2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Erceg tarzı elimizde zaten Daye var, Gidecek olan adam Deon'sa ki o olmalı oynadığı oyun tam bir fiyasko, hedefimiz atletizm ve enerji getirecek savunmasıyla yıldıracak gerektiğinde ortalığı karıştıracak 4 numaralar olmalı, Nbdl den Quincy Acy, Sezon başı CSKA'dan ayrılan Jeff Ayres ve adı buralarda çokça anılan Okaro White gibi isimlere yönelmeliyiz.

Asıl zor olan guard transferi piyasada pek alternatif yok olanda ya buy out'u olan oyuncular yada Russ Smith gibi Amerika'dan Nbdl'den ilk kez Avrupa yolunu tutacak adamlar. Bize hemen takıma katılıp katkı verecek adamlar lazım. Ayrıca Toney Douglas'ın da sene sonuna kadar kısa süreli kontratlar bulup NBA'de kalacağını ve yolunun buralara düşmeyeceğini düşünüyorum. Gelecek olsa sene başında gelirdi sanki ama hayat bu yinede ne olacağı belli olmaz.

Takviyesiz F8 imkansız.F8 için de en az 2 3 transfer lazım ama ona maddi durum el vermez.Zaten sene ortası 4 5 yeni oyuncusu olan takımın kimyasını oturtma süreci denen bir şey var.Üstüne koç kötü.Bir galibiyetle havaya girmeye gerek yok.Fikstür iyi olabilir ama biz iyi takım mıyız pek sanmıyorum,gerçekçi olmak lazım kaç hafta geçti.Kendimizi büyük görmeye çok gerek yok,beklentileri düşük tutalım.Takım savaşsın,baştan pes etmesin,son saniyeye kadar savaşsın,ruh göstersin Euroleague arenasında gönüllerde sempati oluştursun iyidir.Yapacak bir şey yok.Baştan savma işler yüzünden bugün bu haldeyiz.

Ben elimizdeki 15 oyuncu ile güzel bir yapı kurulabileceğine inanan biriyim(dim). Tabi ki de benim beklediğime paralel bir yapı olsaydı yine de bu kadroda veya takımda hata, eksik ve değişse daha iyi olur dediğimiz parçalar olacaktı. Ancak şuan bir yapı yok. Bir yapı olsaydı eminim maccabi, kızılyıldız veya zalgris maçlarından 1 tane galibiyet çıkartırdık.

yahu kızılyıldız maçında 3 sayı daha az yesek şuan 10. sıradaydık. Maccabi deplasmanında 92 sayı atıp kazanamadık. Bu iki maçı kazansak 6 galibiyetli takımlardan biri olarak 9. sırada olacaktık. ki hatırlarsanız kazanmak için gereken zemini yaptık. birine ilk çeyrek 30 atıp 17 yedik, diğerine deplasmanda 92 attık. Burada yapı eksikliği var. Bir yapı kurulmuş olsaydı şu temelin atıldığı iki maçtan da galibiyet gelirdi.

Not 1:Bu iki maçın kazalardan değilde yapısal hatalardan olduğunu nereden görürüz biliyor musunuz. Bir takımın oyuncuları defans yaparken kendi kendinde perde yapmaz. Hadi yaptı bunu 3 kere yapmaz.

Not 2: Bilerek eski maçları geri önümüze getirdim. Benim iddiam o günlerde bir bina, bir yapı yoktu. Olacak diye düşündük ama şuanda da yok. İşte ana sıkıntılardan biri bu. O kadar maçtan sonra aslında değişen pek bir şey yok. Mobilyaları eski yerlerine koyduk sadece ama yeni bir evimizin olması gerekiyor.

Öncelik mutlaka ama mutlaka 1 numara pozisyonu olmalıdır ve hata yapma lüksümüz yok. Hem ligde hem de EL'de bizi taşıyacak bir oyun kurucu alırsak umutlanırız. 4 numara transferi, 1 sonrası imkan olursa yapılacak bir transfer ise Ataman'a saygı duyarız. Deon bence yeterli şu an ondan iyi kim alınabilir onu da bilmiyorum gerçi.

