ben yeni transferimizin fenerbahçe karşısında şov yapacağını düşünüyorum.
Barcelona Jonathan Holmes ile sözleşme uzatmayacakmış. Aslında 4 numara için fena olmaz. Sezonun geri kalanında Deon Thompson gittikten sonra katkı verecektir.
Coty Clarke (1992 SF, 2.01)
2014 yılında drafta girdi ancak seçilemedi.
Profesyonel basketbol kariyerine 2014-15 sezonunda Hapoel Kazrin’de başladı. Bir yıllık Avrupa deneyiminin ardından Boston Celtics’in D-League takımına transfer oldu ve burda gösterdiği performansla
Boston Celtics’den iki kez 10 günlük kontrat aldı. Sezonu D-League’de tamamladı.
Savunmada kuvvetli ve hızlı ayaklara sahip olduğu için 2-3-4 numaraları savunabileceğini söyleyebilirim. Ceza şutörlüğü de yapabilecek seviyede. Atletik bir oyuncu ve bizim aradığımız “ara oyuncu” rollerinden birine oldukça yardımcı olacaktır.
2015-16 | 26.2 dakika – 16.3 sayı – 7.5 ribaund – 2.8 asist – 1.1 top çalma – 0.6 blok – 1.9 top kaybı (%51 FG %40.1 3FG)
[video=youtube;bQsT6EzknvI]https://www.youtube.com/watch?v=bQsT6EzknvI[/video]
Brandon Paul (1991, SG-SF, 1.93)
Son zamanlarda sıkça dile getirdiğim. ACB’de Joventut Badalona forması giyen ABD’li guard-forvet Brandon Paul 2013’de Illinois’den mezun oldu ancak draftta seçilemedi.
Profesyonel basketbol kariyerine Nizhny Novgorod’da başladı ancak parlak bir performans sergileyemedi. 2014-15 yılında D-League’de oynadıktan sonra tekrar Badalona formasıyla Avrupa’ya döndü.
Oyunun iki tarafında da çok yetenekli bir oyuncu olduğunu ancak doğru takımda oynamadığını söyleyebilirim. Ball handler olarak değil, daha çok ceza şutörü olarak ve açık alanda penetre ederse daha verimli olacaktır.
2009-10 Illinois | 18 dakika 7.8 sayı – 3.1 ribaund – 1.3 asist – 0.8 top çalma – 0.1 blok - %33 FG %27 3FG
2010-11 Illinois | 22 dakika 9.0 sayı – 3.1 ribaund – 2.1 asist - 1.1 top çalma – 0.4 blok - %39 FG %36 3FG
2011-12 Illinois | 33 dakika 14.7 sayı – 4.7 ribaund – 2.9 asist – 1.4 top çalma – 0.8 blok - %39 FG %33 3FG
2012-13 Illinois | 32 dakika 16.6 sayı – 4.4 ribaund – 2.7 asist – 1.2 top çalma – 0.6 blok - %40 FG %32 3FG
2014-15 D-League | 26 dakika 15.0 sayı – 4.4 ribaund – 1.8 asist – 1.1 top çalma – 0.5 blok - %54 FG %38 3FG
2015-16 ACB | 23 dakika 13.2 sayı – 2.7 ribaund – 1.4 asist -1.0 top çalma – 0.4 blok – 1.8 top kaybı %44 2FG %35 3FG
[video=youtube;ezO-RYSUMzY]https://www.youtube.com/watch?v=ezO-RYSUMzY[/video]
Sandersin gelecek yıl için Daçkayla anlaştığı söyleniyor.Eğer bir 4 numara alacaksak Euroleague'den olacak gibi sanki. Dış şutunun olacağı kesin diyebiliriz ki Deon'u göndermemin bi mantığı olsun. Sadece sesli düşünüyorum, daha önce Sanders için Türkiye'ye transfer olma ihtimali var deniyordu, Fitipaldo'yu ucuza kapatınca bizim de elimizde ciddi bi para kaldı, bonservis ödeyebiliriz. Sanders şu an Milano'nun en önemli oyuncularından biri ama onların durumu bizden de kötü bence havlu attılar sayılır. neden olmasın
transfer yapılmalı mı yapılmamalı mı kısmını geçtim artık. eğer transfer yapılmazsa kombinem olmasına rağmen bundan sonraki maçlara gitmeyi düşünmüyorum. yeterince can sıktı bu sezon. yine de transfer yapılmasını istemeyen arkadaşlara sene sonunda 1. sıradan draft hakkı kazanmayacağımızı hatırlatayım.
Bildigim kadariyla TBL oyuncu ekleme hakkimiz doldu. Gelecek oyuncuda en fazla Fitipaldo ayarinda olur, takimin goruntusunde bir degisiklik olacagina inanmiyorum.
Adamlar 250k verip Brandon Paul'u aldilar sen Fitipaldo icin 300 verdin. Zaten alsan bile sacma sapan adam aliyorsun. Maddi zaraa girmeye gerek yok
hadi ya fark etmemişim. arada uyurgezerlik yapıp adam transfer ediyorum demek.
olaya sadece şu açıdan bakalım; takımda verim veren oyuncular var. ve bununla birlikte daha da değerlenebilecek kaliteli oyuncular var. başlıca sayacak olursak micov, schilb, daye, pleiss, tyus, diebler gibi verim verebilecek kaliteli oyuncuların var. ama kaliteli bir guardın olmadığı için bunların hiçbirinden maksimum verimi alamıyorsun. şu saydığım oyuncuların toplam fiyatı nedir bilmiyorum. ama eğer sırf guardın olmadığı için bütün bu oyuncuların verimi düşüyorsa ve doğru bir oyuncu sana kendi yapabildikleri dışında bir de halihazırda takımda var olan oyuncuları kazandırabilecekse, transfer yapıp para harcamak transferi yapmayıp mevcut oyunculara verdiğin parayı da çöpe atmaktan daha mantıklıdır. bu mantıktan yola çıkarak fikrimi belirtiyorum. sonra yok öyle yaptın, yok böyle ettin diye benden bağımsız gelişen olaylarla argümanımın beslendiği mantıkla aramdaki köprüyü yıkmak için kasmaya gerek yok.
ha kulübün yaptıkları yapacaklarının teminatıdır, o yüzden benim inancım kalmadı dersin başka. ama şu takım guardsız haliyle sahada basketbol dışında her şeyi oynuyor. görmemek için kör olmak lazım.