2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mantıksızca düşünce 12 tane iyi oyuncu. Zaten Euroleague'i geç Nolan var. 10 tane iyi oyuncu yeter bi takıma. Ayrıca Can Korkmaz'ı ben Oktay Mahmudi döneminde imzalamadan önce de biliyordum, izlemediysen anlatırım yeteneğini.

Ben sana en son ne zaman izledin dedim. Cocuk capraz bağ ameliyatı gecirdi gecen sene. Ha ondan önce de cok bişey vaat etmeyen oyunculardan biriydi. Anlatmana gerek yok yani kardeşim, pertevniyal de bile averaj bir oyuncu idi.
Neyse, esas konuya gelince tbl'de sahaya altı yabancı cıkıyo bir tribünde oturuyor, bu sebepten eurolegue de gene kadro yapısı ve alışkanlıklar bozulmasın diye 7 yabancı ve beş türk oyuncu ile oynıyacağız. Daha önce yazdığım gibi başarılı bir sezon demek minimum 75 civarı maç demek oluyor. Eğer bizim oyuncular demir adam değillerse , ki olmadıklarını geçen iki sezon gördük, sağlam bir kadro gerek. Buda belli bir seviyede 5 türk oyuncuya ihtiyaç demek oluyo. Maç içinde rotasyonu azaltıp oynatırsın ama sezon için dar rotasyonla oynayamazsın. Neyse zaten hoca da bunu bilerek açıklama yapıyor. Gene geçen seneden örnek vermek gerekirse her maç farklı oyuncular ön plana cıktı ve sezon genelinde 12 hatta 13 oyunculuk bir rotasyon ile oynadık.

E.Atamanın ilk sezonunda Göksenin Köksal ilk 5 oyuncusuydu geçen yıl sakatlığı dolayısıyla faydalanamadık, ancak bu yıl onunda performansının artacağını düşünebiliriz.

Sinan Güler - Göksenin Köksal - Kerem Gönlüm - Furkan Aldemir

Carlos Arroyo - Nolan Smith - Martynas Pocius - Pietro Aradori - Vlademir Micov - Zoran Erceg - YABANCI PİVOT

Toplam 11 oyuncumuz var hali hazırda...

Ender Aslan - Cenk Akyol ikilisinden birinin kalacağını varsayarsak 12 oluyor bu sayı.

Ayrıca Ege Arar - Kerem Kanter ikilisininde A takımda olacağını düşünürsek 14-15 kişi oluyor takım kadrosu. Yabncı Pivot harici transfer beklemek hayalcilik olur bu yüzden

Vee unutmadan Nikolov da bu sezon oynayabilir...

Bu kadro oldukca genis ve basari getirecektir. Takim kimyamiz ayni olacak. Ben cok umutluyum. Kombineler de ciktigi gibi almak lazim. Aurica Murat Ozyer Bu aksam twitterdan yazar gece 12 den sonra. Adam gece kusu gibi 12 den once aciklama yapmiyor.
E.Atamanın ilk sezonunda Göksenin Köksal ilk 5 oyuncusuydu geçen yıl sakatlığı dolayısıyla faydalanamadık, ancak bu yıl onunda performansının artacağını düşünebiliriz.

Sinan Güler - Göksenin Köksal - Kerem Gönlüm - Furkan Aldemir

Carlos Arroyo - Nolan Smith - Martynas Pocius - Pietro Aradori - Vlademir Micov - Zoran Erceg - YABANCI PİVOT

Toplam 11 oyuncumuz var hali hazırda...

Ender Aslan - Cenk Akyol ikilisinden birinin kalacağını varsayarsak 12 oluyor bu sayı.

Ayrıca Ege Arar - Kerem Kanter ikilisininde A takımda olacağını düşünürsek 14-15 kişi oluyor takım kadrosu. Yabncı Pivot harici transfer beklemek hayalcilik olur bu yüzden

Vee unutmadan Nikolov da bu sezon oynayabilir...

Ligde 3 numarada sıkıntı yaşayacağımız konusuna katılmıyorum.7. yabancının Pocius olacağını düşünürsek Aradori de Sinan da 3 numara oynayacak kapasitede oyuncular.Bi kere Cenk bizde kalsa Efes'te alacağı süreden daha az süre alır.

Ender kalmış büyük ihtimalle.Bence Ender de kalmasa çok kan kaybetmiş sayılmayız.Zaten özellikle kritik maçlarda genellikle 9 en fazla 10 oyunculu bir rotasyonla oynuyor Ergin Ataman.6 yabancı+4 yerli rotasyonu yeterli olacaktır.Şu anda elimizde 3 yerli var.Ender ve Cenk'ten ziyade Ersin'in gidişi beni kara kara düşündürüyor.Muhakkak yerli 4 numara almalıyız.FBÜ'de şişik bir kadro oluştu.Oradan ayrılanlar muhakkak olacaktır.Eğer İzzet'i düşürebilirsek şahane olur.

Kısa rotasyonunda gönlüm o kadar ferah ki.Benim kafamı asıl kurcalayan uzun rotasyonu.Oraya daha hamle yapılmadı.Uzun rotasyonumuz da belli olsun o zaman daha net yorumlar yapabiliriz kadronun yeterliliğiyle ilgili.

