2017/2018 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Herşeyi anlıyorum ama şu kadroya yapılan övgüleri anlamıyorum, Şu kadrodan geçen seneki kadroya yapacağım tek takviye herhalde Mehmet Yağmur olurdu.

Birde Hadi Semih'i bir Galatasaray'lı olarak bağrınıza bastınızda, Bu adamın Basketbolu uzun süre önce bıraktığının da mı farkında değilsiniz?

Her takımın skorerini topladık, kaç topla nasıl bir oyun oynayacağız merak ediyorum. Bana Ercüment Sunter'in Türk Telekom'unu hatırlattı savunmasız acayip skorer adamlarla ya Play-Off a son sıradan girerdi yada kıl payı Play-Off dışında kalırdı.

Allah sonumuzu hayr etsin. Umarım yanılırızda takım başarılı olur.

Öncelikle size bütçenin 4 milyon usd olduğunu hatırlatmak isterim ayrıca başımızda böyle bir yönetim varken gidip Udoh veya Vesely falan mı almamız bekleniyor!! Bütçe geçen senelerdeki gibi olsa elbette bu kadro tartışılırdı ama kimya açısından geçen seneye göre daha doğru kadro oluşuyor..

Mehmet Yağmur geçen sezon gelseydi yine Ataman elinde heba olup gidecekti..Belki yine heba olabilir Kunterin elinde ama bu sezon ki kadro onun için daha doğru..Evet skorer bir kadro var elimizde ama Renfroe gibi de çok yönlü bir oyuncumuz oldu..Kesinlikle gelecek beş numara savunma özellikli olması lazım..

Semih konusu göreceli bir konu bence..Herkesin düşüncesi farklı olabilir saygı duymak lazım..Başımızdaki hocanın Bjk'li olduğu, GS'lıyım diyen Sinan'ın Doğuşa gittiği bir ortamda ben pek yadırgamıyorum Semihi..Semihin mide kaldırıp, kaldırmamasından ziyade şuan formunun ne durumda olduğu daha önemlidir..

Başımızdakiler Galatasaraylı olmadığı için bunlardı oluyo kardeşim zaten.Hadi Ergin Ataman ile anlaşamıyosun getir o zaman Filipovskiyi.Aynen yukarıda yazdığım gibi Semih gelirse Koç beşiktaşlı pivot ise antipatik bir fb li.Benim Semih'i kesinlikle midem kaldırmıyor...

Herşeyi anlıyorum ama şu kadroya yapılan övgüleri anlamıyorum, Şu kadrodan geçen seneki kadroya yapacağım tek takviye herhalde Mehmet Yağmur olurdu.

Birde Hadi Semih'i bir Galatasaray'lı olarak bağrınıza bastınızda, Bu adamın Basketbolu uzun süre önce bıraktığının da mı farkında değilsiniz?

Her takımın skorerini topladık, kaç topla nasıl bir oyun oynayacağız merak ediyorum. Bana Ercüment Sunter'in Türk Telekom'unu hatırlattı savunmasız acayip skorer adamlarla ya Play-Off a son sıradan girerdi yada kıl payı Play-Off dışında kalırdı.

Allah sonumuzu hayr etsin. Umarım yanılırızda takım başarılı olur.

Geçtiğimiz sene EL de oynayacak ve şimdikinin iki katından fazla bütçesi olan bir takım vardı.
EL yok , doğru düzgün para yok. Bu sporda ekol değilsin. Elde olanlarla ancak bu. Oyuncu tercihi farklı olur ama takım kalitesi çok değişmez. Tyus veya Pleiss i elbet hendrix e tercih ederim ama yok işte imkan.
Alışsanız iyi edersiniz.

Oğuzla birlikte aynı lise de okumuştuk karakteri düzgün bir adamdır Galatasaraylıdır. Zamanın da GS de oynamak istemişti ancak bizimkiler ilgilenmemişti daha sonra Fenere gittiler Semihle birlikte.

Oğuzu bizde görmeyi isterim. Semih için aynı şeyleri söyleyemem.

Açıkçası katkı verecek bir yerli pivota ihtiyacımız olduğu aşikar. Bu Semih olur, Emircan olur, Oğuz olur benim için farketmez. Bütçeyi sarsmasın ve oyuncu 15-20 dakika katkı versin yeter...

