2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Eğer Aradori, Pocius, Nolan ve Micov kesin alındıysa Ender ve Cenk'e bahsedilen paraları vermeyip takımda tutmamak kulüp tarihinin en mantıklı hamlesi.

Cenki çok aramayız. Geçen sene Marko sakatken sf pozisyonu sırtlaması gerekirdi. Ama EL performansına bakıyorsun 14dk 5 sayı. Savunmada zayıf halka.Beli sorun yaratıyor. Micov, yeri geldiğinde Pocius, Aradori SFyi kaldırır.
Enderin EL performansı 14dk 6.7 sayı 1.8 assist. Arroyo gibi maestronun arkasında kalıp yine de katkı veriyor. Barış Ermiş yıllardır EL 1dk süre alamamış, milli takıma haspelkader girmiş bir isim. Banvit, Antep performansları asla kriter olamaz, zaten Ülker bu şansı denedi ve verim alamadı.
Sonuç olarak 5 yabancı kuralının olduğu bir ligde Cenki aramayız. (Her ne kadar Cenki karakterinden ötürü beğensemde) Ama Türk tecrübeli bir guard olmadan yola çıkmak hata olur. Nolan Smithten ne alacağımız çok belli değilken.

5 yabanci da sahada olabildigi surece 6 Turk'un 2-3 unu asiri tecrubeli secme zorunlulugun yok.Yonetim yanlis yapti bugune kadar hep,katiliyorum ama Cenk ve Ender'de hak etmedikleri paralari istiyorlarsa;kapi orada.

Arroyo ve Nolan var diye farz edecek olursak,3.guardi genc biriyle gecmek sizce cok mu mantiksiz olur?Sinan da var hem.Boylece ilerde Ocak donemi olasi transferi icin de direk kaynagimizi yaratmis oluruz.Cenk'in bolgesi zaten cok sisik,ben kendisini sahsen sevdigim icin kalmasini isterim ama suan Cenk'in bize taraftar sebebiyle daha cok ihtiyaci var.Ne zaman Efes'e donse onun icin hep kotu oldu.

Hala Enderle Cenkin gitmesini mantıklı bulan var. Arkadaşlar 6 tane yerli olması lazım takımda anlatabiliyor muyuz?

6 tane yerli olmalı ancak bu 6 oyuncunun kaçı ana rotasyon oyuncusu olacak? Sezon boyu 10 dakika oynayacak oyunculara tonla para vermeye gerek yok. Onlar yerine genç oyuncuları kazanma yoluna gidebiliriz. Bende yerli rotasyonunun güçlü tutulmasını isterim ama yeni yabancı kuralıyla bu çok mühim değil gereksiz kontratlar verilmemeli sonra bir daha sezon ortası "Galatasaray'da ödeme krizi!!" manşetlerini görmek istemiyorum.

Cenk'in kalmaması sorun olmaz, rakiplere gitmesi sorun olur. Sevdiğim ve kalmasını istediğim bir oyuncu, bize de benchten çok güç katacaktır ama 1 milyonda diretmesi de yanlış.

GrandeGS ‏@GrandeGS <small class="time" style="color: rgb(136, 153, 166); font-size: 13px;">5 dk.</small>
POCİUS:
G.Saray'dan reddedilemeyecek bir teklif aldım.Koç da beni GS'de görmek istediğini ısrarla söyledi.İmzalamamam için bir sebep yoktu
İstanbul'daki sağlık kontrollerinde,Nolan Smith gibi önceden birlikte oynadığım harika isimlerin kadroda olacağını öğrendim.

Hayırlı olsun...

Cenk ve Ender imkan olursa kalmalı bence.Olaya sadece bizim takım kimyasına göre bakmayın.Mesela Cenk bizde Micova'a gayet güzel yedeklik yapar ama giderse asıl sorun Efesin 3 numara eksiğini direkt dolduracak olması

Arkadaşlar bir konuda netleşelim mi? Ligde 6 yabancı oynatacağız bizim 7 yabancımız olacak sezona başlarken (belki 8 bile olabilir). Ender'e de Cenk'e de zaman zaman ihtiyacımız olacak, hemde çokca. Çünkü 7. yabancı arroyo ya da nolan olursa ikinci guard yok. pocius yada aradori olursa 7.yabancı, 3 numaranın 40 dksını micovla mı geçeceğiz? Ya da uzunlardan biri mi gidecek tribüne? Cenk'in kişisel olarak çok sevdiğim için de kadrodaki eksikliği kapattığı ve bence en iyi yerli şutör olduğu için de kalmasını çok isterim. Ender saç baş yoldursa da kalsa iyi olur kalmazsa da bence onun yeri telafi edilebilir, tek şartla yerine Nikolov türk sayılarak şans bulacak, hem de tecrübe kazanmış olacak lig maçlarında. Ama ben asla böyle bir şeyi tercih etmezdim, yine de ender daha gözden çıkarılabilir gibi duruyor benim nazarımda.

Kerem Gönlüm-Furkan-Sinan-Can Korkmaz yeter işte.

