2018-2019 BSL Takımlarının Transferleri ve Hazırlık Dönemi

Hedefi tepe olan takımların hiçbiri savunmada bu tarz defoları olan oyuncuları tercih etmiyor. Kaldı ki defoları minimuma indirecekken yanında Anderson, Motum, Moerman gibi savunma sıkıntısı olan adamlar oynayacak. Ben pek doğru transfer olarak görmedim kadro yapısı itibariyle.

Doğru yerde doğru zamanda kullanırsan faydalı olur Furkan kardeşim. Bizde oynarken Fenerle euroleague'de karşılaşmıştık, Ataşehir'deydi maç. Hatırlarsın son anlara kadar maçı kazanma durumundaydık. Durduramamışlardı orada Pleiss'ı. Sağlıklı, fizik durumu güçlü Pleiss pota altında da caydırıcı olur. Artı olarak o boyda adamın orta mesafe şutu var ve faul atışları da gayet iyi. Dakikaları azalacağı için Dunston'un da verimi artar. O yönden de bakmak lazım. Sıkıntı dört numarada efes için esas olarak.

Doğru yerde doğru zamanda kullanırsan faydalı olur Furkan kardeşim. Bizde oynarken Fenerle euroleague'de karşılaşmıştık, Ataşehir'deydi maç. Hatırlarsın son anlara kadar maçı kazanma durumundaydık. Durduramamışlardı orada Pleiss'ı. Sağlıklı, fizik durumu güçlü Pleiss pota altında da caydırıcı olur. Artı olarak o boyda adamın orta mesafe şutu var ve faul atışları da gayet iyi. Dakikaları azalacağı için Dunston'un da verimi artar. O yönden de bakmak lazım. Sıkıntı dört numarada efes için esas olarak.

İşte bahsettiğim doğru yapı olmadığı konusu o abi. En son transfer Pleiss oluğu için onun üzerinden konuşuyorum. Evet pleiss o maçta hücum bağlamında iyi şeyler yaptı ama savunmayı düşünürsek Vesely FB kariyerinin en yüksek verimlilik puanını aldığı 3 maçtan birini oynadı. Diğer ikisi de CSKA +36, ve Brose +30. Bizim gibi ağır, ikili oyunları savunamayan takımlar. Pleiss'ın sahada olacağı dakikalarda mutlaka bir çember koruyucu olmalı sahada. O da Efes'te yok maalesef. O yüzden yanlış transfer zaten.

Pleiss’ın abartıldığı kadar kötü savunmacı olduğunu düşünmüyorum. Nba’den bahsediyor olsak neyse ama avrupa ile nba arasında dağlar kadar fark var. Ayakları hızlı olmasa da iyi alan kapatan bir uzun. Sürekli blok kovalayan Tyus’tan filan daha iyi savunmacı benim için. Sırtı dönük oyunu ve iyi kötü orta mesafesi var. Ben olumlu buluyorum bu eklemeyi. Motum’u da severim. Düzen oyuncusu olduğu için geçen sene sudan çıkmış balığa döndü. Efes’in uzun rotasyonundaki asıl problem Moerman. Çok gereksiz hamle oldu o. Moerman’ı getireceğime tecrübesi az ama potansiyeli olan profilde bir oyuncu ile risk alırdım. Bir de hala maaş ödedikleri Derrick Brown var. Onu da tercih ederdim Moerman’a.

Motum'u bu forumda beğenen tek ben varım sanıyordum. Yalnız değilmişim. Kesinlikle görüşlerine katılıyorum. Motum tam bir takım oyuncusu. İyi de savunma yapar, hiçde yumuşak bir uzun değil. Geçen sene Efes takım olarak savunma filan yapmadığı o da bu özelliğini ortaya koyamadı. Bu sene daha iyi olacaktır. Moermann konusunda da kesinlikle katılıyorum. Daha sert bir oyuncu alabilirlerdi.