Bence sadece kısa transferi olur çünkü Russ,Dentmon ikiliside yollanmışken Deonuda yollayacağını sanmıyorum,Zaten Tyus-Pleiss ikilisinin alternatifi konumunda 4 numarada Micov ve dönünce Daye forma bulacaktır,Bizim takımın olmazsa olmazı şuanda guard hamlesi,Douglası istediğine eminim hocanın ama o adamın düşük paralara buraya gelmeyeceğini düşünüyorum Jamon Gordon daha makul duruyor bence çokta faydalı olur bizim takımın guard yokluğunda

Artık tamamen 4 olarak değerlendirdiğimiz Micov ve henüz ritmine kavuşturamadığımız Daye varken şutör 4 numara transferinin gereği yok. Yani Micov'u 3 olarak kullanacaksak 4 numara ihtiyaç olur fakat bu oyuncudan atletizm, sertlik almamız gerekir. Yani Daye'in arkasına Daye'den alamadıklarımızı ortaya koyan bir 4-4,5 olmalı. Tabi bu, Vlado eğer tekrar 3 oynayacaksa. Vlado 4 oynamay devam edecekse ki bence öyle olacak, yumuşak-şutör bir 4 numara ihtiyaç değil.

Deonu yollamayacak olsaydi dunku macta mutlaka sure verirdi.deonun gitme ihtimali cok yuksek.ayrica deonun takim bulmakta cokta zorlanacagini dusunmuyorum.ama russ elimizde patlayacak gibi...

Aslında 1 ve 4-4,5 oynayabilecek iki adam olsa çok iyi olurdu.
Lasme ye 6 ay ceza verselerdi cuk otururdu(şuan o şekilde bir transfer yapmak istemiyor Erceg vari bir oyuncu istiyor anladığım kadarıyla ).
Adamlar bizden daha planlı çalışıyorlar. Cezayı 6 ay da tutmayıp 12 ay yaparak bunu görmüşler.

Jerrels ı geçen sene de tutacaktık, bu sene de kalacaktı.

Konuyla alakası yok ama Lasme olayı aklıma gelince tekrar sinirlendim. Hocanın çok hataları olduğunu, planmasının zayıf olduğunu kabul ediyorum ama Yenik olduğun her maçı anlatırken hakemler ve Yönetmene kadar sallayan bir spikerin, sana göre cezaları belirleyen bir TBF nin de arkanda olmadığını hatırlatırım. Herşey bütçe değil...
(Hoca kadro seçimi yalnış olsada maçlar içinde de rotasyonlarda çok hatalar yaptı, asıl benim ümidimi kıran konu bu. Hele FB maçı sonrası hedef maç değildi açıklaması affedilemez)

Ndour ne durumda ama tam bizim ihtiyacimiz olan oyuncu, Micov, Daye, Ndour, Tyus, Pleiss normal sartlarda F4 adayi takimlarin kurabilecegi bir rotasyon.

Ndour olmaz baska biri olur o pozisyon icin opsiyon fazla, gerci teknik heyet genellikle spikerlere, kagit uzerinden oyuncu degerlendiren vatandaslara fazla kulak asiyor ama olsun bulunur mutlaka.

Kisa rotasyonuna ekleyecegimiz oyuncunun mutlaka belli olcude hucum gucu olmali, biz iyi hucum ettigimizde iyi savunma yapabilen bir takimiz. Kisa rotasyonuna NBA'nin en iyi guard savunmacisinida alsan bizi harika bir savunma takimi yapamaz, o yuzden birebirde rakibin karsisinda durabilecek, saha gorusu ve sutu ortalama yada ortalama ustu bir oyuncuya ihtiyac var. Para hic yoksa Gordon'a gidilebilir ama baska alternatiflerede mutlaka bakmamiz gerekiyor.

umarım bu takıma ve taraftara heyecan verecek isimler transfer edebiliriz. zira bu sene yaşadığımız hayal kırıklığının haddi hesabı yok.

hiçbir bilgim veya duyumum yok sadece hislerimi söylüyorum; Toney Douglas falan gündemimizde olmaz bence hiç. Jamon Gordon ve Zoran Erceg'in alınacağını hissediyorum.