2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bence errick mccollum iyi bir tercih değil .. cska maçına baktım efes maçını izliyorum resmen uzunları besleyemiyor dorsey e top indiricek giriyor çıkıyor lasme ye veriyor lasme indiriyor . Bana kalırsa kesinlikle 7. hakkımızı iyi bir playmaker oyuncudan yana kullanılmalı.

Bir PG bir de PF alıp Eurocup şampiyonluğunu asıl hedef yapmamız lazım.
Bunun için bütçe lazım tabiki.
Bir zengin yok mu bu takım için 1 milyon euro verecek.
1 milyon euro ile Ergin Hoca çok iyi PG ve pf alacaktır.
Yeter ki o bütçe verilsin.

Su anki kadronun toplam maliyetinin 6 milyon dolar olduğunu hic sanmıyorum 5 milyon civarı olduğunu düşünüyorum .Muhtemelen sezon içi hamlesini düşünülerek tüm bütçe harcanmadi bana kalırsa.

Datçka Zadar turnuvasında hiç Ersin'i oynatmadı. Acaba sakatlığı mı var, yoksa gözden çıkardılar mı ? Bjleica'dan filan çok daha iyi oyuncu aslında...

Datçka Zadar turnuvasında hiç Ersin'i oynatmadı. Acaba sakatlığı mı var, yoksa gözden çıkardılar mı ? Bjleica'dan filan çok daha iyi oyuncu aslında...

Kızılyıldız maçında oynattılar. O kadar gereksiz şişkin bir kadroları var ki, mehmet yagmur ve Samet Geyik'de hiç süre almadılar. Hadi mehmet'i geçtim ama samet'e yazık olucak heder olup gidecek orda.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ersin - Mehmet yada Samet-Mehmet tam bizim kadroya uyar aslında... Açıkçası İzzet'ten ümitliydim ama son turnuvada çok büyük hayal kırıklığı yaşadım. Savunmada eleştirilen Erceg bile Ron Artest kalıyor yanında...

Erceg'i 500-600 bin dolar arasina getiremez miyiz ya? Uzun rotasyonunu,

Erceg - Green - Ege
Lasme - Dorsey - Izzet

seklinde yapabiliriz. Bu arada Can Topsakal'in dergi roportajindan sponsorlugun secim sonrasina kalabilecegini anladim, siyasi secimlerden falan bahsediyor. Yanlis mi
anladim acaba? Yine ayni dergi roportajinda bu sezon 6 milyon dolara bu takimi kurdugumuzu soyluyor. Erceg transferiyle butce delinmez, bence getirmeliyiz Erceg'i...

bizim dışarıda yabancı bırakacak lüksümüz yok. hiçbir yabancı vazgeçilemez çünkü sinan ve şafak harici tüm katkıyı onlar veriyor. yerli 4 lazım.

Hala yedinci yabancı getirelim filan diyenler var. Yahu, hiç mi izlemediniz geçtiğimiz sezonu? Ergin Hoca yı Efes te izlemediniz mi? Ergin Hoca yı BJK da izlemediniz mi? Daha bu yaz Milli Takım da izlemediniz mi? Geçtiğimiz sezon Aradori yi rotasyona düzgün monte edemedik, Ergin Hoca nın da rotasyon kullanımı zaten malum. Kadroyu epeydir geriye gitmekte olan oyuncularla şişirip durmak ne işimize yarayacak?

Oyun kurucu lazımsa 300 bine filan Marques Green i alıp bolca ikili oyun, pick&pop izlemek mümkün. Bana sorulsa kesinlikle karşıyım orası ayrı. Ben de bazı oyuncular önermiştim daha önce gerçi, ama önerdiğim oyuncular zaten 15-20 dakikada verim verebilen, ritim bulmasına gerek olmayan oyunculardı. 10 dakika süreyle Samet i oynatmanın İzzet i oynatmaktan çok bir farkı yok. Senelerdir salondan izlediğim bir oyuncu Samet ve kendi geleceği açısından Mahmuti nin elinde olması onun için de daha iyi zaten. Sinan, Göksenin, Şafak, İzzet dörtlüsünden Göksenin in rolünün daha iyi tanımlanması, İzzet in de sıfıra inmiş özgüvenini yeniden kazanması lazım.

Green in sakatlık problemi yoksa bu kadro oyun aklı olarak gayet iyi duruyor. Oyun kurucu tercihimizi de bu yüzden skorer bir oyuncu üzerine yaptık. McCollum normalde çok beğendiğim bir oyuncu tipi değil, benim için Washington ın 2 gömlek üstü, ama bizim için iyi bir tercih diye düşünüyorum. Tek eksiği kazanma alışkanlığına sahip olmayışı, zaten bu yüzden ben olsam tüm defolarına rağmen bazı özellikleriyle çok sivri olan Dyson ı tercih ederdim, zira Ergin Hoca için bu karakterde oyuncu bence çok önemli(Hawkins-Arroyo-Ndong vs). Bir oyun kurucu alacaksak bile ikinci yarıyı beklememiz daha akıllıca olur diye düşünüyorum.

