2016/2017 Yeni Kadro Yapısı ve Hazırlık Dönemi

Lütfen kulübe yakın birileri şu hazırlık maçlarının yayınları ile ilgili sorunları iletsin ya 2 aydır bu takımı izlemek için bekledik ama izleyemiyoruz şaka gibi..3 ay oldu sanırım basket maçı izleyemiyoruz..Ayrıca Sinan çekmiş olduğu videolarda hazırlık maçlarından kesitler sunuyor olmadı o tarz izleyebilsek..

6 hazırlık maçı boyunca tüm oyuncularımız bir şekilde devreye girdi.
Bir tek Schilb hariç.
Kendisine bir şekilde teşekkür edilip yollanmalı.
Ordan gelecek para ile sezon içersinde gerekli görülürse bir hamle daha yapılabilir.
Düşünüyorum da Schilb yerine Honeycutt olsaydı enfes bir takım olacaktık.
Yenilen sayılar umrumda değil.
Şu anda takım güç, kuvvet,kondisyon ve birlikte oynama gibi kazanımlar elde etsin yeter.

Benim aklımdaki isim hep Nunally idi, çok fark yaratırdık diye düşünüyorum.

Maçı izleyeniniz var mı?

Adamlar sahayı tamamen doldurmuş. Tam bir deplasman havası yaratmışlar. Epey de baskılı oynamışlar. Bizim de 3 eksiğimiz vardı dile kolay. Ağır idmanların etkisi de sanırım kendini son 5 dakika da göstermiş. Takım savunması da pek iyi değil. Toparlanırız diye düşünüyorum. Özellikle çember savunması sıkıntılı. Tibor Pleiss gelince nasıl olacağımızı çok merak ediyorum. Bu sene çok atan bir takım olacağımız belli. Deplasman maçları zorlu olacak. Üstesinden geleceğiz.Bu takımı bir de tam kadro görmek lazım. O zaman daha iyi olacağız.

Daye-Tyus ikilisi çok iyi maç çıkarmış. Dentmon takımı iyi kontrol etse de hücumda yeteri kadar agresif değildi, savunmada da konsantrasyon eksikliği vardı lakin gelecek adına ondan umutluyum. Lider vasıfları en belirgin oyuncumuz kendisi. Blake felaket maç çıkarmış, Diebler hem savunmada hem hücumda daha agresif olmalı. Emir henüz hazır değil, Sinan en hazır oyuncumuz fiziken. Deon 5 oynamış daha çok ve bu pozisyonda daha rahat ettiği kesin fakat Tyus-Pleiss ikilisi varken buradan çok fazla süre alması zor. Hücum planlarımızda geçtiğimiz senelere göre belirgin değişiklikler yok. Takımı ilk defa bu kadar net görme şansı bulduk.

Forumdaki bazı arkadaşlarda endişe var . Aynı endişe bende de var. Çünkü, alıştığımız Ataman sistemi belli ve bizde bu sistemi ezberlediğimiz için , kafamızda hep bu sistemi kusursuzlaştırma üzerine senaryolar üretiyoruz.Bu sistem hepimizin bileceği gibi özgürlük verilmiş bir kısa ve 4 numaradan geçiyor (Arroyo-Mccollum , Erceg-Calebb (Chuck). Bu sistemin bir diğer noktası 4 dışarıda oynayan oyunculardan kurulduğu için, 5 numaranın (Bonsu-Lasme-N'Dong-Young) kaleci özellikleri olan pivotlardan oluşturulması. Geçmişte, bu sistemin yarattığı savunma problemleri de , bizim kafamızda bazı kuruntular olmasına yol açıyor. Bu sebeple, savunmaya ilişkin çok mesaj oluyor taraftarlar arasında ve yine 5 numaraya ilişkin endişeler aynı şekilde.

Ancak, Emir ve Pleiss eklemelerinden sonra, ben bu kafadan kafadan çıktım açıkçası. Çünkü, koç bu eklemelerle bize ciddi bir şekilde benim bu sezon tek bir planım olmayacak, olabildiğince alternatif istiyorum diye bağırıyor adeta. Kadroda, bu kadar yaratıcı ve sayı potansiyeli olan oyuncular olmasına rağmen koç hala Pleiss ve Emir peşinde koşuyorsa, artık alıştığımız düşünceden sıyrılmamız gerekiyor.

