2017/2018 Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi

Obradovic, Panathinaikos un başındayken play off final serisi hariç onlarında tribünü tam dolmuyordu. Koç birazda takıma olan hırsını, kızgınlığını taraftardan çıkarmış gibi geldi bana.

Tam iftar saatine geldi iki maç, hafta içi.. Yüzde yüz dolması imkansız zaten salonun

Obradovic zaten full beklemiyor 7 bin civarı olsaydı iyi olur demiş. İftar saati falan hikaye.

Basketbol kültürümüz oldu diye hava atan camiaya sesleniyorum, finali kaybettikten sonraki ilk maçta 2 bin, yarı final serisinde 3-4 bin kişiye oynayan takım külltürden falan bahsetmesin. Final kaybedip o salona 15 bin kişi getirseydin o zaman anlardım.
Kendim gitmeyip diğer gitmeyenlere laf söylemeyi doğru bulmuyorum. 15 bin biraz fazla iyimser ama bencede en azından iki maçın toplamı kadar olmalıydı her maçta.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Farklı pozisyonları konuşuyoruz o zaman, benim söylediğin pozisyon, Banvitli oyuncunun çizgiye basma tartışması sonrasında topu oyuna sokarken Vidmar a verdiği topda yapılan faul.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Uzatma da Vesely-Vidmar'a daha top bile oyuna girmeden sarılmaya başladı lakin hakemler nedense her zamanki gibi sportmenlik vermemek için bekledi bekledi bekledi. Vesely Melo karşılaştırması yapmışsınız bana göre saha için pislik yapmada Vesely üstüne bir sporcu belki ancak İspanyollardan çıkar.

Ramazanda salonlarin dolmamasi normal tam iftar saati oynaniyor maclar. Bursada gittim maca 3-4 bin kisilik salon bile dolmadi ki Tofas en son 2000 yilinda bu seviyede iddali bir takimi olmustu. Bandirmadaki salon dahi dolmayabilir.

Mac genelinde hakem hatalari vardi ama cok tek tarafli bakiyorsunuz burada. Hakemin gozu onunde Calairo cizgiye bastiginda bitime 1,5 dakika vardi hakem vermedi mesela. Fener aleyhine bu denli tek tarafli bakarsaniz her mac kollanmis bir takim gorursunuz cok normal. Buradaki hakem sikayetini mac sonlarinda koclar dahi yapmiyor. Cunku bir tarafa yonelik agir hatalardan ziyade iki tarafa da hatalar oluyor ama sadece bir tarafinkini gordugunuz icin gozunuze batiyor. Banvit kocu hakemden hic bahsetmedi ama burasi macin sebebini coktan bulmus. Bu kadar hakem odakli bakarsaniz olaya her macin sonucunu hakeme baglayabilirsiniz.

Ramazanda salonlarin dolmamasi normal tam iftar saati oynaniyor maclar. Bursada gittim maca 3-4 bin kisilik salon bile dolmadi ki Tofas en son 2000 yilinda bu seviyede iddali bir takimi olmustu. Bandirmadaki salon dahi dolmayabilir.

Mac genelinde hakem hatalari vardi ama cok tek tarafli bakiyorsunuz burada. Hakemin gozu onunde Calairo cizgiye bastiginda bitime 1,5 dakika vardi hakem vermedi mesela. Fener aleyhine bu denli tek tarafli bakarsaniz her mac kollanmis bir takim gorursunuz cok normal. Buradaki hakem sikayetini mac sonlarinda koclar dahi yapmiyor. Cunku bir tarafa yonelik agir hatalardan ziyade iki tarafa da hatalar oluyor ama sadece bir tarafinkini gordugunuz icin gozunuze batiyor. Banvit kocu hakemden hic bahsetmedi ama burasi macin sebebini coktan bulmus. Bu kadar hakem odakli bakarsaniz olaya her macin sonucunu hakeme baglayabilirsiniz.

Bu kadar hakemlerin iltimas geçmesine alışırsanız, finali kaybedince sıfır dakika alan kaptanınız Melih'in yaptığı gibi hemen hakemler yüzünden ağlamaya başlarsınız.