İşte bahsettiğim doğru yapı olmadığı konusu o abi. En son transfer Pleiss oluğu için onun üzerinden konuşuyorum. Evet pleiss o maçta hücum bağlamında iyi şeyler yaptı ama savunmayı düşünürsek Vesely FB kariyerinin en yüksek verimlilik puanını aldığı 3 maçtan birini oynadı. Diğer ikisi de CSKA +36, ve Brose +30. Bizim gibi ağır, ikili oyunları savunamayan takımlar. Pleiss'ın sahada olacağı dakikalarda mutlaka bir çember koruyucu olmalı sahada. O da Efes'te yok maalesef. O yüzden yanlış transfer zaten.

Sezon içinde yine değerlendiririz kardeşim. Ben iyi transfer yaptılar diyorum. Zaman cevabını verir bu transferin doğru olup olmadığının.

Efes'in Cumhurbaşkanlığı maçı rotasyonu:

Larkin-Doğuş
Beaubois-Buğrahan
Simon-Birkan
Motum-Metecan
Dunston-Sertaç

4 numarada Moerman mı, Motum mu oynar emin değilim.

Bir tek Pleiss mı kalmıştı ahış şahım basketbolcu.

Artık eurolig basketbolunda savunma prensipleri adam değişmeli, oyuncuların savunmada her boşluğa yetişmeleri üzerine kurulu. Pleiss bunun çok zıddında bir oyuncu. Bu tip ayakları yavaş, motor denilen oyun içi devamlılığı ve etkileşimi düşük oyuncular verimli olmuyor. Valencia gibi vasat bir takımda bile yeterli yardım savunmasını yapamadığı için hocası tarafından sürekli azarlanıyordu

Benim lafım şu Tibor'u çaresiz bırakacak kaç oyuncu var Avrupa'da. Avrupa basketbolu sefilleri oynuyor.

Tibor Pleiss niye bu kadar gundem oldu anlamadim gercekten, bu adam Alman disiplinini benimsemis tam bir gorev adami, ortalama sayisi da az felan degil yani. Hic uzun etmeye gerek yok Dunston ile birlikte Euroleague takimlarinin bana gore en tepesinde bir yerdeler. Isin guzel tarafi birbirini tamamlayici ozellikleri var. Tencere kapak misali ancak bu kadar uyabilirdi.

4 numaralardan darbe yerse yer Efes. Hantallik konusunda 1 numaraya adayimdir Motum ve Moermann.

Son düzenleme:
Sene içinde görürüz Pleiss doğru transfer mi yanlış transfer mi? Ne çok seviyorsunuz hemen linç etmeyi arkadaş! Kimse Pleiss'e kötü demiyor zaten, uygun parça değil diyoruz.

Koca takımda Dunston'dan başka savunma yapacak adam yok hâlâ şöyle iyi, böyle süper. Dunston sakatlansa ya da olmadığı zamanlar Motum-Moerman-Anderson-Pleiss vs. savunmalarını merak ediyoruz. O zaman yine konuşuruz burda.

Süha Gürsoy: "Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, maddi sorunlar nedeniyle ligde oynatacak takım bulamadığından Bursaspor Başkanı Ali Ay'ı arıyor. 'Aman başkan, basketbol şubesini kapatma. Böyle giderse ligde oynayacak takım kalmayacak' diyor." (Bursa Hakimiyet)

Daha bunlar iyi günleri basketbolun. Ülke ekonomisi böyle giderse Süper Lig'de oynayacak 10 takım bile çıkamayacak.

Dolar olmuş 5 lira , en kötü 200K dolara sıradan bir oyuncu almaya kalksan tam 1 trilyon ediyor. Euro’yu hiç saymıyorum bile..

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sarıca, Beşiktaş ile ilgili soruya da, "Transfer komitesi kurulmuş, Transferi onlar yapıyor. Yeni sezon hazırlıklarına 20 Ağustos'ta başlanacak ama benim durumumla ilgili bir netlik yok." yanıtını verdi.

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ?

Sarıca, Beşiktaş ile ilgili soruya da, "Transfer komitesi kurulmuş, Transferi onlar yapıyor. Yeni sezon hazırlıklarına 20 Ağustos'ta başlanacak ama benim durumumla ilgili bir netlik yok." yanıtını verdi.

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ?

Ne kadrosu ne koçu ne bütçesi belli olan BJK bizim asla geçemeyeceğimiz!!! ilk 4 hatta final adayı, biz ise küme düşme adayıyız !!!. Bunları yazınca bana kızıyorsunuz...

