2017/2018 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

4 uzunla çıkmayız umarım yola. 5 kişi olmalı uzun rotasyonu. Ege'nin zaten bulacağı süre belli. As maçlarda 3 kişilik bir uzun rotasyonu (ki bunlardan Summers 3,5 oynuyor) ne kadar yeterli olur nitelik ve nicelik bakımından soru işareti.

Ben de Mike Green'in gelmesini istemiyorum fakat 3-4 oynayan birine de ihtiyacımız olduğunu düşünmüyorum. Zaten Summers, Emir ve Hopson'ı bu rolde kullanabiliriz. Bizim takımın daha çok oyuna zeka katabilecek bir combo guarda ihtiyacı var bence. Combo guard olmasa bile takımı yarı sahada organize edebilecek Ponitka tarzı bir isim olabilir.

5 yabancı cepte ve 1-2 numaraya 4 oyuncu var açıkçası Mehmet-Gökseninin iyi rolleri olmalı Emiri 3-4 bende düşündüm ama Emir oyun kurucu bile oynuyordu güvenilmiyor tam bir yerde ona 2-3 daha uygun bana göre,3-4 bir oyuncu alıp Summersla değiştirme fikrini makul buluyorum kendimce.Net bir 5 alalım ayrıca Hendrix onun alternatifi olsun 4 için düşünmemek lazım.

Son düzenleme:
Renfroe - Yagmur
Hardy - Göksenin
Hopson - Emir
Summers - Hendrix
Yabanci - Semih - Ege

Ya Guard yada Forvet'e bir Türk daha gelmeseni bekliyorum.

5 yabancı cepte ve 1-2 numaraya 4 oyuncu var açıkçası Mehmet-Gökseninin iyi rolleri olmalı Emiri 3-4 bende düşündüm ama Emir oyun kurucu bile oynuyordu güvenilmiyor tam bir yerde ona 2-3 daha uygun bana göre,3-4 bir oyuncu alıp Summersla değiştirme fikrini makul buluyorum kendimce net bir 5 alalım ayrıca Hendrix onun alternatifi olsun 4 için düşünmemek lazım.

Böyle bir hamleyle forvet rotasyonu rahatlar ama takımda oyuna zeka katabilecek, yarı sahada oyun tıkanınca takımı organize edip kilit açabilecek hiç kimse yok. Bana kalırsa Sam Van Rossom'u alıp bu rolde kullanmak tavanımızı daha çok arttırır.

Renfroe - Mehmet

Van Rossom - Hardy - Göksenin

Hopson - Emir( Göksenin'de süre alır.)

Summers - Ege

Jeff Ayres/Rakeem Chirstmas - Hendrix - Semih

Bu tarz bir rotasyonla(Hardy'nin benchten kendi korunu yaratacağı) tavanımızın daha yüksek olacağını düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?

Böyle bir hamleyle forvet rotasyonu rahatlar ama takımda oyuna zeka katabilecek, yarı sahada oyun tıkanınca takımı organize edip kilit açabilecek hiç kimse yok. Bana kalırsa Sam Van Rossom'u alıp bu rolde kullanmak tavanımızı daha çok arttırır.

Renfroe - Mehmet

Van Rossom - Hardy - Göksenin

Hopson - Emir( Göksenin'de süre alır.)

Summers - Ege

Jeff Ayres/Rakeem Chirstmas - Hendrix - Semih

Bu tarz bir rotasyonla(Hardy'nin benchten kendi korunu yaratacağı) tavanımızın daha yüksek olacağını düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?

Güzel bir takım kurmuşsun açıkçası iyi bir rotasyon var 4 hariç,işte oraya en azından Semih değilde Samet Geyiği düşünseydik iyi olurdu Hendrixten 4'te verim almamız zor hem bu hemde Semih transferi yabancı transferi etkileyebilecek bir ücrette olduğundan soğuk bakıyorum,Van Rossom-Ayres çok iyi hamleler olur ayrıca.Benim net bir kadrom yok değiştirip duruyorum 5'e sağlam bir oyuncu+3-4 oynayan bir yabancı isterim ama Rossom tarzı bir hamlede fena durmuyor tabi.

Güzel bir takım kurmuşsun açıkçası iyi bir rotasyon var 4 hariç,işte oraya en azından Semih değilde Samet Geyiği düşünseydik iyi olurdu Hendrixten 4'te verim almamız zor hem bu hemde Semih transferi yabancı transferi etkileyebilecek bir ücrette olduğundan soğuk bakıyorum,Van Rossom-Ayres çok iyi hamleler olur ayrıca.Benim net bir kadrom yok değiştirip duruyorum 5'e sağlam bir oyuncu+3-4 oynayan bir yabancı isterim ama Rossom tarzı bir hamlede fena durmuyor tabi.

Ben de Samet'tense Ege'nin süre alması gerektiğini düşünüyorum. Bence artık az çok bir rol vermeliyiz takımda Ege'ye. Bu yüzden Semih dedim ama yabancı hamlemizi etkileyecekse Deniz Kılıçlı falan da alınabilir oraya.

Sanırım 2007-2008 sezonundan beri ilk kez Avrupalı yabancı almadan sezona başlayacağız. Belki biraz dengelemek için burada yazıldığı gibi Sam Van Rossom alınabilir. Onu ben de bir iki kez yazdım burada daha önce ama durumu pek parlak değil. Serbest düşüşte ve en son play-off'ların tamamını sakat geçirdi. Çok beğendiğim bir oyuncuydu ve sağlıklı hali bu takımın en büyük sorununu çözerdi ama tutması da zor bu saatten sonra.

