2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Gelecek sene Eurocup'da koc ve oyuncu secimlerini oyle bir yapmaliyiz ki, ondan sonraki sene Euroleague'e dondugumuzde 2 bilemedin 3 ekleme ile mukemmeliyeti tamamlaliyiz.

Misal Ponitka, Stokes, Daye, B. Paul gibi Euroleague'de seviye atlamasi muhtemel oyunculari yapi icerisinde buyutup, bir iki yildiz ekleme ile ilerleme politikasi olusturmaliyizda bunu yazarken ben bile inanmadim. Cumle sonuna kadar hevesim kacti.

Bu dediklerin olmayacaksa, hatta bunları konuşacak ve talep edecek durumumuz dahi yoksa hiç boşuna yalandan hedefler peşinde koşulmasın. Küçük bütçeler ile hedef küçültelim o zaman kardeşim. Bu seviyede bu şekil bir takımın barınma ihtimali zaten yok Elindeki oyuncuların borçlarını ödemeden, yeni oyuncular transfer ederek. İki ayda bir transfer yasağı alarak ve sıfır bir idari yapı ile de olmaz maalesef bu iş . İki türlüsü de bir çıkmaz yani. .

Oyuncu transferi işleri çözmez. İsmi geçen Toney Douglas ihtiyacımızı net olarak karşılamayacak bence. Bize topu yönlendiren guard lazım daha çok. Bu sezonu bu şekilde bırakmak en iyisi. Seneye koç değişikliğiyle birlikte nokta tercihlerle eurocup iddialısı olalım. Eurocup'ı domine etmek artık daha mantıklı gelmeye başladı. Zira euroleague'e güç kuvvet yetmiyor. Doğruya doğru. Eurocup'ta her yıl yarı final gördürecek takım yapısı kur yeterlidir hem başarı hem de avrupa puanı için. Bizim için bu daha mantıklı görünüyor.

Ergin Ataman ise misyonunu tamamlamışa benziyor. Ne hırs ne de motivasyonu var. Sezon öncesi de farklı değildi. Kenardaki koç bu haldeyse oyunculardan ne bekleyebilirsin? Tamam kadro yapın bozuk olabilir fakat eldeki malzemelerden bir şeyler çıkartmayı bileceksin. Kendisini milli takımına uğurlamak güzel olur.

Yeni oyuncu gelmesin bu sene.Ben artık takım momentumu kaybedince mola alacak ve moladan sayıyla döndürebilecek bir koç istiyorum.Ataman'a herkes kızıyor mola almıyor diye.Birşey değişmiyor ki.Alsa da mola dönüşü çizdiği tek hucum micov un üçlüğü.Micov günündeyse ne ala.Değilse 8-10 0lık yeni bir seri yiyoruz.

Son düzenleme:
Bu sene transfer istemeyenleri anlamakta gucluk cekiyorum gercekten..gecen yil mccollum ve jerrels oldugu halde sikinti yasadigimiz guard pozisyonunun su haliyle kalmasini isteyenleri anlamam mumkun degil..bu yilki kalacak butcenin gelecek seneye aktarilacagina inanan varmi gercekten..bi sekilde bu noktaya gelinmis olabilir ve bu hocanin sucuda olabilir ama elimizde butce varken ve takim bu durumdayken transfer istememek bence sacmalik..

Asıl saçmalık hâlâ bu koçu tutup transfer istemek bence. Yani gelip bu takımın mantalitesini, Ataman'ın olmayan sistemini düzeltecek oyuncu mevcut mu dünyada? Yetmedi mi bu kadar rezilik? Değişsin koç, gelsin sistem sahibi, motive, başarıya aç bir antrenör, o yapsın gerekli gördüğü yerlere transferleri..

Ayrıca Deon Thompson niye gidiyor arkadaş? Bu oyuncu kıtlığında iyi kötü katkı veriyor. Zaten kadroda pamuk sertliğindeki savunma özürlü Daye varken Deon'u da gönderip Erceg'i mi getireceksin nedir yani? Hadi Printezis'le falan anlaşsan tamam. Vallahi anlamak mümkün değil. Böyle bir zihniyet olamaz..