Ne kadrosu ne koçu ne bütçesi belli olan BJK bizim asla geçemeyeceğimiz!!! ilk 4 hatta final adayı, biz ise küme düşme adayıyız !!!. Bunları yazınca bana kızıyorsunuz...

Beşiktaş öven mi vardı burda? Siz neden ısrarla yönetimi övmek için en dar açıyı bile kullanıyorsunuz abi? 4 sene önce Real Madrid'in elinden oyuncu çekip alan takım Avellino'ya oyuncu kaptırıyor. Bu rezillikleri düşüneceğinize hala neyin derdindesiniz şaka gibi yahu. Bana ne isterse Beşiktaş gitsin bölgesel amatör'de oynasın. Bu yönetimin başarısız olduğunu değiştiriyor mu

Son düzenleme:
Beşiktaş öven mi vardı burda? Siz neden ısrarla yönetimi övmek için en dar açıyı bile kullanıyorsunuz abi? 4 sene önce Real Madrid'in elinden oyuncu çekip alan takım Avellino'ya oyuncu kaptırıyor. Bu rezillikleri düşüneceğinize hala neyin derdindesiniz şaka gibi yahu. Bana ne isterse Beşiktaş gitsin bölgesel amatör'de oynasın. Bu yönetimin başarısız olduğunu değiştiriyor mu

Üzerine herşeyi alınmazsan sevinirim. Sen yazdın diye bir şey demedim. Ama BJK bizi küme düşme adayı olarak gösterilen yazılarda hep ilk 4 bilemedin il 6 içerisinde gösteriliyor (direk yazılmasa da küme düşme adayları içerisinde yok, hatta 7-8 de de yok).
Yönetimi övdüğüm bir yazı var mı benim ? Ben sadece bekliyorum. Başarılı yada başarısız demek için sezonun başlaması lazım, takımın kurulması lazım. Zor koşullarda çalıştıklarını görüyorum. Ekim ayında başlayacak lig için fiyatların ucuzladığı Ağustos ayında kadro kurulmasını makul buluyorum. Bütçenin düşük olmasını da gerek klüp, gerekse ülkenin gerçeklerini göz önüne alarak normal karşılıyorum o kadar. Dursun Özbek yönetimi dahi bu kadar sert eleştirilmemişken, bu yönetime kadro kurma fırsatı dahi verilmeden eleştirilerin acımasız olduğu da yönetime hak verdiğim diğer konu.

Castello'ya gelince; oyuncuya biz 300.000, Avellino 250.000 teklif etmiş. 400.000 versek herşeye rağmen bizi seçerdi muhtemelen. Castello mücadeleci bir oyuncu ama öyle ahım şahım, kaptırdık diye kafalar taşa vurulacak bir oyuncu değil. Aynı tip ve aynı faydayı sağlayacak başka bir oyuncuyu 300.000'e getirme imkanı varken, 400.000'e alsaydık, yönetimi sert bir şekilde eleştirirdim. Bizi seçmeme nedeni ya İtalya'da yaşamak istemesi yada geçmiş senelerde ödenmeyen oyuncu paraları nedeniyle oluşan olumsuz imaj. Birinci şıksa yapacak çok fazla bir şey yok, 2 şıksa bu yönetimin suçu değil.

Son düzenleme:
Üzerine herşeyi alınmazsan sevinirim. Sen yazdın diye bir şey demedim. Ama BJK bizi küme düşme adayı olarak gösterilen yazılarda hep ilk 4 bilemedin il 6 içerisinde gösteriliyor (direk yazılmasa da küme düşme adayları içerisinde yok, hatta 7-8 de de yok).
Yönetimi övdüğüm bir yazı var mı benim ? Ben sadece bekliyorum. Başarılı yada başarısız demek için sezonun başlaması lazım, takımın kurulması lazım. Zor koşullarda çalıştıklarını görüyorum. Ekim ayında başlayacak lig için fiyatların ucuzladığı Ağustos ayında kadro kurulmasını makul buluyorum. Bütçenin düşük olmasını da gerek klüp, gerekse ülkenin gerçeklerini göz önüne alarak normal karşılıyorum o kadar. Dursun Özbek yönetimi dahi bu kadar sert eleştirilmemişken, bu yönetime kadro kurma fırsatı dahi verilmeden eleştirilerin acımasız olduğu da yönetime hak verdiğim diğer konu.

