2021-2022 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Futbolda işler beklenildiği gibi gitmedi borç ve nakit akışı tahminden fazla zorladı ve baskete düşünülen bütçe düşürüldü tahminim. Geçen sezon sponsor yokken nasıl 11 yabancıyla kontrat yaptık, geçmiş borçları temizledik ve sıfır borç ile sezonu tamamladık. Sadece Ş.Ligi geliriyle?

IMotum kaldıysa işimiz çok zor öyle zor bir oyuncu ki diğer 4 yabancıyı Motum efendiye göre hatta uzun yerliyi de ribaundu iyi birisi almak zorundayız. Bir yerlere kiralasak farkı biz karşılasak daha doğru bir hareket etmiş oluruz.Motum 'un anlaşması nasıl 1+1 imiş anlamadım.

Mert Celep'in kontratı bitmişti belki opsiyonu vardır yüksek rakamlar aldığını da sanmıyorum. Skorer şutör kısa için Ridvan ve Okben kaldı. Birini almak lazım. Yerli guard alamayız herhalde. Berkay Taşkıran düşünülebilir belki.

2m dolarmi 😅 evet Atalarimiz Dogru soylemis gelen gideni aratir

Mustafa Baskanim Canim Baskanim🤣🤣🤣
Basketbol da ilk iki senesi iyi idi bence yapılanma ile onu bile deseler ben raziyim yapılanma yapıyoruz 5 6 senelik deseler faruk süren sonrası her gelen gideni arattı ünal bey dönemi hariç o da sıcak paranın en çok olduğu dönemdi beklentiyi düşük tutmak en iyisi idi bu konuda eşref doğru şekilde konuşmuştu bakalım ne olacak

Basketbol da ilk iki senesi iyi idi bence yapılanma ile onu bile deseler ben raziyim yapılanma yapıyoruz 5 6 senelik deseler faruk süren sonrası her gelen gideni arattı ünal bey dönemi hariç o da sıcak paranın en çok olduğu dönemdi beklentiyi düşük tutmak en iyisi idi bu konuda eşref doğru şekilde konuşmuştu bakalım ne olacak
sıcak para vardı evet ama Ünal Aysal da oldukça vizyonluydu. Eğer Ünal Aysal bu kulüpte başkan olmamış olsaydı biz basketbolda o şampiyonluğu göremezdik.
Zira bir daha hiçbir zaman o bütçelere çıkamadık. Tek eksi kalıcı bir yapı oluşturulamadı ama Galatasaray gibi kulüplerde zor para bulmak yerine küçülmek daha kolay çünkü.

sıcak para vardı evet ama Ünal Aysal da oldukça vizyonluydu. Eğer Ünal Aysal bu kulüpte başkan olmamış olsaydı biz basketbolda o şampiyonluğu göremezdik.
Zira bir daha hiçbir zaman o bütçelere çıkamadık. Tek eksi kalıcı bir yapı oluşturulamadı ama Galatasaray gibi kulüplerde zor para bulmak yerine küçülmek daha kolay çünkü.
Bizde ne zaman kalıcı yapılanma oldu ki o konuda eleştiremem sezon değerlendirmem geçen sene ki kadar kötü olmaz ama futbol da o kadar iyi olmaz sonra millet burada mustafa başkan hakli idi terimi göndermeliydik diye gezer burada bizde başkan etkisi çok nadir dönemlerde oluyor ünal bey ne kadar vizyonlu olsa da o dönemin şartları vizyonuna uygundu şimdi gelse onu yapamaz mesela

Takımın geçen sene ki ihtiyaçlarının hiç biri karşılanmadı ve üstüne savunma yapmayan Motum da kalıyor deniyor, Allah yardımcımız olsun. En azından Okben - Kenan ikilisini kadroya katmak lazım ve muhakkak ribaund katkısı olan yabancılar tercih edilmeli. Bu sezon da kabus görme ihtimalimiz hiç de az değil...

Yazmayayım yazmayayım dedim de bu kadar şovun ve vaatin üzerine 2 milyon dolar nedir.İlgilendiğimiz tüm oyuncular rakiplerimize gitti üstelik tabi artık rakiplerimizde olmayabilirler.

Çağlar Torun, Rıdvan Öncel'i yazmış. 1 Ocak'tan bu güne ligde toplam 10 dakika oynayabilmiş bir oyuncuyu insan transfer etmeye utanır. Mert Akay gelse ve Aralık ayına kadar beklesek daha iyiydi. Bahçeşehir Koleji, Kartal Özmızrak'ı alıyor ve bizde onların sezonun 2. yarısında hiç oynatmadığı Rıdvan'ı alıyoruz. İğreniyorum...