Son düzenleme:
Arkadaşlar, bu yılki bütçe önümüzdeki seneye aktarılsın diyen olmadı benim gördüğüm kadarıyla. Söylenen şu, mevcut borçlar var ve her şey iyi giderken yaşanan ödeme sıkıntılarının bu saatten sonra tavan yapması çok muhtemel. Önümüzdeki yıla ne kadar az borçla çıkarsak kardır demek istiyoruz özetle. Bu senenin bütçesine bakarak, size az gibi görünen paralar muhtemelen önümüzdeki sezon bizim için büyük para olacak. Bu dakikadan sonra, bu sezonun başarılı ibreye dönmesi çok çok zor. Çok küçük ihtimaller yerine, önümüzdeki sezona taşıyacağımız her kuruş kardır deniyor özetle. Bu dediğim gibi tartışılabilir bir konu ama bu fikri saçmalık diyerek değerlendirmek biraz ağır.

Arkadaşlar, bu yılki bütçe önümüzdeki seneye aktarılsın diyen olmadı benim gördüğüm kadarıyla. Söylenen şu, mevcut borçlar var ve her şey iyi giderken yaşanan ödeme sıkıntılarının bu saatten sonra tavan yapması çok muhtemel. Önümüzdeki yıla ne kadar az borçla çıkarsak kardır demek istiyoruz özetle. Bu senenin bütçesine bakarak, size az gibi görünen paralar muhtemelen önümüzdeki sezon bizim için büyük para olacak. Bu dakikadan sonra, bu sezonun başarılı ibreye dönmesi çok çok zor. Çok küçük ihtimaller yerine, önümüzdeki sezona taşıyacağımız her kuruş kardır deniyor özetle. Bu dediğim gibi tartışılabilir bir konu ama bu fikri saçmalık diyerek değerlendirmek biraz ağır.

Kimse kusura bakmasın . Arroyo olan 500 bin dolar borç 2.5 olarak geri dönüyorsa ve böyle büssürü var tabi sucu yönetimde ararım . Kardeşim niye zamanında ödemiyorsunuz para yok hikayesini geçelim basketbol futbol gibi yüksek bütçe gerektirmiyor 3-4 futbolcu maaşına kuruluyor ve bunun büyük kısmı sponsorlar ödüyor . Uçak bilet konaklama gibi masraflar ne kadar tutabilir ki . O yüzden bu sene alınmasın seneye borçsuz girelim mantığı olmamalı bence nasıl olsa ödemiyoruz ve bu borçlar bu düşünceyle asla kapanmaz . İki kaliteli oyuncu alınsında hiç yoktan ligde Playoff maçları biraz izlenir hale gelsin .

Kimse kusura bakmasın . Arroyo olan 500 bin dolar borç 2.5 olarak geri dönüyorsa ve böyle büssürü var tabi sucu yönetimde ararım . Kardeşim niye zamanında ödemiyorsunuz para yok hikayesini geçelim basketbol futbol gibi yüksek bütçe gerektirmiyor 3-4 futbolcu maaşına kuruluyor ve bunun büyük kısmı sponsorlar ödüyor . Uçak bilet konaklama gibi masraflar ne kadar tutabilir ki . O yüzden bu sene alınmasın seneye borçsuz girelim mantığı olmamalı bence nasıl olsa ödemiyoruz ve bu borçlar bu düşünceyle asla kapanmaz . İki kaliteli oyuncu alınsında hiç yoktan ligde Playoff maçları biraz izlenir hale gelsin .

500 bin dolar değildi ki borç abi adam nerdeyse o sene doğru dürüst para almadı üstüne medyada algı yaptılar şöyle para ödüyoruz böyle para ödüyoruz diye nasılsa galatasaray'da yalanın hesabının bugüne kadar sorulduğu görülmemiş bugün de görülmez diye bastılar yalanı. Arroyo'ya ödeme yaparsak bütün takıma yapamazdık dediler Arroyo gitti 1 hafta sonra bütün takım boykot etti idmana niye bu adamların parası ödenmedi diye soracak muhattap yoktu etrafta.

Kardeşim hukukçuyum ve 500 bin dolar borcun , 2.5 m dolar olarak dönmesi hukuken imkansız . Ama söylediklerine zaten katılmadığim bir nokta yok. Yönetimleri senelerdir eleştiriyorum. Ancak, borçsuz girelim mantığı olmadığı için senelerdir borç ödenmiyor zaten. Birazda o mantıkta olalım , birde öyle görelim. Kaç senedir hep gelirin ve bize taahüt edilen alacakların çok üzerinde takım kuruyoruz.

Son düzenleme:
Sezonun geri kalanından keyif almak istiyorsak yapılması gereken tek bir şey var, o da koç değişikliği.