Can Kormaz'ı en son ne zaman basketbol oynarken gördün? Hadi euroleague geçtim acab tbl' de toplam oynadığı maç sayısı 10'u bulmuşmudur. Gecen sene eurolegue, tbl normal sezon playoff ve kupa maçları dahil toplam 75 resmi maç yapmışız yazı ile yetmiş beş. Şimdi bu noktada bu kadar maç yapıp başarıyı yakalamak istiyosan 12 iyi oyuncu gerek. Buda demek oluyo ki yedi iyi yabancının yanına beş iyi yerli oyuncun olmak zorunda.

Can Kormaz'ı en son ne zaman basketbol oynarken gördün? Hadi euroleague geçtim acab tbl' de toplam oynadığı maç sayısı 10'u bulmuşmudur. Gecen sene eurolegue, tbl normal sezon playoff ve kupa maçları dahil toplam 75 resmi maç yapmışız yazı ile yetmiş beş. Şimdi bu noktada bu kadar maç yapıp başarıyı yakalamak istiyosan 12 iyi oyuncu gerek. Buda demek oluyo ki yedi iyi yabancının yanına beş iyi yerli oyuncun olmak zorunda.
Kesinlikle katılıyorum bir eksikle 5 yerli değil 6 iyi yerli belki de daha fazla euroligi unutmamak gerek. Çünkü tbl de 7. yabancı tribüne çıkacak.

Cenk'i arayacagimizi düşünmüyorum. 2-3 rotasyonumuz gayet iyi. 6 Türk oyuncu derken genclerle de tamamlanabilir bu. Ayrica Ergin hoca zaten genelde dar rotasyonla oynar. Ender kalirsa ligde Arroyo'yu dinlendirmek adina sevinirim. Ama gecen sene EL ve ligde yoklari oynayıp playoffta acilan Cenk'e o para verilmemeli. Aramayacagiz!

Hem Avrupa’da hem de ozellikle kendi ligimizde basarinin temel anahtari kadro derinligi. Eger kadronuz derin degilse yaklasik 80 maclik bir sezonda hedeflere ulasmak cok zor.

Turkiye liginde sampiyonlugun temel anahtari alabildigin kadar az maglubiyet alip ligi her takimdan onde bitirip saha avantajini almak. Eger Cenk ve Ender kadroda olmazsa ligi Fenerbahce’den onde tamamlamak cok zor olur. Bu yil ligde cok fazla guclu takim var ve kadromuzu genis tutmazsak ozellikle Avrupa donusu lig maclarinda cok fazla yenilgi alabilecegimizi ve bunun sampiyonluga mal olabilecegini dusunuyorum.

Eger soylendigi gibi Cenk ve Ender kalmayacaksa daha cok Avrupa’ya konsantre olarak belki orayi idare edebiliriz ama Turkiye’de sampiyonluk cok daha zor olur.

İyi o zaman.Cenk'i az kullanacağız diye verelim tam Efes'in yerli 3 numara eksiği en iyisiyle kapansın.Gerekirse Cenki tutacaksın bizde az oynasa bile Efesin rotasyonu tamamlamasına izin vermeyeceksin

Eğer gençlere yeterli süreler verilmezse basketbol Şubesi için kaynak bulunmazsa daha çok forumda yazılar yazılır. Kaynak derken sponsor olarak demiyorum.Bu sene bulunmadı bütçe aşağıya çekildi.Yap salonunu onlar bizim kapımız gelsin.İlla stadın yanına olmasi gerekmiyor ki.Sen amacına uygun ve ulaşım konusuna dikkat edersen bu taraftar her yere gelir.yildiz ve Ümit takımlar avrupa şampiyonu oldu.Al gençleri yetiştir.Avrupada bu şekilde başarıya ulaşan takımlar var.

Cenk'i arayacagimizi düşünmüyorum. 2-3 rotasyonumuz gayet iyi. 6 Türk oyuncu derken genclerle de tamamlanabilir bu. Ayrica Ergin hoca zaten genelde dar rotasyonla oynar. Ender kalirsa ligde Arroyo'yu dinlendirmek adina sevinirim. Ama gecen sene EL ve ligde yoklari oynayıp playoffta acilan Cenk'e o para verilmemeli. Aramayacagiz!
Diyelim ender de cenk de gitti, tamam gitsinler. Pocius'u 7. yabancı olarak tribüne yolladın ki arroyo çok yorulmasın diye nolan kadroda kalacak. 1-2-3 rotasyonu : Carlos- Nolan- Aradori- Sinan- Micov 120dk'yı beş oyuncu ile geçeceğiz ki bunlardan biri 35 yaşında. Nasıl 2-3 rotasyonu iyi anlayamıyorum.

6 yabanci, 4 yerli ( Sinan, Dudley, Kerem, Furkan ), 2 genc ( Nikolov - Gokturk ) oyuncu olarak kurmak en mantiklisiydi bizim icin.

Insallah bu sezondan sonra hem maas disiplini, hem uzun vadeli dusunme becerisi gelisir kulupte.

Kariyerlerinin dibe vurduğu zamanlarda ellerinden tuttuk. Şu kulüp için fedakarlık yapamıyorlarsa o da onların problemi biz elbet yerlerini doldururuz. Yönetim kendini sorgulasın ama bu işin olayı budur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...