2016/2017 Spor Toto Basketbol Süper Ligi

Güzel maç olduğu noktasında hem fikirim. İki takım da üst düzey performans sergiledi, izlemesi de keyifliydi.
Aslında böyle bir maç sonrası belirtmek taraftarlık olarak da algılanabilir ama dikkatimi çeken iki husus oldu:
1. FB yardımcı antrenörü Erdem Can sürekli parke kenarında idi, Obra'dan bile daha fazla müdahale ediyordu, sürekli bağırıp çağırıyordu falan. Çoğunu da hakemlerin yanında hatta gözlerinin önünde yaptı, deplasmanda da olmalarına rağmen tek bir uyarı bile almadı. Obra'nın yardımcısına bu kadar taviz vermesi, kısıtlamaması da takdir edilebilir fakat Erdem Can'ın tavır ve hareketleri bence sınırsızlıktı. Hiç uyarı almadığı tekrarlamakta fayda var.
2. Vesely için de ayrı bir parantez açıyorum. Oyununa, hırsına ve aidiyet duygusuna olan sempatimi belirtmiştim ama bu sene antipatik gelmeye başladı. Bir pozisyonda kolunu Moerman'a takıp kendini yere attı, hakemler aslında Vesely'yi cezalandırması gerekirken faulü Moerman'a verdiler. İspanyolların yaptığı tarz bir çirkeflik gibi geldi, yanlış görmediysem. Her halükarda zaten Vesely'yi düşürecek bir pozisyon bile değildi, neredeyse 2 metre fırladı. Genel olarak da maç içindeki tavırları da bu sene değişti.

1. maddede söyledikleriniz için, yönetmeliği bilmiyorum ama bence doğrusu aslında o, bütün takımların yardımcı koçları aktif destek vermeliler, bizde bazı maçları Yağızer Hoca'nın yönettiğini hatırlarsınız (yönetmelikte head coach zorunluluğu yok diye anlıyorum)

2. maddede söylediklerinize katılıyorum, vesely lig maçlarında geçen senede aslında böyleydi, yerli gibi biraz küçümsüyor olabilir, ayrıca sezona kötü başlayınca işi biraz aymazlığa vurmuştu

İsmail şenol üfürükten analiz yapmış. Yok sahte ikili oynanmış da, clyburn udoh'un hücum ribaundu tehditi yüzünde yardıma gelememiş de. Gözümün gördüğüne mi inanayım bunun hayal dünyasına mı. Clyburn yardıma gelmemiş değil, gelememiş çünkü udoh adamı çekiyor. o yüzden yardım savunması yapamamış. Bu kadar basit. Akıl var mantık var. Adam sayıya gidiyor, atarsa maç bitecek savunma adamı orada hücüm ribaundunu mu düşünür ilk olarak yoksa sayıyı yedirmemeyi mi. Clyburn hamle yapıyor ama udoh çekmiş bütün olay bu. Ama İsmail öyle bir anlatmış ki sanki obradovic atom parçalıyor. İstersek her maç her koç için maçtan sonra işimize gelen yanları alırız ve böyle bin tane analiz çıkartırız, niyet önemli olan. Video da her şey ortada. Adam buna hiç değinmeyip böyle güzellemeler yapıyor sonra galatasaraylılar bu adamı sevmiyor oluyor.

Son hücumlara bakacak olursak Blatt'in Wanamaker için hazırlattığı pozisyon, Obra'nın Dixon için hazırlattığı pozisyona göre çok daha netti. Öveceksek Blatt'in hücumunu övelim.

Blatt, Wanamaker'ı Kalinic gibi kendisini tutması mümkün olmayan bir adamla başbaşa bırakırken Obra, Dixon'ı en az kendisi kadar hızlı Wilbekin'in üzerine gönderdi

Ben orda Dixon'ın bir yeteneğini göremedim. Bilhakis Wilbekin'in muazzam savunmasını ve Dixon'ın şansa attığı bir sayı gördüm. Zaten son pozisyonlarda hep Dixon zorladı ama çembere değdiremediği bile oldu.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ben orda Dixon'ın bir yeteneğini göremedim. Bilhakis Wilbekin'in muazzam savunmasını ve Dixon'ın şansa attığı bir sayı gördüm. Zaten son pozisyonlarda hep Dixon zorladı ama çembere değdiremediği bile oldu.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Wilbekin'in birebir savunması son dakikalarda fevkalade idi, bu sene genel olarak birebir savunması başarılı. 2-3 pozisyon arka arkaya Dixon'a hayatı zehir etti.

Daçka henüz Anderson'u yeterince monte edememiş, Anderson da kendini tek yıldız olduğu organizasyonlarda daha rahat hissediyor sanki

Benim anlayamadıgım 177 lik dixon'un kendinden uzun wanamaker ve kendi kadar hızlı wilbekinle savaş veriyor ve kazanıyor olması.. Birde bizim Russ'a bakın :( Tabi koç faktörü de var.

İsmail Şenol gibi vasat bir basketbol görüşü olan şahısın bu kadar ciddiye alınması beni şaşırtmaya devam ediyor, ateş olsa cürmü kadar yer yakar.

İsmail Şenol çok iyi bir analizci ve yorumcu fakat ara ara övgüyü kaçırıyor. FB son topu çok iyi savunmuş :) Wanamaker resmen kalinic'e git nalbur'dan 4 tane 10'luk çivi al gel dedi. Kalinic'te tamam abi dedi.

2. Vesely için de ayrı bir parantez açıyorum. Oyununa, hırsına ve aidiyet duygusuna olan sempatimi belirtmiştim ama bu sene antipatik gelmeye başladı. Bir pozisyonda kolunu Moerman'a takıp kendini yere attı, hakemler aslında Vesely'yi cezalandırması gerekirken faulü Moerman'a verdiler. İspanyolların yaptığı tarz bir çirkeflik gibi geldi, yanlış görmediysem. Her halükarda zaten Vesely'yi düşürecek bir pozisyon bile değildi, neredeyse 2 metre fırladı. Genel olarak da maç içindeki tavırları da bu sene değişti.
Hocam o pozisyon sonrası Moerman-Vesely arasında itiş kakış oldu ve hakem buna karşılıklı teknik faul çaldı. Yatarak seyrediyordum tam uykuya dalmadan önce, yanılıyorda olabilirim. :)

Fenerbahçe'nin oynadığı son hücum o yapılan yalancı perdeler için bile izlenesi, derslik bir hücum. Blatt'in oyunu basit alan açıp isolation oynatıyor çünkü elinde Wanamaker gibi(hatta Wilbekin, Anderson gibi) üst düzey 1'e 1 oyuncuları var. Nitekim Wanamaker kendine çok iyi pozisyon yarattı ama şansızlık top içinden çıktı. Hatta Kazan'da aynı şeyi yaptı Fenerbahçe maçında. Maç sonunda topu Langford'a verip ona alan açtılar o da bir pozisyonda potaya gidip, diğer pozisyonda el üstü bir 3'lük atıp aldı maçı. Elinizde böyle oyuncular varsa o basit oyunu oynayabilirsin ama Fenerbahçe'nin en iyi 1'e 1 oyuncusu Bogdan olmadığı için tamamen Obradovic'e yazılacak bir setle gittiler sayıya.

Hocam o pozisyon sonrası Moerman-Vesely arasında itiş kakış oldu ve hakem buna karşılıklı teknik faul çaldı. Yatarak seyrediyordum tam uykuya dalmadan önce, yanılıyorda olabilirim. :)
Yanılıyorsun :) o pozisyon ilk yarıda Furkan-Vesely arasındaydı.
Bahsedilen ise sanırım son çeyrekte oldu.

Fenerbahçe'nin oynadığı son hücumda o yapılan yalancı perdeler için bile izlenesi, derslik bir uzun. Blatt'in oyunu basit alan açıp isolation oynatıyor çünkü elinde Wanamaker gibi(hatta Wilbekin, Anderson gibi) üst düzey 1'e 1 oyuncuları var. Nitekim Wanamaker kendine çok iyi pozisyon yarattı ama şansızlık top içinden çıktı. Hatta Kazan'da aynı şeyi yaptı Fenerbahçe maçında. Maç sonunda topu Langford'a verip ona alan açtılar o da bir pozisyonda potaya gidip, diğer pozisyonda el üstü bir 3'lük atıp aldı maçı. Elinizde böyle oyuncular varsa o basit oyunu oynayabilirsin ama Fenerbahçe'nin en iyi 1'e 1 oyuncusu Bogdan olmadığı için tamamen Obradovic'e yazılacak bir setle gittiler sayıya.
Clyburn de iyi 1 e 1 oyunda, hatta şuandaki form durumuna bakarsak Andersondan 10 kez daha iyi.

Clyburn de iyi 1 e 1 oyunda, hatta şuandaki form durumuna bakarsak Andersondan 10 kez daha iyi.

Kesinlikle Clyburn'de çok iyi bir 1'e 1 oyuncusu ancak şutu çok büyük bir tehdit olmadığı için maç sonlarında, elinde tek silahla hücum etmesi daha zor. Yani dün mesela Kalinic, Wanamaker'ın karşısından kaldığında şutu da bir tehdit olduğu için içine girip onu rahatsız etmeye çalıştı ancak muhtemelen topu alan oyuncu Clyburn olsaydı 1-2 adım geriden savunup hızını iyice absorbe etmeye çalışırdı.

Bu arada yazmayı unutmuşum Blatt bence son hücumda çok temel bir yanlış yaptı. 15 saniye filan vardı sanırım Dixon son sayıyı attığında ve Daçka moladan sonra hızlı bir 1'e 1 yerine zamanı eritmeyi ve potaya atılacak topu teke indirmeyi seçti. Halbuki erken bir hücum yapıp sayıyı bulamasa bile hücum ribaunduna saldırıp 2. bir şans yaratabilirdi veya top Fenerbahçe'ye geçse bile hızlı bir faul yapılabilirdi. O faul sonucunda Fenerbahçe 2/2 bile atsa fark hala 3 sayı olacak yani tek topta kalacaktı ki 1/2 atılması halinde Fenerbahçe faul dahi yapma şansına sahip olmayacaktı.

Yani daha düşük bütçeli takımların maç sonunda skoru tek topa bırakmalarını anlıyorum ama kendi evinde rakibinle oynarken kazanıp, kazanmamayı tek topa bırakmak bence doğru karar değil.

Amacım siyaset yapmak değil, ancak bu videoda Levent Gültekin, devrik başkan Harun Erdenay'a iyi giydirmiş. Hislerime tercüman olmuş. Paylaşmak istedim. :)

[video=youtube;T8RAKwpF5LA]https://www.youtube.com/watch?v=T8RAKwpF5LA[/video]

Pazar günü Ülker derbisi var.
6 yabancı seçimini merak ettim şimdiden.
İnşAllah koç Schilb yerine Diebler'ı tercih eder.
Etmeli de keza..

Sinan-Dentmon-Can
Diebler-Göksenin
Micov-Emir
Daye-Orhan-Ege*Micov*Emir
Tyus-Deon

daçka bjk maçı güzel oluyor, ntvsporda..

bjk bir gazla oynama çalısıyor ama daçka çok formda, dış şutları da yüzdeli attılar..