Sevgili Mehmet Abi... BAT dediğimiz kurum bir hakem heyetidir..Yaptırım gücü yoktur..Kararları aşağıdaki örnekteki gibidir (Engin Atsür örneğini veriyorum)
http://www.fiba.com/downloads/v3_ex... Galatasaray Spor Kulubu (public version).PDF
Bunun neticesinde hakkında karar verilen kişi yaptırım uygulanması için FİBA'ya başvurmak zorundadır..Fiba'nın verebileceği yaptırımlar , FIBA Internal Regulations 3-300 de açıklanmıştır ..Klüpleri ilgilendiren bölümlerde 300d 'dir..
300. In the event that a party to a BAT Arbitration fails to honour a final award or anyprovisional or conservatory measures (the "first party") of BAT or CAS, the party seekingenforcement of such award (the "second party") shall have the right to request that FIBAsanction the first party. The sanctions can be imposed by FIBA:
a. A monetary fine of up to CHF 150,000 (see article 3-303); this fine can be applied morethan once; and/or
b. Withdrawal of FIBA-license if the first party is a player's agent; and/or
c. A ban on international transfers if the first party is a player; and/or
d. A ban on registration of new players and/or a ban on participation in internationalclub competitions if the first party is a club.The above sanctions can be applied more than once.
Benim buradan algıladığım Fiba'nın uluslararası yarışmalarda yasaklar koyduğu ve ulusal ligdeki durumu ülke Federasyonlarına bıraktığı yönünde...C maddesinde oyuncuya verilen transferden men cezasıda aynı nitelikte, lisansının bulunduğu ülkede transfer yapmasına mani olunmamış ve uluslararası transfer yapamaz şeklinde hükümlendirilmiş...Yani, takım sözkonusu olduğunda, alacaklıların ayrıca ülke federasyonuna başvuruda bulunarak TBF'den transfer yasağı kararı çıkartması gerekli. anladığım kadarıyla...Bunu doğrular nitelikte de, şu anda önemli takımlardan sadece ikisi aleyhine bu konuda TBF'den çıkmış karar var...Bunlardan biri Trabzon diğeri de Karşıyaka..Bahsettiğiniz listede Trabzon'un adı dahi geçmemekte...Lisans konusunda Fiba yetkili olsa , ayrıca bu kararların çıkartılmasına gerek olmazdı diye düşünüyorum...
TBF'den Trabzonspor'a transfer yasağı - BASKETFAUL - Türkiye'nin basketbol portalı.
31.08.2015 Tarihli TBF Yönetim Kurulu Kararları
Doğruluğu kesin olmamakla birlikte amatör bir gözle yorumumu paylaşmak istedim...Saygılar