2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Net transfer bütçesi 28 milyon liraymış yaklaşık 9.5m Euro. 5 oyuncuyu yaklaşık 2.8m Euro civarına aldık. Furkan 1.3m, Arroyo 1.5m, Erceg 1.05m, Sinan 900k. Sırf bu saydığım 9 oyuncu 7.55m Euro tuttu. Daha Ender ve diğer genç oyuncuları saymadım çünkü tam bilmiyorum ne alacaklar. Gençler ve artıklar var bir de. Pivota da para kalacak daha. Nerde Dwight Howard alacak para? Hesabı iyi yap önce.

Bir de Eray'ın yıllığı 700 bin TL. 800 bin, 900 bin ve 4.sene 1 milyon olacak. Ama bunlar lira, Euro değil.

Peki bir yönetici bütçeyi arttırdık diyor, diğeri bütçe düştü oyunculardan indirim istedik diyor. Hangisine inanmamız gerekiyor ? Ayrıca sen ne dersen de ben J.Gordonun 1 milyondan fazla kazandığını biliyorum geçen yıl, Domercantta Unic Kazandan öpücük karşılığı gelmemiştir o müthiş EL performansından sonra. bunların yerlerine daha ucuz oyuncular aldık ama senin hesabına göre para kalmadı bence sen önce kendi hesabına bak !

Ayrıca Eray sadece bir örnek - 3milyona alınan Dany - 8 milyona alınan Amrabat vb. bir sürü örnek var. C.Ronaldoyla aynı arabayı kullanıyordu Sabri geçen yıl :)

Furkan 1.3 milyon almıyor arkadaşım sen önce bunu araştır ondan sonra Erayın aldığı yıllık ücretten bahset bana...

Peki bir yönetici bütçeyi arttırdık diyor, diğeri bütçe düştü oyunculardan indirim istedik diyor. Hangisine inanmamız gerekiyor ? Ayrıca sen ne dersen de ben J.Gordonun 1 milyondan fazla kazandığını biliyorum geçen yıl, Domercantta Unic Kazandan öpücük karşılığı gelmemiştir o müthiş EL performansından sonra. bunların yerlerine daha ucuz oyuncular aldık ama senin hesabına göre para kalmadı bence sen önce kendi hesabına bak !

Ayrıca Eray sadece bir örnek - 3milyona alınan Dany - 8 milyona alınan Amrabat vb. bir sürü örnek var. C.Ronaldoyla aynı arabayı kullanıyordu Sabri geçen yıl :)

Furkan 1.3 milyon almıyor arkadaşım sen önce bunu araştır ondan sonra Erayın aldığı yıllık ücretten bahset bana...

Furkan'ın 1.3m Euro aldığını sağır sultan duydu, sen duymadıysan demek ki buraları iyi takip etmemişsin! Ayrıca ben sana küçülme olmadı ya da büyüme oldu diye bir şey savunmadım. Bahsettiği 28 milyon liralık net transfer bütçesinde Dwight Howard alacak para yok dedim ki yok. Hesabın tamamiyle yanlış. Geçen sene takımda 1m+ alan 4 oyuncu vardı, Domercant bunlardan biri değil! Bunların toplamı da 4.85m Euro. Hatta bir önceki seneyi sakat geçiren Domercant bu seneyi hatırı sayılır bir ücret düşüşüyle oynadı diye biliyorum! Ve geçen sene başında kurulan takım 8.5-9m Euro'luk bir bütçeyle yapıldı. Sakatlık vs sorunları olunca Hairston, Bonsu gibi oyuncuları almak için de ek kaynak yaratıldı ve bütçe aşımı oldu. Bunu da zaten hem başkan hem diğer yöneticiler her demeçlerinde söylediler. Bana göre de şubede küçülme oldu ancak 28m tllik bütçeden Howard alacak para kalmıyor, standart bir pivot için anca para kalıyor. Geçen seneki kurulan takımın parası da aynı şekilde!