Castello'ya gelince; oyuncuya biz 300.000, Avellino 250.000 teklif etmiş. 400.000 versek herşeye rağmen bizi seçerdi muhtemelen. Castello mücadeleci bir oyuncu ama öyle ahım şahım, kaptırdık diye kafalar taşa vurulacak bir oyuncu değil. Aynı tip ve aynı faydayı sağlayacak başka bir oyuncuyu 300.000'e getirme imkanı varken, 400.000'e alsaydık, yönetimi sert bir şekilde eleştirirdim. Bizi seçmeme nedeni ya İtalya'da yaşamak istemesi yada geçmiş senelerde ödenmeyen oyuncu paraları nedeniyle oluşan olumsuz imaj. Birinci şıksa yapacak çok fazla bir şey yok, 2 şıksa bu yönetimin suçu değil.

Üzerime almıyorum alsam ona göre konuşurdum da ısrarla insanlara "Dursun Özbek'i bu kadar eleştirmediniz" demek komik. Olmayan bir şeye inandırmışsınız kendinizi sizi eleştiren her yazıya aynı şeyi yazıyorsunuz ben bugün de söylüyorum. Dursun Özbek'in ihraç edilmediği hergün ben Galatasaray'ı temsil eden insanlardan daha utanıyorum. Eurocup finalinde bile pota arkasında istifaya çağırdık diye hocamız bize provakatör dedi. Ülkenin gerçekleri beni ilgilendirmiyor buraya geldiğinde dolar 4'tü, 5 olmuş falan bunlar benim işim değil yönetimde olan düşünsün. Hala kadro kurma fırsatı diyorsunuz transfer yasaklarını bile kaldırmadan oyuncu transfer etmeye çalışan zihniyeti eleştirken Dursun falan düşünen yok. Önce insanların neyi eleştirdiğini anlayın yahu her şeye dursun deyip duruyorsunuz.

Costello tabi ki dünya üzerindeki son oyuncu değil ama olmasa da olur mantığıyla oyuncuya gidip, transfer yasaklarını kaldırmadan oyuncu transfer etmeye çalışmanın sonu bu. Bundan 3 gün sonra başka bir konu alında tartışacağız ve siz yine aynı şeyleri yazacaksınız. Bence sorun bu. Beşiktaş kendi işine baksın burda öven 3-5 kişi ya vardır ya yoktur genelleyip gereksiz yönetim övmenin manası yok onu söylemeye çalışıyorum.

Benim lafım şu Tibor'u çaresiz bırakacak kaç oyuncu var Avrupa'da. Avrupa basketbolu sefilleri oynuyor.

Ayakları çabuk her oyuncu Tibor'u savunmada çaresiz bırakabilir. Bire birde hiçbir guardı savunamaz ( guard takoz değilse tabi). Adam değişmeli savunmada hep geç kalıyor. Örneğin rakip topu iyi dolaştırdı ve bir oyuncu boşta kaldı, o oyuncuya el göstermekte geç kalacak yanına gidene kadar adam şutunu atmış olacak. İkili oyun savunması da epey kötü. Bunun yanı sıra boyu ve oyun aklı sebebiyle güzel blok rakamları var ama o rakamlar modern basketbolun dinamiklerini düşünürsek aldatıcı oluyor.

Tibor'un 20dk civarında oynadığı hiçbir eurolig takımı top8 ve ötesine geçemedi. iki kez çeyrek final gördü, o takımlarda da 13-15 dakikalık oyuncuydu. Bu durum sadece Tibor ile alakalı değil elbette ama onun 20-25 dakika oynadığı bir takımın savunmada başarılı olma şansı çok düşük.

