2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

İsmin önemi yok. Errick Çin malı oldu bütün sene . Kör ölür badem gözlü olur derler. toneyi ben de isterdim ama olmuyor demek ki. Bir de sezon ortası buy out ödenerek alınan bir adama garanti kontrat vermemek de Galatasaray basketbolunun özeti

İnşallah yanılırım ama bu çocuk Euroleagu'de paspas olur, çok blok yer, savunmada duramaz, hayırlısı artık, ama şu forumdan transfer için 5 kişi seçselerdi çok daha iyi takım kurulur rezil bir sezon yaşanmazdı...

madem buy out verecektik Thedore u alalım hiç yoktan bildiğimiz adam. Birde Filipovski ile paket yaparsak süper olur.

Kesinlikle Thedore konusunda hemfikirim ama filipovski konusunda uzuldum tavriniza hocam - bi kere o filipovski degil fitipaldo onun ismi :) rakamla fi ti pal do =))

saka gibiler gercekten ya, sen git fitipaldoyu bul dunyada adam kalmamis gibi- semsettin bas oynasin basim ustune- kim onermis bu adami allah akil fikir versin.

Fitipaldo versus semsettin bas.

McCollum diyorum baska birsey demiyorum. Eger gelebiliyorsa ayaklarina kapanmakta dahil gidin getirin. bu takimin tek eksigi mccollum.

Bruno fitipaldo'yu (inşallah doğru yazmışımdır) Videolarından izlediğim kadarıyla Can Korkmaz'ın kendine daha çok güvenen ve daha çok şut deneyen yabancı uyruklusu diyebilirim. ..

Hoca daha önceleri genelde çözüm üretebilen oyuncuları takımda olmasını isterdi. Geçen sene McCollum ve Davis bunu iyi yaptı. Daha önceki senelerde Arroyo, bu roldeydi. Hoca bu sene kendiyle çelişen bir kadro kurdu. Çözüm üretecek hiçbir oyuncu almadı ve şu an tıkandığı için de ne yapacağını bilemiyor. Yani eli kolu bağlı kendince bir şeyler denemeye çalışıyor ama bir türlü çözüm bulamıyor. Bulamayınca da daha da agresifleşiyor.

Bugün hocanın eline al takımı yeniden kur sana 10 milyon deseler nasıl bir takım kuracağını merak bile etmiyorum. Çünkü tahmin etmek artık zor değil.

Son topa kadar mottosu da sayesinde sadece anılarımızda kaldı. Teşekkürler coach.!

Son düzenleme:
Bu çocuk oldukça yetenekli bir oyuncu aslında ve başka şartlar altında iyi bir transfer bile olabilir, ama çok doğru eleştiriler olmuş yukarıda.

Bir kere koç, oyuncu yetiştiren, sabır gösteren , eğitici bir koç değil. Daha çok hazır oyuncuların önderliğinde başarılı olmuş bir koç.

İkincisi , yukarıda Boğaç'ın dediği gibi sezon ortasında acil beklentiyle Avrupa'nın en üst seviyesinde sahaya atılabilecek tecrübeye, oyun bilgisine ve fiziğe sahip değil.

Son olarak , Furkan'ın dediği gibi adam alıyorsun , az yada çok bonservis ödüyorsun ve sonra kendini yalanlayıp 1+1 sözleşme imzalıyorsun. Hani, aldığın adama güvenmediğin belli. Nereden bakarsan komedi gerçekten.

Bu şubenin başına, dürüst, çalışkan, basketbolu bilen bir abiye de ihtiyaç var önümüzdeki sezon.

Ataman'in Erricki saha icinde buyutmesi gecen sezon Eurocup sampiyonlugu kadar keyif verici zamanlardi benim icin. Panionios zamanindan beri bildigim sevdigim bir oyuncuydu. Fitipaldoyu hic izlemedim ama Errick kadar sabir gosterilmesi ortam itibariyle zor. Umarim iyi bir performans gosterir

Oyuncuyu tanımıyorum açıkçası bu yüzden ön yargılı bir yorum yapmak istemem. Ancak bize daha atlet, savunmada kolay geçilmeyen, topa baskı yapabilen, saha görüşü eurolig standartlarında, ceza şutlarını atabilen bir oyuncu lazımdı kanımca. Oyuncuyla sözleşme imzalamışsak eğer kulübümüzde başarılı olmasını dilerim.

100 Bin usd civarinda geliyorsa gelsin. ama hicbir buyuk takim tecrubesi yok - euroleauge ve tbl sertliginde kaybolur gider. Hoca allah sana akil fikir versin. Fitipaldoyla ne gibi bir dusuncen varki ? kurtlar sofrasina kuzu koyar gibi fitipaldoyu getiriyorsun.

