2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Oh ne âlâ memleket ya! Sezon başı çuvalla para verip bir sürü saçma sapan oyuncu al. "Müthiş kadro kurduk, F4 bizi kesmez" diye açıklamalar yap, sonra daha sezon ortasına gelmeden "vay efendim verim alamadık, bunlar gitsin yenilerini istiyorum" diye şımarık çocuk triplerine gir.

Bu kulüp kimsenin babasının çiftliği değil. Çok istiyorsa cebinden versin, transfer yapsın Ergin Bey! Evet önümüzdeki seneler sıkıntı yaşayacağımıza bu sene bu rezalet devam etsin, bu kadroyu kim kurduysa cezasını çeksin! Sanki çok iyi oyuncular buluyor da gelecek 2 oyuncuyla Cska olacak takım..

Son düzenleme:
Yeterli bir bütçe varsa Douglası getirelim,Daye Bir an önce dönsün Deonda kalabilir sorun yok,Ritim bulmak lazım ligde iş yapmalıyız en azından ELde ise en az 11 galibiyet almalıyız,bence imkansız değil.

Toney Douglas'ın ben de geleceğine inanmıyorum. Ama bu ızdıraba da katlanmak çok zor geliyor. Tamam Ergin Ataman varken transfer yapılmasının bir mantığı yok ama. Ergin Ataman'ın kolay kolay gitmeyeceğini göz önüne alırsak, transfer yapmadan şu takımı görmek büyük bir acı veriyor. Sinan ve Can guard rotasyonunu gören gözler yoruldu. Her maç Sinan'ın bir 4-5 top kaybına şahit olurken takımın ihtiyacı olan guard guard diye bağırıyor resmen. Bir guardın alınması elzemdir. Keşke Toney olsa ama kısa zamanda bir guarda ihtiyacımız var. Birşeyi değiştirmese de. En azından biraz toparlanabiliriz belki diye umut etmek istiyorum. Birşeyler yapılsın. Bu kadar oyuncu gitmişken yazık olacak. Deplasmanlarda reziliz. Kendi kalemiz olan Abdi İpekçi'yi de kaybetmek üzereyiz. Ataman gitmiyorsa, birşeyler yapılmalı bence. Transferden başka ne yapılabilir bilmiyorum. Yoksa halimiz daha da acı olabilir.

Russ Smith, Justin Dentmon gibi oyunculara bel bağlayıp bu durumlara düşeceğimize hiç kimseyi almayıp eski oyuncularımızı muhafaza edebilseydik, çok daha başarılı olabilirdik bence. Ersin Dağlı, Furkan Aldemir, Markosvili, Patrick Young, Eric McCollum, Carlos Arroyo, vb. N'dong emekli oldu, Lasme, ve Hawkins doping yaptı. Jamon Gordon ise sakatlandı ve bir daha dönmedi. Çok daha iyi olurduk bu oyuncularımızı muhafaza edebilsek. Demek istediğim kadronun kalitesi yanlış transferler sonucu durmadan düştü. Ben Ender Arslan'ıda beğenmezdim ama Russ ve Dentmondan kat be kat fazla katkı verirdi kesin. İnşallah rezil olmayız bu sene Euroligte.

Okaro white yada ile toney alınmadan takım bir yerlere gelemez ama en önemlisi toney . Sene başında olu alabilseydik çok daha farklı yerlerdeydik . Hoca çok büyük hatalar yaptı artık bunu kabul edip düzeltmek için uğraşmalı oyuncu alınacaksa hemen alınmalı yoksa ligde elden gidecek iyice çığırından çıkacak . Bu oyuncular çoktan getirilmeliydi kazan ve Efes yenilgileri bizi Euroleague'den tamamen kopardı bari ligi kurtaralım ve karizmayı tabi euroleagede

yaptığımız yanlış transferleri anlaşarak gönderdiğimiz bir sezonda yeni transfer yapmamızda ben pek bir sakınca görmüyorum. zamanın ne getireceği belli olmaz.