Benim için mesele hakem hatası değil. Misal bir faul pozisyonunda ikilem de kalabilirsin ya da çizgiye basmayı atlayabilirsin bunlar anlık şeyler lakin Vesely'nin Vidmar'a yaptığına hakem hatası denmez. Açık açık aman ağzımızın tadı kaçmasın Ali Rıza Bey kararıdır.
Faul top oyuna girmeden yapılmış ama hakem top oyuna girsin de öyle vereyim diye bekliyor. Linki verdim ve kuralın hangi madde de olduğunu yazdım.

Yoksa diğer pozisyonlar olur.

Ya girmek istemiyorum ama cidden soruyorum arkadaşlar iki Fenerbahçe Doğuş - Banvit maçını 3'er tane kötü niyetli, TBF tarafından Fenerbahçe maçı alsın diye göndermiş hakemin yönettiğine inanıyorsunuz ve bu maçların birini son Fenerbahçe son 2 dakikada, diğerini Wanamaker'ın ekstra oyunuyla ancak uzatmada kazanabildiğine mi inanıyorsunuz? Ya tekrar soruyorum Banvit cephesinde biri 2 maçta bu kadar haksızlığa uğrasalar çıkıp tek kelime etmez mi Allah aşkına, sizlerden daha mı az yanar canları hakem hatalarından. Murat abi lafım sana değil senin takıldığın tek pozisyonu anlayabiliyorum.

Benim için mesele hakem hatası değil. Misal bir faul pozisyonunda ikilem de kalabilirsin ya da çizgiye basmayı atlayabilirsin bunlar anlık şeyler lakin Vesely'nin Vidmar'a yaptığına hakem hatası denmez. Açık açık aman ağzımızın tadı kaçmasın Ali Rıza Bey kararıdır.
Faul top oyuna girmeden yapılmış ama hakem top oyuna girsin de öyle vereyim diye bekliyor. Linki verdim ve kuralın hangi madde de olduğunu yazdım.

Yoksa diğer pozisyonlar olur.

O posizyon yeni kurallar gereği kesinlikle sportmenlik dışı faul ancak bu sene bir çok maçta uygulanmadı. Hakemlerin standardı yok maalesef. Aynı şekilde Euroleague'de hızlı hücumu kesen fauller de sportmenlik dışı sayılacaktı ama onda da standarda oturtulamadı. Bazen çaldılar bazen de çalmadılar.

O posizyon yeni kurallar gereği kesinlikle sportmenlik dışı faul ancak bu sene bir çok maçta uygulanmadı. Hakemlerin standardı yok maalesef. Aynı şekilde Euroleague'de hızlı hücumu kesen fauller de sportmenlik dışı sayılacaktı ama onda da standarda oturtulamadı. Bazen çaldılar bazen de çalmadılar.

Euroleague kuralının uygulanabilirliği zaten zor. Ben direkt bu kuralı diyorum. Bu kural 8-9 sezon önce Efes'in son şampiyonluğunu getiren karara neden olmuştu. Anlık bir çekip bırakma olsaydı lafım yine olmazdı ancak sürekli bir sarılma var ve hakemler seyrediyor.

Bunun standart tutturmakla ile alakası yok bu açıkça aman ağzımızın tadı kaçmasın duruşu.

Bu ülkede basketbol forumunda bile sürekli sığ atışmaları gördükten sonra sporun hiçbir ilerleme kaydedemeyeceği aşikar.

-Obradoviç çaresizlikten vidmara faul yapmakta bulmuş çözümü. CSKA final maçını kazandı euroleaguede sürekli Vesely'e faul yaparak.Bu acizlik değil
akıllı taktiktir.Esas o oyuncuları sahada tutan koç'tadır hata.

-Bir de sürekli bir şikecidir muhabbeti gidiyor.Sanki başka ülkede yaşıyoruz.Bu ülkede şike yapmayan takım mı var.Hele ligin son haftalarında gerek şampiyonluğa gerekse düşmeye oynayan takımların maçlarında iyice ayyuka çıkıyor.Bu işler Ali Şen - Ergun Gürsoy döneminden beridir var.Kimse kimseden daha kirli veya temiz değil ama sorsan herkese bir kendileri temizdir.İşte bu zihniyet zerre ilerletmiyor bu ülkede hiç bir şeyi..

Burada veya çeşitli platformlarda ne yazdığımızın önemi yok Fenerbahçe veya Galatasaray ya da X takımın taraftarı olarak evet biz hiç şike yapmadık diyebiliyorsan vicdanen tamam.Ama sırf fanatiklik uğruna her şey göz önündeyken bazı şeylerde ısrar etme komik oluyor.

3 temmuz olayında Fenerbahçe bence de şike yapmıştır.Ama aynı sezon trabzonda yapmıştır.Sen sadece bir takımla ilgili tapeleri dikkate alıp diğerini çok açık olduğu halde geçiştirirsen işte o davanın asıl amacının şike olmadığı ortaya çıkar.

O yüzden bu zihniyetle millet olarak bizden birşey olmaz.Çünkü karşı tarafın yaşadığı başarısızlıkla daha fazla mutlu olan bir toplumuz.
Aziz Yıldırım şizofreni çıktı Galatasaray'ın uefa kupası "tesadüf" dedi onca emeği yok sayarak.Şunu dese anlarım "Galatasaray'ı tebrik ederim ülkemize çok büyük
bir gurur yaşattılar.Artık çıta yükseldi önemli olan hepimizin sürekli Avrupa'da finaller oynaması yoksa bunu sadece bir kere yaşarsak Türk Futbolu ilerleme kaydedemez.

Çünkü rakibin başarısızlığından kendi başarısından daha fazla haz alıyor..Meselenin özü bu.

Güzel oluyor böyle objektiflik maskesi altında şikecilerin savunuculuğunu yapanları görmek. Bir daha yazayım evet ŞİKECİ!

Bu ülkede basketbol forumunda bile sürekli sığ atışmaları gördükten sonra sporun hiçbir ilerleme kaydedemeyeceği aşikar.

-Obradoviç çaresizlikten vidmara faul yapmakta bulmuş çözümü. CSKA final maçını kazandı euroleaguede sürekli Vesely'e faul yaparak.Bu acizlik değil

-Bir de sürekli bir şikecidir muhabbeti gidiyor.Sanki başka ülkede yaşıyoruz.Bu ülkede şike yapmayan takım mı var.Hele ligin son haftalarında gerek şampiyonluğa gerekse düşmeye oynayan takımların maçlarında iyice ayyuka çıkıyor.Bu işler Ali Şen - Ergun Gürsoy döneminden beridir var.Kimse kimseden daha kirli veya temiz değil ama sorsan herkese bir kendileri temizdir.İşte bu zihniyet zerre ilerletmiyor bu ülkede hiç bir şeyi..

Burada veya çeşitli platformlarda ne yazdığımızın önemi yok Fenerbahçe veya Galatasaray ya da X takımın taraftarı olarak evet biz hiç şike yapmadık diyebiliyorsan vicdanen tamam.Ama sırf fanatiklik uğruna her şey göz önündeyken bazı şeylerde ısrar etme komik oluyor.

3 temmuz olayında Fenerbahçe bence de şike yapmıştır.Ama aynı sezon trabzonda yapmıştır.Sen sadece bir takımla ilgili tapeleri dikkate alıp diğerini çok açık olduğu halde geçiştirirsen işte o davanın asıl amacının şike olmadığı ortaya çıkar.

O yüzden bu zihniyetle millet olarak bizden birşey olmaz.Çünkü karşı tarafın yaşadığı başarısızlıkla daha fazla mutlu olan bir toplumuz.
Aziz Yıldırım şizofreni çıktı Galatasaray'ın uefa kupası "tesadüf" dedi onca emeği yok sayarak.Şunu dese anlarım "Galatasaray'ı tebrik ederim ülkemize çok büyük
bir gurur yaşattılar.Artık çıta yükseldi önemli olan hepimizin sürekli Avrupa'da finaller oynaması yoksa bunu sadece bir kere yaşarsak Türk Futbolu ilerleme kaydedemez.

Çünkü rakibin başarısızlığından kendi başarısından daha fazla haz alıyor..Meselenin özü bu.

Benim taktik faule lafım yok çok net bir sportmenlik dışı faulün verilmemesine lafım var. Yoksa Vidmar'a faul yapma taktiği öyle dahiyane bir çözüm değil.

