2017/2018 Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi

Maç uzadı. Topla alakası olmayan hack a vidmarda, direkt rakibe yönelik sert faulde neden sportmenlik dışı çıkmadı anlamadım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bu kadar güç farkına rağmen hâlâ şikecileri koruma peşindesiniz satılık federasyonun karaktersiz hakemleri! Ne kadar kolay çalıyorsunuz Banvit'e düdükleri ama iş doğuşspora gelince darp etmesi lazım heralde faul olması için.

Banvit'e saygı duyulması gerekiyor, büyük iş başarıyorlar. Keşke daha geniş rotasyonları olsa, keşke kritik anlarda daha iyi kararlar verebilseler ve en önemlisi keşke tarafsız hakemler yönetse maçları.

Taraftara da diyecek bir şey yok. Verilen her karara böğürmekle bilinçli basketbol taraftarı olunmuyor ne yazık ki.

Vesely büyük ihtimal Türk spor tarihinin gördüğü en sahtekar sporcudur. Emre'den Melo'ya, Arslan Ekşi'sinden Göksenin'ine, Melih'ine kadar onlarca değişik karakter gördük ama kafası bu kadar oyun dışı işlere çalışan bir insanı ben hiç görmedim. Adam her maçı 2012 İspanya Olimpik takımı gibi oynuyor. Biri Batum'u gibi çıkıp zaruretine yumruğu yapıştıracak ama kim, bilemiyorum.

Eşleşme güzel, Banvit çok çok iyi takım da Fener'in tenezzül etmeyip yabancı sınırından tribünde oturttuğu oyuncuların toplamı Banvit'in oyuncu maaşlarının toplamı kadardır heralde. Yine de büyük karakter koydular iki maçta da. Eskiden hiç sevmezdim Banvit'i, bilhassa da enterasan taraftarları yüzünden ama bu yıl Filipovski önderliğinde sıfırdan başardıklarıyla takdirimi topladılar, Türkiye'nin üstünde işler yapıyorlar hakikaten.

25 milyonluk butce ve 8 yabanciyla evindeki maci zar zor uzatmaya goturebilince turbundeki sevinc gosterileri gormeye degerdi. Ligde 11 yabancidan 8 yabanciya dusunce boyle oluyo iste. Turkler uzatmaya ramen 3 oyuncu toplam 6.52 oynamis. 2 mactir cok ilginc kararlar oluyo. Macin kiritik anlarindaki kararlari zaten izleyenler degerlendirir. Pek bisey soylemeye gerek yok.

30 milyon euroluk takıma değilde hakeme kaybeden Banvit'i gönülden tebrik ediyorum... İki maçıda kazanmayı hakettiler ama olmadı... Zaten kurallar gereği Obradovic'e teknik faul çalınamıyor! Aynı kurallar Vesely'nin karaktersizliklerine müsade ediyor!

Son düzenleme:
Şikeci takım hiçbişey oynamadan yine kazandı. Dünya kadar paraları, yıldızları, en iyi hocaları yokmuş gibi bir de hakemleri var. Adamlar basketbolun bug'ını bulmuş, böyle yenilmez gibi birşeyler. Dizi,film izler gibi izliycem bunların türkiye ligi maçlarını bundan sonra, sonu baştan belli çünkü. Yazık Banvit'in emeklerine.

Banvitli Taylor 8 saniye kala 2. serbest atisi kacirinca mac gitti. maci kazanmadigi surece hicbir hikayenin onemli olmadigini dusunuyorum. Tamam basarili bir mac cikartmis olabilir banvit ama, top son 8 saniye kala en iyi serbest atis atan adaminda olmasi gerekirken (Angelo) Serbest atis ozurlusu taylorda oluyorsa koc kusura bakmasin.

Banvitli Taylor 8 saniye kala 2. serbest atisi kacirinca mac gitti. maci kazanmadigi surece hicbir hikayenin onemli olmadigini dusunuyorum. Tamam basarili bir mac cikartmis olabilir banvit ama, top son 8 saniye kala en iyi serbest atis atan adaminda olmasi gerekirken (Angelo) Serbest atis ozurlusu taylorda oluyorsa koc kusura bakmasin.
Ondan önceki pozisyonda kenardan topu oyuna sokarken top Vidmar'ın elinde kaldı. Vesely de hemen yapıştırdı faülü ve Vidmar 2/0 attı. Son dakikalarda üst üste fahiş hatalar...

