Barış Hersek bir takımla anlaştı mı ? Alacagımız yerli uzun o olabilir mi?
Furkan kardeşim D.Howard derken onu kastetmedim herhalde ne diye her yazında Howard alınamaz diyorsun B
Benim demek istediğim bütçe arttırıldıysa ve bu yıl gelen yabancılar daha ucuza geldiyse, sözleşmesi devam eden oyuncular sözleşmelerinde indirime gittiyse bunları ben demiyorum Murat Özyer diyor O zamn tek transfer pivota yapılacaksa geriye büyük bir bütçe kalmış olması gerekiyor.
Uyduruk sözleşme rakamları yazmana gerek yok şunu düşün sadece bak şimdi
Kulubün geçen yılki bütçesi 100 x olsun... Türk oyuncular bunun 50 x ini kullansın.. 50 x ide yabancılar kullansın ...
Bu sezon ise geçen yılki 100x in üzerine M.Cibaranın dediğine göre atıyorum 20 x daha gelmiş ne oldu ?? 120x oldu toplam bütçe bu yılın....
Ne dedi M.Özyer türk oyuncular (hatta Ercegde dahil) indirime gitmişler demekki bu sezon 50x değilde 40x alacak bunlar ok ?? Yabancılar ne oldu geçen yıldan daha ucuza geldi onlarda 40x kullansın ?
Ne kaldı geriye 120x - (40x + 40x) = 40 x bu parada toplam bütçenin (yani 120x in) 3/1 i yapıyor o zaman Ante Tomicin falan alınması gerekiyor (dikkat ettiysen D.Howard demiyorum sen oraya takılı kalıyorsun çünkü )...
Matematiğin kötüdür belki birde şöyle anlatayım son olarak
1.Gelen yabancılar gidenlerden daha ucuz (Murat Özyer ve herkes bunda hemfikir)
2. Türk oyuncular kontratlarında indirime gittiler (Murat Özyer söyledi)
3. Bütçede artış yapıldı (M.Cibara söyledi)
yani ne oldu o zaman bütçe arttırıldı o zaman Maric-Stimac getirmeyecekler bu lafların arkasından ses getirecek bir pivot getirecekler...
Nolan Smith de twitterden vermis coskuyu. [emoji4]
Ne demiş paylaşır mısın ?
Biraz önce twitter'da özyer'e bende bunu yazdım; seba'nın ölümü nedeniyle kimse açıklanmiyacakmış. Beklenti olmasın yani.Bugün hangi isim açıklanacak acaba? Bir de Kerem Kanter gündemimizdeydi herhangi bir gelişme var mı acaba?
Muscala diyenleri görüyorum, NBA'i düzenli olarak yaklaşık 4-5 yıldır takip etmeme rağmen ismini ilk defa burada okudum. Hemen girip videolarına baktım ve Furkan'dan orta mesafesi dışında bir artısını göremedim.
Sağlıklı bir Jawai bize seviye atlatır ve ona da güvenemiyoruz.
Gani Lawal'i bile belli ki istememiş Ergin Hoca, Muscala bu isimlerin yanında çok sönük kalır.
Muscala gelmesse Furkan Dillicenin benden çekeceği var.İnsan heves ediyor yahu
Muscala diyenleri görüyorum, NBA'i düzenli olarak yaklaşık 4-5 yıldır takip etmeme rağmen ismini ilk defa burada okudum. Hemen girip videolarına baktım ve Furkan'dan orta mesafesi dışında bir artısını göremedim.
Sağlıklı bir Jawai bize seviye atlatır ve ona da güvenemiyoruz.
Gani Lawal'i bile belli ki istememiş Ergin Hoca, Muscala bu isimlerin yanında çok sönük kalır.
Furkan'ın orta mesafe atan hali demek yanlış olur bence. Hücumda orta mesafesinin yanında yüzü dönük ve sırtı dönük oyun opsiyonları da var. Savunmada ve ribaundda Furkan kadar etkili. Furkan Dillice'nin dediği gibi şu zamanda bulabileceğin en iyi pivot.
“Galatasaray’da küçülme yok, büyüme var”
Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Cibara, Radyospor’a konuştu.
Mehmet Cibara, sarı kırmızılı yönetimin basketbol şubesinde küçülmeye gittiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Küçülme sözü, hatta şube kapatılıyor gibi sözler tam anlamıyla spekülasyon. Hiç bir Galatasaray Başkanı ve yönetim, kendi kendine göre takım, şube kapatamaz, bütçe aşamaz. Bunların hepsi genel kurulumuzun izni ve onayına tabidir. 13 Nisan 2014 tarihinde yapılan 2014 yılı bütçe tasarısının genel kurul tarafından onaylandığı bir kitap vardır. Bu kitapta erkek basketbol takımının gider ve gelirleri 355. sayfada belirtildi. Artık yönetim ve kişilere gereksiz eleştiri yapılmasın. O sayfada 2013 yılı onaylanan bütçemiz 25 milyon tl civarıdır. Net transfer gideri. 3 tane as oyuncumuzun sakatlanmasıyla bu bize yaklaşık 3 milyon dolarlık ek transfer bütçesi getirdi. Bu nedenli 31 milyon tl civarında bir bütçe oluştu. Bu nedenle 37 milyon tl net bütçe 44-45 milyona çıktı. Şimdi insanlar bu sezonki bütçeye bakarak sanki 44′tan aşağıya düşüyormuşuz gibi bir kanıya kapılıp, küçülüyor yorumu yapıyorlar. Halbuki hiç alakası yok. Geçen sezon 37 milyon tl olan transfer bütçesi bu sezon 41 milyona yükseltilmiştir. Net transfer bütçesi de 25 milyondan 28 milyona yükseltilmiştir. Yani küçülme yok. Aksine olağan, öngörülen bütçemizle devam ediyoruz. Biz yüzde 10 büyümeyle teknik ekibin verdiği transfer listesini tamamlıyoruz. Yine geçen sezon olduğu gibi Avrupa ve Türkiye’de zirveye oynayan bir takım kuruyoruz. Bir iki transfer daha yapacağız” dedi.
Sayın Cibaranın verdiği rakamlarla kaba bir hesap yapınca kalan parayla Dwight Howard'I alacağız galiba çünkü alınan oyuncuların hepsi amiyane tabirle ucuz oyuncular.
Zaten madem öyle Murat Özyer ne diye her fırsatta bütçe azaldı diyor, oyuncuların mevcut sözleşmelerinde neden indirim isteniyor..
Geçen sezonki bütçeyle kıyas yapınca Domercant-Gordon-PopsMensah-Hairston-Manuchar bunların yıllık minimum 800bin ile 1 milyon arası kontratları oldugunu biliyoruz... gelenlere bakınca 500-600bin arası alıyorlar aradaki farka ve kalan parayada bakınca D.Howard geliyor aklıma yada K.Love falan hazır free agent haldeyken...
Basketbol taraftarlarını bilinçsiz futbol taraftarlarıyla karıştırmış galiba sayın Cibara söylediklerinin hiçbir inandırıcılığı yok benim gözümde.
Son olarak 15 gün önce yıllığı 1milyondan fazla olmak kaydıyla 5-6 yıllık tam emin değilim sözleşme yaptığımız Eray İşcan yerine Sinan Bolat alınmıştı hatırlasanız, şimdide 3.cü kaleci arıyormuşuz demekki Eray 4.cü kaleci olacak ve 5 yılda ortalama 6milyon euro para alacak vay beeee... Basketbol takımının transfer bütçesi nerdeyse yazık...