2021-2022 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Benim anlamadığım sponsorsuz bu takimin geliri 20 milyon tl eder diğer giderleri dışarı da bırakıyorum 2 milyon dolarlık takım çıkar doğa sigorta döneminde 3 milyon dolarlık bütçesi vardı bu takimin ki sponsorluk geliri 1 milyon dolardı yaklaşık olarak sponsor varsa nasıl bütçe 2 milyon olacak onu anlamadım ben

Benim anlamadığım sponsorsuz bu takimin geliri 20 milyon tl eder diğer giderleri dışarı da bırakıyorum 2 milyon dolarlık takım çıkar doğa sigorta döneminde 3 milyon dolarlık bütçesi vardı bu takimin ki sponsorluk geliri 1 milyon dolardı yaklaşık olarak sponsor varsa nasıl bütçe 2 milyon olacak onu anlamadım ben
Sponsorluğu ne kadar paraya peşkeş çektiler bilmiyoruz ki. Şubenin dediğiniz gelirleri var elbette ama adamların düşünce yapısı sıkıntılı. Şubenin 40 milyon Tl geliri olsa bile 2 milyon dolarlık takım kurar bunlar. Geri kalan parayı da futbola oraya buraya aktarırlar. Burak Elmas farklı bir kafa yapısında olacağı iddiasıyla geldi ama şu ana kadar tam manasıyla Fiyasko.

Parayı gömmek olarak bakarsan zaten başarılı olma şansın yok. Yatırım yapmak atılım yapmak organizasyonu bir yerden bir yere taşımak olarak bakarsan ve bu bakış açısıyla gelir artıracak projeler üzerine kafa yorarsan o zaman belki bir şeyler olur ama her halükarda bir atılım yapmak elini cebine atmak zorundasın. Temelinin bile ne zaman atılacağı meçhul bir salona bel bağlayarak yürüyemezsin. Galatasaray burası belki de salon hiç yapılmayacak ama Galatasaray basketbol takımı belli ölçülerde iddialı olmak yukarıya oynamak zorunda.

Galatasaray SK YK Sözcüsü Remzi Sanver: "Galatasaray'da sponsorluk ilişkilerinin yeniden düzenlenmesi, bu sponsorlukların efektif kullanılması bizim ilk vaadimizdir. Yenilmez Armada'yı eski günlerine kavuşturmak da ikinci vaadimizdir. Şu açıklamayı yapan bir yönetim 2 milyon dolar bütçeyle yola çıkıyorsa açık açık yalan söylüyor insanlara hayal satıyor demektir. Hayaller yenilmez armada eurolig a lisansı gerçekler play off mücadelesi. Böyle olmaz. Kimse salak değil insanları salak yerine koymak sana en fazla bir seçim kazandırır.

Sürekli gömülen aşağılanan Dursun Özbek döneminde dahil Galatasaray basketbolu bu kadar küçülmemişti. 3 yıl için 8.4 milyon euro'luk sponsorluk anlaşması vardı ve o sponsora da şubenin yönetimi verilmemişti. İş ortağımız Ceo'muz AŞ vs diye de caka satılmamıştı. Galatasaray küçüldükçe küçülüyor ve bizim yalnızca futbolla oyalanan FT'ye allah muamelesi yapan saçma sapan taraftar kitlemiz de seyrediyor.

bütçesi 2 milyon dolar olan bir takıma CEO AŞ filan gerekmez. Millet dalga geçer haklılar da. Adam yakışıklı güzel konuşuyor diye seçtiniz vaatler de birer birer fos çıkıyor üstüne maddi bir güçleri de yok. Böyle giderse bu kulübü yönetemezler ve üç yılı da dolduramazlar. Olan da Galatasaray'a olur.

O zaman bunlar arkasına teneke bağlayıp gider başkası gelir. O gelenden de beklentim aynısı olur. Sen zannediyorsun ki koşulsuz şartsız destek oluyorum vs. Öyle bir şey yok. Benim beklentim ve yapılmasını istediğim belli. Yaparlarsa helal olsun der yapamazlarsa en ağır şekilde eleştiririm. Kısacası yemişim Burak Elmas'ı.

Çok güzel örnek vermişsin Dursun Özbek döneminde bu kadar küçülmemişti ama alınan saçma sapan kararlar, torpilli insanlar, bütçeyi aşan harcamalar derken nerelere geldiğimiz ortada. Hiç bir zaman zınk diye ayağa kalkamazsın. Kalkarsan ilk darbede gerisin geri yere yapışırsın. Belki biraz zaman alır ama güçlene güçlene ayağa kalkacaksın ki o darbeyi yediğinde de ayakta kalasın.

2m dolar olduğuna da bir arkadaşın yazısı ile inanıyoruz. Ben Kerem Övet'tense Metin Karadeniz'i daha inandırıcı buluyorum.

Resmi olmayan açıklamalara göre yorum yapıyorsunuz. Sonra da biz cevap verince koşulsuz biat etmiş oluyoruz, komediye bak 😀

Biraz araştırma yaptım bu konuda sportif aş nin toplantısına kadar transfer olmayacak demiştim bütçelerde belli değilmiş dendiği gibi 2 milyon dolar da olabilir 5 de olabilir takımlar ağustos ta kurulacak gibi görünüyor bu konu da spekülasyon yapmak doğru olmaz bence futbol takımına da transfer olmayacak boşta alınan oyuncular dışında bonservis verecek durumumuz yok yani basketbol da da aynı durum geçerli

2m dolar olduğuna da bir arkadaşın yazısı ile inanıyoruz. Ben Kerem Övet'tense Metin Karadeniz'i daha inandırıcı buluyorum.

Mevzu Kerem Övet'se, ben de yazayım abi direkt bildiğimi. 2, 2,5 milyon civarı bütçe. Hadi yanılma payını da koyayım 3 olsun elden kaçan yerliler belli biz hiçbirine fazla para teklif etmedik. teklif ettik de başka takıma gittiler diye bir şey yok yani
Biz de diyoruz ki bütçeyi aşmasınlar ama bu bütçe yaratmanın senin görevin olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Hele de bahsedilen "Yenilmez Armada"yı tekrar canlandırmaksa.
Dursun Özbek Aysal'ı eleştirdi, Mustafa Cengiz Dursun Özbek'i eleştirdi "Yenilmez Armada buralarda olmamalı" diye sayelerinde her geçen gün bütçe azaldı ve buralara geldik.
Bütçe hiçbir zaman net olarak açıklanmadı zaten. Söylemler yeterince çıkarım yapmaya yeterli oluyor. Mustafa Cengiz'in seçildiği gün Ömer Cansever'le Mahmut Recevik'in çıkıp TV'de ne dediğini araştırın zaten görürsünüz.

3 milyonluk şubeye CEO getirmek, Twitter'da taraftar hesabı açmak falan bunlar boş işler. Geldiklerine manzarayı biliyorlardı. Mustafa Cengiz de "borçlarla karşılaştık" dedi. Burak Elmas da diyor. Farkları ne? Fatih Terim'e biat ediyor olmaları.

O zaman bunlar arkasına teneke bağlayıp gider başkası gelir. O gelenden de beklentim aynısı olur. Sen zannediyorsun ki koşulsuz şartsız destek oluyorum vs. Öyle bir şey yok. Benim beklentim ve yapılmasını istediğim belli. Yaparlarsa helal olsun der yapamazlarsa en ağır şekilde eleştiririm. Kısacası yemişim Burak Elmas'ı.

Çok güzel örnek vermişsin Dursun Özbek döneminde bu kadar küçülmemişti ama alınan saçma sapan kararlar, torpilli insanlar, bütçeyi aşan harcamalar derken nerelere geldiğimiz ortada. Hiç bir zaman zınk diye ayağa kalkamazsın. Kalkarsan ilk darbede gerisin geri yere yapışırsın. Belki biraz zaman alır ama güçlene güçlene ayağa kalkacaksın ki o darbeyi yediğinde de ayakta kalasın.

Bu konu uzamasın ama anlaşılan o ki şubeye bakış açımız farklı. Ben arkadan ittirilmesi taraftarıyım.
Metin Beyi çok tanımıyorum bir şey diyemem ama Kerem Övet baya baya Elmas'çıydı o bile bütçe 2 milyon dolar olacak diyorsa. 1.5 milyon dolar olursa bile şaşırmam bu saatten sonra. yıllık 200 bin dolar da Ceo'ya versinler.

CEO gösterişli olsun ama AŞ'de öyle. Paket iyi olsun içeriğin bir önemi yok. Başkan da sağda solda anlatsın bir AŞ kurmuşuz offf başında da bir CEO'muz var. Nef de ana sponsorumuz iş ortağımız çocukluk arkadaşımız kader ortağımız ama bütçe 2 milyon dolar ama bütçe kısmından bahsetmesin. Geçsin orayı orası önemsiz bir detay:)

Mevzu Kerem Övet'se, ben de yazayım abi direkt bildiğimi. 2, 2,5 milyon civarı bütçe. Hadi yanılma payını da koyayım 3 olsun elden kaçan yerliler belli biz hiçbirine fazla para teklif ettik de başka takıma gittiler diye bir şey yok.
Biz de diyoruz ki bütçeyi aşmasınlar ama bu bütçe yaratmanın senin görevin olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Hele de bahsedilen "Yenilmez Armada"yı tekrar canlandırmaksa.
Dursun Özbek Aysal'ı eleştirdi, Mustafa Cengiz Dursun Özbek'i eleştirdi "Yenilmez Armada buralarda olmamalı" diye sayelerinde her geçen gün bütçe azaldı ve buralara geldik.
Bütçe hiçbir zaman net olarak açıklanmadı zaten. Söylemler yeterince çıkarım yapmaya yeterli oluyor. Mustafa Cengiz'in seçildiği gün Ömer Cansever'le Mahmut Recevik'in çıkıp TV'de ne dediğini araştırın zaten görürsünüz.

Bende farklı bir şey demiyorum. Görevleri bunu yapmak. Bunu ileriye taşımak. Mustafa Cengiz için eleştirinin (basketbol özelinde) çıkış noktası buydu. Geldiler öyle ya da böyle bir düzen kurdular. Ama sonunda değil ekstra bütçe yaratmak eldeki sponsordan da oldular.

Şimdi oyuncu atıyorum maaş bütçesi 2,5-3m olsun bu önümüzde ki seneye artmazsa buna tepki koyarım. O zaman söyledikleri hiç bir şeyin anlamı kalmaz. Yapmalarına gerekte kalmaz.

Ama çıkıp delinin biri kuyuya taş attı kırk akıllı çıkarmaya çalışıyor durumu sağlıklı değil. Bunu söyleyince yönetim sevdalısı olmuyorsun yani.

@Can aslında bakış açımız aynı. Sen her şey ivedi şekilde olsun istiyorsun ki keşke. Bense böyle olmayacağını o yüzden daha sağlam adımlarla ilerlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Burada kulübün mali yapısı vs bir sürü şey etken.

Mevzu Kerem Övet'se, ben de yazayım abi direkt bildiğimi. 2, 2,5 milyon civarı bütçe. Hadi yanılma payını da koyayım 3 olsun elden kaçan yerliler belli biz hiçbirine fazla para teklif etmedik. teklif ettik de başka takıma gittiler diye bir şey yok yani

3 milyonluk şubeye CEO getirmek, Twitter'da taraftar hesabı açmak falan bunlar boş işler. Geldiklerine manzarayı biliyorlardı. Mustafa Cengiz de "borçlarla karşılaştık" dedi. Burak Elmas da diyor. Farkları ne? Fatih Terim'e biat ediyor olmaları.

Olay Fatih Terim'e nerden geldi ya 😀
Bazen gerçekten gülünç duruma düşüyorsun Furkan.
Bir durun resmi açıklamayı bekleyin kardeşim. Kurulacak takımı görün. 3 hafta da bu ne kin yahu. Allah aşkına azıcık sakin...

Ortada kuyuya atılan bir taş yok işte. Geçen gün de yazdım Sadık muhabbetini bir anda çıktı ki haber de doğru sadece bonservis tutarı doğru değil. Berkan Durmaz gibi bir oyuncu boştayken gidip ham bir oyuncuya bonservis ödemek falan bunlar akıl işi değil ya.

Resmi olmayan açıklamalara göre yorum yapıyorsunuz. Sonra da biz cevap verince koşulsuz biat etmiş oluyoruz, komediye bak 😀
KAP'a transfer açıklamalarındaki şeffaflığı kaldıran yönetim sence Sponsorluk bedelini şeffaf olarak açıklayacak mı? Hele ki de küçük bir meblağ ise ki büyük ihtimalle de öyle olacak. Biat etmek isteyen her türlü biat eder ben onun dünya görüşünü değiştiremem ama şunu çok net olarak söyleyebilirim ki. Burak Elmas'tan iyi siyasetçi olur bence Galatasaray başkanlığından da daha başarılı olur siyasette. Kendisine bundan sonraki kariyer adımları için açık tavsiyemdir.

Olay Fatih Terim'e nerden geldi ya 😀
Bazen gerçekten gülünç duruma düşüyorsun Furkan.
Bir durun resmi açıklamayı bekleyin kardeşim. Kurulacak takımı görün. 3 hafta da bu ne kin yahu. Allah aşkına azıcık sakin...

Seçim sürecinde yazdıklarım ortada. Sırf Terim muhabbeti yüzünden her adayın söylediği cümleler ağzına tıkılıyordu "sus sen terim düşmanısın" vs. diye. O ortamın zehirliliğinden bahsettim. Bugün o zehirli ortam Burak Elmas'ın başına bela olacak eğer istediklerini yapamazsa. Sözde 5,10 günde transferler geliyordu, basketbolda kurulacak yapı belliydi. Mustafa Cengiz'den ne farkı kaldı geldiğimiz ortamın? Şu ana kadar tek yaptıkları NEF'in sponsorluğunu açıklamak ki adamlar da biz herkese olacağız dedi zaten. Her dönem yeni yönetiminin yalanı "Vaatlerini gerçekleştirmeye gelen başkan, saklanan borçlar sayesinde şoka uğradı" Yemiyoruz bunları artık ya. Taraftar hesabı açtırıp ilk günden Cenk Ergün'e falan sallattırmak çoluk çocuk işleri bunlar.

KAP'a transfer açıklamalarındaki şeffaflığı kaldıran yönetim sence Sponsorluk bedelini şeffaf olarak açıklayacak mı? Hele ki de küçük bir meblağ ise ki büyük ihtimalle de öyle olacak. Biat etmek isteyen her türlü biat eder ben onun dünya görüşünü değiştiremem ama şunu çok net olarak söyleyebilirim ki. Burak Elmas'tan iyi siyasetçi olur bence Galatasaray başkanlığından da daha başarılı olur siyasette. Kendisine bundan sonraki kariyer adımları için açık tavsiyemdir.

Yok abi oyunu kuralına göre oynuyorlar. Taktik stratejik deha bunlar biz bilmiyoruz. Vardır bir bildiği.. Sıradaki cümle öbeği olarak da "Devlet bazen ölü taklidi yapar" minvalinde bir cümle bekliyorum.

Ortada kuyuya atılan bir taş yok işte. Geçen gün de yazdım Sadık muhabbetini bir anda çıktı ki haber de doğru sadece bonservis tutarı doğru değil. Berkan Durmaz gibi bir oyuncu boştayken gidip ham bir oyuncuya bonservis ödemek falan bunlar akıl işi değil ya.

O transfer hatası. Bambaşka konu. Bu arada bu transfer işi nasıl yürüyor? Ekrem hoca önderliğinde mi yoksa yönetim eliyle mi?

Yok abi oyunu kuralına göre oynuyorlar. Taktik stratejik deha bunlar biz bilmiyoruz. Vardır bir bildiği.. Sıradaki cümle öbeği olarak da "Devlet bazen ölü taklidi yapar" minvalinde bir cümle bekliyorum.
Oyunu o manada kuralına göre oynamak istiyorlarsa paraları olması lazım. Eğer paran varsa belli ölçüde oyunu kuralına göre oynayabilirsin belki ama 1 milyonluk oyuncuya 2 milyon euro vericez bunu da kap'a açıklamicaz diyorlarsa onun adı oyunu kuralına göre oynamak olmaz. Umarım o tarz şeyler de yaşamayız.

Bu arada merakımdan soruyorum. Burak Elmas ve yönetimi 40 milyon dolarlık kasa kolaylığı sağlayacaktı bunun parası hazırdı. Bunu sağlamışlar mı bilgisi olan var mı?
Sağda solda GSYİAD'dan 2 iş adamı kasa kolaylığı sağlayacakmış gibi şeyler okudum. Bu kulübü sorunsuz yönetmek istiyorlarsa belli ölçüde paraları olması gerekiyor. Kasa kolaylığı maalesef ki bu ülkenin gerçeği. Diğer türlü el şeyiyle gerdeğe girmek gibi olur. O da bir olur iki olur.