Benim taktik faule lafım yok çok net bir sportmenlik dışı faulün verilmemesine lafım var. Yoksa Vidmar'a faul yapma taktiği öyle dahiyane bir çözüm değil.

Her maçta onlarca hatalı karar veriyor hakemler.Bazı hatalı kararları hatta önceki kararların etkisinde kalarak ve atmosferden ötürü gördüğü halde veriyorlar.
Maçlardan sonra herkes sadece kendi tarafından baktığı için karşı tarafa yapılanları görmezden geliyor. Banvit maçı özelinde Fenerbahçelilere sorsan aleyhlerine kaç tane hatalı karar verildiğini söyler Galatasaraylılara sorsan Banvite. Bunun sonu yok. Eurolegue finalinde Melih çıkmış hakemlere laf ediyor koçu tek kelime etmezken.Bomboş şutları sokama pota altından boş turnikeyi kaçır , bir dünya hücum ribaundu ver ondan sonra hakeme salla.

Basketbolun en çok sevdiğim özelliklerinden biri maçlardan sonra özellikle koçların hakemler hakkında pek konuşmaması.
Onlar kendi işine bakıyor.Hakem hakkında konuşarak hakemlerin düzelmeyeceğini biliyorlar.Yıllardır futbolda hakemler konuşuluyor zerre ilerleme kaydettiler mi.

Valla iyiymiş objektiflik maskesi[emoji1] Fenere değil de Aziz’e giydirmek de deşifre ediyor güzelce . Umarım adminler gerekeni yapar antuculara.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Güzel oluyor böyle objektiflik maskesi altında şikecilerin savunuculuğunu yapanları görmek. Bir daha yazayım evet ŞİKECİ!

Şikeyi yapanın, ülkenin ilerlemesine bi zararı yok zaten. Ülke sporunun ilerleyememesindeki bütün kabahat şikeciye inatla her fırsatta ŞİKECİ diyen bizim gibi sığ düşünceli insanlarda(!) Tamam üzülmeyin, çok güzel takım onlar, tertemizler.

Fenerbahçe şike, doping, ırkçılık gibi sporun içinde olmaması gereken hareketlerle bu ülkenin açık ara en pislik, çirkin kulübüdür. Muz gösteren adama mide sorunu var diye açıklama yaptıran aşağılık bir mantaliteden bahsediyoruz.

Ve basketbol kültüründen bahsediyorsak Banvit'in bir kültürü vardır ama Fenerbahçe'nin yoktur. Basketbol kültürü demek her sene milyon eurolar harcamak demek degildir.

Efes, Tofaş'ı yenmeyi başardı ve seriyi 2-1'e getirdi. Efes bu akşam o ilk 2 maçtaki efor farkını kapattı ve hücumdaki ana planlarından biri olan McCollum'un da çok iyi bir maç çıkarmasıyla galip geldi. Tofaş cephesi ise o efor farkını ortaya koyamazsa açıkçası 2-0'dan seriyi verebilir bunun bilincinde olmalılar. Bence efor farkını en iyi anlatabilecek istatistik ribaundlardır ki izlemeyenler içinde aradaki ribaund farkı bunu gayet iyi anlatıyor. Tofaş'ın buralarda geri kalma şansı yok.

Bu arada hakem konuşmayı seven arkadaşlar için iyi bir haber Orhun Ene, McCollum'un 16 serbest atış kullanmasından yakınmış biraz maç sonu.

Ali Koç başkan olursa Fenerbahçe Tofaş bile olabilir olmadı Tofaşın bütün yetenekli gençlerini toplayıp pilot takım bile yapabilirler

Ali Koç başkan olursa Fenerbahçe Tofaş bile olabilir olmadı Tofaşın bütün yetenekli gençlerini toplayıp pilot takım bile yapabilirler

Böyle bir şeyin olması imkansız. Bursaspor ile bile birleşme yöntemine gitmeyen bir kulüp niye böyle bir şey yapsın? Yani biraz ufak atın da civcivler yesin. Adamlar 2 senedir üstüne koyarak ilerliyor, yeni salon yapmışlar, güzel bir kitle yakalamışlar. Oradan başkası da Ali Koç gelirse Obradovic gidecek yok Galatasaray alsın yok 15 milyonluk bütçe falan. Biraz düşünün ya.