2023-2024 Kadınlar Basketbol Süper Ligi

Kayseri maçının uzatmaya gittiğini duyunca şaşırıp bir geri sarıp baktım.Sevgi Tonguç uzatmaya gitmeden bile kaybettirebilirmis.

Son 1dk Kayseri 96-90 öndeyken Sevgi'nin alabileceği ribaundları alamaması,96-94 iken tam sahada kolay şekilde topu kaybetmesi,üstüne 96-94 iken Kelsey Bone'a basket faul yapması ve takımın 96-97 geriye düşmesi.

Son 10 saniye iki takım için olanlar dahada saçma.Antalya'da Arzu Cuic'i bildiğin tutup yere indirmiş,Cuic 2de1 atmış,Antalya'nın hızlı hücumundada Cuic'in yaptığı çok net faul çalınmamış.
 
Çankaya'nın pota altında Pierre Louis diye bir pivot var.Her maç fark yaratıyor.Kalıplı oyuncu olduğundan savunulması zor oyuncu.Pota altına kendisine top indiğinde parmak hassasiyetide iyi olduğundan rahat bitiriyor.Üstüne orta mesafe şutlarıda gayet iyi sokuyor.Beşiktaş'ta ise Çinli uzunun yokluğunda Tijana Krivacevic her maç olduğu gibi basketbolumsu bir şeyler oynuyor.Maçın başında 9 dakikada 3'leyip kenara geldi.1 kez bile Louis'in karşısında faulsüz duramadı.Faul yapmadığı her hücumdada kolay basketler buldu Louis.Bu kadının bu ligde değil 5.yabancı 8.yabancı olarak bile işi yok.

Beşiktaş'taki sorunlardan birisi ise Lazic.Rotasyonun dar olmasıyla birlikte neredeyse hiç çıkmadan oyunda kalıp sıradan bir yerli oyuncu katkısı bile veremiyor.Bütün topları Dana Evans ve ondan sıra gelirsede Nogic kullanıyor.Zaman zaman sorumluluk alması lazım.Dana Evans çok iyi skorer o ayrı.Bulduğu isabetlerin çoğuda çemberden uzak isabetler.Fakat oyunun 1-2 oyuncuya kalması her zaman sıkıntı yaratır.Evans tam 6 kez potaya sırtı bile dönük olduğu halde faul almaya çalışıp garip top kayıpları yapıp hızlı hücumlar verdi rakibe.Çok normal yoruluyor çünkü.Hiç oyundan çıkarmadan tüm maçı götüremezsin aynı oyuncularla.
Son olarakta Beşiktaş'ın takım halinde savunmayla hiç ama hiç alakası yok.Zaten Evans-Lazic ikilisi sağlam kalamıyorlar savunmada.Rakip şut denesin,kaçırsın mantığıyla oynuyorlar.Topu yere vurabilen her oyuncu çok kolay pozisyon yaratıyor kendisine.
Çankaya'daki 2 temel sorundan birisi Fontaine'den çok az katkı almaları ve iyi yerli oyuncularının olmayışı.Tek iyi yerli oyuncusu arada dışarıdan isabet bulabilen Gülse Uğur.O da bugün ilk yarı 10 dk süre alıp 4 faul yaptı.

Beşiktaş'a tavsiyem Tijana'yı yollasınlar ve 1 tane fizikli 4 numara alsınlar.Çankaya ise Fontaine'den çıkıp 1 yabancı ile sezon ortasında düşebilecek yerli oyuncular kovalasın.Tkbl seviyesindeki yerliler ve 3 yabancı katkısı ile küme düşmenin en net adayları.
 
Bundan 2 hafta kadar önce youtubeda Kadınlarda Amerika Kıtası Şampiyonlar Ligi tarzı bir şey vardı.Paraguay takımındada eski Beşiktaş'lı Ilze Jakobsone vardı.Orada bile kötü oynuyordu.Neyse bizim ligimizden uzak olsun dedim.

Emlak Konut transfer etmiş kendisini.
 
Ligimizde Antalya Toroslar takımını çalıştıran bir kadın koç var.Geçen sezonda kendisinden bahsetmiştim ara ara.İsmi Selen Erdem.Gayette sezona iyi giriş yaptı,kendi seviyelerindede iyi basketbol oynuyorlar.Eurocup elemesinide geçtiler,Avrupada oynayacaklar.Tebrik ederim.

Fakat ligimizde keşke yerli kadın baş antrenörlerin sayısı artsa.Bir ara Tkbl'de Esmeral İstanbul Üniversitesi'ni çalıştırıyordu mesela.Sonrası ne oldu bilmiyorum.Tamam şu anda milli takım olarak kötü durumda olabiliriz,oyuncu yetiştirme konusunda sıkıntılarımız olabilir fakat çok değerli,kadın basketbolun efsaneleri veya değerleri diyebileceğimiz sporcular var.Neden hiçbiri takım çalıştırma düşüncesinde değil ? Herkesin mi farklı planı var ? Fırsat verilmiyor kısmına ise katılmıyorum.Selen hoca'ya Tkbl'de şans verildi.Geçen sezon Bursa'da şans verildi.Bu sezonda Antalya'da veriliyor.

Sizler gereken adımı atmıyorsunuz,bizler sürekli aynı isimleri farklı takımlar çalıştırırken görmek zorunda kalıyoruz.Kadın basketbol liginin değerleri olun.
 
