2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Burada da adi sikca gecen Brandon Paul Efes ile anlasmis. Yakinda Honeycutt icin yakilan agitlari Paul icinde yakmaya baslariz.

Biz birini bulamiyoruz adamlar hem 2 hem 3 numarayi cok iyi doldurdular sessiz sedasiz. Ikisi toplam 1 milyon civari aliyordur diye tahmin ediyorum.

Biz Russ'a 900 verdik.

Burada da adi sikca gecen Brandon Paul Efes ile anlasmis. Yakinda Honeycutt icin yakilan agitlari Paul icinde yakmaya baslariz.

Biz birini bulamiyoruz adamlar hem 2 hem 3 numarayi cok iyi doldurdular sessiz sedasiz. Ikisi toplam 1 milyon civari aliyordur diye tahmin ediyorum.

Biz Russ'a 900 verdik.
200 bin dolara anlaşmışlar diye duydum. Russ'a o paraları verenler sağ olsun.

Çok acil sağlam bir guard lazım..

Çok acil sağlam bir koç lazım.
Guard filan ondan sonraki meseleler.Bu şube Ataman'ın oyuncağı değil şu Russ'ı aldık ama olmadı gönderelim şunu alalım,Dentmon geldi ama verim alamadık gönderelim başkasını alalım.Şu gelsin şu gitsin, sezonda iki takım kuralım.Böyle bir mantık yok, bu Ataman mantığı ama reel hayatta böyle bir mantık yok.Herkes gitsin ama hataların sebebi,çıkış noktası olan Ataman hep görevde kalsın.Çünkü Ataman kusursuz.Üzülerek söylüyorum ki böyle bir mantık yok.Ataman bu kulübe acayip bir tüketim kültürü yerleştirdi ve bu da hemen hemen bütün taraftara sirayet etmiş durumda..A gitsin B gelsin,yenildik mi hemen transfer yapalım,kaybediyorum çünkü elimde Guard yok.Kaybediyoruz çünkü Russ'dan verim alamıyoruz,böyle bir mantık yok ve bahanelerin de bence sporda yeri yok.

Bu arada bu post şubenin durumuna genel bir tepki..Sana değil Nihat kardeşim..

Sezon ortasında gelen adamlardan hep verim almıştır ataman.O yüzden sezon başı transferini başkası yapsın,takviye gerekirse ataman 1 2 kişi alabilir.Sistem bu olsun :))

Şayet Ergin Ataman ile sezon sonuna kadar devam edeceksek ben transfer yapılmasına karşıyım. Evet guard ihtiyacı var ama her olumsuz koşulda transfere sarılıp ondan sonraki senelerde borcunu ödemekten sıkıldım ben artık. 9 milyon dolar gibi gayet yeterli bir bütçeyle böyle kimyasız bir takım kuruyorsan, kusura bakma ama sorumluluğunu sonuna kadar alacaksın. Kimse sezona girerken bütün bütçeyi ve yabancı hakkının nerdeyse tamamını harcamamız için başımıza silah dayamadı. Sezona bütün bütçeyi harcayarak giriyorsan öyle bir kadro kurmalısın ki, takımda 2-3 sakatlık yaşansa dahi yeni bir isme ihtiyacın olmamalı. Şu an Sinan ve Micov sakatlansa bizim için çekilmez hale gelen sezon, bambaşka bir boyuta da geçebilir. Kaldı ki mevcut kadrodaki problem de sadece guard transferiyle çözülecek bir şey değil. Bana kalırsa safkan bir 4 numaraya daha ihtiyaç var, forumdaki birçok arkadaşa göre de 3.5 ihtiyacı var. Bizim için Euroleague zaten bitti, ligde de saha avantajını alamayacağımız ortada. Euroleague'i 14. değil de 12. bitirmek, şampiyon olamayacağın bir ligde en fazla final oynamak için gelecek sezonların bütçesinden yemenin alemi yok.

Bu takıma gelecek kaliteli bir guard bütün sorunları izale edebilir.
Keşke şöyle zengin bir Galatasaray'lı iş adamı bu işe el koysa, mesela gidip NBA'den Delaney'i alıp gelse.
Sahi ne yapar bu zengin iş adamları ?

Zengin iş adamları futbol takımını dahi düşünmüyorlar bile. Basketbol takımını hiç düşünmezler. Delaney'nin D'sinden haberleri yoktur. Basketbolda bir çıkarları yok. Varsa yoksa futbol. Eurocup kazanıldı bir getirisi oldu mu?

Nihat olay sadece para değil elde yabancı hakkı kaldı mı? Kadro yapın baştan aşağı yanlış. Biz bu seneyi kaçırdık bari borçlanmayalım.

Guard transferi kesinlikle şart ancak Ergin Ataman varken bizim ne euroleague nede ligde başarılı olmamız mümkün değil öncelikle hedefini kaybetmiş, ruhunu yitirmiş sanki maçlara zorla çıkan Ataman'ı gönderip yerine bir hoca getirilmelidir...

Gerçekten çok ilginç.
Umarım bu guard transferi düşünülüyordur.
Ben inanıyorum,bir guard transferi ile çok daha başka bir takım olabiliriz...