2017/2018 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Oyun zekasından kastın ne Umut? Eski tip arroyo, saras teo benzeri guard bulmak çok zor ki zaten guard piyasası bir o kadar sıkıntılı. Oyunun şekli de değişti esasen. Benim ilk tercihim vargastı ama o da imzaladı sanırım. Nate atletizmi ile fark yaratır diye düşünüyorum. Kafayı verirse iyi de savunma yapabilir..

Oyun zekasından kastın ne Umut? Eski tip arroyo, saras teo benzeri guard bulmak çok zor ki zaten guard piyasası bir o kadar sıkıntılı. Oyunun şekli de değişti esasen. Benim ilk tercihim vargastı ama o da imzaladı sanırım. Nate atletizmi ile fark yaratır diye düşünüyorum. Kafayı verirse iyi de savunma yapabilir..

Belki bazı yönleriyle katkı verir ama bizim şu an ki kadromuzun en büyük eksiği yarı saha hücumu olacak. Çünkü yarı sahada topu dağıtmayı bilen hiç bir oyuncumuz yok maalesef. Nate de gelse yarı saha hücumumuz tamamen birbiri dayalı olacak. Yani ben Sam Van Rossom tarzı bir combo ya da Schilb, Ponitka gibi yüksek bir point forvet gelsin isterim açıkçası 7. yabancı alacaksak.

Bence bu fikriyat ergin ataman basketbolunu uzun yıllardır izlememizden kaynaklı. Yüksek tempoda koş koş başka bir oyun da oynayabiliriz. Yarı sahada elbette hücum yapabilmek önemli orda da ikili oyunlar vs öne çıkabilir. İverson gibi birini isteme sebebim de o aslında. Nate ya da renfroo rakibi geçip boşu da bulabilen kısalar ki emirden katkı da alacağımızı düşünüyorum.

Iverson bence olmaz. Hele Semih Erden alınırsa hiç olmaz. İkili oyunları iyi oynuyor ama bunları savunmada sıkıntı yaşıyor ve faul problemine çok kolay giriyor. Yarı sahada ikili oyunları Richard Hendrix'le de oynarız. Yine Semih gelirse onun post up'ı da var. Bize ikili oyunları iyi oynadığı kadar iyi bir savunmacı da lazım. Son iyi örnekleri Boniface Ndong ve Lasme idi işte. Kalıbıyla veya atletizmiyle savunma yapan bir pivottan çok savunmayı bilerek ve aklıyla yapmalı. Savunmasına ek olarak Renfroe ile Arroyo-Furkan veya Tutku-Andric gibi bir uyum yakalayabilecek bir pivot bulabilirsek sıkıntımız kalmaz.

Bu posttan "iverson kötü savunmacı pivottur." anlamını çıkartabilir miyiz? Öyle diyorsan cevap vermeyeceğim de..
Aklı ile savunma yapmak ile atletizmi ile savunma yapmak... Ne de çok terim üretiyoruz. Oyuncunun savunma özellikleri ya iyidir ya değildir ya vasattır ya vasat üstüdür falan.

Eldeki bütçe dahilinde iyi kadro kurduğumuzu düşünüyorum. Tek soru işaret Erman Kunter. Bakalım bu kadroyu nasıl harmanlayacak.

Ömer Yalçınkaya iki 4 numara bir de 5 numara alacağız dediğinde Summers transferi resmileşmemişti yani bir 5 bir de 4 alacağız anlamı çıkıyor. Toplamda 7 yabancılı 12 belki 13 kişilik bir rotasyonu kastetti gibi.

Semih gelirse şutor ve hareketli bir 4 tercihim olur. Bir ara Barcelona'nın getirdiği Jonathan Holmes vardı orta uzun mesafe şutu iyiydi Summers gibi 3 numara kökenli ama pfye daha yakın. Semih olmazsa alınacak 1 ya da 2 yerli oyuncunun profiline göre yabancıları seçmek lazım.

Bir de tabi kesinlikle bir guard gerekli. Yerli bir seçenek olmadığına göre yabancı hakkının biri bu pozisyona gidecek.

Ömer Yalçınkaya iki 4 numara bir de 5 numara alacağız dediğinde Summers transferi resmileşmemişti yani bir 5 bir de 4 alacağız anlamı çıkıyor. Toplamda 7 yabancılı 12 belki 13 kişilik bir rotasyonu kastetti gibi.

Semih gelirse şutor ve hareketli bir 4 tercihim olur. Bir ara Barcelona'nın getirdiği Jonathan Holmes vardı orta uzun mesafe şutu iyiydi Summers gibi 3 numara kökenli ama pfye daha yakın. Semih olmazsa alınacak 1 ya da 2 yerli oyuncunun profiline göre yabancıları seçmek lazım.

Bir de tabi kesinlikle bir guard gerekli. Yerli bir seçenek olmadığına göre yabancı hakkının biri bu pozisyona gidecek.

Yerli seçenek Engin Atsür var.Bir 4 bir 4,5 bir 5 demiş (yerli yabancı ayırmadan ) ömer bey baska bir yerde de bir yabancı 4 bir yabancı 5 benim anladığım 5'den kasıt Semih o olmazsa belki oğuz yabancı 5 ya da 4,5 dediği streç 4 degılde ayakları çabuk 5 (en azından ahendrixten daha çabuk) 4 numara zaten summers.Benim anladığım bu şekilde.

Adam akıllı bir sezon planlaması anlatsalar dunyanın sonu mu gelır anlamadım.Biz kesin 7 yabancı ile baslıyacağız içimize sinen oyuncu olursa 7 olmazsa 6 ile baskayıp sezon içinde alacağız,kesin 6 yabancı ile başlayacağız,mümkünse şu tipte bir oyuncu bakıyorus vs demek çok mu zor .İnsanlara şifre çözdürmenin açıklama yapmış olmak için açıklama yapmanın ne gereği var.

Renfroe - Mehmet
Hardy - Goksenin
Hopson - Preldzic
Summers - Ege
Yabanci C - Hendrix - Yerli C

7. yabanci icinde iyi bir guard bulabilirsek ben tatmin olurum sahsen.

Renfroe - Mehmet
Hardy - Goksenin
Hopson - Preldzic
Summers - Ege
Yabanci C - Hendrix - Yerli C

7. yabanci icinde iyi bir guard bulabilirsek ben tatmin olurum sahsen.

7.yabancı için gidişata bakmak lazım. Mehmet Yağmur'un ne verdiği önemli.. Ortalama 9 sayı,3 asist ortalama ile oynaması yeterde artar. Bo Mc Caleeb 300.000 dolara oynarsa buyursun gelsin derim. Pota altına ise, Semih + Patric Young tarzı biri şart. Norvel Pelle bile iş yapar.

Basketfaul Semihle ilgili haber yapmış ya da Semihin menejeri haber mi yaptırmış demek daha mu doğru bilemiyorum özetle istediğim para verilmezse turnuva sonuna kadar beklıycem diyor ,Şimdi iyi turnuva gecirirse zaten piyasası artacak yok kötü geçerse adam 6 ay sakatlıktan çıktı demek ki toparlanamıyor fiyatı dusse bıle almak ne kadar mantıklı.Hendrix yerine biraz daha sağlıklı bir isim alıp semihi hiç hesaba katmasak daha mı ıyı olurdu.Ayrıca kadroda şimdiden saha dışı saha içi sorun yaratabilecek oyuncu varken bir de Semih gelince bu alanda da risk artacak.

Son düzenleme:
PG: (Transfer)- Renfroe- Mehmet
SG: Hardy- Göksenin
SF: Hopson- Emir- (Tolga)
PF: Summers- Hendrix(4.5)- Ege
C: (Transfer)- Semih/Oğuz

Semihin durumuna göre 2 veya 3 transferimiz kalıyor..Onlarda yapıldığı takdirde bu bütçelerde iyi bir kadro izleyeceğiz..Yapılacak uzun transferi umarım savunmacı olur..Ayrıca oyun kurucu bölgesini Renfroe ve Mehmet ile geçmeyiz umarım oraya birini daha almamız lazım..

Son düzenleme:
Her kadroya semih erden yazılıyor inanılır gibi degil 15 sayı 12 ribaund ortalama yapacagını bilsem yine de istemem sanırım.Ege daha fazla süre alsın ve semihe verecegimiz parayı yabancı 5 transferine ekleyip sağlam bir 5 alalım diyorum...

Semih Erden olmadı diyelim. Alternatifi kimler acaba? Piyasadaki yerli uzun yok. Olsa bile hepsi çöp. Kaldı ki Semih de başlı başına çok büyük bir risk. O olmazsa başka bir yerli uzuna para vereceğimize Ege'nin süresini artıralım.