Geçtiğimiz yıl hazırlık dönemimiz tam kadroyken bile çok daha kötü geçmişti, Alba maçını hatırlıyorum mesela, bunlar ne oynuyor filan demiştim. Takım organize değil diyenler bunları da göz önüne alır umarım.

Daha sezon açılmamış,tam kadro maç dahi oynanmamış sil baştan yapılmış bir kadro var ona rağmen hala biz oyuncu alma derdine düşmüşüz biraz sabır edip bekleyip görelim , yahu nedir bu oyuncuları hemen gömme adeti zaten burada ne kadar yazıp çizsekte boş transfer sakatlık olmadığı sürece yapılmayacak.
Bana kalsa bende beğenmiyorum 1 numarada McCollum 4 numarada Green,İzzet ama yapacak birşey yok gerisi hocamıza kalmış ona inanıyoruz yoksa çoktan İzzet hakkında satırlarca yorum yazmaktan kendimi alamazdım ama sabrediyorum en azından lig ortasına kadar sabredeceğim bırakalım zaman göstersin bize.İnanıyorum ki sırtlarında taşıdıkları formanın farkında olacaklardır oyuncularımız.

BAT Sanctions l FIBA.com
Transfer yasağı konusu garip bir hal almaya başladı. Neredeyse her gün takip ediyorum bu sayfayı. Erkek takımının transfer yasağı sürdüğü gibi kadın takımına da 21 Temmuz itibariyle tekrar transfer yasağı gelmiş görünüyor. Ancak bir yandan da yine transfer yasağı süren BJK, KSK ve bizim takımlarımız da transfer yapıp TBF'den lisans çıkarabiliyorlar. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar aydınlatabilirse çok memnun oluruz.

Caleb hucumda fena degil ama iki mactir savundugu adamlari ihya etti. Cok bos birakiyor, gozden kayboluyor adeta savunmada. Erceg'te bile gormedigimiz bir durumdu bu.

Tabii sakatligi dolayisiyla takima dorduncu hazirlik macindan itibaren katildi, tam randimanla oynamiyor bu belli. Hoca bunu da goz onunde bulundurup sabredecek gibi.

Green'e hala lisans çıkarılmamış, Schilb de keza öyle.

BAT Sanctions l FIBA.com
Transfer yasağı konusu garip bir hal almaya başladı. Neredeyse her gün takip ediyorum bu sayfayı. Erkek takımının transfer yasağı sürdüğü gibi kadın takımına da 21 Temmuz itibariyle tekrar transfer yasağı gelmiş görünüyor. Ancak bir yandan da yine transfer yasağı süren BJK, KSK ve bizim takımlarımız da transfer yapıp TBF'den lisans çıkarabiliyorlar. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar aydınlatabilirse çok memnun oluruz.

Sevgili Mehmet Abi... BAT dediğimiz kurum bir hakem heyetidir..Yaptırım gücü yoktur..Kararları aşağıdaki örnekteki gibidir (Engin Atsür örneğini veriyorum)

http://www.fiba.com/downloads/v3_ex... Galatasaray Spor Kulubu (public version).PDF

Bunun neticesinde hakkında karar verilen kişi yaptırım uygulanması için FİBA'ya başvurmak zorundadır..Fiba'nın verebileceği yaptırımlar , FIBA Internal Regulations 3-300 de açıklanmıştır ..Klüpleri ilgilendiren bölümlerde 300d 'dir..

300. In the event that a party to a BAT Arbitration fails to honour a final award or anyprovisional or conservatory measures (the "first party") of BAT or CAS, the party seekingenforcement of such award (the "second party") shall have the right to request that FIBAsanction the first party. The sanctions can be imposed by FIBA:
a. A monetary fine of up to CHF 150,000 (see article 3-303); this fine can be applied morethan once; and/or
b. Withdrawal of FIBA-license if the first party is a player's agent; and/or
c. A ban on international transfers if the first party is a player; and/or
d. A ban on registration of new players and/or a ban on participation in internationalclub competitions if the first party is a club.The above sanctions can be applied more than once.

