2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hacıyeva hala FA diye biliyorum.Eurobasket'in sitesinde Uşak'ta görünmüyor. Hacıyeva 3 ve 4 numarayı yedeklemesi açısından iyi transfer olur.Bilmiyorum bütçenin son durumu nedir ne kadar kaldı ama Hacıyeva'nın çok fazla isteyeceğini düşünmüyorum.

Bu adam Beşiktaş'ı dar rotasyonla şampiyon yapmıştı. madem bütçe düşüyor 13-14 oyuncu üstünden düşünmeyebiliriz. Kadın baskette de geçen yıl destanı dar rotasyonla yazdık. Koç faktörü artımız yine... bu bağlamda şahsi fikrim Ender gitsin, Cenk'le de asgari müşterek bir rakamda buluşalım. Cenk kalmalı, kendisi de takkeyi önüne koysun düşünsün. Bazı şutlar şutöründen ötürü ekstra haz veriyor vesselam, seviyoruz adamı...

Dudley Daçkaya gitmese idi onu da kadroda tutsak iyi olurdu . Hem Ender hem Cenk takımda kalsa iyi olur .Belki daha önemlisi Pleiss'i Barça almasa da parayı bastırıp biz alsak süper olurdu ama bütçemiz düştü revize edilmiş bütçenin karşılığı var mı ondan da emin değiliz . Hal böyle iken 12 kişilik rotasyonda diretmek bizin için Lüks sankı . Bir yandan anlaştığımız oyuncularda bütçe yüzünden sıkıntı çıkar mı endişesini atmış değiliz bir yandan da rotasyon 12 kişi olsun diyoruz . Şu aşamadan sonra ben anlaşılan yabancılar yanında iyi bir Pivot ve Ender'e fitim El için 11 TBL için 10 kişilik ana rotasyon olur TBL'de birçok maçta kalan iki oyuncuda süre alabilir . Geçen sene Maccabi El şampiyonu olurken 10 dk uzerı ortalama sure alan 9-10 oyuncu varmış Oly'de şampiyonlukları rotasyonu daraltığı donemde kazandı . Zaten Ergin hoca da çok geniş rotasyon tercih eden bir koç değil .Gelecek uzunun kim olduğu ve göstereceği performans Cenk'in kalmasından daha önemli bence

Diyelim ender de cenk de gitti, tamam gitsinler. Pocius'u 7. yabancı olarak tribüne yolladın ki arroyo çok yorulmasın diye nolan kadroda kalacak. 1-2-3 rotasyonu : Carlos- Nolan- Aradori- Sinan- Micov 120dk'yı beş oyuncu ile geçeceğiz ki bunlardan biri 35 yaşında. Nasıl 2-3 rotasyonu iyi anlayamıyorum.

Dedigin gibi hem Ender hem Cenk giderse dinlenicek adam icin büyük sorunlar yasariz. Arroyu'yu dinlendiremeyiz keza Nolan ve genc guarda guvenip. Ayrica Aradori ya da Pocius dinlenirse 2 ve 3 numaralar icin 35 40 dklik performanslarla nereye kadar devam edebiliriz.

Dudley Daçkaya gitmese idi onu da kadroda tutsak iyi olurdu . Hem Ender hem Cenk takımda kalsa iyi olur .Belki daha önemlisi Pleiss'i Barça almasa da parayı bastırıp biz alsak süper olurdu ama bütçemiz düştü revize edilmiş bütçenin karşılığı var mı ondan da emin değiliz . Hal böyle iken 12 kişilik rotasyonda diretmek bizin için Lüks sankı . Bir yandan anlaştığımız oyuncularda bütçe yüzünden sıkıntı çıkar mı endişesini atmış değiliz bir yandan da rotasyon 12 kişi olsun diyoruz . Şu aşamadan sonra ben anlaşılan yabancılar yanında iyi bir Pivot ve Ender'e fitim El için 11 TBL için 10 kişilik ana rotasyon olur TBL'de birçok maçta kalan iki oyuncuda süre alabilir . Geçen sene Maccabi El şampiyonu olurken 10 dk uzerı ortalama sure alan 9-10 oyuncu varmış Oly'de şampiyonlukları rotasyonu daraltığı donemde kazandı . Zaten Ergin hoca da çok geniş rotasyon tercih eden bir koç değil .Gelecek uzunun kim olduğu ve göstereceği performans Cenk'in kalmasından daha önemli bence

Düzenleme: Orhan Uşak'ta kaldı diye biliyorum yenilerde haberini okumuştum yanlış değildi ise

Ender ve Cenk'e ederinden fazla para vermeyelim , gençlere artık süre verilmeli. Cenk 5 maç Ender 4 maç iyi oynayacak diye uçuk paralar verilmemeli .