Ali abinin bahsettiği gibi ergin hoca bazı güzel oyuncularla oyuncu havuzu oluşturabilmişti. gelinen noktada arroyo yaşlandı, jamont sakatlanıp katkı veremeyecek hale geldi, bonsu da bize ilk geldiğinde iyi olmasına rağmen sakatlıklarla seviyesi düştü sonra da yasak madde kullandığı için basketbolu bıraktı sanıyorum. erceg'in zaten yaşayıp yaşamadığı belli değil. real madrid'e gideceği konuşulan bir sezonun sonunda adam herhalde basketbolu falan bıraktı. mccollum paragözlük yapıp kendi adına anlamsız bulduğum bir tercihle çin'e gitti. lasme, hawkins yasak madde kullanarak uzaklaştı. aynı ergin ataman hatırlarsak allen iverson ve deron williams'ı ülkeye getirdi ama onların kalıcı olmayacağı belliydi. chuck davis, kristic basketbolu bıraktı. partic young beş kuruşumuzun olmadığı bir senenin sonunda takımda tutulamadı. yani özetle ergin hocanın elinden geçmiş iyi oyuncuların tutulamaması pek de onun elinde olan sebeplerden değildi. ve ülkeye çok özel oyuncular getirebilmiş bir koç kendisi. geçmişine bakınca aşırı sert eleştiriler yapılmasını gerektirecek hataları yok ve ülke adına çok da güzel başarıları var.

ancak bu sene başka. bu sene hoca hem oyuncu tercihlerini çok yanlış yaptı, hem de oyuncuları takıma tamamen küstürdü. hem yanlış bir yapı kurdu hem de kötü yönetti. bunca sıkıntının içinde bir de russ smith gibi bir isimle birileri onu kandırdı, ona hayal sattı. bana kalırsa ergin hoca bu sene bu kadar hata yaptıktan sonra çok ciddi bir toparlanma sürecine girecektir. biraz osmanlı'nın avrupa'dan geri kaldığını anlayıp ıslahat çalışmaları yapmaya başlaması gibi bu sene kaybettiği maçlar onun algılarını açacaktır diye düşünüyorum. ve şimdiden aklı başına gelmiştir büyük oranda. ben taraftar olarak onu bu derece silmeyi anlamsız buluyorum. son 5 senede hem beşiktaş hem de galatasaray'a ilklerini yaşatmış bir koç ergin ataman ve takımı euroleague'e de kendisi getirdi. her ne kadar bu sene inanılmaz hayal kırıklığına uğratmış olsa da bu sene vaat edilen bütçeyi sonuna kadar kullanmak onun hakkıdır diye düşünüyorum. şu noktada sene başında elde olan para aşılmadığına göre transfer yapmak da onun hakkı. sene sonunda ortaya çıkan tabloya bakıp kendisinin geleceğiyle ilgili kararlar alınır. ama ben şu noktada hem kulüpten ayrılmasına sonuna kadar karşıyım hem de oyuncu transferi yapılmasını sonuna kadar destekliyorum.

euroleague 30 maç oynanıyor. playoff yaparsak muhtemelen 3 ya da 4 maçta zaten eleneceğiz. bütün meselenin o 4 maça çıkıp çıkmamak olduğunu düşünmüyorum. inşallah eldeki parayla en iyi şekilde transferler yapılır da hem ilk yarıdan sonraki 15 maçta hem de ligde izlemeye değer bir takımımız olur. şu an tek isteğim bu.

Önce ben de sokağa para atmayalım diyordum ama sonuçta Russ ve Dentmon'ın kontratından tazminarsız kurtulduk nerdeyse ve sanırım onlara ödeyeceğimiz 1 milyon dolar civarı para kasada kaldı. Çok ciddi bir meblağ bu, hele 5 aylık bir transfer için... İki transfer dahi yapılabilir bu paraya.

Euroleague'in dip sıralarında olmayı hak etmiyoruz. En azından bu taraftar bunu hak etmiyor. Ne yapıp edip tarihimize ve geleneklerimize yakışacak şekilde mücadele etmeliyiz. Top 8 zor olsa da ligde şampiyonluk için kaybedilmiş bir şey yok.

Toney Douglas müthiş bir fırsat transferi olur şu aşamada. Umarım söylentilerin doğruluk payı vardır.

