2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Valla ben isterim bana kapak olmasını da, bu adam bize gelirse Galatasaray'a kapak olur.Bu gönderiler burada duracak.Jawai bize gelmese de gittiği takımdaki performansını takip ederiz.Sezon sonunda kime kapak kime değil hepimiz görürürüz.Hatta yakındaki Dünya Şampiyonsı'da kapağın kime takılacağını az çok belli eder.

Bu adam oynadıkça form tutacak. İşi bitmiş falan değil. Hala saha içindeki varlığı anlam teşkil ediyor. Kilo fazlası var, maç kondisyonu eksik biraz ağır ama bunlar giderilmeyecek problemler değil. Tüm sezon mal bir Bonsu'ya sabrettik. Jawai'nin oynadıkça artacak performansı asla Bonsu'dan aşağı olmaz.

Arkadaşı atış kaçırdı onun hücum ribaundunu aldı, kendi attı yine kaçırdı o hücum ribaundunu da aldı ve sayıyı yaptı. Bence yavaş yavaş bir şeyleri atıyor üstünden. Bugün 3 hücum ribaundu 3 defansif ribaund aldı.

Domercant'te sezon başı arada 2 tane 3 lük atıyordu.Burası bayram yerine dönüyordu, kapaklar falan havada uçuyordu da, sezon içinde gördük o kapakların adresini.

Benim anlamadığım bizim her yıl kadromuzda bir sene önce hiç oynamamış oyuncu bulundurma zorunluluğumuz mu var?

İlla bir tarafa kapak olacak oyuncu yerine ne vereceği belli ve tatmin edici bir isim bulunsa olmuyor mu? Öyle bir adam yoksa eğer tartışmak yerine dua edelim de Jawai en azından sakatlanmasın.

Arkadaşım ben net bir şekilde Jawai'nin bu sezon oynayacağı takıma bırak katkı vermeyi zarar vereceğini düşünüyorum.Eğer sen de net bir şekilde, tam tersi, katkı vereceğini düşünüyorsan bunu açıkça şu anda belli edersen sevinirim.Öyle ortalama 2-3 maç oynadığında çıkıp konuşması kolay.

Ha adamla imzalarsak yukarda arkadaşın dediği gibi dua ederiz.Yok Jawai başka takıma giderse, ikimiz gittiği takımın seviyesine ve o takımda ne yaptığına bakar ve kapakların kime takıldığına bakarız.

Bu arada mevzu hastalık veya sakatlık değil.Mevzu ikisinin de 1 sene topa dokunmamış olması.Kaldı ki Jawai, Domercant'ten yaklaşık 50 kilo fazla.Bu kiloda birisi basketboldan 1 sene uzak kalırsa kısa süre içinde eski çabukluğuna kavuşamaz.Kaldı ki Jawai sağlıklıyken bile en büyük eksikliği ikili oyun savunmasında ayaklarının yavaşlığıydı.

yaw arkadaş kımseyıde begenmıyoruz sanki alacak adam kaldı da valla klup yerınde olsam hesap acarım para gonderın pivot alalım derdım valla herşeyi biz biliyoruz ya

Emboli riski ile ilgili değerlendirmede Jawainin obez olduğu söylemiş ama obez biri profesyonel basketbol oynayamaz salt vücut kitle indeksi hesabına göre Obezite sınırına yakın olabilir (yakın ama altındadır diye düşünüyorum ) ama aslolan bağıl yağ oranı Jawainin kilosunda kas kitlesinin ciddi etkısı var salt vücut kitle indeksı hesabı ike gidersek vücut yağ oranları çok düşük olan vücut geliştirmecilerin hepsi kilolu yada preobez çıkar .
Jawai alınmasın diyenler haklı da çıkabilirler öte yandan Domercant ile Jawai arasında iki önemli fark var biri bağ sakatlığı geçirdi diğerinde ise kas iskelet sistemini etkileyen bir durum yaşanmadı diğeri de Jawai Domercanttan altı yaş genç. Vasat birinin gelmesindense Jawainin alınması taraftarıyım ama sponsor bulundu oraya ayıracak 1-1.5 milyon dolarımız var deniyorsa iş değişir

Hocam obezlikle ilgili ben de bildiklerimi aktarıyım.Vücut kitle indeksi hesapları kilonun, boyun karesine bölünmesiyle hesaplanır.Bu değer 30 dan yüksek çıkarsa kişi obezdir.Jawai'nin boyu 2.08, kilosu eğer 130'un üzerindeyse indeksi 30'un üzerinde çıkar.Bir kaç yerde şu an kilosunun 140 olduğunu duymuştum.

Hocam obezlikle ilgili ben de bildiklerimi aktarıyım.Vücut kitle indeksi hesapları kilonun, boyun karesine bölünmesiyle hesaplanır.Bu değer 30 dan yüksek çıkarsa kişi obezdir.Jawai'nin boyu 2.08, kilosu eğer 130'un üzerindeyse indeksi 30'un üzerinde çıkar.Bir kaç yerde şu an kilosunun 140 olduğunu duymuştum.

VKİ öyle hesaplanırda aslolan vücut yağ oranı VKİ herhangi bir cihaz olmadan herkesın hesaplayabileceği kaba bir formül dediğim gibi kas kitlesi az çok belli ortalama bir insan için doğruya yakın olabilir ama sporcular için bağıl yağ oranı önemli . VKİ ile değerlendirme yaparsak vucut geliştirme sporcuları preobez yada obez çıkar kas kitlesi yuuzunden gayet ağırlar ama adamların yağ oranı çok çok düşük Jawaidede kilo da ciddi kas kitlesininde rolü olduğu için VKİ yanıltıcı olur fazla kilosu vardır ama obez değildir . Fazla kiloları da verecektir . Emboli hayatı tehdit edebilecek birsey can tatlı kimse hayatını riske atmaz

VKİ öyle hesaplanırda aslolan vücut yağ oranı VKİ herhangi bir cihaz olmadan herkesın hesaplayabileceği kaba bir formül dediğim gibi kas kitlesi az çok belli ortalama bir insan için doğruya yakın olabilir ama sporcular için bağıl yağ oranı önemli . VKİ ile değerlendirme yaparsak vucut geliştirme sporcuları preobez yada obez çıkar kas kitlesi yuuzunden gayet ağırlar ama adamların yağ oranı çok çok düşük Jawaidede kilo da ciddi kas kitlesininde rolü olduğu için VKİ yanıltıcı olur fazla kilosu vardır ama obez değildir . Fazla kiloları da verecektir . Emboli hayatı tehdit edebilecek birsey can tatlı kimse hayatını riske atmaz

Hocam, hayatında hiç emboli geçirmemiş ve fazla kilo sorunu olmayan bir adam alsak nasıl olur?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...