Furkan'ın 1.3m Euro aldığını sağır sultan duydu, sen duymadıysan demek ki buraları iyi takip etmemişsin! Ayrıca ben sana küçülme olmadı ya da büyüme oldu diye bir şey savunmadım. Bahsettiği 28 milyon liralık net transfer bütçesinde Dwight Howard alacak para yok dedim ki yok. Hesabın tamamiyle yanlış. Geçen sene takımda 1m+ alan 4 oyuncu vardı, Domercant bunlardan biri değil! Bunların toplamı da 4.85m Euro. Hatta bir önceki seneyi sakat geçiren Domercant bu seneyi hatırı sayılır bir ücret düşüşüyle oynadı diye biliyorum! Ve geçen sene başında kurulan takım 8.5-9m Euro'luk bir bütçeyle yapıldı. Sakatlık vs sorunları olunca Hairston, Bonsu gibi oyuncuları almak için de ek kaynak yaratıldı ve bütçe aşımı oldu. Bunu da zaten hem başkan hem diğer yöneticiler her demeçlerinde söylediler. Bana göre de şubede küçülme oldu ancak 28m tllik bütçeden Howard alacak para kalmıyor, standart bir pivot için anca para kalıyor. Geçen seneki kurulan takımın parası da aynı şekilde!

Furkan kardeşim D.Howard derken onu kastetmedim herhalde ne diye her yazında Howard alınamaz diyorsun :)

Benim demek istediğim bütçe arttırıldıysa ve bu yıl gelen yabancılar daha ucuza geldiyse, sözleşmesi devam eden oyuncular sözleşmelerinde indirime gittiyse bunları ben demiyorum Murat Özyer diyor. O zaman tek transfer pivota yapılacaksa geriye büyük bir bütçe kalmış olması gerekiyor.

Klubün geçen yılki bütçesi 100 x olsun... Türk oyuncular bunun 50 x ini kullansın.. 50 x ide yabancılar kullansın ...

Bu sezon ise geçen yılki 100x in üzerine M.Cibaranın dediğine göre atıyorum 20 x daha gelmiş ne oldu ?? :) 120x oldu toplam bütçe bu yılın....

Ne dedi M.Özyer Türk oyuncular (hatta Erceg de dahil) indirime gitmişler demek ki bu sezon 50x değilde 40x alacak bunlar ok ?? Yabancılar ne oldu geçen yıldan daha ucuza geldi onlarda 40x kullansın ?

Ne kaldı geriye 120x - (40x + 40x) = 40 x bu parada toplam bütçenin (yani 120x in) 3/1 i yapıyor o zaman Ante Tomic´in falan alınması gerekiyor (dikkat ettiysen D.Howard demiyorum sen oraya takılı kalıyorsun çünkü ;) )

Matematiğin kötüdür belki birde şöyle anlatayım son olarak
1.Gelen yabancılar gidenlerden daha ucuz (Murat Özyer ve herkes bunda hemfikir)
2. Türk oyuncular kontratlarında indirime gittiler (Murat Özyer söyledi)
3. Bütçede artış yapıldı (M.Cibara söyledi)
yani ne oldu o zaman bütçe arttırıldı o zaman Maric-Stimac getirmeyecekler bu lafların arkasından ses getirecek bir pivot getirecekler...

Başlıklarla açıklamakta fayda var;
1. Geçen seneye göre daha ekonomik bir oyuncu bütçemiz Nisan 13'te oluştu.

Ya allah askina neyi tartisiyorsunuz. Butcenin kuculdugunu sagir sultan biliyor. Furkan 1.3 aliyordu indirime gitti. Iki yonetici birbirine zit aciklamalar yapiyor tartisma konusu bu olmali

Gecen sezon basi kurulan takim :

Arroyo - Ender - Engin

Gordon - Domercant - Sinan - Goksenin

Markoishvili - Cenk

Erceg - Dudley - Macvan

Jawai - Furkan

Bu sezon kurulacak takim :

Arroyo - Smith - Ender

Aradori - Sinan

Micov - Pocius

Erceg - Kerem - Ege

Pivot - Furkan

Gecen sezon ve bu sezon alinan maaslari karsilarina yazabilir mi net sekilde bilen biri, gecen sezon kurulan takim bu sezon kurulacak takimdan cok acik sekilde daha pahaliydi nasil butce ayni. Cocuklar bile inanmaz buna.

Jawai'yle falan olmaz abi bu iş. Yani düşünüyorum da 10 ay basketbol oynamamış adama "hadi çık EL'de pota altının canına oku" da denmez.

Keşke Stimac'ı kaçırmasaydık. Düşük bütçeye ideal oyuncuydu. Ya da Maric'i kaçırmayalım eğer kimseyle imzalamadıysa.