Ekstra yazacak birşey yok. Vesely’nin topla alakasız sert Vidmar faulüne sportmenlik dışı çıkmadı, çembere gereğinden çok fazla asılıp rakip oyuncuya tahriklerine uyarı gelmedi, 5.faulünü aldıktan sonra hakemlere sataşan Vesely’ye teknik çalınmadı... Aklıma şimdilik bunlar geldi. Kendi evinde tutuşan Obradovic’in son çareyi Vidmara sarılmakta bulması da ayrı bir nottu maça dair.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yalnız bugünkü hakemler gibi bir hakem üçlüsü fhs göremez Banvit. Ben istatistik mezunuyum. Her maç hakemlerin hatalarını çıkartırım.
Fener in lehine 3 hatası oldu hakemlerin, Banvit in lehine 5. İsteyen maçın tekrarını izlesin. Anelizlerimde yanılmam %0,00 dır.
Galatasaray ile sikecilerin bayan baskette yuroligde toplam 8 maci vardi son baktigimda. Bizim 1 galibiyetimiz sikecilerinse 7 galibiyeti var. 1 buyuktur 7 diyebiliyoruz burda 2014 yurolig finalinde 8 yabancili kadrolarini yenerek ulkeye ilk yurolig kupasini getirdigimiz icin.

Sizin istatistikleri dikkatli incelersek belkide 3 buyuktur 5 diyebiliriz hatalarin kiritikligine gore yapildigi zamana gore. Bi takimin leyine 10 duduk calarsin mac boyu ama son topta bi faul uydurursun o takima mac kaybettirirsin. Istatistiklere cokta guvenmemek lazim boyle konularda.

Son düzenleme:
Peki Vesely ye çalınan faul artı sportmenlik dışı faul sizce doğrumuydu? Yorumcular da o anın tekrarını izledikten sonra Vesely temiz müdahale etmiş dediler..

Ali Muhammed in yaptığı steps in aynısını son çeyrek Routins yaptı hakem çalmadı. Tekrar diyorum Banvit için harika bir hakem üçlüsü vardı sahada. Tam deplasman hakemleri. Hakemlik bir durum yok bence.

"Hakemlik durum yok" diyen ya kördür, ya da fblidir. Bunun başka izahı yok kusura bakmayın.
1-2 saçma postunuz vardı, emin olmadığım için bir şey demedim ama size antu yaraşır.

"Hakemlik durum yok" diyen ya kördür, ya da fblidir. Bunun başka izahı yok kusura bakmayın.
1-2 saçma postunuz vardı, emin olmadığım için bir şey demedim ama size antu yaraşır.
Hemen suclamayalim arkadasi. Fener sikecimidir diye soralim verecegi cevaptan ortayacikar. Uefa fifa cas isvicre hepsi fener sikecidir dedi butun dunya kabul etti sadece objektif olamayan fenerliler biz sike yapmadik diyor. Ordan anlariz.

Bu maçta hakemler banvit'i kolladı diyenle veye demeye getirenle lütfen daha fazla tartışmayın. Bu maçı hakemler banvit'ten alıp fener'e vermişlerdir. Vesely yine karaktersizliğin kitabını yazdı. Sürekli hakemin üstüne oynama, rakibi tahrik etme, seyirciyi galeyana getirme her türlü pislik bu adamda. Bu adama hakemler tahammül etmemeliler. Bu adam kötü örnek, bu adam basketbolun kanseri gibi bir şey oldu artık. Futbol takımındaki volkan bunun kadar pislik yapmıyor o derece düşünün. Her maçta oyundan atılması lazım bunun.
Her şeye rağmen o kaçan fauller girse banvit hak ettiğini alırdı kısaca çok yazık oldu emeklerine. Üzüldüm. Banvit ve Tofaş adeta bizlere ders veriyorlar nasıl takım sistem takımı olunur, nasıl bu bütçelerle de istenirse başarılı olunur diye. İki takımı da kıskanıyorum açıkçası. Darısı bizim başımıza.

Ya nasıl sıkılmıyorsunuz aynı adamlarla, aynı amaçsız tartışmalara? İstisnasız her Fenerbahçe maçında gelip 10 yabancı falan filan yazan adamı bir şeye ikna etmeye çalışmanın ne manası var? Aynısını, aynı kafayla bizim futbol maçlarımız için söylüyorlar ne kadar ciddiye alıyorsunuz? Ya haklılar Fernando değil Tolga Ciğerci oynasın diyor musunuz?

Basketbol maçı izliyoruz yahu onu konuşalım Banvit resmen doğru oyun dersi veriyor, Filipovski olağanüstü bir coaching sergiliyor. Çok şey değil ya ufacık bir bütçeyle doğru oyun oynuyorlar, bizim takım şunu oynasa ve şampiyon olamasa kaçımız gerçekten mutsuz olur? Doğru yapı kurmanın, doğru oyun oynamanın bütçeyle ilgisi olmadığını Banvit ve Tofaş herkese gösteriyor bu sene. Karşıyaka'nın aldığı şampiyonluk tam bir mucize, o her sene olacak bir şey değil ancak doğru oyunda mutlu eder insanları. Evet biz Galatasarayız, bizim şampiyonlukları hedeflememiz lazım ama bir anda büyüyemiyorsan böyle yapılarla yavaş yavaş büyümek de çok zor değil.

Ya Banvit cephesi ağzını açıp bir kere hakem demiyor ama burada bizim tek derdimiz hakem. Ya doğrudur hakem hataları da olmuştur belki ama taraftarlar bile başarısızlıklarda sürekli bahanelere sığınırsa hangi yönetici böyle yapmaz? Gelen yöneticilerden vizyon istiyoruz ama daha biz bile hiçbir zaman saha içinde kalamıyoruz ki onlar niye kalsın abi kolayı varken, başkasını suçlamak varken?

