2017/2018 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Şu darlıkta renfroo ya çok sevindim. Bence bir kısa daha almak gerekecek. Umarım 7. Yabancı uzun yerine kısa olur. Bu sene, Atamanın yapamadığı en büyük eksiklerden biri olan türk yedek oyunculardan katkı alabilirsek, güzel oturaklı kadromuz olmuş olacak. Mehmet ve Egenin bir tık seviye atlaması beni çok mutlu eder. Ki bu sene mehmet, ege ve emirden iyi oyunlar bekliyorum. Erman Kunter umarım bunu başarır...

Her kadroya semih erden yazılıyor inanılır gibi degil 15 sayı 12 ribaund ortalama yapacagını bilsem yine de istemem sanırım.Ege daha fazla süre alsın ve semihe verecegimiz parayı yabancı 5 transferine ekleyip sağlam bir 5 alalım diyorum...

Katılıyorum. Kötü sezonlar geçirmek, aşının tutmaması, beklentileri karşılayamamak gibi durumlar ile Semih ve Emir gibi oyuncuların durumu farklı.
İspat edecek, rekabet edecek, "challenge" olayına hazır bir oyuncuda her zaman umut vardır. Bakın Udoh kaç yaşından sonra, burda hem avrupa kralı iken, hem iyi kazanırken hem de takımında yarı tanrı modunda iken, rekabet/ispat etmek için tası tarağı topladı gitti.
Ne Semih de ne Emir de bunu göremiyorum ve takımın kimyasına zarar verme ihtimalleri de yüksek.
Mesele yetenek meselesi değil. Sırp gençlerin olup da bizim gençlerimizin olmama ana sebebi de bu. Genç oyuncunun veya geriye gitmiş oyuncunun kendini ispat etmesi için gözlerinden ateşler çıkması lazım

Renfroe - Yağmur
Hardy - Göksenin
Hopson - Emir
Summers - Ege
Hendrix - X

Şimdi öncelikle bir yabancı uzun daha alınacak fakat bu uzunun kesin pozisyonu belirlenmiş değil. Semih hemen karar vermiyor ve o iş muhakkak uzayacak. Şu anda planlanan bir uzun daha alıp biraz beklemek. Daha sonra Semih'in ve piyasanın durumuna göre bir yabancı uzun takviyesi daha gündemde. Yani 4 uzunlu 7 yabancı sürpriz olmasın, 7 yabancı ihtimali şu anda %50'inin üzerinde. 7. yabancı yani 4.uzun tercihi de şimdiki alınan uzuna göre şekillenecek. Planlamada Hendrix'i 4.5 gibi düşünme durumu da var.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Uzun rotasyonu semihe göre şekillenecek anlaşılan bundurum benim hiç içime sinmiyor. Hendrixin 4.5 düşünülmesi de bence sıkıntılı. Lasme orta mesafe şutu ve aklıyla 4ü kaldırabilirdi ama düşen atletizmi ile hendrixten 4 numara olmasını beklemek bana biraz hayalcilik gibi geliyor. Ege istenilen çıkışı gösterebilir ki göstermeli, şans bulmalı bence. Arkaya da bir tane bekçi pivot almakta fayda olduğunu düşünüyorum. Benim en önemli adayım ise C. İverson...

beklentilerin ve hedeflerin düşürüldüğü bir sezon için kağıt üstünde fena bir kadro olmadı. koçun katkısı artık daha önem kazandı. neticede vasat bir yönetim, ortalama bir sponsor ile kadro bu kadar olur. koç bunu ne kadar ileri taşıyacak ona bakacağız.
en haklı eleştiri daha yüksek hedef için risk almadığımız olur. yüksek hedef kelimesi zaten yönetimimizde sıkıntı yaratıyor, ondan uzak durduk..

Ege zaten ciddi süreler alacaktır 7 yabancıya çıksak bile alex hardy Hopson ve bir guard (topu yönlendirecek biri) daha diyoruz. Semih yerine yabancı alalım deniyor Summers ın zaman zaman 3 numaradan süre alacağını düşününce uzun rotasyonu summers hendrix + 1 yabancı + ege oluyor.

Madem Semih riskli görülüyor (ki bence de) bizi tercih etmeme durumu da olabilir keşke Samet gibi bir oyuncu için de uğraş verseydik

Keza kısa rotasyonunda 4 yabancı hakkın kullanmak bence biraz fazla oldu. Ya 3 yabancılı kısayı da iki pozisyonu oynayabilen birbirini tamamlayan oyunculardan seçilecekti ya da Maxim veya Baygül gibi rotasyonuna sokabileceğimiz bir yerli kısayı alacaktık.

Piyasada katkı verebilecek yerli oyuncu kalmadı gibi olanları daçka beşiktaş aldı. Tanımadığım barış eşlik eskilerden oğuz savaş semih engin atsür cenk akyol vs var

7 yabancı olduğunda ligde bir yabancının dışarıda kalacağını düşündüğümüzde ege + 3 yabancı veya 4 yabancı kısadan biri dışarıda kalacak.

Oğuz Daçka ile 2 yıl önce 3 yıllık anlaşmış yalnız muhtemelen rakam sağlamdır bir sene daha takılır orada Engin de yabancı biri ile evlenmiş sanırım belkide Türkiye yoktur planlarında.Nisan ayında kariyerimi Avrupada surdurmek ıstıyorum demiş zaten.

Son düzenleme:
Bu sene için ne futbol ne de basketbol da zerre umudum yok. Yapılan hamleler Teodosic, Udoh kalibresinde bile olsa basimizda ki yeteneksizler gitmedikce en fazla yarı final oynarız ligde.

Ege zaten ciddi süreler alacaktır 7 yabancıya çıksak bile alex hardy Hopson ve bir guard (topu yönlendirecek biri) daha diyoruz. Semih yerine yabancı alalım deniyor Summers ın zaman zaman 3 numaradan süre alacağını düşününce uzun rotasyonu summers hendrix + 1 yabancı + ege oluyor.

Madem Semih riskli görülüyor (ki bence de) bizi tercih etmeme durumu da olabilir keşke Samet gibi bir oyuncu için de uğraş verseydik

Keza kısa rotasyonunda 4 yabancı hakkın kullanmak bence biraz fazla oldu. Ya 3 yabancılı kısayı da iki pozisyonu oynayabilen birbirini tamamlayan oyunculardan seçilecekti ya da Maxim veya Baygül gibi rotasyonuna sokabileceğimiz bir yerli kısayı alacaktık.

Piyasada katkı verebilecek yerli oyuncu kalmadı gibi olanları daçka beşiktaş aldı. Tanımadığım barış eşlik eskilerden oğuz savaş semih engin atsür cenk akyol vs var

Şu anki planda kısa rotasyonunu 4 yabancı ile geçmek yok zaten. 3 yabancı kısa + 3 yabancı uzun alınacak. Daha sonra bir yabancı uzun alınma ihtimali var duruma göre.

Semih olmazsa, Summers-Ege-Hendrix-1 yabancı şeklinde geçmeyi düşünmüyorlar zaten burayı, 1 yabancı uzun daha planlanıyor.

Semih e göre eğer plan yapılıyorsa gerçekten yazık yani ondan gelecek hayır gelmesin mümkünse çünkü bu adam ucuza da gelmeyecek basketbolu bıraksa da kurtulsak .

Ben çoğunluğun aksine düşünüyorum Semih konusunda. Sakatlanmadan önce çok iyi performansı vardı. Ayrıca Semih gibi pota altını duman edecek, sizelı bir adam açığımız yıllardır var. Daha uygun bir isim var mı piyasada bilmiyorum ama şu bütçeyle Semih iyi bir hamle olur.

Uygun fiyat olursa Semih hamlesinin iyi olacağını düşünüyorum -Sakatlıktan önceki haliyle tabi-. Her sene aynı şey birazcık oyun bilgisi olan kalıplı bir pivot geliyor duman ediyor pota altımızı.

Semih Erden kötü bir karakter, kötü bir sporcu-sporcu denirse- ve daha önce bu kulübe laf etmiş bir adam. Oyunculuğu da tartışılır. Bu sene sonunda Kaya Peker den kurtulduk-TOFAŞ- derken asıl tuttuğum takıma böyle bir ekleme benim açımdan çok talihsiz olur. Umarım gelmez, hatta basketbolu bırakır.

Semih NBA'den beri istikrar tutturamamış bir oyuncu. Yıllardır üst seviyede hatırı sayılır şanslar yakaladı ama hiç birini değerlendiremedi. Aynı zamanda paraya da düşkün birisi. Şu ortamda Bjk ve Gs gibi iki önemli kulüp teklif sunmuşken, hala Eurobasket sonrasını bekleyip, piyasasını arttırma derdinde. Bu kafadaki adamdan hayır gelmez. Ayrıca geçen sezonun önemli bir bölümünü sakat geçirdi. Geçmişte sakat oyuncu transferlerinden çok sıkıntı çektik. Bunu da unutmamak lazım.

Basketfaul'un haberine bakarsak zaten klüpler en fazla isenen ücreti sormuşlar artık beyfendi ne istedi ise kimse pazarlığa bile başlamamış.Bu arkadas es kaza eurobaskette ıyı performans gösterse iyice uçar e kötü ise bu sefer transfer etmek iyice riskli .Bu arada zaten takımda idare etmesi kolay olmayan birkaç oyuncu varken birde Semihin kadroda olması o bağlamdaki riski de artıracak.

Renfroe-Mehmet
Hardy-Göksenin
Hopson-Emir
Summers-Ege
Hendrix-X

6 yabancı ile de başlansa 7 yabancı ile de başlansa sadece 1 yabancı uzun daha alınmalı. Hopson ve Emir'i 4 numarada,Ege'yi 5 numarada kullanabiliriz.Semih'e hiç gerek yok.4 yabancılı bir uzun rotasyonu da çok gereksiz olur,o yüzden 7. yabancı alınacaksa bence kısa oyuncu alınmalı. Kısa oyuncu olarak da oyun kurucudan çok,2-3 numara oynayabilen dış şutu iyi bir isim almamız gerekir bana göre. Delicilik ve atletizm konusunda sıkıntı yok,Renfroe-Mehmet ve Emir'e oyun kurdurabilirsin,Hardy'e de topu verebilirsin,ancak dış şutuna güvenebileceğimiz sadece 2 oyuncu var takımda,Hardy ve Mehmet.Small-ball'da Hopson'ı 4'e kaydırdığımız sürelerde 2 ve 3 numara oynayabilen şutör ve savunması fena olmayan bir oyuncu ihtiyacımızı en çok giderebilecek hamle olacaktır diye düşünüyorum. Oyuncu tiplemesi olarak Markoishvili tarzı bir adam müthiş olur oraya.

Renfroe-Mehmet
Hardy-Göksenin
Hopson-Emir
Summers-Ege
Hendrix-X

6 yabancı ile de başlansa 7 yabancı ile de başlansa sadece 1 yabancı uzun daha alınmalı. Hopson ve Emir'i 4 numarada,Ege'yi 5 numarada kullanabiliriz.Semih'e hiç gerek yok.4 yabancılı bir uzun rotasyonu da çok gereksiz olur,o yüzden 7. yabancı alınacaksa bence kısa oyuncu alınmalı. Kısa oyuncu olarak da oyun kurucudan çok,2-3 numara oynayabilen dış şutu iyi bir isim almamız gerekir bana göre. Delicilik ve atletizm konusunda sıkıntı yok,Renfroe-Mehmet ve Emir'e oyun kurdurabilirsin,Hardy'e de topu verebilirsin,ancak dış şutuna güvenebileceğimiz sadece 2 oyuncu var takımda,Hardy ve Mehmet.Small-ball'da Hopson'ı 4'e kaydırdığımız sürelerde 2 ve 3 numara oynayabilen şutör ve savunması fena olmayan bir oyuncu ihtiyacımızı en çok giderebilecek hamle olacaktır diye düşünüyorum. Oyuncu tiplemesi olarak Markoishvili tarzı bir adam müthiş olur oraya.

Mehmet pek dış şutuna guvenılır oyuncu sayılmaz bana kalırsa öte yandan Renfroe ve Summers gayet yüzdeli üçlük atan oyuncular.

Bu sene Emir'den adam akıllı verim alırsak yarı saha hücumunda sıkıntı çekmeyiz. Emir bir şekilde motive edilmeli ve havaya sokulmalı. Formda bir Emir böyle atletik bir takımda asist rekoru kırar.