PG: Dentmon-Russ-Can
SG:Sinan - Diebler- Göksenin
SF:Micov - Emir - Schilb - Orhan
PF: Daye - Deon - Ege
C:Tyus- Pleiss

Şimdi bu kadroyu düşündüğüm zaman bunun içerisinden özellikle hücumda her türlü varyasyon kurulabilir. Dentmon-Russ çift PG'lı sistemden tut, 3 uzunla oynayabileceğin , Emir'i oyun kurucu yapıp 5 uzunla oynayabileceğin varyasyonlara kadar hücum anlamında aklınıza gelen her alternatifi oluşturabiliyorsunuz. Russ- Göksenin- Micov- Thompson - Tyus gibi savunma varyasyonları kurduğunda bile bu takım bir şey üretmez diyemiyorsun. Bizim, bundan önce, bir A planımız vardı ve bu tutmadığı zaman işler iyi gitmiyordu genelde. Şimdi koç işi farklı bir boyuta taşıdı ve ben rakibe göre , değişik beşler ve farklı planlar çıkaracağım diyor bence. Bunu söylemiyorsa, zaten bu kadar oyuncuyu kadroda toplamanında çok bir mantığı yok.

Böyle, kadrolar kağıt üzerinde çok iyi oynar ama sahada bir arada dengede tutmak , mutlu etmek , rotasyon içerisinde hepsinden verim almak, arkadaşlık ortamını sağlayabilmek, farklı planlar oluşturabilmek ciddi bir teknik başarı gerektirir. Eurocup şampiyonu koçumuz , ben bunu başarırım diyorsa, bizimde artık Daye'nin yanında diğer uzun şöyle olmalı ya da Russ - Dentmon yan yana oynamaz veya kısa rotasyonumuzda sert bir kısa olmalı vb. düşüncelerden sıyrılmamız gerekli. Çünkü, koç bundan sıyrılmış gözüküyor. Çünkü, şu kadroya baktığımız zaman ne Daye'ye bağımlıyız ne Russ'a ne Dentmon'a .

Koç bu senede çok farklı bir risk alıyor ve bunu da başarırsa bizi ve kendini çok farklı boyutlara taşır.

Cem Abi yazınız beni fazlasıyla heyecanlandırdı.
Böyle güzel değerlendirmeleri ve yazıları okumak büyük keyif veriyor.
Ellerinize sağlık.
Yeni sezon için fazlasıyla heyecanlıyım.
Son cümlenizden şunu çıkarıyorum ;
Bu sene ya herro ya merro :)

zaten hemen hemen hepimiz biliyorduk takimin savunma gucunun yetersiz oldugunu ve dahasi 100 sayi yersek 101 atariz beklentirlerini, sunu soylemek istiyorum, bu takimin hucum gucu gerilemez ama savunmasi gelistiginde allah yardim etsin rakiplere //=D*big hug*

Forumdaki bazı arkadaşlarda endişe var . Aynı endişe bende de var. Çünkü, alıştığımız Ataman sistemi belli ve bizde bu sistemi ezberlediğimiz için , kafamızda hep bu sistemi kusursuzlaştırma üzerine senaryolar üretiyoruz.Bu sistem hepimizin bileceği gibi özgürlük verilmiş bir kısa ve 4 numaradan geçiyor (Arroyo-Mccollum , Erceg-Calebb (Chuck). Bu sistemin bir diğer noktası 4 dışarıda oynayan oyunculardan kurulduğu için, 5 numaranın (Bonsu-Lasme-N'Dong-Young) kaleci özellikleri olan pivotlardan oluşturulması. Geçmişte, bu sistemin yarattığı savunma problemleri de , bizim kafamızda bazı kuruntular olmasına yol açıyor. Bu sebeple, savunmaya ilişkin çok mesaj oluyor taraftarlar arasında ve yine 5 numaraya ilişkin endişeler aynı şekilde.

Ancak, Emir ve Pleiss eklemelerinden sonra, ben bu kafadan kafadan çıktım açıkçası. Çünkü, koç bu eklemelerle bize ciddi bir şekilde benim bu sezon tek bir planım olmayacak, olabildiğince alternatif istiyorum diye bağırıyor adeta. Kadroda, bu kadar yaratıcı ve sayı potansiyeli olan oyuncular olmasına rağmen koç hala Pleiss ve Emir peşinde koşuyorsa, artık alıştığımız düşünceden sıyrılmamız gerekiyor.

PG: Dentmon-Russ-Can
SG:Sinan - Diebler- Göksenin
SF:Micov - Emir - Schilb - Orhan
PF: Daye - Deon - Ege
C:Tyus- Pleiss

Şimdi bu kadroyu düşündüğüm zaman bunun içerisinden özellikle hücumda her türlü varyasyon kurulabilir. Dentmon-Russ çift PG'lı sistemden tut, 3 uzunla oynayabileceğin , Emir'i oyun kurucu yapıp 5 uzunla oynayabileceğin varyasyonlara kadar hücum anlamında aklınıza gelen her alternatifi oluşturabiliyorsunuz. Russ- Göksenin- Micov- Thompson - Tyus gibi savunma varyasyonları kurduğunda bile bu takım bir şey üretmez diyemiyorsun. Bizim, bundan önce, bir A planımız vardı ve bu tutmadığı zaman işler iyi gitmiyordu genelde. Şimdi koç işi farklı bir boyuta taşıdı ve ben rakibe göre , değişik beşler ve farklı planlar çıkaracağım diyor bence. Bunu söylemiyorsa, zaten bu kadar oyuncuyu kadroda toplamanında çok bir mantığı yok.