Sene içinde Abdi İpekçi'de her maça giden biri olarak gözlemim şudur; Cenk, şartlar ne olursa olsun KESİNLİKLE TAKIMDA KALMALI, Ender ise, gitse de sorun yaratmaz.
Cenk'in istediği ücret konusunda bir bilgim yok fakat olaya bir de şöyle bakmak lazım...
Galatasaray bu sene 3 numaraya Pocius ve Micov'u transfer etti. İdeal ilk 5'e Cenk giremeyecek. İkinci 5'e de giremeyecek. Cenk'in az süre alacağını düşünmesi, kafasında "Zaten sürem kısılacak, bari ücretimde indirim olmasın" gibi bir düşünceye itebilir. Kaldı ki bence sonuna kadar haklı. Neden mi? Efes'te belki de rotasyon değil de ilk 5 oyuncusu olacak.
Ender konusunda ise şunu rahatlıkla diyebilirim; savunma zaafları olan, tek yaptığı tepeden ikili oyun oynamak olan bir adama fazla paralar saçılması mantıksız geliyor. Kaldı ki yerinde Arroyo ve Nolan Smith var. Ücretinde indirime gidiyorsa kalsın, yoksa da yolu açık olsun.

Sene içinde Abdi İpekçi'de her maça giden biri olarak gözlemim şudur; Cenk, şartlar ne olursa olsun KESİNLİKLE TAKIMDA KALMALI, Ender ise, gitse de sorun yaratmaz.
Cenk'in istediği ücret konusunda bir bilgim yok fakat olaya bir de şöyle bakmak lazım...
Galatasaray bu sene 3 numaraya Pocius ve Micov'u transfer etti. İdeal ilk 5'e Cenk giremeyecek. İkinci 5'e de giremeyecek. Cenk'in az süre alacağını düşünmesi, kafasında "Zaten sürem kısılacak, bari ücretimde indirim olmasın" gibi bir düşünceye itebilir. Kaldı ki bence sonuna kadar haklı. Neden mi? Efes'te belki de rotasyon değil de ilk 5 oyuncusu olacak.
Ender konusunda ise şunu rahatlıkla diyebilirim; savunma zaafları olan, tek yaptığı tepeden ikili oyun oynamak olan bir adama fazla paralar saçılması mantıksız geliyor. Kaldı ki yerinde Arroyo ve Nolan Smith var. Ücretinde indirime gidiyorsa kalsın, yoksa da yolu açık olsun.
Yorumunuzda bir tezatlik var sanki. "Cenk, ideal ilk ve ikinci 5 e giremiyor ama takimda kesinlikle kalmali"☺ Bence de kalmasi takim icin faydali ama düşük bütce diye yola çikmiş bir takim için cok lüks duruyor. Ender in kalmasi daha onemli. Ender cok mu iyi bir guard , hayir degil ama alternatifi yok gibi bisey.

Cenk Efes' de en iyi ihtimalle Stratos Perperoglu' nun arkasında bekler. Hele hele Cedi Osman ve Birkan Batuk' un da 3 numara kullanılacağını düşünürsek; vay Cenk Akyol' un haline ....

Can Kormaz'ı en son ne zaman basketbol oynarken gördün? Hadi euroleague geçtim acab tbl' de toplam oynadığı maç sayısı 10'u bulmuşmudur. Gecen sene eurolegue, tbl normal sezon playoff ve kupa maçları dahil toplam 75 resmi maç yapmışız yazı ile yetmiş beş. Şimdi bu noktada bu kadar maç yapıp başarıyı yakalamak istiyosan 12 iyi oyuncu gerek. Buda demek oluyo ki yedi iyi yabancının yanına beş iyi yerli oyuncun olmak zorunda.

Mantıksızca düşünce 12 tane iyi oyuncu. Zaten Euroleague'i geç Nolan var. 10 tane iyi oyuncu yeter bi takıma. Ayrıca Can Korkmaz'ı ben Oktay Mahmudi döneminde imzalamadan önce de biliyordum, izlemediysen anlatırım yeteneğini.

Diyelim ender de cenk de gitti, tamam gitsinler. Pocius'u 7. yabancı olarak tribüne yolladın ki arroyo çok yorulmasın diye nolan kadroda kalacak. 1-2-3 rotasyonu : Carlos- Nolan- Aradori- Sinan- Micov 120dk'yı beş oyuncu ile geçeceğiz ki bunlardan biri 35 yaşında. Nasıl 2-3 rotasyonu iyi anlayamıyorum.