SM-A300H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Toney Douglas veya yine onun gibi Euroleague dışından başka bir oyuncu transfer edeceksek artık daha fazla vakit kaybetmemek lazım. Brose maçında kadroda olmalı, en kötü ihtimalle Brose maçından hemen sonra gelip deplasmandaki Efes maçında ondan katkı alabilmemiz lazım, az ya da çok. Ama gelecek oyuncunun mutlaka deliciliği, belli oranda da skorerliği ve saha görüşü olmalı. Çünkü oyun çok fazla Sinan ve Schilb'in üzerine kalıyor, e onlar da bir yere kadar.

Bence hiç para harcamayalım daha fazla. Bu seneye dair en ufak bir ümidim dahi yok içimde. Şimdiden önümüzdeki sezonun yapılanmasına başlayıp iyi ve sistemli bir koç ile anlaşalım.

Ben inanmıyorum Toney Douglas geleceği haberlerine. Sırf yenilgilerden sonra taraftarın gazı almak için bilerek yaptırılmış bir haber diye düşünüyorum.
Sanmam hocam. Eurohoopsun Türk editörleri işini iyi yapan adamlar. Bu sene çok güzel icerikler ürettiler. Ismarlama haber yapmazlar. Zaten geleceği değil klübün ısrarla istediği yazılmış. Sene başında alamadığımız da malum.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bazı nedenlerden bende transfer yapılmasına karşıyım :

1)Ben , bu giden oyuncuların geri kalan alacaklarını almadan ya da kazançlı bir şekilde gönderildiğine inanmıyorum. Hesapta, hep bu şekilde, gönderiyoruz ve ertesi yıl aynı oyuncularla , mahkemelik olduğumuzu duyuyoruz ve paralarını tıkır tıkır alıyorlar. Hani, şu adam gitti, onun parası şu kadardı, onun yerine şunu alabiliriz hesabı belki doğru olabilir ama daha önceden edindiğimiz tecrübeleri göz önüne alarak , bu fikre katılamıyorum ben.

2)Net bir bilgim yok ama bu senenin paralarının doğru düzgün ödenmediği konuşuluyor ve hatta hala geçmiş yıllara ilişkin transfer yasakları almaya devam ediyoruz.Şu aşamada ödeme sıkıntıları yaşıyorsak, iddianın kaybedildiği şu dönemden sonra , yönetimin üzerinde ödeme baskısı kalktığına göre , ödemelerde ciddi sorunlar bekliyorum . Bunun üzerine bir de yeni ödeme yükü getirilmesi ne kadar doğru.

3)Euroleague'in önümüzdeki sene de 16 takımlı olacağı geçen haftaki toplantı ile hemen hemen kesinleşti. Çok büyük bir sürpriz olup, yeni bir karar alınsa bile, Doğuş , organizasyon yatırım ve bu seneki imaj açısından bizden fersah fersah önde. Önümüzdeki sene , Eurocup ve Fiba Şampiyonlar Ligi konusunda , federasyonla çetin bir mücadele bizleri bekliyor. Her halükarda , Eurocup'a katılmalı ve bundan sonra , Euroleague'de olabilecek değişikliklerde , ön plana çıkabilmek için, Eurocup'ın iddialı takımlarından biri olmamız gerekli. James Toney ayarında, oyunculara kaynak yaratabilecek durumumuz varsa , o hakkımı önümüzdeki sene için kullanmayı tercih ederim.

4)Elimizde, transfer argümanını destekleyecek sadece, Türkiye Ligi var, İki transferle , iddialı olmamız mümkün ama ihtimal çokta fazla değil. Çok kaliteli adamlar alınmadıkça, takviye halinde bile , bazı takımlardan oldukça geride görünüyoruz ve saha avantajını bu dakikadan sonra kolay kolay elimize geçirebileceğimiz bir başka soru işareti. Bu sene zaten, tonla parayı çöpe attık ve önümüzdeki seneler yeterince riske edildi. Bu riski, küçük bir ihtimal için daha arttırmak bence doğru değil. Toney vs. tarzı oyuncuların yine ciddi bir maliyeti olacaktır. Bu paralar , bizim için bu seneki bütçeye baktığımızda küçük paralar gibi gözükse de , önümüzdeki seneler için bütçenin 1/3'ü 1/4'ü gibi ciddi paralar teşkil edebilir. Eğer , risk alınıp , bu seneye ilişkin daha da yatırım yapılacaksa, risk daha da arttırılıp çok ucuz transferlere yönelinmesi taraftarıyım.Sonuçta, bazen ucuz transferlerde tutuluyor. Mesela , geçen yıl Chuck'tan alınan katkı, milyon euroluk oyunculardan fazla oldu. Kısaca, Ergin Hoca için bu yıl, deniz bitmiş durumda, bir şey yapacaksa, minimum kaynakla yapsın.

