2018-2019 BSL Takımlarının Transferleri ve Hazırlık Dönemi

Dolar 5 olmuş da ondanmış, bahaneye bak hele..

Ulan dolar 3-4 iken her sene F4 yapıyordun sanki. Bu mal yönetimi savunup insanı çileden çıkarmayın burda.

Ağustosta fiyatlar ucuzluyormuş, piyasada oyuncu kalmadıktan sonra toplarsın ne kadar sakat, defolu yeter ki ucuz olsun.

Dursun'u yerin dibine soktuk her zaman, hâlâ da öyle. Galatasaray tarihinin en rezil tipidir. Fakat şu ana kadar yaptıkları daha doğrusu yapamadıklarıyla Mustafa Cengiz'in de ondan aşağı kalır yanı yoktur.

Bu saldırgan üsluba cevap yazmak ne kadar doğru olur bilmiyorum, ama yazıcağım yinede...
BJK şampyion olduğu sene takımı tüm olarak Kasım-Aralık ayında oluşturdu. En erken transferini ise Ağustos ayında yaptı. Biz dahil önüne geleni eze eze şampiyon da oldu.
Biz şampiyon oluruz diye bir iddiam yok. Ortada devasa bütçeli takımların gerçeği var. Ama Ağustos ayı basketbolda takım kurmak için gayet yeterli bir süre...
Bu arada F4 yapmadık, Euroleague'e katıldığımız tüm sezonlarda en düşük 4-5 bütçeli takımdan biriydik. Ama F8 yaptık. Eurocup'ı aldık. Ligde şampiyon olduk. Daha ne olsun.
Keşke bu başarılar hiç kazanılmasaydı da, basketbolu yine bilenler izleseydi...

Bu saldırgan üsluba cevap yazmak ne kadar doğru olur bilmiyorum, ama yazıcağım yinede...
BJK şampyion olduğu sene takımı tüm olarak Kasım-Aralık ayında oluşturdu. En erken transferini ise Ağustos ayında yaptı. Biz dahil önüne geleni eze eze şampiyon da oldu.
Biz şampiyon oluruz diye bir iddiam yok. Ortada devasa bütçeli takımların gerçeği var. Ama Ağustos ayı basketbolda takım kurmak için gayet yeterli bir süre...
Bu arada F4 yapmadık, Euroleague'e katıldığımız tüm sezonlarda en düşük 4-5 bütçeli takımdan biriydik. Ama F8 yaptık. Eurocup'ı aldık. Ligde şampiyon olduk. Daha ne olsun.

13/14 senesinde Siena, Gora, Zalgiris, Partizan, Nanterre, Budyvelniek, Strasbourg, Rytas, Kızılyıldız net olarak bizden düşük bütçeli takımlar. Bayern, Bamberg, Malaga bunlar da bizden fazla değildir muhtemelen. Bakın bir çırpıda tam 12 takım saydım size.

Keşke işlerine geldiğinde ezeli rakip denilen takım her sene EL'de F4 yaparken, ama dolar şöyle, eski yönetimler böyle diyerek bahane bulmaya çalışan taraftarlar, sponsorlar bizim ayağımıza gelmeli diyen hastalıklı yönetimler basketbola hiç bulaşmasaydı.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin yeni ekiplerinden Afyon Belediyespor, ligdeki ilk sezonu öncesinde kadrosunu şekillendirdi.

BSL vizesi alan kadrosundaki yabancı oyuncularından pivotu Jamelle Hagins (2.06-1990) ve guardı Marcos Knight'ı (1.88-1991) kadrosunda tutan Afyon Belediyespor, yabancı rotasyonuna; deneyimli oyun kurucu Earl Calloway (1.91-1983), NBA patentli forvet Andrew White (2.01-1993), skorer guard Tyrus McGee (1.88-1991) ve Litvanyalı uzun forvet Edgaras Želionis'i (2.07-1989) ekledi.

Can Sevim yönetimindeki Afyon ekibinin yerli rotasyonunda ise; Altan Erol (1.95-1983), Cevher Özer (2.05-1983), Serkan Menteşe (1.83-1991), Talat Alp Altunbey (2.06-1996), Cemal Nalga (2.08-1987), Safdar Çağan Aydın (1.89-1998) ve İsmail Kerem Gülmez (1.91-1994) yer alacak.