Böyle, kadrolar kağıt üzerinde çok iyi oynar ama sahada bir arada dengede tutmak , mutlu etmek , rotasyon içerisinde hepsinden verim almak, arkadaşlık ortamını sağlayabilmek, farklı planlar oluşturabilmek ciddi bir teknik başarı gerektirir. Eurocup şampiyonu koçumuz , ben bunu başarırım diyorsa, bizimde artık Daye'nin yanında diğer uzun şöyle olmalı ya da Russ - Dentmon yan yana oynamaz veya kısa rotasyonumuzda sert bir kısa olmalı vb. düşüncelerden sıyrılmamız gerekli. Çünkü, koç bundan sıyrılmış gözüküyor. Çünkü, şu kadroya baktığımız zaman ne Daye'ye bağımlıyız ne Russ'a ne Dentmon'a .

Koç bu senede çok farklı bir risk alıyor ve bunu da başarırsa bizi ve kendini çok farklı boyutlara taşır.

Hocam çok güzel bir değerlendirme olmuş ellerine sağlık ;) Yapılan son 2 transfer gerçekten hem umutlanmamızı sağladı hem de kadromuzu güçlendirdi..

Banttaki maçı izlediğimde Sinanın fiziken hazır ve Daye-Tyus ikilisinin uyumlu olduğunu gördüm..Takım savunması şuan için en büyük sorun gibi gözüküyor ama oda zamanla aşılır diye umuyorum..Dentmon takımın liderliğine soyunmaya başlamış bu güzel birşey ayrıca bu sene dış atışlarımız çok can yakabilir..Daye inanılmaz 2-3 atış atmış gerçekten eli çok temiz..

Maçı izleyeniniz var mı?

Adamlar sahayı tamamen doldurmuş. Tam bir deplasman havası yaratmışlar. Epey de baskılı oynamışlar. Bizim de 3 eksiğimiz vardı dile kolay. Ağır idmanların etkisi de sanırım kendini son 5 dakika da göstermiş. Takım savunması da pek iyi değil. Toparlanırız diye düşünüyorum. Özellikle çember savunması sıkıntılı. Tibor Pleiss gelince nasıl olacağımızı çok merak ediyorum. Bu sene çok atan bir takım olacağımız belli. Deplasman maçları zorlu olacak. Üstesinden geleceğiz.Bu takımı bir de tam kadro görmek lazım. O zaman daha iyi olacağız.

Maç hasılatı depremzedeler bağışlanacak şeklinde bir şey görmüştüm, ondan doluydu herhalde. İlk maç hariç izleyemedik ancak istatiklerden kaptanın oldukça iyi durumda olduğunu anlayabiliyoruz. Geçen seneki yük üstüne binmeyeceği için bu yıl daha rahat oynar ve savunmada gerçek Sinan Güler'i izletir. Geçen yılın sonlarına doğru fiziki olarak neredeyse bittiği için savunmada kendisine çok tepki gösteriyorduk. Kısa savunmamız çok kötüydü, bol bol üçlük serileri yiyorduk. Bu yıl kaptana büyük iş düşüyor bu konuda.

Sassari maçını izledim. Sinanin masallahi var. Öte yandan yenilmemize rağmen bence takım olma yolunda pozitif olarak ilerliyoruz. Geçen sene kurulan takımda özellikle Caleb sakatlandıktan sonra nasıl oynayacağımızı ezberlemistik. Attığımız şutların girip girmemesine bağlı olarak maç senaryosu değişiyordu sadece. Bu sezon özellikle hücumda sayısız oyun ve skor opsiyonumuz var ve formsuz oyuncuya bağlı olarak maç içinde takımca bir düşüş yaşamamız imkansiz gözüküyor.(illaki kötü olacağımız dönemler olacaktır)
Bir de Emir ciddi manada çok faydalı oynamış. Penetre üzeri Dentmona yaptığı 3lük asisti ve fast breakde arkadan koşan Goksenine yaptığı asist cidden hoşuma gitti. Savunmada da epey gayretli gördüm. Gerçekten top oynamaya geldiyse ciddi manada güç katacaktır bize. Son olarak Pleiss hamlesi çok mutlu etti beni. Bir hafta önceki takimdan da memnundum ancak şu anki takım çok ciddi lig şampiyonluğu adayı bence. Euroleague için bir öngörüm yok Cska maçı ile fikrim olgunlasir.

Herkese tekrar iyi bayramlar.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi