2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Furkan'ın Türkiye'ye dönerse Galatasaray'dan başka takımda oynayamaz maddesi bana hukuki açıdan pek mantıklı gelmiyor...Alacakları karşılığı bonservisini vermissin, gitmiş...Öyle bir madde olsa bile geçerliliği tartışılır bence...Türkiye'de bir takıma transfer olursa ilk transferinde Galatasaray'a şu kadar ödenir gibi bir madde olabilir en fazla...Oda çok yüksek bir meblağ değildir...

Bana da mantıklı gelmedi ama Tam olarak birbirinin muadili sayılır mı bilmiyorum ama Doğuş Türkiyeye döneceği zaman da Türkiye hakları FB,de denmişti hatta Efes FB'ye ücret ödemişti yanılmıyorsam 500 bin dolardı vakti zamanında

Bedeli nasıl hesaplanıyor tam bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla alt yapıları desteklemek amacıyla oyuncunun ilk transferinde, transfer eden kulübün oyuncuyu yetiştiren kulübe verdiği bedel..

Doğuş Balbay Efes'te

Muhtemelen yetiştirme ücreti şeklinde resmi bir tanım olmayabilir normalde ilk profesyonel sözleşme hakkkı alt yapısında yetiştiğin takıma ait bu haktan vazgeçmek karşılığı aldıkları tazminat tamamen pazarlığa tabidir sanıyorum.Tabi asıl nokta Doğuşta FBnin TBF sağlam bir dayanağı varmış bizim elimizde ancak Furkan ile aramızda TBFyi bağlamayacak özel bir anlaşma olabilir ama o da ne kadar bağlayıcıdır acaba İlkan mevzunda da mahkeme kanalı ile tazminat alacaktık hala alacağız! ki yanılmıyorsam aynı menejerle çalışıyorlar

Muhtemelen yetiştirme ücreti şeklinde resmi bir tanım olmayabilir normalde ilk profesyonel sözleşme hakkkı alt yapısında yetiştiğin takıma ait bu haktan vazgeçmek karşılığı aldıkları tazminat tamamen pazarlığa tabidir sanıyorum.Tabi asıl nokta Doğuşta FBnin TBF sağlam bir dayanağı varmış bizim elimizde ancak Furkan ile aramızda TBFyi bağlamayacak özel bir anlaşma olabilir ama o da ne kadar bağlayıcıdır acaba İlkan mevzunda da mahkeme kanalı ile tazminat alacaktık hala alacağız! ki yanılmıyorsam aynı menejerle çalışıyorlar

Yetiştirme bedeli ya da tazminatı adı altında bosman kuralları çerçevesinde spor hukukuna girdiğini ve hukuki altyapısı olduğunu biliyorum ama konu hakkında fazla detaylı bilgim yok..Eskiden bu konuya ilişkin haberler varken son dönemde haberde görmedim..Hala uygulanıyor mu onu da bilmiyorum...

Ancak, Doğuş'un olayıyla Furkan'ınki arasında hiçbir benzerlik yok bence...Doğuş Fener'de yetişti ve ilk profesyonel sözleşmesini Efes'le yaptı..Furkan'ı biz yetiştirmediğimiz gibi ilk profesyonel sözleşmesi de değil...Yani, sözleşmesinde bir madde olmasa bile o dönem Efes'in Fenere bir bedel ödemesi gerekiyordu...

İlkan Karaman olayında TBF oyuncu ve KSK ile aramızdaki özel anlaşmayı tanımamıştı. Furkan ile de benzer bir anlaşma yaptıysak yine işe yaramayacaktır.

Diğer taraftan, bizim kısa pozisyonunda takviyeye ihtiyacımız var. Şu aşamada Furkan transferi bizim için lüks olur. Almak istesek bile, muhtemelen senelik 1 milyon dolar civarı bir maaş isteyecektir. Bunu vermemiz imkansız...

Yetiştirme bedeli ya da tazminatı adı altında bosman kuralları çerçevesinde spor hukukuna girdiğini ve hukuki altyapısı olduğunu biliyorum ama konu hakkında fazla detaylı bilgim yok..Eskiden bu konuya ilişkin haberler varken son dönemde haberde görmedim..Hala uygulanıyor mu onu da bilmiyorum...

Ancak, Doğuş'un olayıyla Furkan'ınki arasında hiçbir benzerlik yok bence...Doğuş Fener'de yetişti ve ilk profesyonel sözleşmesini Efes'le yaptı..Furkan'ı biz yetiştirmediğimiz gibi ilk profesyonel sözleşmesi de değil...Yani, sözleşmesinde bir madde olmasa bile o dönem Efes'in Fenere bir bedel ödemesi gerekiyordu...

Peki yüksek meblağlı bir tazminat içeren özel bir sözleşme yapmış olsak kesin bir geçerliliği var mı ? Avrupaya/Türkiyeye döner ve baska takımla anlaşırsa 1 milyon dolar verir şeklinde mesela

Peki yüksek meblağlı bir tazminat içeren özel bir sözleşme yapmış olsak kesin bir geçerliliği var mı ? Avrupaya/Türkiyeye döner ve baska takımla anlaşırsa 1 milyon dolar verir şeklinde mesela

Ben Furkan'ın bu kadar çakal bir menajeri varken 1m dolarlık bir külfetin altına gireceklerini sanmıyorum Kutay Bey... Ama oyuncuyla böyle bir sözleşme imzalanabilir mi bilmiyorum açıkçası...Bildiğim nokta, TBF bir defa bonservisi elindeki oyuncu ile kim anlaşırsa lisans verecektir...O halde biz böyle bir sözleşme maddemiz var diye konuyu yargıya taşıyıp tazminat isteyeceğiz ..Bilmediğim nokta bu aşamadan sonra başlıyor...Ancak, madde olsa bile sporcu aleyhine böyle bir tazminat verileceğini de sanmıyorum...Ufak bir meblağ varsa Furkan centilmenlik kuralları gereği hukuki bir sorumluluğu olmasa bile belli bir miktar parayı ödeyebilir...

Öncelik olayını çok yanlış anlamışsınız, öncelikten kasıt bir takım ne kadar para veriyorsa, sen de o kadarını verirsen oyuncuyu alabilirsin. Yoksa gidip de başkasının 1 milyon verdiği kişiye 100 bin ödeyip sen benim oyuncumsun diyemezsin. Tabi iş yine Furkan'da biter ben sizde 500 bine de oynarım derse ki sanmam öyle bir şey diyeceğini bize gelebilir.

Öncelik olayını çok yanlış anlamışsınız, öncelikten kasıt bir takım ne kadar para veriyorsa, sen de o kadarını verirsen oyuncuyu alabilirsin. Yoksa gidip de başkasının 1 milyon verdiği kişiye 100 bin ödeyip sen benim oyuncumsun diyemezsin. Tabi iş yine Furkan'da biter ben sizde 500 bine de oynarım derse ki sanmam öyle bir şey diyeceğini bize gelebilir.

O dönem kulübün yaptığı resmi açıklamada öncelik lafı geçmiyor Ferhat... Açıklama aynen şöyle : Yapılan mutabakat sonucunda bonservis bedeli kulübümüze ödenerek yollar ayrılmış olup, Furkan Aldemir'in daha sonra Türkiye'ye dönmesi halinde yalnızca Galatasaray'da oynayacak olması kayıt altına alınmıştır. Sporcumuza NBA'de ve bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz

Sizin tarif ettiğiniz kısıtlı serbest oyuncu kavramı ile örtüşmüyor mu ? ama sanırım bu kavram Avrupa resmen bir tek İspanyada var TBL'de ise kesin olarak yok bu kavramın olduğumu yerde süreci yürüten/denetleyen dördüncü bir taraf olmalı (federasyon ya da lig birliği gibi ) başkası o teklif ettiği bir milyonu bir yere bildiriyor o bir yer de hak sahibi klüpe bildiriyor o klüpte o teklifi karsılıyor ya da karsılamıyor biz de böyle bir kavram olmadığı için bunun yürütülmesi ile de ilgili bir prosedür/kurum yok hali ile olayın sizin anladığınız gibi olması pek mümkün gözükmüyor.

Cem bey@alıntıladığınız açıklamayı ben daha önce okumamıştım böyle bir açıklamayı hukuki olarak elimiz sağlam değilken yapmış olmamız idari açıdan tam bir fiyasko olur ama tabi bu tarz fiyaskolara alışık olunca pek bir anlamı olmuyor bu durumun

Sizin tarif ettiğiniz kısıtlı serbest oyuncu kavramı ile örtüşmüyor mu ? ama sanırım bu kavram Avrupa resmen bir tek İspanyada var TBL'de ise kesin olarak yok bu kavramın olduğumu yerde süreci yürüten/denetleyen dördüncü bir taraf olmalı (federasyon ya da lig birliği gibi ) başkası o teklif ettiği bir milyonu bir yere bildiriyor o bir yer de hak sahibi klüpe bildiriyor o klüpte o teklifi karsılıyor ya da karsılamıyor biz de böyle bir kavram olmadığı için bunun yürütülmesi ile de ilgili bir prosedür/kurum yok hali ile olayın sizin anladığınız gibi olması pek mümkün gözükmüyor.

Cem bey@alıntıladığınız açıklamayı ben daha önce okumamıştım böyle bir açıklamayı hukuki olarak elimiz sağlam değilken yapmış olmamız idari açıdan tam bir fiyasko olur ama tabi bu tarz fiyaskolara alışık olunca pek bir anlamı olmuyor bu durumun

Kutay Bey söylediğinize ek olarak bizde zaten sporcu ve spor kulübü vergileri yok denecek kadar az...Aynı parayı ödeseniz bile verdiğiniz meblağı biraz daha da yüksek gösterirseniz diğer kulüp bunu zaten karşılayamaz...Bırakın denetleyecek bir kurumu öncelik hakkını Türkiye'de yargıya bile taşıyamayacağınız bir yol bulunur...

Diğer sorunuzun cevabını bende merakla bekliyorum...Kadromuzu kurduk Furkan'ı kadromuzda düşünmüyoruz denilerek geçiştirileceğini tahmin ediyorum...Burada konuşan 4-5 kişi olarak kalırız bu konuyu muhtemelen...Bir konuyu bilen 4-5 kişi ise, o konu fiyasko olmaktan çıkıyor zaten...

günaydın,

Dorsey in taliplisi varsa ki olabiliri bence o yollanmalı yerine Furkan alınmalı. Yabancı kontenjanı da Huertas yada başka bir oyun kurucu ile tamamlanmalıdır. O zaman gerçekten şampiyonluğa aday olabiliriz.

Süper fikir.
Huertas gelirse kim çıkacak ?
Schilb desek 2 ve 3 numarada eksik kalacağız.
Calebb desek 4 numarada kime güveneceğiz.
İzzet gerekli şeyleri yapsa Ege ile götürürüz derdim de malesef diyemiyorum.
Eurocup için çok ciddi favori oluruz.

En mantıklı çözüm yolu bu oluyor sizin de öneriniz var ise saldirmadan yazalim lütfen. Furkani almak zor iş bunu anlamamiz gerekiyor yoksa baska takıma gittiğinde hayal kırıklığına ugrariz . Alınabilecekse Huertas bal kaymak olur ama o kadar parayı ödeye bilirmiyiz bilmiyorum en azından asist özellikli bir oyun kurucu alabiliriz.

Basketbolun bu tarz konularında pek bilgili biri değilim açıkçası, futbolda böyle şeyler yaşandığı için prosedür aynıdır diye düşündüm ama dediğiniz gibiyse gerçekten garip bir durum var ortada. Çünkü Furkan Türkiye'de sadece Galatasaray'da oynayabilir diye bir anlaşma yapmak basketbolcuyu kısıtlamış olur, bir geçerliliği var mıdır merak ediyorum.

Efes, Emircan Koşut ile yollarını ayırmış. Krtiç'inde durumu ortada iken Furkan'ın en yakın olduğu kulüp Anadolu Efes'tir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...