Forumdaki bir arkadasimizin mesajindan hatirladigima gore Jawai'nin hazirlik maclari bugunden itibaren basliyordu. İnsallah eskisinden daha iyi bir Jawai performansi gosterir. Elinin altinda internet olan arkadaslarimiz da artik istatistikleri yazar buraya. Ayrica hem bugun hem yarin Pocius'un da maclari var.

Forumdaki bir arkadasimizin mesajindan hatirladigima gore Jawai'nin hazirlik maclari bugunden itibaren basliyordu. İnsallah eskisinden daha iyi bir Jawai performansi gosterir. Elinin altinda internet olan arkadaslarimiz da artik istatistikleri yazar buraya. Ayrica hem bugun hem yarin Pocius'un da maclari var.

Aynı dörtlü turnuvadalar :) 11'inde karşı karşıya oynayacaklar. Takip etmeye çalışacağım Jawaii'yi. Bu maçların yok ama Nice turnuvasının maçlarını ESPN verecekmiş. Ordan canlı da izleyebiliriz.

Bu arada Jawaii'nin maçları 8 Ağustos'ta başlıyormuş. Takip etmek zamanıdır. 9 tane maç yapacak. ESPN de canlı verecekmiş. Maç programı şöyle:

Airbnb Australian Boomers pre-FIBA Basketball World Cup Tour

Lithuania Tournament

Airbnb Australian Boomers v Finland
Friday 8 August @ Klaipeda, Lithuania 11:15pm (All times AEST)
Airbnb Australian Boomers v Ukraine
Saturday 9 August @ Klaipeda, Lithuania 11:15pm
Airbnb Australian Boomers v Lithuania
Tuesday 11 August @ Klaipeda, Lithuania 2:00am

Finland Invitational

Wednesday 12 August @ Helsinki, Finland 2:00am

Nice Tournament

Airbnb Australian Boomers v Ukraine
Saturday 16 August @ Nice, France 2:00am
TV: LIVE on ESPN
Airbnb Australian Boomers v Philippines
Sunday 17 August @ Nice, France 2:00am
Airbnb Australian Boomers v France
Monday 18 August @ Nice, France 4:30am

Strasbourg Tournament

Saturday 23 August @ Strasbourg, France 4:30am
Airbnb Australian Boomers v France
Monday 25 August @ Strasbourg, France 3:00am

Ntvspor rodeo vereceğine bu maçları verse ya

Cenk yada Ender'den birinin kalması gerekli ya da en az birinin yerine kaliteli bir Türk oyuncu alınmalı...TBL'de maçlara her mevki için en az iki alternatifin olması gerektiği düşünülürse;

PG : Arroyo - Nolan
SF : Micov - Pocius diye çıktığın zaman 6 yabancı yetmiyor malesef...

Cenki daha çok sevmeme ve beğenmeme rağmen Ender'in kalması bence daha iyi olur böylece TBL. maçlarında Arroyo bol bol dinlenebilir....

Ergin hocanın röportajından "iyi bir kadro kurdum ama anam ağladı" anlamını çıkardım ben.

Şu saatten sonra Cenk de Ender de kalmalı. Ama nasıl olacak bilmiyorum...

Jawai'nin yanına pivot alınacaksa birtek elde adam akıllı Marjanovic kaldı.

Arroyo - Nolan - Ender
Aradori - Pocius - Sinan
Micov - (Micov'un pozisyonunda in cin top oynuyor :D )
Erceg - Kerem
Jawai - Furkan - Marjanovic

Jawai'nin yanına pivot falan alınmaz,8. yabancı sezon başı için çok lüks ve gereksiz,Ergin hoca 2 sezondur sezona 4 ana uzun ile başlıyor zaten,demek ki bunu yeterli buluyor,şu an sezon başı kampı için geçen sezonki Russel Walker tarzı kamp oyuncusu bile alamayacağımız bir konumda olabiliriz.Ocak ayında 8. yabancı için bütçe yaratılacaktır.

Arroyo-Nolan-Ender

Pocius-Sinan-Göksenin

Micov-Aradori

Erceg-Kerem-Ege

Jawai-Furkan

Sezon başladığında kampa Nolan-Göksenin-Aradori-Göktürk-Erceg-Ege-Doğukan katılabilecek gibi gözüküyor,Aradori'nin de Eurobasket 2015 elemeleri Ağustos sonunda bitecek,bu yüzden geçici transfer bekliyordum fakat şu durumda ona ayıracak bütçemiz dahi yok gibi gözüküyor.

" Her şeye rağmen iyi bir <linkz id="linkz29" style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 14px;">takım </linkz>kurduğumuzu düşünüyorum"

sanırım daha fazla felaket senaryosu yazmamıza gerek yok?

Arroyo-Nolan-Ender

Pocius-Sinan

Micov-Aradori

Erceg-Kerem

Jawai-Furkan

Bu kadro bizim için yeter ;)
Ah birde Hunter olsaydı yerli statüsünde şurda tam olurdu:) Bence bu kadroda Ersin'de olmalıydı.Ya da Macvan kalsın.Bir uzun daha lazım kısaca.Ayrıca Jawai alınırsa bir tane uzun daha gelecek denilmiyor muydu? EL oynanacak her hafta sakatlıklar kesin olur bu uzunlar yetmez.Furkan bile kaç kere kritik sakatlık yaşadı ve bazı maçları kaçırdı.Jawai-Kerem sakatlanma riski daha yüksek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...