İkisinin de gitme durumuna göre yapılmış bir yorum değil bu, iyi oku. Çünkü Ender giderse yerine mutlaka yerli bi guard oturtulmalı en azından lig maçları için. Ender'siz rotasyon dar olur dediğin gibi ama orada mutlaka yerli bir guard olacağı veya olması gerektiği için hükümsüz bana göre. Geçen seneden daha dar değil oranın rotasyonu. Geçen sene orada kullanamadığın bi Domercant, sezonu ağır aksak geçen Hairston'la çok tamam bir rotasyonun mu vardı sanki? Sinan-Marko-Cenk üçlüsüyle 2-3 numarayı geçtik sezonun kalanında. Şimdi Aradori-Sinan-Micov-Pocius var. Biri tribüne çıksa bile geçen seneki rotasyondan daha azıyla oynamayacaksın! Micov çıkar Aradori 3'e geçer, Sinan 2'ye kayar vs. Bu kadronun alternatifi daha çok. Galatasaray'da formunu bulup adam olan bi oyuncu, özellikle geçen seneki Fener serisinden sonra taraftarından gözünde taht kuran bir oyuncu, kulübün kötü halini göre göre makul ücretlere yanaşmıyorsa ya da yüksek ücretlerde diretiyorsa, o oyuncunun takımda tutulması taraftarı değilim! Cenk kalacaksa, onu adam eden kulübe, onu bağrına basan taraftara bir VEFA borcu varsa bunu yapmalı. Yapmıyorsa bu sene her fırsatta eleştirdiğim yönetimi bir tek bu konuda eleştirmem. Sonuna kadar da arkalarındayım.

Kariyerlerinin dibe vurduğu zamanlarda ellerinden tuttuk. Şu kulüp için fedakarlık yapamıyorlarsa o da onların problemi biz elbet yerlerini doldururuz. Yönetim kendini sorgulasın ama bu işin olayı budur.

Senin yorumu okumadan diğer cevabı yazmıştım ama değindiğin nokta benim yazdığımla aynı. Benim de bahsettiğim bu. Kulübün tüm yanlışlarına eyvallah ama burda vefayı göstermesi gereken Ender ve Cenk.

Bir cümlenin fotoğrafını çektim kafamda. "İyi bir takım kurduğumuzu düşünüyorum" Eğer röportaj doğruysa demek ki her şey tamam. Bir pivot kalmış veya yapılacak yerli uzun eklentisi kalmış.

Bir cümlenin fotoğrafını çektim kafamda. "İyi bir takım kurduğumuzu düşünüyorum" Eğer röportaj doğruysa demek ki her şey tamam. Bir pivot kalmış veya yapılacak yerli uzun eklentisi kalmış.

Evet.Yabancı transferlerimizde sorun yok artık belli oldu gibi. Haklı olarak eleştiriyor Ergin Ataman ama koç motivasyonuyla, kazanma hırsıyla performansı artan biri. Bu durum inş olumsuz bir etki oluşturmaz(motivasyon anlamında) sene içinde koç ve takım içerisinde.

Geçen seneye göre kısalarımız iyi evet ama rakiplerin kısaları da daha iyi.Play-off kontanjan durumu gözetildiğinde kalburüstü bir yerli kısa almak gerekir ama karşı taraf piyasayı darmadağın etti ne var ne yok aldı . Ergin hoca sanki takım tamam gibi konuşmuş, Ender durumu ne aşamada acaba?

Başkasının parasını harcamak kolay tabi ki ancak biz Ünal Aysal cebinden karşılıksız para versin demiyoruz. Her fırsatta Galatasarayımızın marka değerinin çok öenmli olduguna ve dünya çapında olduğu vurgusu yapan kendisi herhangi bir şirketini sponsor yapsa 10 milyon euro verse nasıl bir zararı olabilir? Eğer kendisiyle çelişmiyorsa bizim marka değerimizi zaten onun vereceği parayı çıkartır, Abdürrahim Albayarağa gitsek o bile sponsor olur bu takıma bu belirsizliğe anlam veremiyorum...

Ergin hocanın açıklamalarından hepimizin anladığı adı geçen transferlerin tamamlandığı yönünde ancak koçun mutsuz olduğuda apaçık ortada, tüm transferler yapıldı madem bari sadece pivot transferine biraz bütçe ayıralım ekstra 1 milyon dolarla bu kulüp batacaksa vay halimize zaten...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...