Benim buradan algıladığım Fiba'nın uluslararası yarışmalarda yasaklar koyduğu ve ulusal ligdeki durumu ülke Federasyonlarına bıraktığı yönünde...C maddesinde oyuncuya verilen transferden men cezasıda aynı nitelikte, lisansının bulunduğu ülkede transfer yapmasına mani olunmamış ve uluslararası transfer yapamaz şeklinde hükümlendirilmiş...Yani, takım sözkonusu olduğunda, alacaklıların ayrıca ülke federasyonuna başvuruda bulunarak TBF'den transfer yasağı kararı çıkartması gerekli. anladığım kadarıyla...Bunu doğrular nitelikte de, şu anda önemli takımlardan sadece ikisi aleyhine bu konuda TBF'den çıkmış karar var...Bunlardan biri Trabzon diğeri de Karşıyaka..Bahsettiğiniz listede Trabzon'un adı dahi geçmemekte...Lisans konusunda Fiba yetkili olsa , ayrıca bu kararların çıkartılmasına gerek olmazdı diye düşünüyorum...

TBF'den Trabzonspor'a transfer yasağı - BASKETFAUL - Türkiye'nin basketbol portalı.

31.08.2015 Tarihli TBF Yönetim Kurulu Kararları

Doğruluğu kesin olmamakla birlikte amatör bir gözle yorumumu paylaşmak istedim...Saygılar

Süper Lig'deki yerli oyuncu havuzu hepimizin malumudur. Peki 1. Lig'de durum nasıl? 18 takım var. Bunların içinde bizim rotasyonumuzda 5-10 dk süre alabilecek bir oyuncu bulunamaz mı? 1. Ligi takip edenler varsa, görüşlerini öğrenmek isterim.

Sevgili Mehmet Abi... BAT dediğimiz kurum bir hakem heyetidir..Yaptırım gücü yoktur..Kararları aşağıdaki örnekteki gibidir (Engin Atsür örneğini veriyorum)

http://www.fiba.com/downloads/v3_ex... Galatasaray Spor Kulubu (public version).PDF

Bunun neticesinde hakkında karar verilen kişi yaptırım uygulanması için FİBA'ya başvurmak zorundadır..Fiba'nın verebileceği yaptırımlar , FIBA Internal Regulations 3-300 de açıklanmıştır ..Klüpleri ilgilendiren bölümlerde 300d 'dir..

300. In the event that a party to a BAT Arbitration fails to honour a final award or anyprovisional or conservatory measures (the "first party") of BAT or CAS, the party seekingenforcement of such award (the "second party") shall have the right to request that FIBAsanction the first party. The sanctions can be imposed by FIBA:
a. A monetary fine of up to CHF 150,000 (see article 3-303); this fine can be applied morethan once; and/or
b. Withdrawal of FIBA-license if the first party is a player's agent; and/or
c. A ban on international transfers if the first party is a player; and/or
d. A ban on registration of new players and/or a ban on participation in internationalclub competitions if the first party is a club.The above sanctions can be applied more than once.

Benim buradan algıladığım Fiba'nın uluslararası yarışmalarda yasaklar koyduğu ve ulusal ligdeki durumu ülke Federasyonlarına bıraktığı yönünde...C maddesinde oyuncuya verilen transferden men cezasıda aynı nitelikte, lisansının bulunduğu ülkede transfer yapmasına mani olunmamış ve uluslararası transfer yapamaz şeklinde hükümlendirilmiş...Yani, takım sözkonusu olduğunda, alacaklıların ayrıca ülke federasyonuna başvuruda bulunarak TBF'den transfer yasağı kararı çıkartması gerekli. anladığım kadarıyla...Bunu doğrular nitelikte de, şu anda önemli takımlardan sadece ikisi aleyhine bu konuda TBF'den çıkmış karar var...Bunlardan biri Trabzon diğeri de Karşıyaka..Bahsettiğiniz listede Trabzon'un adı dahi geçmemekte...Lisans konusunda Fiba yetkili olsa , ayrıca bu kararların çıkartılmasına gerek olmazdı diye düşünüyorum...

TBF'den Trabzonspor'a transfer yasağı - BASKETFAUL - Türkiye'nin basketbol portalı.

31.08.2015 Tarihli TBF Yönetim Kurulu Kararları

Doğruluğu kesin olmamakla birlikte amatör bir gözle yorumumu paylaşmak istedim...Saygılar

Çok teşekkür ederim Cem Bey.
BJK yabancılarının hiçbirine henüz lisans çıkarmamış, Trabzon takımı da tamamen boş görünüyor TBF sitesinde. Eğer bu siteler güncellenmiş bilgileri içermiyorsa tabii ki hiç olmamaları daha iyi olur.
Liglerin ve Avrupa kupalarının başlamasına 10 gün kaldı ve bilgi kirliliğinin yanında eksikliği de oldukça rahatsızlık verici.
Kendi kulübümüzün resmi internet sitesinde bile kadroları görmek istediğiniz zaman hata mesajı alıyorsunuz. Yöneticiler kendi şirketlerini de böyle yönetiyorlarsa ülkemizin durumunu açıklamak çok da zor değil.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...