Colloway-Knight-Serkan Menteşe
McGee-Altan Erol-İsmail Gulmez
White-Talat Altunbey
Zelionis-Cevher Özer
Hagins-Cemal Nalga

13/14 senesinde Siena, Gora, Zalgiris, Partizan, Nanterre, Budyvelniek, Strasbourg, Rytas, Kızılyıldız net olarak bizden düşük bütçeli takımlar. Bayern, Bamberg, Malaga bunlar da bizden fazla değildir muhtemelen. Bakın bir çırpıda tam 12 takım saydım size.

Bravo alkılışlıyorum. Ama bu yazdığın takımların tamamına yakını ilk gruplarda elendi. Biz ise ilk grupları kolay bir şekilde geçtik zaten.

Keşke işlerine geldiğinde ezeli rakip denilen takım her sene EL'de F4 yaparken, ama dolar şöyle, eski yönetimler böyle diyerek bahane bulmaya çalışan taraftarlar, sponsorlar bizim ayağımıza gelmeli diyen hastalıklı yönetimler basketbola hiç bulaşmasaydı.

Evet, her sene 30 Milyon EUR para harcadılar. Sponsorların verdiği 20 Milyon ve Doğuş ile 10 Milyon yetmedi, ceplerinden harcadılar. Başarıya ulaştılar, Avrupanın en iyisi oldular. Ancak bedeli de onlar için ağır oldu. Şimdi kendi başkanları çıkıp, borca batığız diyor. Bu durumu KAP'a bildirmeleri ayrı bir olay zaten.
Keşke bu eleştirileri yüzyılın sponsorunu bulan Dursun'a yapsaydınız...

Bravo alkılışlıyorum. Ama bu yazdığın takımların tamamına yakını ilk gruplarda elendi. Biz ise ilk grupları kolay bir şekilde geçtik zaten.

ee yani? Top16'da 7-7 bitirdik; kuban, partizan ve zalgiris top16'da bizim grubumuzdaydı. Top eight önemli bi başarıydı ve sakatlıklara rağmen keyifli bir bölüm geçirdik Arroyo'nun performansıyla. CSKA,Real, Maccabi'ye karşı 0-6 çektik. Ama bir şekilde çıktık gruptan. Biz o sene bütçemizin yapması gerekeni yaptık Final Eight oynadık zaten. Burda sorun nerde? Ya da bunu eleştiren mi oldu da kafanızdan eleştiren varmış gibi üretip üretip bunları yazıyorsunuz ben anlamıyorum.

Afyon neden 6 yabancı aldı anlamadım ama lige farklı bir hava katacaklar atmosfer bağlamında. Umarım kalıcı olurlar ligde.

Yabancıları bakalım nasıl katkı verecek.
Serkan,Altan,Cevher ve Cemal çokta kötü yerli kadro değil bence. En azından bu ligi bilen tecrübeli oyuncular. Bende gerçekten merak ediyorum nasıl bir tat verecekler ligimize...

Alakasız bir başlık belki ama konu buraya gelmişken ben de birkaç bir şey söylemek istiyorum.

Doların 5 olması umrumda değil diyemem ama doların 5 olması gayet de tahmin edilebilir bir durumdu. Mustafa Cengiz yönetimi göreve gelirken her şey güllük gülistanlıktı da bir günde mi ülke bu hâle geldi? Ülke baş aşağı gidiyordu zaten. Göreve gelirken sponsor sözü verdiler. Nerede sponsor? Yok. Bunu da söyleyince ülke ekonomisi diyorlar sonra. E durum zaten belliydi. Bundan 6 ay sonra veya 1 yıl sonra dolar 6 lira olsa kim şaşırır? Ben şaşırmam. Çünkü aksi yönde düşünmek için hiçbir gelişme yaşanmıyor ülkede.

Ha para bu kadar sorunsa eğer; biz niye hem Oktay Mahmuti’ye hem de Ertuğrul Erdoğan’a maaş ödüyoruz biri bunu açıklayabilir mi? Çok zenginiz sanırım. Oktay hocayı tutamadılar. Tutmak istemediler. Halbuki 1-2 aylık maaşını yatırsan sözleşmesini fesh etme hakkı olmayacaktı hocanın. Sen daha sponsor bulmamışsın, 6-7 ay çalışıp sadece 1 maaş almış adamdan indirim istiyorsun. Empati yapın yahu!

Oktay hoca taraftarın geneline Umut veriyordu. Bunu istemediler. Hatta sırf bunu istemedikleri için ek maliyetle yeni hoca getirdiler. Hedefler düşşün, umut ve heyecan olmasın istiyorlar. Çünkü hedefler düşünce başarısız olma ihtimalleri de azalıyor. Başardılar bunu da, tebrik ediyorum. Alın buyrun, takım küme düşmedi diye mutlu olacak bir sürü insan var.

Kendi iş bilmezliklerini ve organizasyonel eksikliklerini ekonomik dar boğazın arkasına saklıyorlar. Ağustos ayına girmişiz daha transfer yasakları kalkmamış ve ortada sponsor yok. Başkan çıkıp sponsor bizim ayağımıza gelsin diyor. İzninizle eleştirelim artık bir zahmet!

Hamza-Dursun ikilisi 2015 yazında (çok afedersiniz) sıçıp batırırken de “durun hele bir sezon başlasın” diyor muydunuz? Perşembe’nin geleceği Çarşamba’dan belliydi. Bu yönetimin basketbola bakış açısı da belli. Gereksiz görüyorlar ve işi bilmiyorlar. O yüzden Galatasaray Basketbolunu daha kötü günler bekliyor.

ee yani? Top16'da 7-7 bitirdik; kuban, partizan ve zalgiris top16'da bizim grubumuzdaydı. Top eight önemli bi başarıydı ve sakatlıklara rağmen keyifli bir bölüm geçirdik Arroyo'nun performansıyla. CSKA,Real, Maccabi'ye karşı 0-6 çektik. Ama bir şekilde çıktık gruptan. Biz o sene bütçemizin yapması gerekeni yaptık Final Eight oynadık zaten. Burda sorun nerde? Ya da bunu eleştiren mi oldu da kafanızdan eleştiren varmış gibi üretip üretip bunları yazıyorsunuz ben anlamıyorum.

Sorun senin yazılanları okumadan her gördüğün yoruma atlaman olabilir acaba ?

Bu arada 4-5 ay önce 3.40 olan doların yüzde elli değer kazanacağını öngörenler voleyi vurmuştur sanırım...

Son düzenleme:
ee yani? Top16'da 7-7 bitirdik; kuban, partizan ve zalgiris top16'da bizim grubumuzdaydı. Top eight önemli bi baÅŸarıydı ve sakatlıklara raÄŸmen keyifli bir bölüm geçirdik Arroyo'nun performansıyla. CSKA,Real, Maccabi'ye karşı 0-6 çektik. Ama bir ÅŸekilde çıktık gruptan. Biz o sene bütçemizin yapması gerekeni yaptık Final Eight oynadık zaten. Burda sorun nerde? Ya da bunu eleÅŸtiren mi oldu da kafanızdan eleÅŸtiren varmış gibi üretip üretip bunları yazıyorsunuz ben anlamıyorum.

Biz o sene bütçemizin yapması gerekeni değil fazlasını yaptık. R.Madrid, CSKA, Fb, Oly, Pana, Macccabi, Efes, Laboral, Armani, Barcelona gibi 10 tane bütçesi bizden iyi, 3-4 tane de bizimle denk takım varken son 8'e kalıyorsan bütçenin karşılığının fazlasını yapmışsındır.

Obra'lı Fb bizim 2 katımız bütçeyle F8'i göremedi o sezon

Kaf Kaf, Litvanyalı forvet Deividas Gailius'u aldı. Haydi hayırlısı bakalım...

(via@NeoRock06)

Orelik etkisi yapabilecek bir oyuncu.
Çok iyi transfer...

Son düzenleme:

Bu arada 4-5 ay önce 3.40 olan doların yüzde elli değer kazanacağını öngörenler voleyi vurmuştur sanırım...

