1. Hairston felaketinin ardından Spurs'ta oynayan birini almaktan hafifte olsa bi korku var içimde
Muscala'yı hiç canlı izleyen var mı ?
Açıkcası videolardan Avrupa'da çok iş yapar gibime geliyor. Ancak videolar yanıltıcı olabilir. 2-3 sene önce FB Gist'i aldığında savunma bakanı aldığını zannetmişti mesela...
Net transfer bütçesi 28 milyon liraymış yaklaşık 9.5m Euro. 5 oyuncuyu yaklaşık 2.8m Euro civarına aldık. Furkan 1.3m, Arroyo 1.5m, Erceg 1.05m, Sinan 900k. Sırf bu saydığım 9 oyuncu 7.55m Euro tuttu. Daha Ender ve diğer genç oyuncuları saymadım çünkü tam bilmiyorum ne alacaklar. Gençler ve artıklar var bir de. Pivota da para kalacak daha. Nerde Dwight Howard alacak para? Hesabı iyi yap önce.
Bir de Eray'ın yıllığı 700 bin TL. 800 bin, 900 bin ve 4.sene 1 milyon olacak. Ama bunlar lira, Euro değil.
Peki bir yönetici bütçeyi arttırdık diyor, diğeri bütçe düştü oyunculardan indirim istedik diyor. Hangisine inanmamız gerekiyor ? Ayrıca sen ne dersen de ben J.Gordonun 1 milyondan fazla kazandığını biliyorum geçen yıl, Domercantta Unic Kazandan öpücük karşılığı gelmemiştir o müthiş EL performansından sonra. bunların yerlerine daha ucuz oyuncular aldık ama senin hesabına göre para kalmadı bence sen önce kendi hesabına bak !
Ayrıca Eray sadece bir örnek - 3milyona alınan Dany - 8 milyona alınan Amrabat vb. bir sürü örnek var. C.Ronaldoyla aynı arabayı kullanıyordu Sabri geçen yıl
Furkan 1.3 milyon almıyor arkadaşım sen önce bunu araştır ondan sonra Erayın aldığı yıllık ücretten bahset bana...
geçen sene bolca bizle adı gecen'' DARKO MILICIC '' ne alemde bilen var mı?
Furkan'ın 1.3m Euro aldığını sağır sultan duydu, sen duymadıysan demek ki buraları iyi takip etmemişsin! Ayrıca ben sana küçülme olmadı ya da büyüme oldu diye bir şey savunmadım. Bahsettiği 28 milyon liralık net transfer bütçesinde Dwight Howard alacak para yok dedim ki yok. Hesabın tamamiyle yanlış. Geçen sene takımda 1m+ alan 4 oyuncu vardı, Domercant bunlardan biri değil! Bunların toplamı da 4.85m Euro. Hatta bir önceki seneyi sakat geçiren Domercant bu seneyi hatırı sayılır bir ücret düşüşüyle oynadı diye biliyorum! Ve geçen sene başında kurulan takım 8.5-9m Euro'luk bir bütçeyle yapıldı. Sakatlık vs sorunları olunca Hairston, Bonsu gibi oyuncuları almak için de ek kaynak yaratıldı ve bütçe aşımı oldu. Bunu da zaten hem başkan hem diğer yöneticiler her demeçlerinde söylediler. Bana göre de şubede küçülme oldu ancak 28m tllik bütçeden Howard alacak para kalmıyor, standart bir pivot için anca para kalıyor. Geçen seneki kurulan takımın parası da aynı şekilde!
Maçı açtığım ilk anda Jawai'nin çok rakip uzuna ayak çabukluğu yönünden çok çabuk teslim olup sayı yedirmesi hoş olmadı
Gecen sezon basi kurulan takim :
Arroyo - Ender - Engin
Gordon - Domercant - Sinan - Goksenin
Markoishvili - Cenk
Erceg - Dudley - Macvan
Jawai - Furkan
Bu sezon kurulacak takim :
Arroyo - Smith - Ender
Aradori - Sinan
Micov - Pocius
Erceg - Kerem - Ege
Pivot - Furkan
Gecen sezon ve bu sezon alinan maaslari karsilarina yazabilir mi net sekilde bilen biri, gecen sezon kurulan takim bu sezon kurulacak takimdan cok acik sekilde daha pahaliydi nasil butce ayni. Cocuklar bile inanmaz buna.