2021-2022 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Hangi transferleri çöp buldun ve neden böyle düşünüyorsun? merak ettim doğrusu
Bu konu hakkında konuşmaya gerek bile yok, neden böyle düşündüğümün cevabı basit 2020 2021 sezonu kadro yapılanması diye bir başlık daha var, yani geçen sene gelenler hakkında neler yazılmış neler çizilmiş, sonra olaylar sezon içinde nasıl bir seyir izlemiş bakabilirsiniz. Hangi transferi çöp buldunuz diye bir soru yerine hangi transfer çöp değil diye bir soru olsaydı cevabı daha zor olurdu.

Bu konu hakkında konuşmaya gerek bile yok, neden böyle düşündüğümün cevabı basit 2020 2021 sezonu kadro yapılanması diye bir başlık daha var, yani geçen sene gelenler hakkında neler yazılmış neler çizilmiş, sonra olaylar sezon içinde nasıl bir seyir izlemiş bakabilirsiniz. Hangi transferi çöp buldunuz diye bir soru yerine hangi transfer çöp değil diye bir soru olsaydı cevabı daha zor olurdu.
Geçen sezondan bahsetmiyorum. Geçen sezonla ilgili benzer görüşlere sahibiz. Bu sezon hangi oyuncuları çöp bulduğunu merak ettim ama anlatmak istemiyorsan sorun yok. Onca işimin arasında çözümleme yapacak vaktim yok. Yazarsan okurum

napalım? Geçen seneden farklı olarak bu sene transfer yapmayalım mı mesela? sizi ne mutlu eder anlamadım açıkçası.

3 4m dolarlik bütce ile bize Larkin ,Teodosic,Vesely felan alabiliyorsak hemen çökelim.

Bu paralara bu oyuncular elden kaçanlarda Can Akin ,Berkan, Dogus özdemiroglu,Blackmon disinda ah edipde elimizden kaçan oyuncu yok.

Bütcemiz belli seneye asil takimi görmus oluruz

Son yıllarda aynı filmi seyretmekten sıkıldım. Bütçe küçüldü deniliyor ama her yıl aynı film tekrar ediyor. Sezon başı bir yığın çöp tranfer yapılıyor, bu tranferlerin çoğu da 2. lig seviyesindeki oyuncular. Sonra Kasım ayı geliyor, bir çoğu gönderiyor. Ocak ayında yeni bir çöp transfer furyası başlıyor, onların da Nisan 'ı göreni pek az oluyor. Nisan ayında alınan bir kaç isimle sezon tamamlanıyor. Bütçe düşük edebiyatı yapılan bir yerde gelip giden bunca çöp transfer her halde babalarının hayrına gelip gitmiyordur. Uzun lafın kısası elinizdeki imkan kısıtlı ise ki bence büyük bir kulübün böyle bir lüksü yok, hele ülkeye basketbolu getiren kulüpseniz hiç yok. Lakin ille de bütçemiz az diyorsanız sayısal loto kuponu doldurur gibi rastgele transfer yapmayacaksınız. Bu sezon için ise gerçekçi olmakta fayda var, işimiz Ertuğrul Erdoğan'ın ilk yılında olduğu gibi diğer takımların kötü oynamasına kaldı. Bunun dışında kasım ayı geldiğinde kurulan şu takımın pota altının yol geçer hanı gibi olacağı aşikar. Böyle bir takım hakkında teknik yorum yapıp kendimizi yorduğumuza değmez.
Çöp olduklarına katılmıyorum fakat kurgusal eleştiriyi anlayabilirim. Blackshear ve Akoon iyi hamleler bence ve belli açıkları kapattılar. Fakat hala takım kurgusunda eksikler var. Iyi sert bir 4.5 ile takımı tamamlarlar ve sezona öyle başlarız diye düşünüyorum. Sezon içinde de kontrattan çıkma ve ekleme her takımın yaptığı şeyler, tabiki bu hamleler makul sayıda olmalı!!

Son yıllarda aynı filmi seyretmekten sıkıldım. Bütçe küçüldü deniliyor ama her yıl aynı film tekrar ediyor. Sezon başı bir yığın çöp tranfer yapılıyor, bu tranferlerin çoğu da 2. lig seviyesindeki oyuncular. Sonra Kasım ayı geliyor, bir çoğu gönderiyor. Ocak ayında yeni bir çöp transfer furyası başlıyor, onların da Nisan 'ı göreni pek az oluyor. Nisan ayında alınan bir kaç isimle sezon tamamlanıyor. Bütçe düşük edebiyatı yapılan bir yerde gelip giden bunca çöp transfer her halde babalarının hayrına gelip gitmiyordur. Uzun lafın kısası elinizdeki imkan kısıtlı ise ki bence büyük bir kulübün böyle bir lüksü yok, hele ülkeye basketbolu getiren kulüpseniz hiç yok. Lakin ille de bütçemiz az diyorsanız sayısal loto kuponu doldurur gibi rastgele transfer yapmayacaksınız. Bu sezon için ise gerçekçi olmakta fayda var, işimiz Ertuğrul Erdoğan'ın ilk yılında olduğu gibi diğer takımların kötü oynamasına kaldı. Bunun dışında kasım ayı geldiğinde kurulan şu takımın pota altının yol geçer hanı gibi olacağı aşikar. Böyle bir takım hakkında teknik yorum yapıp kendimizi yorduğumuza değmez.
Bütçe gayet düşük. 2-2.5 milyon dolar arasında bütçe. Şu kadroda hangi yabancı çöp allah aşkına.