Bu konu tabii, oldukça tartışmaya açık ve biz ne dersek diyelim ; Ergin Hoca bu yıl , son saniyeye kadar küçük bir başarı dahi yakalama şansı olsa , eline gelen bütün imkanları kullanmak isteyecektir. İşte , bu noktada, yönetimin finansal disiplin, akılcı yatırım ve önümüzdeki yılların bütçelerin istikrarı konusunda , doğru olan şeyi yapması gerekliliği devreye girmesi ve ciddi bir analizden sonra bu tartışma konusunu değerlendirmesi gerekiyor. Ama, bizde öyle de bir yönetim olmadığı için, bizim burada gerek transfer yapılsın , gerek yapılmasın diye akılcı fikir üretme çabalarımız boş muhabbet olmaktan öteye gidemiyor. Çünkü, herşey günlük burada, seneye bir sponsorla veya çok zengin bir başkan gelip 20m euro kadro kursakta şaşırmam, şube kapatılsa da şaşırmam. Yine de , biz fikirlerimizi, kalıcı başarılar yakalama noktasında, akılcı şekilde üretmeliyiz. Bu şubeyi sonuçta, bunca yılda bunu yapabilen küçük azınlık yaşattı. Eurocup şampiyonluğundan sonra, ortaya çıkıp, akıl veren bir çok insan , şu anda futbol muhabbeti yapmaya geri dönmüş vaziyette.Bir diğer ifadeyle , yönetimi gözardı ederek biz olması gerekeni ve doğru ne ise onu konuşalım. Bunlar dile getirilmezse, bilinçlenme yaşanması imkansız. Yönetim böyle diyerek, fikir üretmek, yönetimi haklı çıkarmak olur.

Son düzenleme:
Cimbomun kültüründe takım ne kadar kötü olursa olsun en azından lider bir oyun kurucu geleneği vardı... Orhun Ene, Levent Topsakal, Kerem vs vs... şimdi ise 1,5 senedir küfür ettiğimiz Schilb'in top getirmeleri, Sinan'ın oyun kuruculuğuna kaldık, Ergin hoca hazırlık süresince takımı sakladı kimseye izletmedi, güya bu sürede Russ'ı EL'e hazırlayacak, çaylaklığını 2 günde bir maç yaparak attıracaktı, diğer transferlerin az çok ne yapbileceğini biliyrduk zaten ama bir de son dakikada 'EL'i sallayacak bir 1 numara alıyoruz!' dediler o da Dentmon çıktı... Bu arada şunu da söyleyelim, Russ'ın bir sokak basketbolcusu olduğunu bilerek almadı mı Ataman? ona takımı emanet etme fikri patladığında sorumluluğu almak yerine, guardımızın olmadığını bilmesine rağmen bir de ikisini birden kadro dışı bıraktı... bu kadar hatanın üzerine istifa etmelydi ama şu anda kulüpte belki de durumdan rahatsız olan kimse yoktur... kulüp zaten sıkıntıda, basketbol geliri cüzzi adam gibi sponsor yok, şahsi fikrim seneye ya bir ANA SPONSOR bulur TT GS oluruz ya da yatırımı durdurur, Sinan'ın kaptanlığında 2 milyonluk bir takım kurarız, kulüp şu anda 'bakın ne istedilerse verdik ama bir numara olmadı!' demek için gün sayıyor...

geçen sene bu takım bizi EuroCup'da çok mutlu etti ama seviyeyi görüyoruz şu anda, ligimiz bile daha kaliteli şu anda belki de ayrıca Lasme sorunu Eric'İn gitmesi demek ki hiç öngörülemeyen şeylermiş ve bı oyuncuları yerleri dolmaz olarak görmüşüz dolmadı da.. şimdi Tony Douglas deniyor, ne EL de ne de kendi ligimizde guard sorunu olan takım var mı? iyi kötü her takımın 2 tane guardı varken biz Sİnan ve Schilb'le oyun kuruyoruz inanılır gibi değil...

transfer politikamız, transferleri kimin nasıl yaptığını iyi irdelemeliyiz artık, Ataman hiç bir yere gitmez çünkü takım Koç aramaz bu saatten sonra, kulüp izin vermez gitmesine o sayfayı bir kapatın derim, üzüntüm zamanında bizi bırakmak için 1 dakika bile düşünmemiş olan Arroyo ve Gordon'un ve 2 ayda takımdan kovduğumuz T.Rochestie gibilerin hala daha gündeme gelebiliyor olması...

Bazı nedenlerden bende transfer yapılmasına karşıyım :

3)Euroleague'in önümüzdeki sene de 16 takımlı olacağı geçen haftaki toplantı ile hemen hemen kesinleşti. Çok büyük bir sürpriz olup, yeni bir karar alınsa bile, Doğuş , organizasyon yatırım ve bu seneki imaj açısından bizden fersah fersah önde. Önümüzdeki sene , Eurocup ve Fiba Şampiyonlar Ligi konusunda , federasyonla çetin bir mücadele bizleri bekliyor. Her halükarda , Eurocup'a katılmalı ve bundan sonra , Euroleague'de olabilecek değişikliklerde , ön plana çıkabilmek için, Eurocup'ın iddialı takımlarından biri olmamız gerekli. James Toney ayarında, oyunculara kaynak yaratabilecek durumumuz varsa , o hakkımı önümüzdeki sene için kullanmayı tercih ederim.
Yeni federasyon Uleb'e daha yakın gibi. Tam emin değilim ama Ömer Onan, biz olsaydık takımlarımız eurocup'a katılırdı gibi bir açıklama yapmıştı galiba.

Transfer yapılmamasın, seneye paraları saklayalım denmesi bizim gibi sistemsiz bir camia için çok havada laflar.
Bu sene harcanmayacak para, seneye aktarılmayacak. Devre arasında futbolda saçma sapan transferlerle çarçur edilecek yada menajerlere akacak.
O yüzden kalan 1 Milyon + 500 K daha koysun kulüp ve 2 tane adam alalım.
He bir şey olur olmaz bilemiyorum. Ama bundan daha iyi olacağımız kesin.
Sene sonuna kadar bu kadar maç varken, lig için her şey daha ortadayken bu ızdırabı izleyelim demek mazoşistlik gibi bir şey olur.

Transfer yapacaksak elimizi biraz çabuk tutmamız gerekiyor. Çünkü her an yine bir eski oyuncumuz yüzünden transfer yasağı alırsak yapacağımız bir şey kalmayabilir(!)

Ayrıca ben de bu sene transfer yapılmazsa kalan paranın seneye aktarılacağına inanmıyorum.. Çünkü biz öyle sistemle yönetilmiyoruz. Büyük ihtimal para futbol da devre arası transfere gidecektir.

Guard transferinin önemi son maçta çok açık yüzümüze vuruldu zaten. Elimizde gerçek bir guard olsaydı belki de maçı bu kadar kolay kaybetmeyebilirdik. Efes bile elinde Huertel ve Granger gibi 2 önemli guard olmasına rağmen Brandon Paul'u aldı ve bizim maçta çok da verimli kullandılar(19 sayı, 5 asist ve 8/8 serbest atış- Efes son maçında %68 ile attı)

Son düzenleme:
Gelecek sene Eurocup'da koc ve oyuncu secimlerini oyle bir yapmaliyiz ki, ondan sonraki sene Euroleague'e dondugumuzde 2 bilemedin 3 ekleme ile mukemmeliyeti tamamlaliyiz.

Misal Ponitka, Stokes, Daye, B. Paul gibi Euroleague'de seviye atlamasi muhtemel oyunculari yapi icerisinde buyutup, bir iki yildiz ekleme ile ilerleme politikasi olusturmaliyizda bunu yazarken ben bile inanmadim. Cumle sonuna kadar hevesim kacti.