2017/2018 Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi

Böyle bir şeyin olması imkansız. Bursaspor ile bile birleşme yöntemine gitmeyen bir kulüp niye böyle bir şey yapsın? Yani biraz ufak atın da civcivler yesin. Adamlar 2 senedir üstüne koyarak ilerliyor, yeni salon yapmışlar, güzel bir kitle yakalamışlar. Oradan başkası da Ali Koç gelirse Obradovic gidecek yok Galatasaray alsın yok 15 milyonluk bütçe falan. Biraz düşünün ya.

Tofaş spor klubü kimin? Koç grubunun istediği tasarrufda bulunur adamlar

Tofaş spor klubü kimin? Koç grubunun istediği tasarrufda bulunur adamlar

Bende diyorum ki bu adamlar daha 2 yıl olmadı salon yapalı. Her sene üstüne koyarak ilerliyorlar. Başarılılar. Bursaspor'un basket şubesinin ciddi bir şekilde var olduğu yerde salonu doldurabiliyorlar. Ali Koç başkan olacağı zaman bu kadar şeyi çöpe mi atacaklar? Bir de koca Koç grubu sadece Ali Koç'a mı bağlı?

Hakem konuşmayı sevmeyen arkadaşlar konvoya çıkabilir. Şikeci fb doğuş, hakemlerin hiçbir etkisi olmadan, alınlarının teriyle(!), bileklerinin gücüyle(!) finale çıktılar. Banvit hiçbir maçı haketmedi, ezildi silindi resmen. Zaten ne hadlerine? Hadi kutlayın.

Banvit'e yazık oldu gerçekten. Özellikle ikinci maçı hak etmişlerdi. Filipovski de mükemmel koçluk gösterdi seri boyunca. Şu banvit'teki basketbol aklı bizde olsa çok daha iyi yerlerde olurduk.

3-0 skor Banvitin ortaya koydugu mucadeleyi dogru anlatamiyor. Harika bir seri oynadilar. Cok iyi bir mucadele verdiler. Su mucadeleyi verip elensen bile alnin ak basin dik olur. Fener dil de baska takimla karsilassalar buyuk ihtimal de elerlerdi.

Dünkü maç hariç bu serinin ilk 2 maçını benim şahsi görüşüme göre Banvit haketti sonuna kadar. Hakem hatalarından bağımsız konuşuyorum üstelik.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Geçen sene finalde de Beşiktaşı 4-0 yenmiştik ve maçlar çok yakın geçmişti, hatta birinde Bogdanovic in son sn üçlüğü maçı uzatmıştı. Sebebi biraz da tecrübe.

Sent from my iPad using Tapatalk

Mccollum son 3 hücumda takımın içine ederek maçı verdi. Ki zaten şu görüntüde Tofaş’ın oynaması daha iyi olurdu finalde.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Tebrikler TOFAŞ, sezon başında Cem Abi ile beraber en beğendiğimiz ekipti, buralara geleceğini düşünüyorduk, bu güzel sezonu taçlandırdılar, muazzam iş başardılar.

Anadolu Efes ve Ergin hoca bu seride benim için hayal kırıklığı oldu, tabii bu kadroyu Ergin hoca kurmadı, gelecek yıl kendi kurduğu kadro ile değerlendirmek doğru olacaktır...

Ergin Ataman yıllardır süregelen formsuzluğunu devam ettirerek elendi Tofaş'a. Özeleştiri yapması gereken yerde bildiğini okudukça olduğu yerde sayacak maalesef. Potansiyeli olmasına rağmen ısrarla kendini GE-LİŞ-TİR-Mİ-YOR! Yapacak bir şey yok. Efes'in bütçe ve imkânları bizde olsa keşke.

Finale çıkan takım Efes olsa Tofaş'a göre daha çok zorlayabilirdi doğuşu ancak mücadele etmeden kazanılmıyor. Tofaş sonuna kadar haketti. Oyunculara ve Orhun Ene'ye tebrikler..

Bizim beceriksiz yöneticiler hiçbir şey yapamıyorlarsa en azından Tofaş ve Banvit'e baksınlar, yüksek bütçe olmadan da iyi takım kurulabileceğini görsünler ve biraz utansınlar.

Tofaş sonuna kadar hak etti bu finale. Geçen senenin üstüne koyarak ilerlediler ve hak ettiler. Bursa'da okumuş olmanın ve takımı yakından takip etmenin yanı sıra Orhun Ene'yi de mutlu görmek ayrı bir keyif.

Son düzenleme:
TOFAŞ, Banvit ve Daçka'nın yaptıkları, sozun başında takımı iyi planlamanın neler getirebildiğinin çok açık birer kanıtı. Bizi saymıyorum ama BJK, Efes ve kısmen de olsa Sakarya sezon içinde kadrolarında değişime gitmek zorunda kaldılar. BJK'da bir türlü tutmadı zaten kimya, bir Roll bulamadıkça da kolay kolay tutmaz. Efes de resmen yeni takım kurdu Dragic, Weems, Douglas'ı alarak ama Ergin Hoca'nın hedefi biraz erken koyması onlar açısından dezavantaj oldu diye düşünüyorum. Efes açısından da garip bir durum. Sezon başı biraz daha mütevazı bir bütçeyle gidelim dediler, koçu değiştirince mecburen epey ekleme yaptılar ama sonuç ne EL'de ne de BSL'de pek değişmedi.

TOFAŞ olarak FBDoğuş'u salona 1-1 ile bekliyoruz. İnşallah seneye Galatasaray-Tofaş finali izleriz, şu an en büyük temennim bu.

"Efes'in bu kadrosunu Ataman kurmadı" bahanesine sığınmak da pek sağlıklı değil.

McCollum zaten gözde oyuncusu,
Dunston ve Simon her takımın isteyeceği oyuncular,
Brown ve Motum zaten Ataman tarzı uzun forvetler,
Üstüne Toney Douglas ve Sonny Weems'i aldırdı.
Elinde en iyi yerlilerden Doğuş ve Birkan mevcut.

Eee daha ne olsun? Ayıptır yani. Bu kadroyla Tofaş'a elenmenin hiçbir bahanesi olamaz. İhale de %100 Ergin Ataman'a kalır, kimse kusura bakmasın. Biraz da şapkayı önüne koyup düşüneceksin. Orhun Ene çok daha formda olduğunu ispat etti kendisinden kat kat fazla bütçeye ve geniş rotasyona sahip rakip karşısında 4 maçın 3'ünü kazanarak.

Tofaş sonuna kadar hak etse de fenere efes'in daha çok zorluk çıkaracağını düşünüyordum ben de. Kupa finalinde olduğu gibi fenerden maç alabilecek tek ekipti gördüğüm kadarıyla. Şimdi yine sıfıra karşı biten bir seri görürüz muhtemelen.

Yalnız bu Doğuş Balbay ne kadar ilginç bir oyuncu, takımın bütün dengesini bozuyor. Hücumda bunu boş bıraktıkları için ( ki bu da ayrı bir konu olur aslında, çok rencide edici bir durum guard için ) hücum reboundu kovalıyor sürekli. Alıyor da rebound ama onun savunmacısı sürekli diğer adamlara yardıma gittiği için biraz da o yüzden efesli oyuncuların şutu bozuluyor ve kaçırmalarına sebep oluyor. Kısır bir döngü oluşuyor yani doğuş oyundayken. Faydalı mı zararlı mı emin olamıyorum. Tek bildiğim yanlış sporu seçmiş bu adam, atletizm ile uğraşsaydı çok daha başarılı olurmuş.

Bu maç diğer maçların aksine tam bir kör dövüşü oldu. İki takımda çok mücadele etti ama neredeyse tüm maç 1'e 1'ler üzerinden oynandı ve bu aslında Efes'in işine gelen, onların istediği bir sistem olmasına rağmen kaybettiler. Tofaş harika bir sezon geçirdi ve finale kalmayı sonuna kadar hakkettiler umarım finalde de şans onların yanında olur. Hem Fenerbahçe hem Tofaş doğru oyunu oynamaya çalışan takımlar, tabi ki Fenerbahçe kalite ve kadro derinliği olarak çok önde ama Tofaş'ın kolay pes edeceğini düşünmüyorum ben.