2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu arada Ataman maç sonu röportajın da Bargnani olmassa şuanda Çin de oynayan bir Nba oyuncusu daha gündemimizde dedi.. Hamed Haddadi olabilir gibi geliyor bana bu isim, çokta güzel olur.
 
Bargnani'yi alabilirsek bence gayet iyi bir transfer olur .Onun oynadığı sürelerde ise defolarını Sinan-Göksenin-Micov-Lasme(ya da Calebb)-Bargnani'li bir beşle kapatabiliriz aslında .Bargnani'nin transferi bizi hücümda bir çok açıdan rahatlatabilir ,gerek içeriden gerekse dışarıdan oynayabilen bir oyuncu. Aynı zamanda ikili oyunlarda dışarı açılarak gerek üçlükleriyle ,gerekse onun adamından gidebilecek yardım savunması engelleyerek diğer oyuncularımızın içeri drivelarında takımımıza büyük bir avantaj sağlayabilir.
 
Bargnani'nin teklifi kabul edip etmemesinden bağımsız olarak yazacağım düşüncelerimi. Bence önümüzde iki yol var. İlki ciddi pota altını koruyan bir 5 veya dışardan gerçek anlamda tehdit oluşturabielecek gerçek bir skorer. Bargnani'yi bu dış tehditlerden olabilecek en iyi ihtimal olarak görüyorum.Çünkü herşeyden önce uzun bu adam. Avrupa'da bu skor tehtidi olup bu kadar uzun adam yok. Hani biz bu yolu seçeceksek bu oyuncu Bargnani olmalı. Öyle Harangody filan gibi adamlar tamamen Bargnani'nin imitasyonları.
Bir de şu var , Rakipte Udoh ve Vesely var. Biri dışarı çıksa diğerini Lasme ile dengeleriz. İkinci olarak da ne Vesely ne de Udoh'un şutu yok ve savunmada da öyle rahat rahat dışarı çıkamazlar isteseler bile. Yani Bargnani demek onların bir uzununu dışarı çıkartmak demek Burada da kritik soru bizim alacağımız sert uzunun Lasme ile beraber Udoh- Vesely ikilisine ezilip ezilmeyeceği.
Ben şahsen 4 uzunun içerde kavgası yerine şutu net bir uzun ile oyunu başka bir yere çekmeyi tercih ederdim.
 
Bir atlet uzun daha almak demek maçı Fenerbahçe'nin sezon başı temeline uygun oynamak demek.Atıyorum Dalembert geldi.Lasme ile beraber oynatman olası değil,20-20 kullanmak da üzer beni.Lasme'nin playoffta sahada olabileceği her an içerde olmasını seçerim süresini aynı tip biriyle paylaşmasındansa

Bargnani-Lasme bunun tam aksine gayet güzel bir arada oynarlar.Ya Udoh ya Vesely bütün maç potadan uzak kalma durumunda kalır vs
 
Bargnani'nin eski formundan oldukça uzaklaştığını düşünüyorum. Düşüşe geçen bir oyuncu ve bu yüzden NBA den sözleşme bulamadı. Beklediğimiz farkı yaratacağını düşünmüyorum.
 
Datome'nin fark yarattığı yerde Bargnani kral olur. Galatasaray'ın bu kadrosuna uyar mı uymaz mı diyenlere şunu söyleyeyim büyük oyuncu her takıma uyar eğer oynatacak bir koç varsa. E peki Ergin Ataman'dan daha iyi yıldız oyuncu kullanabilen kaç koç var? Yok gibi... İşte o zaman Bargnani Galatasaray'a gelirse lig için şampiyonluktan bahsedebiliriz. Çünkü ana rakibi Fenerbahçe Ülker olarak görürsek aradaki kadro derinliği ve kalite farkını ancak Bargnani gibi bir yıldız kapatabilir. Nisan'da gelse, play-off yarı finalinde takıma tam adapte olsa yeter.
 
Datome'nin fark yarattığı yerde Bargnani kral olur. Galatasaray'ın bu kadrosuna uyar mı uymaz mı diyenlere şunu söyleyeyim büyük oyuncu her takıma uyar eğer oynatacak bir koç varsa. E peki Ergin Ataman'dan daha iyi yıldız oyuncu kullanabilen kaç koç var? Yok gibi... İşte o zaman Bargnani Galatasaray'a gelirse lig için şampiyonluktan bahsedebiliriz. Çünkü ana rakibi Fenerbahçe Ülker olarak görürsek aradaki kadro derinliği ve kalite farkını ancak Bargnani gibi bir yıldız kapatabilir. Nisan'da gelse, play-off yarı finalinde takıma tam adapte olsa yeter.

Bireysel yetenek olarak oyunun bazı bölümlerinde -hücum- Bargnani, Datome'den daha iyi olabilir ama fizik ve mental durumda geri planda olunca o yeteneklerini gösteremiyorsun kaldı ki Datome, NBA'de yeteri kadar gösteremese de iyi bir hücum silahıdır. Bunun yanında daha iyi savunma bilgisi var ve fizik/mental olarak da daha üst seviyede. Datome'nin bu kadar etkili oluyor olması, Bargnani'nin aynı seviyede olacağı anlamına gelmiyor maalesef.
 
Cidden Nba-Avrupa farkını çok küçümsüyorsunuz.Yazın Datome milli takımda kenardan maç izlerken Gallinari-Belinelli'den sonra onlarla beraber en önemli opsiyon Bargnani idi.
Eurobasket15 videosunu koyacağım.Tamam NBA standartına göre yumuşak da postta Gasol-Nowtizki'yi durdurup blokladığı pozisyonlar var.Karakter olarak sert olmasa da 2.13-115 kg civarı bir adam olduğunu unutmayalım.Avrupada savunmacı denen çoğu uzundan güçlüdür muhtemelen.Kyle Hines'ın falan bile Gasol'ün arkasında tek bir posizyon dahi kalabileceğini sanmıyorum

https://www.youtube.com/watch?v=Fes...0EQjqvD7Lel15j5Ijzm7C-02J5Y85-07rynyMHFtZrtcg
 
Yumuşak adam 2 kere Gasol'ü post savunmasıyla patates etmiş,Nowitzki'ye rencidelik blok koymuş,en mobil Avrupalı uzun Valancinas'ı dribbling üstünden pek çok sefer geçip birinin devamında Maciulis'i(Avrupanın en sert oyuncularından ki lakabı da Bull zaten) poster smacı yapmış :)
Tamam Nba standartında yumuşak olduğunu hala kabul ediyorum da Avrupada en sert dediğin uzunu getir şu pozisyonların teki bile hayal.Adam 1 haftalık 5-6 maçlık süreçte yapmış bunları ki son uluslararası turnuva.Hani üstünden çok zaman geçmiş de diyemeyiz

Nba'de Demarcus Cousins'lar ile çarpışmak falan kolay değil tabii.Bu adam 2.13-115 kg,Avrupada sert denen uzunların çoğu 110 kg falan zaten.Vesely falan post savunmalarında güçsüz diye alay konusu bir adamdı 4 oynarken bile.Bırak 5 numara oynatılıp Cousinlar ile falan uğraşmayı çoğu Nba 4 numarası bile Vesely'yi ilk okul çocuğu gibi omuzlaya omuzlaya potaya götürüyordu.Bunlar gerçekler
 
Neden anlaşılmıyor anlamıyorum. Bargnaninin aradığımız tipte oyuncu olmadığını ben ve birçok arkadaş savunuyor, Bargnaninin kalitesine laf eden yok. Ayrıca savunma konusu Bargnaninin oyun karakteri,yani üst seviyede zorlanıp alt seviyede bir anda canavar kesilecek gibi değil

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Eurobasket'te Datome yetersiz olduğu için değil de sakatlandığı için kenardaydı diye hatırlıyorum. İzlanda maçında sakatlanıp turnuvayı kapatmıştı.
Tabi ki Bargnani daha iyi bir oyuncu ama bu sene özelinde durum farklı olabilir. Datome mental olarak daha iyi durumda sanki, Bargnani'nin son durumu hakkında bilgimiz yok. Ek olarak Datome'nin eksiklerini kapatacak organizasyon FB'de var, Bargnani'nin olası eksiklerini kapatacak organizasyon bizde yok. Konu Datome Bargnani değil orası ayrı.
Bargnani'nin kalitesine laf söyleyen, onu gömen yok. Gelirse üzülecek olan da yok. Sadece o bütçe ile ihtiyacımıza uygun iyi bir adam alınabilir mi görüşü var. Oyuncu kültürü çok sağlam üyeler var forumda, ihtiyaca uygun alınabilecek oyuncu ismi verebilirler. Yoksa böyle biri Bargnani'yi istemeyen çarpılır zaten.
 
Tamam Furkan abi. Datome, Bargnani'den büyük oyuncu. Muhteşem basketbol bilginle aydınlatın beni, sağolasın.

Burası bir basketbol forumu. Saygı çerçevesinde herkes birbirinin yorumuna cevap verebilir. Sizin düşünceniz nesnel bir düşünce olmadığı gibi Benim düşüncem de nesnel bir düşünce değil. Benim yorumumu başkası alıntılayıp cevaplayabilir. Hayır öyle değil der. Ben de saygı duyarım. Ama şu cevabı vermeyeceğimden emin olabilirsiniz :)
 
[video=youtube;-A6chTVt3aU]https://www.youtube.com/watch?v=-A6chTVt3aU[/video]
Bu videoda Jan Vesely ile Andrea Bargnanin eurobasketde oynadığı maçın kısa özeti var
 
Galatasaray'ın 3 numarasında Kinsey, Honeycutt tarzı bir tutkalı olsa, bunun üzerine Bargnani gelse gerçekten kusursuz diyebileceğimiz bir hamle olurdu. Böyle bir oyuncu yok. Micov'u 4'e çekip Bargnani'yi 5 kullanacağın zamanlarda yaşanacak ribaund zafiyetini tahmin etmek çok zor değil.

Ha deniyorsa Bargnani yeri gedliğinde Caleb'le oynayacak, yeri geldiğinde Lasme ile yan yana oynatıp rakip 4'leri biraz daha dışarı açıp risk alacağız. O zaman buyursun gelsin. Benim tercihim de ivedi bir 5 numara bulup Lasme'yi sezonun şu bölümünde Eurocup ağırlıklı kullanmak.
 
Bargani belli ki Atamanın birinci tercihi (tabi iş işten geçmedi ise) takımı oynatacak olan Atamana daha önemlisi alternatifleri bilen de Ataman Sezon başında değiliz pazar gayet dar .Farklı tipte oyuncu isteyen arkadaslar söz konusu tipte serbest oyuncu statüsünde olan ve Avrupaya gelebilecek hangi oyuncular var biliyorlarsa yazabilirler mi ? Piyasa da oldukca az serbest oyuncu var ayrıca sezonu Çin liginde tamamlayan NBA kariyeri olan oyuncuların da önemli bir kısmı Avrupadan bir takımla aylık 150 bin dolara anlaşmak yerine NBAden konTrat beklemeyi ya da tatil yapmayı tercih ederler gibi geliyor bana.Zaten bazı oyuncular NBAden kontrat kaptı bile

Daha da önemlisi mevcut koçumuz Avrupadaki üst düzey koçlar arasında belki de en dar rotasyonla oynamayı seven koç .Şu an kadromuzda bulunan bir oyuncu da (Lasme) takımın genel savunma zaafiyetini azatabilecek Avrupadaki en ideal 5 numaralardan biri (mevcut formu ile belki de birincisi).Piyasada gelmesi mümkün oyuncular arasında 5 numaraya koyduğunda Lasmeye kıyaslanabilecek düzeyde gedik kapayacak oyuncu var mı ? Temel mesele güç ya da atletizm değil çünki oyun bilgisi ve konsantrayon .Ataman zaten Lasmeyı 30 dk civarı sahada tutacak ve bu 30 dakikayı 5 numara pozisyonunda oynaması bizim için en ideali.Bu durumda gelecek oyuncu hem 4 hem 5 oynayacak özelliklerde olmalı bana kalırsa.Hem bu özelliklere sahip hem hücümda Barggni kadar iyi olmasa da belli seviyede olup ayrıca savunma ve mental açıdan da vasat üstü gelmesi mümkün oyuncu varsa ben de tercih ederim ama sanmıyorum zaten Bargnaninin de geleceğini pek sanmıyorum
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst