2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Turkish Airlines Euroleague Puan Durumu | NTVSpor.net

Bomberg yendiğimizde rakibini yakalmış oluyorsun 8 sıradaki takım Efes

Kalkıp 4 sıradan 5 sıradan gireriz demedim.8sıradan şansımız var .

16 maç var Hoca vede dogru 2 transferle 9 10 galibiyet alabilcek potansiyeldeyiz.Bu hali ile demedim takımın zaten yazmak olsun yazmak abeste istigal
Matematiksel olarak şansımız var bunda hemfikiriz,zira daha oynanmamış 16 maç var.Fakat şurada ayrılıyoruz Bamberg maçını kazanırsak durum çok kötü değil diyemeyiz.Bamberg maçını kazanırsak şansımız matematiksel olarak devam ediyor diyebiliriz, zira ikisi çok farklı şeyler..Bir diğer ayrıştığımız nokta da şu Ben az da olsa şansımız varken Ataman bırakmalı diyorum, Sen ise şansımızı sıfırlayacaksa da Ataman sıfırlamalı diyorsun,bense bu düşünce yapısını kabul etmiyorum.Atamanın bırakması bir tercih değil, gereklilik diyorum.

Şu takıma doğru dürüst seviye atlattıracak transfer yapın. Yapamıyorsanız kadın basketbola yapın ki onlar şampiyon olsun madem. Yoksa basketbolda 0 çekeceğiz bu sezon.

Sportando Big Buyout diyor. Ne kadar Big mesela?

Bu arada oyuncuyu tanımıyorum. Ön yargılarım yok. Belki çok iyi oyuncudur ama herhangi bir oyuncuya önemli bir Buyout verilmesine karşıyım. Mesela 200.000 üstü gibi çok fazla olur.

Galatasaray koçu Ergin Ataman, Fitipaldo'yu Brose maçında oynatmak istediklerini belirtip, "Takıma uyum sağlayacağını inandığımız bir oyuncu." yorumunu yaptı.

İtalya liginin mvpsi ve sayı kralı(Nunnally, Daye) dahi Türkiye ligi ve Euroleague sertligine alışamadılar. Öyle yumuşak bir lig yani.

Cemal Nalga olayının yaşandığı günlerde dahi bu kadar soğumamıştım şu şubeden. Oyunculara yazık. Tyus gibi Micov gibi Schilb gibi karakterli oyuncular kariyerlerini heba ediyorlar bu kıfayetsiz şubeyle.

Ergin Ataman'ın maden İtalya bağlantıları çok iyi acaba kendisini neden İtalya'ya transfer ettirmiyor. Bizim için en büyük ve en iyi transfer hamlesi bu olur...!

Sportando Big Buyout diyor. Ne kadar Big mesela?

Bu arada oyuncuyu tanımıyorum. Ön yargılarım yok. Belki çok iyi oyuncudur ama herhangi bir oyuncuya önemli bir Buyout verilmesine karşıyım. Mesela 200.000 üstü gibi çok fazla olur.
Bir oyuncuya hele ki de maddi durumun çok iyi değilken buy-out veriyorsan o oyuncunun çok çok iyi bir oyuncu olması, ciddi manada fark yaratabilecek bir oyuncu olması gerekir. Bu arkadaş iyi bir oyuncu olabilir ama Euroleague için kapalı kutu durumunda ve bu durumdayken fark yaratacağını düşünmek çok mantıklı gelmiyor bana..atıyorum 200 bin buy-out veriyorsan 300 bin de kendisine vereceksen toplam maliyeti 500 bin dolar olur ki.. yarım sezon için 500 bin dolara nba piyasasından çok daha iyi oyuncular bulunabilir diye düşünüyorum.Oyuncu gerçekten iyi bir oyuncu da çıkabilir ama maalesef ki bana kağıt üzerinden yapılmış bir transfer gibi geliyor ve söz konusu Ergin Ataman olunca da maalesef ki hiç şaşırmıyorum.Bu dönemde buy-out ödemek yerine boşta olan fark yaratabilecek oyuncuları ikna etmeye çalışmak çok daha mantıklı olacaktır bence.

Transfer de J.Carter benzeri boyout ödeyip sadece sezon sonuna kadar imzalarsak olumsuz şeyler düşünür, yazarım. Kulüp opsiyonlu en az 1,5 yıllık olmalı.
Oyuncuyu kimse bilmiyor balon olma ihtimali olduğu gibi piyango da vurabilir. Markoisvili fe Micov da o ligden çıktı unutmamak gerek. Oyuncu karakteri ile alakalı o sertliğe uyum göstermek ya da gösterememek.

Hayaller mccollum gercekler fitipaldo- fitipaldo ne ya ahahahahaha :) aradori vardi bir ara, adam baskete burada baslamis gibiydi, isme bak fitipaldo, cok buyuk ihtimal ismi burada degisir, fitikpaldo veya fitilpaldo olur bizim taraflarin dilinde :)

almayin boyle oyunculari gerek yok- gidin yonetim teknik adam olarak ve hatta buyuk elcide dahil mccollumun onunde saygi ile egilin onu getirin. baska adam zerre faydali olmaz bize.

neydi fitipaldo :)

Oyuncunun geldiği takım ve tecrübesizliği sorun olucak yine hatalı bir transfer olabilir bu hamle,Fitipaldo ??? denebilecek bir oyuncu bizim bu kadar sorunlu bir kadroya bu tarz bir oyuncu alma lüksümüz yoktu.

fitipaldo tek başına transfer edilmesi kulağa mantıklı gelen bir oyuncu değil. umarım daha büyük bir şey kovalanıyordur ve bu eleman da back-up olarak düşünülüyordur.

Matematiksel olarak şansımız var bunda hemfikiriz,zira daha oynanmamış 16 maç var.Fakat şurada ayrılıyoruz Bamberg maçını kazanırsak durum çok kötü değil diyemeyiz.Bamberg maçını kazanırsak şansımız matematiksel olarak devam ediyor diyebiliriz, zira ikisi çok farklı şeyler..Bir diğer ayrıştığımız nokta da şu Ben az da olsa şansımız varken Ataman bırakmalı diyorum, Sen ise şansımızı sıfırlayacaksa da Ataman sıfırlamalı diyorsun,bense bu düşünce yapısını kabul etmiyorum.Atamanın bırakması bir tercih değil, gereklilik diyorum.

Ben suanki ruh hali ile takım motivasyonu ile Hocanın hali tavrı ile olmaz.

Hoca kendine tekrar inanır egosunu kenara koyup,dogğru iki hamle ile bence takımımız 16/10 yapcak potansiyelde.

Diebler gibi muazzam sutor
Micov gibi demir adam (piskolijik olarak)
Emir gibi 1 2 3 poziyon zengini bir oyuncumuz
Tibor gibi içerde bir dev
Tyus gibi ciddi anlamda içerdeki atletizim katan üst düzey bir uzunumuz var
Daye gibi 2,11 lik sutu olan bir dört numarımız var.
Sinan,Gökşenin,Blake,Ege gibi rostasyon oyuncularımız var.

Gerçekden iyi bir Topu dagıtabilen oyun görüsü yüksek bir oyun kurucu

İçeriye dalabilen sırtı dönük orta mesafesi olan sert bir 3,5 ile olur bu iş

Markoishvili hala boştaysa alalım derim. Hiç olmazsa savunması ve dinamizmi var. Takıma sertlik katar.