Bu takımın guard ve 4 numara sorunu geçen sene de vardı, koca transfer döneminde bu sorunu aşmak için en ufak araştırma yapmadan eş dost menajer tavsiyesine uymuşuz. Bütçenin de tamamını kullanmışız. Şimdi devre arasında kimi bulacağız?

Sorun sadece yanlış transferde de değil ki. Eldeki malzemeyi de doğru düzgün kullanamıyoruz. Şu guard yoksunluğunda Can Korkmaz süre bulamayacak oyuncu mu? Uzun sıkıntısı yaşadığımız dönemlerde -kendisi de sakat değilken- Ege Arar süre bulamayacak oyuncu muydu? Bu oyuncuları hazır tutmuyoruz, ondan sonra sakatlıklar yaşanmaya başlayınca da denize düşenin yılana sarılması gibi bir anda ilk 5 başlatıyoruz. Böyle yapılanma olur mu?

Bize benzemeleri açısından söylüyorum; önümüzde 2 örnek var, ya Repesa'lı Milano gibi kaderimize terk edileceğiz ya da Maccabi gibi kangren olmadan kolu keseceğiz.

Koç değişikliği diyenler yerine kimi öneriyorlar onu da yazsınlar bir zahmet. Geçen sene Eurocup kazanıldığında herkes hocanın arkasındaydı...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Micic hakkında ne düşünüyorsunuz? Tofaş'ta yeni bir sayfa açtı adeta. Bayern Münih'te yaşadığı sakatlık onu biraz geri atmıştı ama baya toparladı kendini. Şutunu ve oyun görüşünü geliştirdi gibi.

Gerçi Tofaş buy-out ister ama kapılarını çalmaktan zarar gelmez.

SM-A300H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

500 bin dolar değildi ki borç abi adam nerdeyse o sene doğru dürüst para almadı üstüne medyada algı yaptılar şöyle para ödüyoruz böyle para ödüyoruz diye nasılsa galatasaray'da yalanın hesabının bugüne kadar sorulduğu görülmemiş bugün de görülmez diye bastılar yalanı. Arroyo'ya ödeme yaparsak bütün takıma yapamazdık dediler Arroyo gitti 1 hafta sonra bütün takım boykot etti idmana niye bu adamların parası ödenmedi diye soracak muhattap yoktu etrafta.

Yanlış hatırlamıyorsam 3 aylık bir alacağı ödenmemişti oda 500 bin dolar civarıydı ben ondan bahsettim tabi mahkeme gidince oynamadığı süre içindeki bütün sözlesme haklarını istedi ben ondan bahsettim tabi sözleşme Hakkı'da neyse iki katını aldı tl üzerinden hesap yaparsak ondanda fazla

Adam akilli bir guard transfer yapilsin artik. gidin mccolluma yalvarin gelsin. zira yeryuzunde bu takimi hizlica toparlayacak baska bir adam yok. toney douglas gelse evrim gecirir russ smith olur gider.

siz hepiniz ben tek diyebilecek bir adam mccollum. zayif siska gucsuz ama gorev adami- mccolluma yalvarin gelsin. ayaklarina kapanin, ha mccollum gelmiyorsa sirf transfer icin adam alinmasin paraya yazik vallahi yazik billahi yazik.

dear mccollum you or no one!!!

Adam akilli bir guard transfer yapilsin artik. gidin mccolluma yalvarin gelsin. zira yeryuzunde bu takimi hizlica toparlayacak baska bir adam yok. toney douglas gelse evrim gecirir russ smith olur gider.

siz hepiniz ben tek diyebilecek bir adam mccollum. zayif siska gucsuz ama gorev adami- mccolluma yalvarin gelsin. ayaklarina kapanin, ha mccollum gelmiyorsa sirf transfer icin adam alinmasin paraya yazik vallahi yazik billahi yazik.

dear mccollum you or no one!!!

Mccollum maaşını alamadığı icin isyan etmişti . Onun tekrar geleceğini sanmıyorum bu konuda gelse bile maaşını ödemeyiz tekrar adamın sorun çıkar

Mccollum Lasme Sinan Schilb Micov Davis bu 6lıyla da deplasmanda kazanamıyorduk. Yani Erick gelince bu takım en fazla 3 5 iç saha maçı alır.Ki onun da El seviyesinde ne yapacağı meçhul belli ki kendisini çok kasmak istemiyor. Burada birçok kişi de onun o seviyede yetersiz olacağını düşünüyordur zaten.