Burada biraz ortam değiştiği için bir süre yazmamayı düşünüyordum ama bir arkadaş "Fenerliler ne düşünüyor" diye sormuştu Vesely hakkında, sanırım asıl benim fikrimi öğrenmek istiyor. Ben, 2 f4 finalinde yokları oynadıktan sonra eskisi kadar sempati beslemiyorum kendisi hakkında, artık ilk yıllardaki atletizmi de yok, mmaç kaçırmaları da bundan bence (yada zor smaçlar deniyor diyeceğim ama değil). Yaptığı hareketler hoşuma gitmiyor ama size göründüğü kadar da antipatik görünmüyor bana. Melo gibi diyebiliriz, eminim bana antipatik, gıcık vs gelen hareketler size o kadar negatif görünmüyordur. Vidmar a yaptığı da bence sportmenlik dışı değil. Volkan dan daha antipatik olduğuna katılmıyorum, hatta sizin bile sakin kafayla bu sonucu çıkaracağınızı sanmıyorum (ya, maç içinde aklınca rakiple dalga geçmek için götüyle top stop eden bir adam bu)
Vidmar ı faul çizgisine göndermek de kötü yada küçümsenecek bir strateji değil. Vidmar faul atamıyor diye ona faul yapılmasın mı ? kafa kafaya giden maçlarda hep faul yapılır oyunun sonlarında ve kimse rakibin en iyi faul atan oyuncusuna yapmak istemez bu faulü. Burada ancak 10 küsür senedir serbest atış yüzdesini geliştirmeyen Vidmar a laf söylenebilir. Vesely bile %70 lere çıkardı..
İki tadarın da lehine hatalar oldu ama maçtın sonucuna etkileyecek hata da olmadı bence.
Fenerbahçe formsuz, tecrübesi ve kadro kalitesiyle kazandı 2 maçı da, ilk maç Nunnally 6/6 üçlük atmıştı galiba, maç sonunda da Sloukas işi bitirmişti, dün de Wanamaker iyi oynadı. Tabi bir de Melli iki maçta da çok kritik işler yaptı.
Banvit ve Tofaş ı tebrik etmek lazım. Ama Banvit i bir adım öne koyuyorum. Maçın en kritik anlarında 17 yaşındaki bir Türk e süre verebiliyor. Yabancı seçimlerin de hedefi 12 den vurmuşlar.

Banvit'in hakemden şikayet etmemesi hakemlerin maçı bir taraftan alıp bir tarafa verdiği gerçeğini değiştirmiyor. Maç sırasında yorumcular bile Vidmar-Vesely pozisyonunda sportmenlik dışı geveleyebildi sonra çabuk kestiler seslerini. O pozisyon sportmenlik dışıdır çünkü topsuz alanda yapılmıştır.

http://www.tbf.org.tr/docs/default-...rı/basketbol-oyun-kurallari-2017.pdf?sfvrsn=4 madde 37.1.1

Ben zaten Obra'nın bu dokunulmazlığını hiç anlamıyorum. Asla ve asla koçluğuna lafım yok lakin bu kadar agresif bir kenar yönetimi yapan biri neredeyse hiç teknik faul almıyor.

Edit: yeni bilgi nedeniyle. Belli ki Obra gidişin yolunu yapmaya çalışıyor.

Son düzenleme:
Basketbol kültürümüz oldu diye hava atan camiaya sesleniyorum, finali kaybettikten sonraki ilk maçta 2 bin, yarı final serisinde 3-4 bin kişiye oynayan takım külltürden falan bahsetmesin. Final kaybedip o salona 15 bin kişi getirseydin o zaman anlardım.

Banvit'in hakemden şikayet etmemesi hakemlerin maçı bir taraftan alıp bir tarafa verdiği gerçeğini değiştirmiyor. Maç sırasında yorumcular bile Vidmar-Vesely pozisyonunda sportmenlik dışı geveleyebildi sonra çabuk kestiler seslerini. O pozisyon sportmenlik dışıdır çünkü topsuz alanda yapılmıştır.

http://www.tbf.org.tr/docs/default-...rı/basketbol-oyun-kurallari-2017.pdf?sfvrsn=4 madde 37.1.1

Ben zaten Obra'nın bu dokunulmazlığını hiç anlamıyorum. Asla ve asla koçluğuna lafım yok lakin bu kadar agresif bir kenar yönetimi yapan biri neredeyse hiç teknik faul almıyor.

Edit: yeni bilgi nedeniyle. Belli ki Obra gidişin yolunu yapmaya çalışıyor.
Farklı pozisyonları konuşuyoruz o zaman, benim söylediğin pozisyon, Banvitli oyuncunun çizgiye basma tartışması sonrasında topu oyuna sokarken Vidmar a verdiği topda yapılan faul.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk