Bazı nedenlerden bende transfer yapılmasına karşıyım :
1)Ben , bu giden oyuncuların geri kalan alacaklarını almadan ya da kazançlı bir şekilde gönderildiğine inanmıyorum. Hesapta, hep bu şekilde, gönderiyoruz ve ertesi yıl aynı oyuncularla , mahkemelik olduğumuzu duyuyoruz ve paralarını tıkır tıkır alıyorlar. Hani, şu adam gitti, onun parası şu kadardı, onun yerine şunu alabiliriz hesabı belki doğru olabilir ama daha önceden edindiğimiz tecrübeleri göz önüne alarak , bu fikre katılamıyorum ben.
2)Net bir bilgim yok ama bu senenin paralarının doğru düzgün ödenmediği konuşuluyor ve hatta hala geçmiş yıllara ilişkin transfer yasakları almaya devam ediyoruz.Şu aşamada ödeme sıkıntıları yaşıyorsak, iddianın kaybedildiği şu dönemden sonra , yönetimin üzerinde ödeme baskısı kalktığına göre , ödemelerde ciddi sorunlar bekliyorum . Bunun üzerine bir de yeni ödeme yükü getirilmesi ne kadar doğru.
3)Euroleague'in önümüzdeki sene de 16 takımlı olacağı geçen haftaki toplantı ile hemen hemen kesinleşti. Çok büyük bir sürpriz olup, yeni bir karar alınsa bile, Doğuş , organizasyon yatırım ve bu seneki imaj açısından bizden fersah fersah önde. Önümüzdeki sene , Eurocup ve Fiba Şampiyonlar Ligi konusunda , federasyonla çetin bir mücadele bizleri bekliyor. Her halükarda , Eurocup'a katılmalı ve bundan sonra , Euroleague'de olabilecek değişikliklerde , ön plana çıkabilmek için, Eurocup'ın iddialı takımlarından biri olmamız gerekli. James Toney ayarında, oyunculara kaynak yaratabilecek durumumuz varsa , o hakkımı önümüzdeki sene için kullanmayı tercih ederim.
4)Elimizde, transfer argümanını destekleyecek sadece, Türkiye Ligi var, İki transferle , iddialı olmamız mümkün ama ihtimal çokta fazla değil. Çok kaliteli adamlar alınmadıkça, takviye halinde bile , bazı takımlardan oldukça geride görünüyoruz ve saha avantajını bu dakikadan sonra kolay kolay elimize geçirebileceğimiz bir başka soru işareti. Bu sene zaten, tonla parayı çöpe attık ve önümüzdeki seneler yeterince riske edildi. Bu riski, küçük bir ihtimal için daha arttırmak bence doğru değil. Toney vs. tarzı oyuncuların yine ciddi bir maliyeti olacaktır. Bu paralar , bizim için bu seneki bütçeye baktığımızda küçük paralar gibi gözükse de , önümüzdeki seneler için bütçenin 1/3'ü 1/4'ü gibi ciddi paralar teşkil edebilir. Eğer , risk alınıp , bu seneye ilişkin daha da yatırım yapılacaksa, risk daha da arttırılıp çok ucuz transferlere yönelinmesi taraftarıyım.Sonuçta, bazen ucuz transferlerde tutuluyor. Mesela , geçen yıl Chuck'tan alınan katkı, milyon euroluk oyunculardan fazla oldu. Kısaca, Ergin Hoca için bu yıl, deniz bitmiş durumda, bir şey yapacaksa, minimum kaynakla yapsın.
Bu konu tabii, oldukça tartışmaya açık ve biz ne dersek diyelim ; Ergin Hoca bu yıl , son saniyeye kadar küçük bir başarı dahi yakalama şansı olsa , eline gelen bütün imkanları kullanmak isteyecektir. İşte , bu noktada, yönetimin finansal disiplin, akılcı yatırım ve önümüzdeki yılların bütçelerin istikrarı konusunda , doğru olan şeyi yapması gerekliliği devreye girmesi ve ciddi bir analizden sonra bu tartışma konusunu değerlendirmesi gerekiyor. Ama, bizde öyle de bir yönetim olmadığı için, bizim burada gerek transfer yapılsın , gerek yapılmasın diye akılcı fikir üretme çabalarımız boş muhabbet olmaktan öteye gidemiyor. Çünkü, herşey günlük burada, seneye bir sponsorla veya çok zengin bir başkan gelip 20m euro kadro kursakta şaşırmam, şube kapatılsa da şaşırmam. Yine de , biz fikirlerimizi, kalıcı başarılar yakalama noktasında, akılcı şekilde üretmeliyiz. Bu şubeyi sonuçta, bunca yılda bunu yapabilen küçük azınlık yaşattı. Eurocup şampiyonluğundan sonra, ortaya çıkıp, akıl veren bir çok insan , şu anda futbol muhabbeti yapmaya geri dönmüş vaziyette.Bir diğer ifadeyle , yönetimi gözardı ederek biz olması gerekeni ve doğru ne ise onu konuşalım. Bunlar dile getirilmezse, bilinçlenme yaşanması imkansız. Yönetim böyle diyerek, fikir üretmek, yönetimi haklı çıkarmak olur.