Bende o yüzden bütçenin bir anda değil sağlam temellerle sağlıklı şekilde artması taraftarıyım. Evet şampiyonluk göremezdik çok haklısınız ama o yarını düşünmeden yapılan harcamaların acısı da fena çıktı.

Bende o yüzden bütçenin bir anda değil sağlam temellerle sağlıklı şekilde artması taraftarıyım. Evet şampiyonluk göremezdik çok haklısınız ama o yarını düşünmeden yapılan harcamaların acısı da fena çıktı.
Bu Burak Elmas başkanım sağlam yapı kuracak gibi bir cümle olmuş. Dilek ve temenniler köşesi gibi.
Bu sene 2 milyon dolar seneye 2.5 milyon dolar bir sonraki sene 3 milyon dolar. Bu hızla 10 seneye filan hedeflenen noktalara belki geliriz.
İyi ki de Ünal Aysal gibi bir başkan gelmiş ve hedef büyütmüş yoksa sittin sene şampiyonluk göremezdi bu şube. Galatasaray gibi kulüplerde seneye seneye diyerek hiçbir şey çözemezsin. Atılım yapacaksın hedef büyüteceksin başarılı olacaksın ve onun devamında da o hedefe uygun sponsor bulacak onunla sürdürülebilir bir yapı kuracaksın. Galatasaray gibi bir kulüpte küçülmeye bir kez alıştığın zaman küçülmeye doyamazsın.

Bu Burak Elmas başkanım sağlam yapı kuracak gibi bir cümle olmuş. Dilek ve temenniler köşesi gibi.
Bu sene 2 milyon dolar seneye 2.5 milyon dolar bir sonraki sene 3 milyon dolar. Bu hızla 10 seneye filan hedeflenen noktalara belki geliriz.
İyi ki de Ünal Aysal gibi bir başkan gelmiş ve hedef büyütmüş yoksa sittin sene şampiyonluk göremezdi bu şube. Galatasaray gibi kulüplerde seneye seneye diyerek hiçbir şey çözemezsin. Atılım yapacaksın hedef büyüteceksin başarılı olacaksın ve onun devamında da o hedefe uygun sponsor bulacak onunla sürdürülebilir bir yapı kuracaksın. Galatasaray gibi bir kulüpte küçülmeye bir kez alıştığın zaman küçülmeye doyamazsın.

Dediğimin Burak Elmas ile alakası yok. Sen öyle anlamak istemişsin. Dilek ve istek değil olması gerekeni yazdım.

Daha önce ki yazdıklarımı okursan bu konuda Mustafa Cengiz ve yönetimini de desteklediğimi görürsün. Allah var yukarıda bu temeli oluşturdular ama yapamadıkları gerekli bütçeleri bulup o adımları atamamaktı. Mevcut yönetimden (diğer adaylarda seçilseydi) beklentim bu. Artık bu şube geçmişten gelen borçlar, transfer yasakları gibi saçma şeylerle uğraşmıyor. Yapılması gereken A.Ş. kurulacaksa da bir an önce yapılıp gelir arttırıcı planlar hazırlanıp her sene bir adım daha ileri atmak.

Yoksa birisi gelir hedef büyültür parayı gömer. Başarılı da oluruz. Sonrasında 5 sene öncesinden gelen borçlar yüzünden yasaklar gelir. Avrupa da oyuncuların parasını ödeyemeyen kulüp olarak adın çıkar vs. Asıl Galatasaray gibi kulüplerin bu tarz durumlarla haşır neşir olmaması gerekir.

Can Uğur'u alamayıp Rıdvan'ı almamız bütçe hakkında net bir fikir veriyor.

Ekrem Memnun geldikten sonraki dönemde rotasyonu iyice daraltarak yabancıları 30 dakika üzeri kullanıyordu. Muhtemelen bu sene de yerli rotasyonunu olabildiğince ucuz geçip bütçe doğrultusunda alınabilecek en pahalı yabancıları almayı planlıyor.

Bütçe pek de değişmediği için belki geçen seneye oranla en fazla bir tık daha pahalı oyuncular gelebilir.

Rıdvan daha çok 2 gibi çok bütçeyle alakalı olduğunu zannetmiyorum. Yine 1 numara da alıcaz gibi Okben'e hiç ilgimiz yok gibi görünüyor. Kenan'la Sadık olur muhtemelen kalan 2 transfer de.

Ridvan Yigit yerine ona yakın performans verebilir Canberk neden alındı bilmiyorum Okben Göksenin Rıdvan hiçbiri atletik delici değil şut ağırlıklı yine de atlet Canberk yerine şutör Okbeni tercih ederdim Sadık fantezisine ne gerek var anlamıyorum ayranın yok içmeye bonservisli yetenek alıyoruz olmayan yapıya.

