2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Jawai konusunda aceleci davranıldığını düşünüyorum. Obezite'den falan bahsedilmiş vücut kitle endeksi çok basit kalır , tıbbi olarak tanı koyduğumuz bir yöntem değildir , kabataslak fikir verir . Ben Jawai'nin daha iyi olacağını düşünüyorum , bilmiyorum listemizde başka hangi oyuncular. Jawai'nin geldiği ilk günleri hatırlayın form tutması diğer oyunculara göre daha uzun süreli oluyor . Biraz daha bekleyip görelim. Uzun rotayonuna mevcut uzunlarımızla ciddi rekabet edebilecek 5.yi bulamamış olmamız(4 veya 4.5) daha büyük sıkıntı.

Jawainin 10 aylik sureci.Neredeyse 2 sene basketi birakmiş sporcunun durumunda daha kötü.Minimal derecede spor ve antrenman yapti ve vücut güçsüz düştü.500 bin dolara alinabilecek bir sürü pivot bulunabilir.

Ian Vougouikas hala bir takımla anlaşmadı. Laboral söylentisi vardı onlarda Iverson'ı aldılar. Vougouikas tam bizim ihtiyaçlarımızı giderebilecek ve Furkan'ın önünü kesmeyecek bir pivot. Para yüzünden bizi tercih etmediği söyleniyordu fakat oyuncuların indirimi kabul etmesi sonucunda yaratılan kaynakla Vougouikas'a daha iyi bir teklif sunulabilir.

Burada fazla yazmayıyorum.Sadece okuyucu olarak bulunuyorum.
Şu anda kadromuzun %90'ı tamamlandı.
Cenk'in durumu ve Jawai'nin durumuna göre transfer politikası belirlenecek.
1-2-3-4 numaralı pozisyonlarda sıkıntılı görünmüyoruz.Mevcut kadromuzda 5 numara da sadece Furkan Aldemir yer alıyor.
Benim bildiğim Nathan Jawai ve cüzi bir rakama başka bir uzunun daha kadroya katılması isteniyor.Biri Jawai diğeri ise Bonsu tarzı atletik bir uzun.

Öncelikle illa Jawai olsun diyen biri değilim. Tabii ki bulunabilecek her daha iyi pivota varım. Ama kızdığım ve karşı çıktığım nokta bu adam 1 sene maç kondisyonunu kaybetmişken, 3 maçla bitmiş muhabbeti yapılması. Ki performansını maç maç farklı boyuta getiriyor hazır olmasa da. Mesela Litvanya maçında Baynes ve Motum, Valanciunas karşısında zayıf ve etkisiz kalınca hoca onu soktu. O sertliği de gösterdi. O oyundayken Valanciunas saha içi basket bulamadı. Dünkü maçta da üst üste iki hücum ribaundu alıp basket yapması hırsına işaret. Daha oynayacağı 5 hazırlık maçı ve bir turnuva maç var. Asla yerinde saymayacaktır, ha bizim için yeterli duruma gelecek midir? Tabii ki bilmiyorum. İzleyip göreceğiz. Domercant'la kıyaslanması net KEL ALAKA. Domercant diz bağlarından üst üste iki sakatlık geçirdi. Domercant'ın en büyük özelliği neydi? Patlayacılığı, perdeden hızlı ayaklarıyla çıkıp şutu bulmasıydı. Ama diz sakatlıkları onun ayaklarını bitirdiği için eski patlayacılığına asla ulaşamadı. Jawai'nin böyle bir sorunu yok. Zaten kalıplı ve hantal bir pivot. Ayakları hiçbir zaman bir Furkan kadar hızlı olmadı. Kilo verirse, maç kondisyonunu da alınca bir pivot için yeterli özelliklere kavuşacaktır. Kalıplı pivot Ergin Hoca'nın sisteminde neden önemliydi? Pivota gelen baskıda topu dışardaki boş oyuncuya aktarmak amaç. Jawai üç maçta 10 dk ortalamada 2 asist yaptı bu şekilde. Eskiden de aşırı ribaundçu bir Jawai değildi. Kolay double-double yapan bir oyuncu değildi. Maç konsantrasyonunu artırmak, kilo vermek, o hantallığı atmak Jawai için yeterli olacaktır. Asla dönemezciler, Domercant'la kıyaslayanlar bu noktalara dikkat etsin.

Şu adam neden beğenilmiyor anlamıyorum arkadaş, sanki her sene final-four görüyoruz da "aman jawai ne be pff" tavırları sergiliyorsunuz. Orta seviye bir takım için gayet münasip bir pivottur kendisi. pick&roll yapar, alçak-yüksek post oynar, fiziğinden beklenmeyecek çeviklik gösterir. Daha ne olsun. Bence bu adam avrupa basketbolunun önemli bug'larından biri. Bunun nedeni de itiş kakışa dayanan avrupa pota altı savunma tarzının bu abiye sökmemesi ve potaya yaklaştığı zaman çok yüksek yüzdeyle sayı yapması veya faul aldırması.
Evet yaptığı basit gibi görünüyor ama en uzak sayısı çembere 1 metreden olan vidmar'ı veya kendisine değilen herhangi bir pozisyonda sayı atamayan Semih'i düşününce bu adamın değeri daha net anlaşılıyor.
http://www.youtube.com/watch?v=P4UaP-_H2P8
Ayrıca bu videoda ndong'la karşı karşıya geldiği görüntüler de var ve ne kadarda etkili olduğunu gözlemleyebilirsiniz

<footer data-id="35414776" data-author="beni tez elden everin" data-flags="vote report" data-twitter="" data-isfavorite="false" data-favorite-count="0" style="box-sizing: border-box; margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; font-family: Verdana, sans-serif; font-size: 12px; line-height: 19.416000366210938px; vertical-align: baseline; color: rgb(102, 102, 102); background-color: rgb(235, 235, 235);"></footer>

şuan 5 numara için kimi alabiliriz onu bile bilmiyorum
herkesin aklı dünya şampiyonasında
ama artık Nathan Jawai defterini kapatsak iyi olucak gibi
ve cenk mutlaka takımda tutulmalı

2-3 rotasyonu: Nolan, Sinan, Aradori, Pocius, Micov

Cenk çok da gerekli değil. Ona düşünülen ücreti daha kaliteli bir pivot ve 4/5 oynayan bir oyuncu alarak kullanmak en mantıklısı. Örneğin şuan 1 milyon dolarlık bir bütçe varsa 300 bine D.J. WHITE gibi çok yönlü bir uzun alıp, 700 bine Maric veya Vougouikas getirilebilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...