2017/2018 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Burak Bey geçen sene Ozan Bulkaz Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak istiyoruz deyip gruptan çıkamadı. http://www.basketball.com.tr/ozan-bulkaz-sampiyonlar-ligini-kazanmak-istiyoruz/ Aldığı oyunculardan kabul ikisi elit seviyeye geldi ama transfer sayısı ortada ve bir çoğu da zaten parladıktan sonra geldi. 2. lig için başarılı bir antrenör olabilir ama bizim seviyede bir takımla adı anılmamalı keza Erman Kunter için de öyle olması gerekirdi ama malum kulüpte işler garip yürüyor.

Tamam da Umut bey, bu bir spor başarılı olmakta var, başarısızlık ta..Zaten geçen sezon kötü bir sezon geçirdiğini belirttim ama bu yaptıklarını değiştirmez..Ben Ozan Bulkaz süper hoca vs falan da demiyorum sadece bu bütçelerde zamanında çok iyi işler yaptı Türk antrenörlere göre..Evet güzel demişsiniz kulüpte işler garip yürüyor diye Bu kulübün gidip büyük bir hoca getirme ihtimali yoktu bunu herkes biliyordu zaten o yüzden forumun bir çoğu Filipovski gelsin dedi..Benim görüşüm eğer Türk bir antrenör gelecekse Erman hoca yerine daha genç ve azimli birinin gelmesiydi..Bu isim Ozan Bulkaz olabilirdi..

Hopson yerine Aaron Harrison, Adonis Thomas, Jessey Voorn veya Sant-Roos gelebilirdi çünkü Hopson son yıllarda fazlaca başına buyruk oynuyor ve bazı sezonlarda şutu istikrarlı değil. Gerçi genelde sezon ortası ülke değiştiren bir oyuncu için çok da kötü sayılmaz. Buna ek olarak iyi skorer, iyi atlet, kuvveti idare eder. Efes yıllarında takım oyununa daha elverişliydi, görelim bakalım nasıl olacak.

Renfroe ve Summers transferleri gayet iyi. Hem Mehmet Yağmur var yardımcı olarak hem de uzun zaman sonra atlet bir forvet izleyeceğiz. Budyvelnik yıllarından beri yazıyorum şimdiye kısmetmiş. Ponitka yı da-hatta iki Ponitka yı da- ilk ben yazmıştım herhalde seneler önce. Summers gayet yerinde bir hamle. Defansif açıdan da nesi kötü anlamadım, o fizikle en iyi pas arası yapan oyunculardandır kendisi. Bolca fast break izleriz diye umuyorum. Yaz ligi yerine garanti ve potansiyelli oyuncuları tercih etmemiz beni sevindirdi. Geçtiğimiz yıla nazaran daha dengeli ve potansiyelli bir kadro kuruyoruz gibi görünüyor.

Geçen sene için size katılıyorum, başarısızdılar ama genele bakarsak Uşak başarılı bir yapılanma. Hızlı basketbol oynamaya çalışan, agresif bir takım. Ayrıca geçen yılın en büyük hayal kırıklığı bizdik bence. İlginçtir, her ikisinde de koçlar anlamsız şekilde uçuk hedefler koymuş.

Tamam da Umut bey, bu bir spor başarılı olmakta var, başarısızlık ta..Zaten geçen sezon kötü bir sezon geçirdiğini belirttim ama bu yaptıklarını değiştirmez..Ben Ozan Bulkaz süper hoca vs falan da demiyorum sadece bu bütçelerde zamanında çok iyi işler yaptı Türk antrenörlere göre..Evet güzel demişsiniz kulüpte işler garip yürüyor diye Bu kulübün gidip büyük bir hoca getirme ihtimali yoktu bunu herkes biliyordu zaten o yüzden forumun bir çoğu Filipovski gelsin dedi..Benim görüşüm eğer Türk bir antrenör gelecekse Erman hoca yerine daha genç ve azimli birinin gelmesiydi..Bu isim Ozan Bulkaz olabilirdi..

Hırslı ve azimli bir karakter olabilir. Bir başka takdir ettiğim husus ise iyi kötü takımı erken kurmasıdır. Ama taktiksel bilgisini coaching yeteneklerini yetersiz buluyorum tabi bu kişisel görüşümdür. Genel olarak Türk koçların çoğu böyle hatta bence. Fikirlerinize saygı duyuyorum.

Erman Hoca Summer League izliyo ama cogu oyuncu türkiyeden geldi :)
Umarim Summers ve Hendrix'i 4 numara olarak düsünmüstür.

Summer League'den acaba kimi getirmeye calisiyordur .. Pivot'larda göze carpan isim varmi, bize gelebilecek?
Semih Erden'in bize gelmesine kesin gözüyle bakiyorum.

Semih yazıyorsunuz sürekli mümkünse Semih gitsin artık dizilerde falan oynasın takımları daha fazla zarara sokmasın .Onun alacağı süreleri Egeye verelim en azından gelişim kaydeder bize de kendisinede faydası olur ilerleyen yıllarda .

Kyle Weems düşünülebilirmi acaba 3-4 için 5'e yabancı değilde Semih alınıp Weems tipi bir adam düşünebilirler belki.
Weems büyük maçlarda baya kötü oynuyor. Bizle oynadıkları EC final serisinde, bu sene ligdeki Fb serisinde çok kötü oynadı. Loser bir oyuncu. Summers'ın geldiğini varsayarsak oraya bir yabancı hakkımızı daha kullanmak gereksiz olur. 5 numara transferleri ve 1 numara transferi büyük ihtiyaç. Diğer bölgeler için lüks olur şu anlık.

Bu arada dün Hollanda'ya karşı 102-96 kazandıkları karşılaşmada 27 sayı 8 asistle oynamış. Geçen sezon başında McCollum kalırsa yanına istediğimi belirttiğim bir oyuncuydu.

Penetre, şut, oyun görüşü, savunma, atletizm var. Dripling üstü şut pek denemez. Çok fazla top kullanma meraklısı bir adam değil. Bir oyun kurucuda olması gereken her şey var ama genel anlamda bunları çok üst düzey yapan bir adam da değil. 3-4 top kullanarak da bir maçı bitirebilir ki Hopson-Hardy'nin varlığı düşünüldüğünde bu özelliği önemli.

Şu yoklukta iyi transfer.

Son düzenleme:
Bu piyasadaki pg sıkıntısı ortadayken gerçekten muazzam bir hamle yaptık..Bizim yöneticilerden beklenmedik bir transfer olarak kayda geçmesi lazım..

Alex renfroe cok güzel hamle oldu . KSK ' dan mike green alinsaydi cok sacma olacakti ...

Renfroe , Dwight Hardy ve Scooty hopson bence kesinlikle heyecan verici bir kisa rotasyonu oldu . Hele ki gecen yil 7-8 milyon euro bütceler ile ; Dentmon , rush smith , Fitipaldo gibi fiyaskolardan sonra !

Bütce cok dogru hamlelere harcaniyor ...