Ege, Canberk, Rıdvan piyasada alabileceğimiz en ucuz oyuncular herhalde. Sadece 4 numara için biraz paraya kıyıp Berkan Durmaz'ı ikna edelim başka bir şey istemiyorum. Teklif bile yapacağımızı sanmıyorum gerçi ama yine de insan bir sürpriz olur mu diye bekliyor işte. Ki 4 numaraya alacağımız yerli Motum sebebiyle çok önemli.

Dediğimin Burak Elmas ile alakası yok. Sen öyle anlamak istemişsin. Dilek ve istek değil olması gerekeni yazdım.

Daha önce ki yazdıklarımı okursan bu konuda Mustafa Cengiz ve yönetimini de desteklediğimi görürsün. Allah var yukarıda bu temeli oluşturdular ama yapamadıkları gerekli bütçeleri bulup o adımları atamamaktı. Mevcut yönetimden (diğer adaylarda seçilseydi) beklentim bu. Artık bu şube geçmişten gelen borçlar, transfer yasakları gibi saçma şeylerle uğraşmıyor. Yapılması gereken A.Ş. kurulacaksa da bir an önce yapılıp gelir arttırıcı planlar hazırlanıp her sene bir adım daha ileri atmak.

Yoksa birisi gelir hedef büyültür parayı gömer. Başarılı da oluruz. Sonrasında 5 sene öncesinden gelen borçlar yüzünden yasaklar gelir. Avrupa da oyuncuların parasını ödeyemeyen kulüp olarak adın çıkar vs. Asıl Galatasaray gibi kulüplerin bu tarz durumlarla haşır neşir olmaması gerekir.
Parayı gömmek olarak bakarsan zaten başarılı olma şansın yok. Yatırım yapmak atılım yapmak organizasyonu bir yerden bir yere taşımak olarak bakarsan ve bu bakış açısıyla gelir artıracak projeler üzerine kafa yorarsan o zaman belki bir şeyler olur ama her halükarda bir atılım yapmak elini cebine atmak zorundasın. Temelinin bile ne zaman atılacağı meçhul bir salona bel bağlayarak yürüyemezsin. Galatasaray burası belki de salon hiç yapılmayacak ama Galatasaray basketbol takımı belli ölçülerde iddialı olmak yukarıya oynamak zorunda.

Galatasaray SK YK Sözcüsü Remzi Sanver: "Galatasaray'da sponsorluk ilişkilerinin yeniden düzenlenmesi, bu sponsorlukların efektif kullanılması bizim ilk vaadimizdir. Yenilmez Armada'yı eski günlerine kavuşturmak da ikinci vaadimizdir. Şu açıklamayı yapan bir yönetim 2 milyon dolar bütçeyle yola çıkıyorsa açık açık yalan söylüyor insanlara hayal satıyor demektir. Hayaller yenilmez armada eurolig a lisansı gerçekler play off mücadelesi. Böyle olmaz. Kimse salak değil insanları salak yerine koymak sana en fazla bir seçim kazandırır.

Sürekli gömülen aşağılanan Dursun Özbek döneminde dahil Galatasaray basketbolu bu kadar küçülmemişti. 3 yıl için 8.4 milyon euro'luk sponsorluk anlaşması vardı ve o sponsora da şubenin yönetimi verilmemişti. İş ortağımız Ceo'muz AŞ vs diye de caka satılmamıştı. Galatasaray küçüldükçe küçülüyor ve bizim yalnızca futbolla oyalanan FT'ye allah muamelesi yapan saçma sapan taraftar kitlemiz de seyrediyor.

bütçesi 2 milyon dolar olan bir takıma CEO AŞ filan gerekmez. Millet dalga geçer haklılar da. Adam yakışıklı güzel konuşuyor diye seçtiniz vaatler de birer birer fos çıkıyor üstüne maddi bir güçleri de yok. Böyle giderse bu kulübü yönetemezler ve üç yılı da dolduramazlar. Olan da Galatasaray'a olur.

Yarattıkları imaja rağmen bütçeyi 2 milyon yapmak insanları kandırmak hatta dalga geçer gibi kandırmak olur. Seçim öncesi vaadlerin cümle cümle analizini yapmak bu durumu değiştirmez bence .O yaratılan imaja rağmen bütçeyi 2 milyon yaparken insan mahçup olur mahçup olmamak için de birşeyler yapar hiç değilse 2,5-3 milyona çıkarır 500 bin dolar ek 2-3 yabancıyı bir üst segmentten almak demek . Pek kimsenin 5 milyon dolar oyuncu bütçesi beklentisi yoktu zaten. 2 milyon dolar oyuncu bütçesi hakaret gibi bunun lami cimi yok bence