Şahsen ben bütçenin küçülmediğini iddia etmedim. Sadece 28 milyon lira net transfer bütçesinin yeterli bir bütçe olmadığını anlatmaya çalıştım. Ki indirime giden oyunculardan da topu topu 550 bin Euro kazanmışız. Bu bütçe zaten az.

Gecen sezon basi kurulan takim :

Arroyo - Ender - Engin

Gordon - Domercant - Sinan - Goksenin

Markoishvili - Cenk

Erceg - Dudley - Macvan

Jawai - Furkan

Bu sezon kurulacak takim :

Arroyo - Smith - Ender

Aradori - Sinan

Micov - Pocius

Erceg - Kerem - Ege

Pivot - Furkan

Gecen sezon ve bu sezon alinan maaslari karsilarina yazabilir mi net sekilde bilen biri, gecen sezon kurulan takim bu sezon kurulacak takimdan cok acik sekilde daha pahaliydi nasil butce ayni. Cocuklar bile inanmaz buna.

Bildiklerim Arroyo 1.5m, Erceg 1.1m, Gordon 1.05m, Marko 550k, Sinan 900k, Jawai 1.2m Euro. Kalanlari da toplam 3m falandir.

Geçen yıl sakatlanan 3 asın(Gordon, Jawai, Ersin) yerine 2 oyuncu(Pops, Hairston) alındı.Hairston yıllık 700 bin dolar aldı bizden.Pops 2.3 milyon dolar mı kazandı yani ? Mehmet Cibara'nın söyledikleri pek inandırıcı gelmiyor.Bu yıl maaşlara çok daha az ücret ödediğimiz kesin.Tabi bu aradaki fark "küçüldük" diyeceğimiz kadar fazla değil.

Gelenlerin ve gidenlerin maaş değişimlerine bakalım.(+'lar artışı -'ler azalışı ifade etmektedir.)
Jamont Gordon 1.4 milyon dolar-Nolan Smith 500 bin dolar = -1.8 milyon TL
Hairston 700 bin dolar-Micov 800 euro = +1 milyon TL
Markoishvili 650 bin euro-Pocius 600 bin euro = -150 bin lira
Domercant cüzi miktar(Tahminen 300 bin dolar seviyelerinde)-Aradori 350 bin euro= +400 bin lira
Sırf bu oyuncuları kıyasladığımızda 550 bin lira daha az ücret ödeyeceğiz.

Pops=Kerem Gönlüm(Tahmin)
Furkan 800 bin dolar-1.3 milyon euro = + 2.3 milyon lira
İndirime ikna ettiğimiz oyunculara toplam 500 bin dolar az ödeyeceğiz.Furkan'ın yeni maaşındaki indirimi de hesaba katınca;
Furkan+diğer oyuncuların maaş değişimi + 1.3 milyon lira.

Jawai 1.1 milyon dolar=
Macvan (ne kadar kazandığını bulamadım, tahminim 600-700 bin dolar)
Ersin Dağlı-(ne kadar kazandığını bulamadım, tahminim 300-400 bin dolar)
Bu 3 oyuncunun yerine oyuncu almadık.Bu sebeple -4 milyon liralık bir değişim var.

Ender-değişimi bilmiyorum ama ücretinde artış olmayacağı kesin
Engin+Göksenin'in yıllık ücreti 500 bin dolar seviyesinde olsa...

Tahminler sebebiyle +/-1 milyon lira sapma miktarı öngörüyorum.Kalın çizgilerle yazdığım rakamları toplayıp çıkardığımızda geçen yıla göre toplamda 3 ila 5 milyon lira arasında daha az maaş bütçemiz var an itibariyle.
Gözüken o ki; büyüme söz konusu değil, hele ki Howard'ı getirebilecek fark olduğu falan çok büyük saçmalık.
Murat Özyer'in "küçülme" söylemi indirim sürecindeki stratejik bir hamleydi.Maaş bütçesinde bir miktar azalma var ama küçülme denecek kadar da azalmamış bence, çünkü daha pivot transferi de yapmadık.
Hatam varsa affola

Avusturya-Ukrayna maçına bakayım dedim 2. yarıdan izlemeye başladım jawai tek bir dakika bile süre alamadı.Gözüme Aron Baynes çarptı acaba şuan FA mı ? Gerçekten çok iyi bir pivot.Post up felan çok kuvvetli yanlış hatırlamıyorsam 14 sayıyla bitirdi.Beşiktaşlı Ryan Broekhof en son 5/6 üçlükle devam ediyordu oda epey iyiydi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...