Öncelikle size bütçenin 4 milyon usd olduğunu hatırlatmak isterim ayrıca başımızda böyle bir yönetim varken gidip Udoh veya Vesely falan mı almamız bekleniyor!! Bütçe geçen senelerdeki gibi olsa elbette bu kadro tartışılırdı ama kimya açısından geçen seneye göre daha doğru kadro oluşuyor..

Mehmet Yağmur geçen sezon gelseydi yine Ataman elinde heba olup gidecekti..Belki yine heba olabilir Kunterin elinde ama bu sezon ki kadro onun için daha doğru..Evet skorer bir kadro var elimizde ama Renfroe gibi de çok yönlü bir oyuncumuz oldu..Kesinlikle gelecek beş numara savunma özellikli olması lazım..

Semih konusu göreceli bir konu bence..Herkesin düşüncesi farklı olabilir saygı duymak lazım..Başımızdaki hocanın Bjk'li olduğu, GS'lıyım diyen Sinan'ın Doğuşa gittiği bir ortamda ben pek yadırgamıyorum Semihi..Semihin mide kaldırıp, kaldırmamasından ziyade şuan formunun ne durumda olduğu daha önemlidir..

Bütçeyi doğru yönetebilirsen 4 milyon dolarda doğru bir bütçe. Bkz Ufuk Sarıca Beşiktaş

Mesele doğru oyuncular mı aldık;
+15 sayı ortalaması ile oynayan oyuncuları toplayarak başarılı olamazsın. Hardy'nin Odom-Johnson ile oynadığındaki oyununu kimse mi seyretmedi mi koca şubede. Dee Bost ile Gutierez ile performansı karşılaştırılmadı mı? Cedevita'da 24 saniye hücumun 15 saniyesinde topu elinde tutan Hopson sayı asist ve ribaund ortalamalarından sonra neden Euroleague'e gitmedi veya o birinci skor opsiyonumuz olacaksa onu tamamlayacak isim Hardy ve Summers mı? Keza Renfroe'de tamamlayıcı olarak gittiği hiç bir takımda başarılı olamadı. Her başarılı olduğu dönem takımın skorer olarak en çok göze batan oyuncusu olması kimse için birşey ifade etmiyor sanki.

Bu kadar çok top kullanmayı sevrn oyuncularla başarılı olduğunu hatırladığım en son takım Ahmet Kandemir'in Karşıyaka sıydı. Sean Marshall, Garry Neal ve Quentin Hosley'le. Türk oyuncular her topu bu üç oyuncuya verirdi onlarda bir şekilde sayı yapardı. Ama o oyunun bir daha bu kadar başarılı olabileceğini sanmıyorum.

Sadece Cv'lerine ve istatistiklerine bakıp oyuncu aldık. Darüşşafaka'nın transfer bütçesini bilmiyorum ama yabancıları bizden daha akılcı seçtiklerini düşünüyorum ve yabancı bütçeleri arasında çok bir fark yoktur herhalde.

Semih , Emir, Oğuz , Melih gelir, Sinan,Göksenin,Ege gider Fenere... Bunlar olabilecek şeyler. Önemli olan sarı kırmızı forma altında bu oyuncuların neler verdiği ve nasıl savaştıkları.

İlk önce taraftar olarak herkes bilinçte olmalı. Aramızda çapulculara fırsat vermeden kendi hocasını ıslıklayıp küfür edenler susturulmalı..Yoksa Nevriye,Pondexter,Sinan,Semih gider gelir bunlar boş şeyler.

Bütçeyi doğru yönetebilirsen 4 milyon dolarda doğru bir bütçe. Bkz Ufuk Sarıca Beşiktaş

Mesele doğru oyuncular mı aldık;
+15 sayı ortalaması ile oynayan oyuncuları toplayarak başarılı olamazsın. Hardy'nin Odom-Johnson ile oynadığındaki oyununu kimse mi seyretmedi mi koca şubede. Dee Bost ile Gutierez ile performansı karşılaştırılmadı mı? Cedevita'da 24 saniye hücumun 15 saniyesinde topu elinde tutan Hopson sayı asist ve ribaund ortalamalarından sonra neden Euroleague'e gitmedi veya o birinci skor opsiyonumuz olacaksa onu tamamlayacak isim Hardy ve Summers mı? Keza Renfroe'de tamamlayıcı olarak gittiği hiç bir takımda başarılı olamadı. Her başarılı olduğu dönem takımın skorer olarak en çok göze batan oyuncusu olması kimse için birşey ifade etmiyor sanki.

