2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Douglas-Sinan
Schilb-Diebler-Göksenin
Micov-Emir
Daye-Ndour
Tyus-Pleiss
Ne güzel olur şu takım

Basketfaul'ün haberine göre Ergin Ataman ile görüşmüşler. Kalnietis için önce ilgilendik sonra da vazgeçtik demiş koç. Çok iyi yapmışız vazgeçerek..

Russ Deon ve Dentmon şimdiden 3 hatalı transfer saydık. Ha pardon bir de basketbolu bırakan Krstic vardı. Bence koç transfer yaparken kamuoyu yoklaması yapsın daha faydalı olur :). Umarım bu kez hata yapmayız, Douglas boşta sonuna kadar zorlayalım elde Douglası alacak bütçe olduğunu düşünüyorum. Dayein arkasına da bir 4.5 çok iyi olur ama şimdiden 11 lisansı çıkarıp patlarız biz. Geleneklerimizde var bu

Douglas ve Ndour takima apayri bir boyut katabilir ki bu iki oyuncuya paramizin yetecegini dusunuyorum. Dentmon, Smith ve Deon'dan minimum 1.3 falan kalmistir arti olarak 500K butcemiz daha kalmisti sezon basinda.

Iki net oyuncu alalim Kalnietis'in verecegini zaten Sinan'dan aliyoruz gerek yok.

Millet sezonu bitirdi, biz daha takım kuruyoruz. Nasıl bir transfer aklımız varsa, aldığımız oyuncuların yarısını sezon ortası gelmeden gönderiyoruz. Yani söylenecek söz yok.

Kalneitis olmuyorsa sevindim son tercih olmalı şu form durumuyla. Uzun konusunda bence isimlerden önce hoca ne oynatacağına ne istediğine karar vermeli. Her koşulda ve her takıma karşı 4 kısalı sistemden vazgeçmemesi bana ilginç geliyor. Pleiss'ın oyunda olmadığı dakikalarda Tyus 5'e geçtiğinde bazen eşleşme dezavantajı yaşıyoruz Tyus ne kadar gayretli ve atletik olsa da sertlik ve size olarak sıkıntı yaşıyor bazen. 4 numarada da artık iyice yavaşlayan ve aslen pf özellikleri olmayan Micov olunca potamıza çok kolay drive ediyorlar ya da kolayca ters eşleşme buluyorlar Pana maçında pota altında Diebler-Singleton Micov-Singleton eşleşmelerine sıklıkla denk geldik.

Deon çok kötü bir oyuncu değildi ama bence sıkıntı 4 yabancı uzun varken bu oyuncuların toplam 45 bilemedin en fazla 50 dk'yı paylaşmak zorunda kalmasında. Süreklilik ve form tutma açısından sıkıntı yaratıyor. Ara sıra 2 uzunu yan yana oynatmak hocaya göre demode olsa da faydalı olur bence. Yani uzunların toplam süresi yine 45 dk ile sınırlı kalacaksa gelecek oyuncunun adaptasyonu da sıkıntılı olur. C.Davis ve Lasme çok yönlü, birden fazla silahı olan, savunma ve hucumu aynı anda belli ölçüde yapabilen oyuncular olduğu için kendi sürelerini kendileri yarattı. Ama Daye misal öyle bir oyuncu değil. Hoca ne yazık ki bu sorunlara alternatif üretmek yerine uzun süreleri form durumları ne olursa olsun Micov Schilb üzerinden 4 kısayla oynayama devam ediyor. Daye iyileşince, yeni uzun gelince ne yapacak göreceğiz... Umarım ball handingi iyi ve doğru kararlar alan bir guard gelirde hocaya yardım eder...

17.12.2016 - 17:55
Basket Dergisi, bugün servis ettiği haberde Galatasaray'ın Russ Smith'i gönderdiğini, Deon Thompson'ın da gönderileceğini duyurmuştu.

Konuyla ilgili Gamaspor'a konuşan Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, haberleri doğruladı.

Russ Smith'le karşılıklı olarak anlaşarak oyuncunun sözleşmesini feshettiklerini söyleyen Ergin Ataman, Deon Thompson'la da görüştüklerini ve bu oyuncuyla da yollarını ayırmayı planladıklarını ifade etti.

Litvanyalı guard Kalnietis'i dünkü Olimpia Milano maçının ardından gündemlerinden çıkardıklarını da ileten Ergin Ataman, Arroyo'nun transferini de ülkesine döndüğü için rafa kaldırdıklarını açıkladı.

Galatasaray Russ Smith ve Deon Thompson'ın yerine bir oyun kurucu ve bir de uzun forvet transferi yapacak.

Koç bu başlık çalışsın insanlar sıkılmasın burası yoğun olsun istiyor. Ayrıca dönem ortası transfer adrenali artırıyor. Yoksa herkes yapar sezon başı kur iyi kadro oynasınlar. Böyle daha heyecanlı...

GT-I9195 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaş Euroleague transfer hakki 1 tane değilmi guard bide 4 numara alıp ne yapacağız? Alalim bal gibi sağlam bi guard 4 numarayi emir micov daye bazen ege iyi kötü idare ediyorlar tüm parayi guarda basalim..

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bu kaynaklar ne kadar güvenilir bilmiyorum ama kalnietis'i bir an olsun gündemimize aldıysak yazıklar olsun gerçekten. kalnietis isminin gündemimizde yer bulabildiği bir zamanda ümitleri çok da yükseltmemek lazım derim.