Valla kimin ne yazdığı ortada. Ocakta 3.80 mayısta 4.50ydi bilmiyorlar mıydı aday olmasalardı o zaman? Aslı astarı olmayan yalan yanlış şeyler yazıp cevap alınca her gördüğün yoruma atlama falan yazmak komik.
Biz o sene bütçemizin yapması gerekeni değil fazlasını yaptık. R.Madrid, CSKA, Fb, Oly, Pana, Macccabi, Efes, Laboral, Armani, Barcelona gibi 10 tane bütçesi bizden iyi, 3-4 tane de bizimle denk takım varken son 8'e kalıyorsan bütçenin karşılığının fazlasını yapmışsındır.

Ben başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Oyun bağlamında eksiklerimiz olsa da. Grupların dağılışı da güçlü takımların dışarda kalmasının bi sebebi de. Genel olarak başarılıyız zaten o yıl özelinde.

Kaf Kaf, Litvanyalı forvet Deividas Gailius'u aldı. Haydi hayırlısı bakalım...

(via@NeoRock06)

Orelik etkisi yapabilecek bir oyuncu.
Çok iyi transfer...

3 mu 4 mu bu eleman ?

Bir de izlemedigim icin soruyorum ne acidan cok iyi bir oyuncu istatistiklere bakinca sut yuzdeleri de rebo katkisi da pek iyi degil ayrica sanirim uzun sureli de bir sakatlik gecirmis.Oyun bilgisi,mucadele,savunma mi iyi ?

Valla kimin ne yazdığı ortada. Ocakta 3.80 mayısta 4.50ydi bilmiyorlar mıydı aday olmasalardı o zaman? Aslı astarı olmayan yalan yanlış şeyler yazıp cevap alınca her gördüğün yoruma atlama falan yazmak komik.

Ben başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Oyun bağlamında eksiklerimiz olsa da. Grupların dağılışı da güçlü takımların dışarda kalmasının bi sebebi de. Genel olarak başarılıyız zaten o yıl özelinde.

2017 Eylül 3.40; 2017 Aralık 3.80; 2018 Nisan 4.00; 2018 Mayıs 4.50.
Bu yönetim seçildiğinde doların 9 aylık gidişatı. Hatta aynı yönetim Ocak'ta geldiğinde 3.80 olan dolar Mayıs'ta 4.50 olmuş.
Burada yazılanları okuyarak yorum yapıyorum, seze doğrudan cevap niteliğinde değil.
Başkanı artık dinlemiyorum bile ama dolar 5 oldu gibi bahanelere sığınıyorsa Mayıs'ta aday olmayacaktı bu kadar basit.
Kendi 4 aylık döneminde 3.80'den 4.50'ye çıkan doların gidişatını ön göremediyse bu da ayrı bir trajedi, tabi ki camiamız adına.
Takımın zor durumda olduğunu biliyorduk zaten ve bu yönetim Ocak ayında bu yüzden geniş bir destek görmüştü.
Mayıs ayında nasıl bir göreve talip olduklarını doğal olarak biliyorlardı.
Mahmuti olayında koçun şark kurnazlığı yaptığı şeklinde görüşler var, ben pek katılmasam da, ama yönetimin basiretsizliğini falan görmezden gelemeyiz.
Ben bu yönetimin aynı Özbek yönetimi gibi savunulacak bir tarafı olduğunu düşünmüyorum.
Gitseler üzülür müyüm emin değilim ama çünkü ne yazık ki kulübümüzde gelen gideni aratır hale geldi.

3 mu 4 mu bu eleman ?

Bir de izlemedigim icin soruyorum ne acidan cok iyi bir oyuncu istatistiklere bakinca sut yuzdeleri de rebo katkisi da pek iyi degil ayrica sanirim uzun sureli de bir sakatlik gecirmis.Oyun bilgisi,mucadele,savunma mi iyi ?

Real Madrid ile oynadiklari maçta izlemiştim.
Daha çok 4 numara oynamıştı.
Ama bana 3.5 numara gibi geldi.
Bana Orelik'i hatirlatmişti.
Oyun bilgisi ve mücadelesi beni etkilemişti.
Savunma da o kadar sert bir oyuncu değil ama pozisyon bilgisi ile bunu kapatacak bir tecrübesi var Kutay.
Gününde olduğunda çok iyi şut atar.
Lig başladığında neler yapacağını her birlikte göreceğiz ?