markovic'in vasat bir oyuncu olmadığı fikrin hariç hemen her düşüncene katılıyorum. avrupa'nın üst düzey oyun kurucuları deyince bu forum dışından kimsenin aklına gelecek isimlerden biri olduğunu sanmıyorum markovic'in. tam olarak değinmeye çalıştığım mesele ise şu: elinde guard olarak sadece sinan güler var. takımda ne oyun kurucu var ne de ball handler. sinan güler kendi şutunu yaratamayan, sadece statik şutlar sokabilen bir isim. onları da yüzdeli sokmuyor. sen kalkıp sinan'ın yanına bir de markovic'i eklersen takımın hücumdaki tehdit alanını çok daha daraltmış olursun. bu da saha yerleşiminde, alan paylaşımında elini zayıflatır. öngörülebilir ve kabız bir takımın olur. maç sonunda sinan ve markovic ikilisini yan yana düşünmek bile istemiyor insan. e markovic'in yanına koyabileceğin şutör guard'ın da yok ve muhtemelen tek bir oyuncu alacaksın. peki ne yapman lazım?
başa saralım. takım bilhassa maç sonunda organize olamıyor. takımın gerçek bir ball handler'ı yok. takımın şutör guard'ı yok. yeni bir oyun kurucu almak istiyorsun ve o geldiğinde süreleri tekrar dağıtacaksın. gerçekten hücum kapasitesi yüksek bir oyun kurucu getirebilirsen sinan güler, göksenin köksal gibi yürek burkan bir ikiliyle mi sahaya çıkarsın yoksa hem sinan hem göksenin'i diri tutup göksenin'den savunmada hep aldığın katkıyı alırken ona hücumda daha yan görevler veren, bir yandan da sinan'ı da savunma yapabileceği dirilikte tutabileceğin sürelerde oynatan bir stratejiye mi yönelirsin? sahada sinan ve markovic'i mi yan yana görmek istersin(ben asla istemem), yoksa bobby brown ve sinan güler'i mi? markovic güzel bir back up olabilir. teodosic gibi hücumda her şeyi yapan bir yıldızın yanında savunmada yaptıklarıyla sahada kalabilir ama bizim takımımızın asıl ihtiyacı değildir. ha dentmon'u kaybetmezdin, takımın liderliğini de ona vermeye kalkardın o zaman alınırdı markovic. ama içinde bulunduğumuz şartlarda kesinlikle bu takımın belini doğrultacak isim değil. gelebilse bir şekilde illa takıma faydası olurdu ama takıma seviye atlatabilecek bir isim olmazdı. eğer playoff umudumuz için sıktığımız son kurşun olacaksa bu guard transferi, en içten dileklerimle söylüyorum, umarım bu isim markovic olmaz.