Bost-Eray
Melo-Okben
Akoon-Göksenin-Canberk
Blackshear-Sadık
Kravish-Ege
Heyecanlandıran bir kadro bu bütçeler için.Özellikle Akoon eklemesi bana göre sınıf atlattı.6. yabancı Cl için şart gibi.O oyuncu da Poythress tarzı bir uzun olursa baya iyi olur.

Bütçe bu kadarsa NEF ne verdi de ismini koyduk?
Kulüp bir şey koymadı şube yönetime yük olmuyor diye sağda solda konuşuluyor. Sürpriz olmamış olması lazım.
şubenin gelirleri+nef de bir şeyler atmıştır. Soran olursa yenilmez armada derler sağda solda.
Bu sezon özelinde çok umutsuz değilim daha iyi bir Galatasaray görebiliriz gibi duruyor ama değil Yenilmez Armada aday adayı bir yapılanma bile değil benim için. Birkaç tık daha iyi bir Galatasaray görebiliriz geçen sezona göre ama seçim öncesi verilen vaatler yenilmez armada Eurolig vizyonu filan buralardan çok uzaktayız. Daha iyi bir yerden başlamamız gerektiğine inanıyordum bilhassa da bütçe olarak ama umarım üstüne koyarak devam ederiz. Şu anda bunun olabileceğine inanıyor muyum pek değil ama umarım olur ve ben yanılırım.

Akoon hiç izleyemedim neredeyse ama burada herkes sevindiğine göre az çok stilini de tahmin edebiliyorum. Belli ki savunmada ve hücumda sert atlet güçlü bir oyuncu. Çok az izleyebilmiştim sanırım ama hatırlamak güç tabii. Şimdi kadro konusunda biraz daha içimiz rahat oldu galiba forum olarak ? Çünkü savunmada kolay geçilmeyeceğiz gibi oyuncu bazında. Kadro için yetersiz ya da çöp diyen arkadaşları da anlıyorum biraz. Fakat tek tek bakacak olursak; Kravish geldiği ligde son sezona damga vurup müthiş istatistikler yakalayıp en iyi gelişme gösteren oyuncu olmuş sanırım, yani yeterli CV midir evet. Bost şampiyon olan takımın guardı, yeterli CV. Melo denen oyuncuyu FB dahi istemiş ve inanılmaz bir skorer deniyor, nasıl olduysa almışız, yeterli midir evet. Akoon zaten malum. Kerry için bir şey diyemem tanımıyorum. Yani tek tek baktığımızda çöp ya da kötü tercih diyeceğimiz bir oyuncu ben göremedim şahsen. Bunların yerine kimleri alabilirsin mesela, adı değişir ama profili pek oynamaz. Zaten bunların bir tık üstü Kalinic’lerin skalaya giriyor. Onlara da şimdilik bütçe zor.
Ancak asıl mevzu şimdi başlıyor. Çünkü bunları harmanlayıp oynatabilmek, ortaya güzel bir eser çıkarmak Ekrem hocaya kalıyor.

Yabancı transflerler için; kağıt üzerinde kötü bir transfer yok. Kendi liglerinde standart üstü performanslara sahip alınan 5 yabancı da. Bu istatistikler ne derece parkeye yansıyacak onu gelecek aylarda göreceğiz. Ama karalar bağlamak için somut bir sebep yok çünkü yapılan transferler, oyuncuların istatistiklerine bakarsak kötü değil. Öznel bir yorum değil direk nesnel bir açıklama bu. Görüntü bu şekilde. İnşallah sahaya daha da iyi şekilde yansır. Bu seneki keşke dediğim ve çok üzüldüğüm mevzu ise, Yiğit Arslan'ın takımdan ayrılması. Yapılmaması gerekiyordu.

Gün içerisinde K.Blackshear'da açıklanacak ve lig için kadro tamamlanmış olacak.
Şahsi kanaatim kadro baş altı(3-6 arası) olacak seviyede; Avrupa için belki bir uzun hamlesi daha gelebilir ama eldeki bütçenin de yaklaşık 3 Milyon Usd olduğunu duydum ki paranın tamamı NEF'ten geliyormuş.
Doğru söylüyorsun. Bonservisler filan Erden Timur'un cöbünden çıkıyormuş. Bence kulübünde para koyması lazımdı. Bütün tranferlerin parasini Nef karşılıyormuş. Eğer uzun hamlesi gelirse bence 4,5 olacak. Hem 4 hemde 5 oynayan biri lazım bence.

Çok şükür blackshear açıklandı ve son yabancımız dışında kadromuz oluştu. Yigit Arslanın kalmasını çok isterdim, o zaman net 3 veya 4 oluruz ligde diyebilirdim ama net bir 4.5 ( savunmacı, sert, agresif ) ile birlikte çok ama çok tehlikeli bir takım olacağız. 2015 karşıyakasına benzetiyorum özellikle yabancıları. Yerli rotasyonu biraz daha tecrübeli olsa farklı şeyler konuşuyor olurduk. Çok ümitli bir seneye başlıyorum kendi adıma. Ekrem hoca sadece ligde kalmaya odaklanıp kendi basketbolunu haklı olarak oturtamamıştı geçen sene. Bu sene iyi bir basketbol bekliyorum.