Damiris Dantas'ı Wnba'e gitmeden önce Vera Cruz'dan beri biliyorum.4-5 oynar dışarıadan şutu vardır çok değerli oyuncu.Post up'ta topu alıp neden geriye çekilerek atış deneyip duruyor anlamıyorum.Kendi atışını zorlaştırıp duruyor.Halbuki post up'ta aldığında çembere yaklaşıp bitirebiliyor.

Öte yandan Ogm Ormanspor'da Katanic saatli bomba gibi.Her an bir hata yapacakmış gibi oynuyor.Yerli bir oyuncudan hiçbir farkı yok.

Son olarakta kesin olarak oynamayacak oyuncuyu maç kadrosunda göstermeniz hiçbir işe yaramıyor.Maç kadrosunu zaten 1 saat önceden paylasıyorsunuz.Oyuncu ısınmaya çıkmadığında zaten rakibin oynamayacağını görüyor.

Şu alakasız işi bir türlü bırakamıyorsunuz.

Edit : Cansu Köksal bugün 7-8 sene öncesine döndü,doğru zamanda zor şutlar sokup durdu.Şutör her zaman şutördür dedirtiyor bugünkü maçta.
 
Son düzenleme:
TKBL maçında Botaş Gelişim takımında Elif Nur Ayhan ile Işık Su Güven toplam 26 da 4 şut attılar.

Kaçırdıkları şutların çoğu pozisyon geldiğinde bomboş attıkları şutlar.Diğerleri ise zorlama el üstü saçma sapan denemeler.Ya insan bir noktadan sonra ben şut sokamıyorum 2 adım drive edeyim der,başka bir şey yapayım der yok arkadaş.Kaldırıp şutu yolla,kaldırıp şutu yolla.

Botaş Gelişim'de Tkbl'nin en iyi yabancı kısası Taylor Edwards olmasa Rana Uçar-Nisa Yalçın'ın yokluğunda bugünü geçtim herhangi bir takımdan 35-40 sayı gibi ezici farklar yer.İnsan bu kadar tembel basketbol oynamaz.

Yani tam bunu yazarken Elif Nur Ayhan şimdide serbest atısları tuğla atar gibi attı.Bu kadar kötü olamazsınız ya.
 
Son düzenleme:
Chicago'dada çok beğenirdim.Alanna Smith yapabildikleri açısından çok değerli bir uzun.Bir uzundan ne yapmasını istiyorsan hepsini yapıyor.5 numara oynayabiliyor.Dışarıdan şutu var,el üstü bile sokabiliyor.Topla içeri drive edebiliyor.Ribaundu alıp tüm sahayı geçebiliyor.Oynadığı takım sıkıntılı.Bence çok daha iyisini hakediyor.
 
Son çeyreğin ortasında Emlak Konut lehine 3 atış verilmesi konusunda Bjk haklı olabilir çünkü bir kere 2 hakem devam etmiş diğeri görmeden yerde sakatlık geçiren oyuncu görüp faul çalıyor ezbere.Faul doğru olsa bile çalış şekli yanlış.

Ekran görüntüsünü attığım bu pozisyon ise 84-84 iken 1 sn kala Çinli pivotun faul hakkıda yokken arkadan sarılarak yaptığı anlamsızca bir faul.İşaretlediğim hakem direkt sportmenlik dışını gösteriyor.Diğer hakemle konuşuyorlar ediyorlar anlamsız şekilde normal faule çeviriyorlar.

Aziz Akkaya ise bu faulün neyine itiraz ediyor ? Bu yapılan faul acemiliğin en üst noktası artık.

Son olarakta her zaman diyorum böyle bir kadro planlaması olmaz.40 dk oynayan yabancıların var.Melek Uzunoğlu sende lütfen birazcık üzül bari ya.Ben nasıl Tijana gibi hiçbir artısı olmayan üstelik bu kadar yavaş oyuncuyu bile kesemiyorum diye üzül ya.Bu kadar bir oyuncu geriye gitmez.

 
Alperi Onar'ı çok beğeniyorum.Soğukkanlılığı,pozisyonları bitirişleri,oyun görüşü,üstüne savunmadaki baskısı gerçekten çok değerli bir yerli oyuncu.

Tilbe'yi ise bilhassa savunmada hiç ama hiç beğenmiyorum.Hiçbir şey yapmıyor savunmada.Hiçbir şey.
 
Burada da ben kötü polis olacağım. Şayet Hartley fiziksel olarak fecaat halde değilse McCowan'ın yerli olduğu, Smith'in ciddi fundemental eksiği olsa da büyük potansiyel şeklinde yorumlanabileceği ortamda finale kalıp finalde de en azından iç saha maçlarını kazanabilmek adına zar atmak Milos Paden'den beklentim olur. Şubat'tan itibaren yarı sahada kayda değer setler izleyebilmemiz lazım.
 
Burada da ben kötü polis olacağım. Şayet Hartley fiziksel olarak fecaat halde değilse McCowan'ın yerli olduğu, Smith'in ciddi fundemental eksiği olsa da büyük potansiyel şeklinde yorumlanabileceği ortamda finale kalıp finalde de en azından iç saha maçlarını kazanabilmek adına zar atmak Milos Paden'den beklentim olur. Şubat'tan itibaren yarı sahada kayda değer setler izleyebilmemiz lazım.
Emma Meesman ve Kayla Mcbride ne diyecek bakalım bu işe. İnşallah son maçtaki gibi konuşmazlar.
 

Üst