07-08'de de Chris Owens, Robert Hite, Charles Gaines falan çok atletik oyunculardı. O sezon kolej takımı havasında göze hoş gelen bir basketbol oynuyorduk. Cüneyt Erden ve Hüseyin Beşok gibi iki önemli yerlimiz de vardı. Şimdi o rollerde Mehmet Yağmur ve Semih Erden olabilir. Cenk Akyol ve Murat Kaya fena katkı vermemişlerdi diye hatırlıyorum. Yine şimdi Dee Brown kadar yetenekli olmasa da daha dengeleyici bir guard aldık. Bu yıl o sezona benziyor. Ayrıca Murat Özyer'e göre çok daha iyi bir koç da var. Bence çok büyük bir başarı yakalamasak da iyi bir geçiş sezonu olacak. Böyle bir sezon Ergin Ataman dönemindeki büyük bütçelerden sonra mutlaka olacaktı. Sadece 1-2 tane de olsa geleceğe yönelik hamleler de yapsaydık iyi olurdu bence.

bu transferlerden sonra savunması kuvvetli, sadece potaya yakın bitirebilen size olarak kalın bir pivot alınmalıdır.Bu yerli piyasasında böyle bir adam yok , semih'i saymıyorum onunla hiç bir şekilde olmaz çünkü.birde summers yada hendrix'in fırsat transferi olarak yapıldığını düşünüp ,süpriz bir yabancı transferi daha yapılabilir gibi düşünmekteyim.bununda 2-3 numara oynayabilecek oyuna gerektiğinde yön veren , şutu istikrarlı ,düzen oyuncusu ponitka olmasını dilerim.

bu transferlerden sonra savunması kuvvetli, sadece potaya yakın bitirebilen size olarak kalın bir pivot alınmalıdır.Bu yerli piyasasında böyle bir adam yok , semih'i saymıyorum onunla hiç bir şekilde olmaz çünkü.birde summers yada hendrix'in fırsat transferi olarak yapıldığını düşünüp ,süpriz bir yabancı transferi daha yapılabilir gibi düşünmekteyim.bununda 2-3 numara oynayabilecek oyuna gerektiğinde yön veren , şutu istikrarlı ,düzen oyuncusu ponitka olmasını dilerim.

Ponitka, sanırım Tenerife'ye transfer olmuştu..

2-3 pozisyonlarında yabancı olarak fazlalık var bana göre. Bu bölgeye yerli oyuncu alınacaktır Burak Eşlik in adı geçiyordu bir ara Cenk Akyol bile adı geçti sanırım. Bu pozisyonda alınabilecek iyi yerlileri kaçırdık Baygül Maxim gibi... Okben'le Birkan'ı saymıyorum bile...

Ön alanda Mehmet ve Renfroe dışında oyuncu yok göksenin artık bir ön alan oyuncusu değil hardy de değil burda sayısal olarak eksiğiz.
Pota altında teması seven sizelı oyuncu açığı var. Semih ya da Oğuz kaldı yerli uzun piyasasında oğuz da sorunlu semih de.
7 yabancıya pek sıcak bakmıyorum oyuncuları rotasyona sokmak, takım birlikteliğini sağlamada 7. ve 8. yabancı kontenjanları sorun yaratıyor takım kimyasını olumsuz etkiliyor en azından geç oluşmasına neden oluyor.

Semih şart gibi 6. yabancıyı ön alan oyuncusuna kullanırdım Mike Green ' ilk antalyaya geldiği dönemden beri beğenirim eski tip guardlara has oyun görüşü ve top paylaşımı vardı geçen sezon 1-2 maç dışında izleyemedim ama oyun tarzı değişmediyse doğru tipte bir oyuncu. Eskiden bu kadar top kullanmazdı green pasör bir oyuncuydu geçen sezon ise skorer gibi oynadığı maçlar olmuş ilginç.

semih malasef faydadan çok zarar verir , gerek oyun içi konsantre eksikliği gerek şişik egosu .
deniz kılıçlı tam işi yapabilirdi bizde ama kaçırdık.

Benim anlamadığım Ömer Yalçınkaya açıklamasında 4 numara ve 4.5 numara ayrıca 5 numara da alınacak demiş..Hadi bu 4 numara Summers diyelim peki 4.5 numara niye alınıyor onu anlamadım..Zaten Hendrix tam bir 4.5 numara..Orada bir yanlışlık var sanırım..Son olarak kadromuz netleşti diyebiliriz artık..

PG: (Transfer)- Renfroe- Mehmet
SG: Hardy- Göksenin- Burak
SF: Hopson- Emir- (Tolga)
PF: Summers- Hendrix(4.5)- Ege
C: (Transfer)- Semih/Oğuz

7 yabancı, 7 yerli oyuncu olmak üzere 14 kişilik bir takım yeterli olacak gibi gözüküyor..Ne fazla şişkin ne dar bir rotasyon oldu diyebiliriz..Bu arada umarım pg pozisyonu için Mike Green alınmaz!! Renfroe alındıktan sonra guard pozisyonunu sağlama aldık diyebiliriz ama bir oyuncu daha lazım oraya ayrıca 5 numara hala kritik, iyi bir hamle yapmamız lazım..

Son düzenleme:
1 numara hala soru işareti Renfroe ve Mehmet bu yoklukta tatmin edebilir ama bir oyuncu daha gelmeli oraya.Acaba o mevkiiye transfer yapılacak mı soru işareti.Hendrix 5 oynar 4 numara ve 5 numaraya da adam lazım.
5 numaraya yerli alınmazsa 1 numaradan vazgeçilicek gibi bir hava var sanki.Semih hamlesi kaçınılmaz olmalı tüm sene Mehmetle,Renfroe ile gitmez bana göre.