Bu kadar çok top kullanmayı sevrn oyuncularla başarılı olduğunu hatırladığım en son takım Ahmet Kandemir'in Karşıyaka sıydı. Sean Marshall, Garry Neal ve Quentin Hosley'le. Türk oyuncular her topu bu üç oyuncuya verirdi onlarda bir şekilde sayı yapardı. Ama o oyunun bir daha bu kadar başarılı olabileceğini sanmıyorum.

Sadece Cv'lerine ve istatistiklerine bakıp oyuncu aldık. Darüşşafaka'nın transfer bütçesini bilmiyorum ama yabancıları bizden daha akılcı seçtiklerini düşünüyorum ve yabancı bütçeleri arasında çok bir fark yoktur herhalde.

Anlattıklarınıza katılıyorum kısmen yalnız şunun farkına varmak gerekiyor..Bizde bir basketbol aklı yok..Ne Ufuk Sarıca gibi bir koç, ne de Darüşşafaka gibi bir basketbol aklını ortaya koyan bir olgu yok..Öte yandan daha bu takıma 2-3 tane daha oyuncu katılacak şimdiden genel bir yorum yapmak yanıltıcı olur..Ayrıca Darüşşafaka'nın bütçesi de bizden fazladır diye tahmin ediyorum..

Bende isterim Hardy, Hopson veya Summers gibi oyunculardan daha iyisini almak ama bunun için bütçe ve basketbol aklı gerekiyor..Neden bunlar yok oturalım hep beraber tartışalım ama bu yönetim ve bu bütçe varken yapılan hamleleri beğendim..Bunlardan fazlasını beklemek hayalcilik olur ki daha önce dediğim gibi kadro kimyası açısından bence eldeki malzeme fena değil..

Önümüzdeki sezon için transfer çalışmalarına devam eden Galatasaray Odeabank, geçtiğimiz yılı Richmond Spiders takımında geçiren çaylak uzun TJ Cline ile anlaşmaya vardı. Kariyerindeki ilk profesyonel kontratı takımımızla imzalayan Cline, gelişmeyi şahsi twitter hesabından duyurdu.

TC Cline geçtiğimiz yıl Richmond forması ile NCAA'de 35 maça çıkıp 18.5 sayı, 7.8 ribaund ve 5.6 asist ortalamaları yakaladı.

Kaynak: fcnblog

Yeni oyuncumuz T.J. Cline..

[video=youtube_share;VlfLt0yTf28]https://youtu.be/VlfLt0yTf28[/video]

[video=youtube_share;K-JWQApJkjk]https://youtu.be/K-JWQApJkjk[/video]

Şut stili çok kötü yalnız. İlginç bir risk ama bence kötü değil 7. yabancı için alınabilecek bir risk. Oyuncuyu tanımıyorum ama bütçemiz çok yüksek değilken 7. yabancı olarak katkı alırsak kalır alamazsak zaten kontratı çok yüksek değildir fesheder başka birini ararız yarı sezonda.

Sent from my iPhone using Tapatalk

PG: Renfroe- Mehmet
SG: Hardy- Göksenin
SF: Hopson- Emir- (Tolga)
PF: Summers- Cline(4.5)- Ege
C: Hendrix- Semih/Y.Transfer

Kadro yavaş yavaş netleşiyor..Bakalım Cline nasıl bir katkı gösterecek bunu zamanla göreceğiz..Bu hamle ile beş numaraya alınacak oyuncu yabancı olursa demek ki kısa transferi olmayacak..Bence Semih veya Oğuz alınıp bir yabancı oyuncuyu da kısa rotasyonuna eklemek gerekiyor..Zaten Cline yedinci yabancı olacak..