Insallah yalandir bu haber, Simdi fitipaldoya mesajlar atmaya basliyorum arkadaslar,

fitipaldo you can come here but you can't go back :) because life is different here what you lived before :)

Saka bir yana fitipaldo maldo felan fian geliyorsa hoca birakip gitsin. dinlensin nba maclarini izlesin balik tutsun. golf oynasin.

Dibe cokmus takimi fitipaldoylami kurtaracaksin hoca, o adam olsa ne olur olmasa ne olur. elinde ki can korkmazdan fazlasi ne ki?

Eger fitipaldooo geliyorsa sen git hoca. cunku acilar icinde takim yonetilmez.

ya mccollum ya daha iyisi ya da transfer yapma hoca yazik paramiza!!!

Teknik anlamda renktaşlar yoruma gerek bırakmamış. Önyargı insanı hataya sürükler o yüzden olumsuz yorum yapmak istemiyorum fakat enteresan bir hamle. Yanılan biz oluruz inşallah ne diyeyim ...

Beni bu transfer de en çok üzen Russ ve Dentmon'dan sonra hâlâ Diot gibi kalıplı bi guard yerine zayıf, kısa boylu bir oyuncu alınması.
Abi yok muydu piyasa da şöyle fizikli bir guard ?

Benim bu transferde kafamı kurcalayan en önemli soru, Kalinietis'ten iyi mi bu arkadaş? Tamam, Kalnietis de çok içime sinmemişti ama Euroleague ve Litvanya Mlli Takımı tecrübesiyle Fitipaldo'dan çok daha deneyimli ve an itibariyle hazır.

Yalnız Fitipldo ilerde iyi bir guard olabilir. Seneye Fiba Şampiyonlar Ligi için şu guard yokluğunda iş yapar. Bu sene için değerlendirisem, seviyesinin ne olduğunu kestirememekle birlikte hücumda aradığımız oyuncu özelliklerini taşıyor. Topu paylaşan, ikili oyuna yatkın, şutu ciddi tehdit.

Savunma için fiziksel yetersizliği çok açık. Çoğu arakadaşın dediği gibi kalıplı ve atletik bir kısa daha uyardı.

Son düzenleme:
Standart bir oyun kurucu hiç oyun kurucusuzluktan çok çok daha iyidir.Zaten hedef medef te kalmadı , o yüzden bu adam şuan da gözümde arroyo hüviyetinde. Futbolda şağ beke basketbolda oyun kurucusuzluğa mahkum edenler utansın

Daha maça çıkmadan yükleniyoruz oyuncumuza ama gerçekleri de söylemeden edemiyoruz. Bütün sorumluluğu genç ve tecrübesiz bir adama yüklemek tam Ergin Ataman işi. Suçlayacak oyuncu kalmadı elinde tabi.

1. Si o kadar cok oyuncu varken buy out odeyerek oyuncu almak basketbolda bence sacma
2. Si eger oyuncu alacak isek biraz kariyerli olmasi gerekir ve bize sinif atlatmali. Yoksa bu oyuncunun Can Korkmaz dan veya Russ Smith ten farki nedir anlayamadim.
3. Euroleage zaten kurtlar sofrasi, buraya uyum saglayacak veya siritmayacak oyuncu alinmali

1 numaraicin Longdon ve 4 numara icin Okora White benim aklima gelen oyuncular

Bunlar icin para da var sanirim

2 ay sonra rezil olunan bir deplasman sonrası;
Fitipaldo istediğimiz gibi çıkmadı katkı vermiyor.
Ataman vol 434211.

Adamın adını yazamadım.

Ergin hocanın yönetimini bende çok başarılı bulmuyorum ancak bazı konularıda atlamamak lazım. Bence olay yönetim, beklenti ve bütçe ile alakalı. Öncelikle yönetim zor durumda kaldı, zira herkes Euroligde başarı istiyor ve buna göre kadro kurulmasını istiyor ancak herkes biliyor ki seneye o arenada olmayacağız. Dolayısıyla rakiplerimizin yaptığı gibi bir yatırım yapmanın anlamı yok. Buna rağmen iyi bir bütçe ayrıldı ancak asla Ülker, Real, CSKA ile rekabet edebilecek bir bütçe değil. Ergin hoca da her zaman başarı istediğinden bu bütçenin hakkını verecek oyuncularla F4 yapamayacağını bildiğinden risk almak zorunda kaldığını düşünüyorum. Bu bütçeyle F4 u zorlayacak bir takım kurmak istedi ama aldığı bütün risklerde elinde patladı. Bu oyuncular tutsaydı biz Ergin hocanın kadro mühendisliği başarısını konuşuyor olacaktık ama tutmayınca şimdi tam tersini söylüyoruz...