Üzerime almıyorum alsam ona göre konuşurdum da ısrarla insanlara "Dursun Özbek'i bu kadar eleştirmediniz" demek komik. Olmayan bir şeye inandırmışsınız kendinizi sizi eleştiren her yazıya aynı şeyi yazıyorsunuz ben bugün de söylüyorum. Dursun Özbek'in ihraç edilmediği hergün ben Galatasaray'ı temsil eden insanlardan daha utanıyorum. Eurocup finalinde bile pota arkasında istifaya çağırdık diye hocamız bize provakatör dedi. Ülkenin gerçekleri beni ilgilendirmiyor buraya geldiğinde dolar 4'tü, 5 olmuş falan bunlar benim işim değil yönetimde olan düşünsün. Hala kadro kurma fırsatı diyorsunuz transfer yasaklarını bile kaldırmadan oyuncu transfer etmeye çalışan zihniyeti eleştirken Dursun falan düşünen yok. Önce insanların neyi eleştirdiğini anlayın yahu her şeye dursun deyip duruyorsunuz.

Costello tabi ki dünya üzerindeki son oyuncu değil ama olmasa da olur mantığıyla oyuncuya gidip, transfer yasaklarını kaldırmadan oyuncu transfer etmeye çalışmanın sonu bu. Bundan 3 gün sonra başka bir konu alında tartışacağız ve siz yine aynı şeyleri yazacaksınız. Bence sorun bu. Beşiktaş kendi işine baksın burda öven 3-5 kişi ya vardır ya yoktur genelleyip gereksiz yönetim övmenin manası yok onu söylemeye çalışıyorum.

Ülkenin gerçekleri beni ilgilendirmiyor buraya geldiğinde dolar 4'tü, 5 olmuş falan bunlar benim işim değil yönetimde olan düşünsün.

İlgilendirmiyorsa sana söyleyeceğim fazla bir şey yok. Zaten yakında BSL'de oynayacak takım kalmayacak. Belki o zaman sebni ilgilendirmeyen durumun derecesini anlarsın...

Dolar 4 olmus 5 olmus benim umrumda degil nasil bir mantik? Zaten biz su an bu durumdaysak sizin gibi taraftar profilinden kaynaklaniyo.
Yönetime gelen insanlarda ayni senin gibi düsünüyo bu insanlari borc, ekonomi ilgilendirmiyo biz kredi cekelim transferleri yapalim zaten bizi desteklerler transfer yapinca mutlu olurlar mantigiyla yönettiler bu külübü yillarca. O yüzden bukadar kötü durumdayiz.

Böyle bi düsüncen varsa Real Madrid, Barcelona, PSG, Anadolu Efes gibi takimlari tutcaksin

Şakaysa komik, ciddiyse daha komik.

Abi, kimse gidip EL şampiyonu olacak takım kursun demiyor 200 bin dolar peşinat ödeyip yasak kaldıracaksın, vaadettiğin 3 milyonluk takımı kuracaksın. Kuramamanın bahanesi Dolar 5 değil. Bunu siz de biliyorsunuz. Plan yapsınlar, zaten insanlar bunu bildiklerinden yönetimlere yüklenmiyor ama bunun programını ben yapmayacağım, yönetim yapacak. Ben sızlanırım, ya da sen sızlanabilirsin ama yönetimin sızlanma gibi bir şansı yok. Geldiklerinde dolar 4.50'ydi zaten bilmiyorlar mıydı bunu da hala bunun üstünden yönetim savunuluyor

Ömer Yalçınkaya'yı kovmamanın sebebi de hala doların 5 olması derseniz onu bilemem ama bunların transfer yapamamasının sebebinin de doların 5 olmasıyla alakası yok. Beceremiyorlar. O yüzden beni ilgilendirmiyor diyorum zaten.

Futbolda kritik bölgeleri çözmezsin, diğer branşlara bir şey yok. E niye geldiler abi yönetime o zaman dolar 5 demeye mi? Haber sitelerinin altyazılarından da öğrenebiliyorsun bunu. Bunun için yönetime gelmene gerek yok.

Marei'yi 2 sene bağlayan Karşıyaka'ya dolar 5 değil tabi ki.

Böyle bi düsüncen varsa Real Madrid, Barcelona, PSG, Anadolu Efes gibi takimlari tutcaksin

Hangi takımı tutacağımı sana soracak değilim laflarına dikkat et.

Son düzenleme: