Güzel maç olduğu noktasında hem fikirim. İki takım da üst düzey performans sergiledi, izlemesi de keyifliydi.
Aslında böyle bir maç sonrası belirtmek taraftarlık olarak da algılanabilir ama dikkatimi çeken iki husus oldu:
1. FB yardımcı antrenörü Erdem Can sürekli parke kenarında idi, Obra'dan bile daha fazla müdahale ediyordu, sürekli bağırıp çağırıyordu falan. Çoğunu da hakemlerin yanında hatta gözlerinin önünde yaptı, deplasmanda da olmalarına rağmen tek bir uyarı bile almadı. Obra'nın yardımcısına bu kadar taviz vermesi, kısıtlamaması da takdir edilebilir fakat Erdem Can'ın tavır ve hareketleri bence sınırsızlıktı. Hiç uyarı almadığı tekrarlamakta fayda var.
2. Vesely için de ayrı bir parantez açıyorum. Oyununa, hırsına ve aidiyet duygusuna olan sempatimi belirtmiştim ama bu sene antipatik gelmeye başladı. Bir pozisyonda kolunu Moerman'a takıp kendini yere attı, hakemler aslında Vesely'yi cezalandırması gerekirken faulü Moerman'a verdiler. İspanyolların yaptığı tarz bir çirkeflik gibi geldi, yanlış görmediysem. Her halükarda zaten Vesely'yi düşürecek bir pozisyon bile değildi, neredeyse 2 metre fırladı. Genel olarak da maç içindeki tavırları da bu sene değişti.
1. maddede söyledikleriniz için, yönetmeliği bilmiyorum ama bence doğrusu aslında o, bütün takımların yardımcı koçları aktif destek vermeliler, bizde bazı maçları Yağızer Hoca'nın yönettiğini hatırlarsınız (yönetmelikte head coach zorunluluğu yok diye anlıyorum)
2. maddede söylediklerinize katılıyorum, vesely lig maçlarında geçen senede aslında böyleydi, yerli gibi biraz küçümsüyor olabilir, ayrıca sezona kötü başlayınca işi biraz aymazlığa vurmuştu