildizz · 1 dk. Bugün erkek ve kadın takımının transfer sorunları çözülmüş. Sözleşmesi içerde olan oyuncuların imzası atılmış peşinatları gitmiş ohhh bee :)

@eyupyildizz · 50 sn.
Ayrıca Cenk ve Ender'in durumu da kesinleşmiş değil hafta sonuna kadar süre istemişler. Eski bir GS yöneticisinden alınmış bilgidir:)

Ne Egemen ne Tolga ne Furkani alacak durumumuz yok tabii kulüplerine 6-7 haneli bonservis vermezsek ki ona rağmen gelmeleri zor.Zaten o paraları verecek durumda olsak şimdiye kadar ki transfer belirsizliğini yașamazdık.

Kerem'in bonservis durumu yok diye biliyorum resmen anlașsak yapabileceğimiz genç hamlelerinden birini yapmış oluruz.Ege-Kerem-Nikolov çekirdeği de gayet güzel.Ben Egeyi beğendim baya umarım üstüne düşer ve kaçırmayız.

Ender giderse yerine yerli kimleri alabiliriz? Bosta olan var mi arkadaslar? Bu arada Enderin menajeri enderin artik Free agent oldugunu soylemis. Fenerle gorusuyor haberini de yalanlamis.

Eyüp Abi'n dediğine göre Can Akın ve Can Korkmaz isimleri askıda bekliyor. Nikolov'un sorunu da çözülürse sorun olmaz gibi. Barış'ı kaçıracak kadar aptal olmasaydık keşke. Ender'e gereksiz ve boş yere güvendik.

Cenk'in kalmasini ihtiyacimizdan ziyade karakteri yuzunden cok istiyorum.Gerek final serisindeki durusu olsun,gerekse NTV'ye verdigi tepki olsun beni baya mutlu etmisti.Ender'i ise en basindan beri istemiyorum.1 mac super oynayip,3 mac takimi yakan adami istemiyorum.Savunma desen yerlerde.Nolan'i alirsak Arroyo'nun yuku hafifliyor zaten.Sinan da az sure de olsa guard oynayabilir.Oraya genc bir adam al back up icin mis gibi de yeter.

Soner Senturk,Safak Edge,Ibrahim Yildirim,Yigitcan Turna,Muhammed Baygul bu isimler olabilir.Durumunu hic bilmemekle beraber tecrube isteniyorsa da Tutku geri dondurulebilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...