2023-24 Trendyol Süper Lig (Futbol)

Benim idrak edemediğim bazı noktalar var ligde bu sezon.
1- Bu ligdeki takımlar gerçekten tamamen çöp mü yoksa Fener ve Galatasaray haddinden çok fazla mı mükemmel ?
2- Bu Fener madem bu sezon süper güç, herkesi tokatlıyor goller atıp ve Galatasaray iyi değil ; yahu o zaman bunlar bize Kadıköy'de kendi seyircisinin önünde kazanmayı bırak, gol atmayı da bırak, nasıl ŞUT bile çekemediler ? Ve sezonu çok da iyi geçirmeyen ya da en azından geçen sezona göre bir tık aşağıda seyreden Galatasaray'a karşı neden pozisyona dahi giremiyorlar ama sonraki maçta kaldıkları yerden ezbere adisyon 3-4-5 sallamaya devam ediyorlar diğer kulüplere ? Ve bu nasıl tesadüftür ki bu adamların yenildiği tek takım düşmanları olan Trabzonspor.
Trabzon maçında becao-djiku-fred sakatlardı ve oynamadıkları ilk maçtı.
Sizin maçta Fred cezalıydı artı İsmail hocanın sizden bir çekincesi var, size karşı nedense korkak oynatıyor.
 
Görüldüğü üzere büyük dayı ustanın yaptığı gibi elinle gol ikram etmezsen Anadolu takımlarının bu 2 takıma gol atabilmesi çok güç. Az hedefi olanlar da ne kadar mücadele etseler de bu 2 takım öyle böyle 1 gol çıkartıyor. Fener bugün penaltı gibi %99'luk gol şansı ikram etmediği için kalesini gole kapatabildi. Evet uzun marator ligleri genelde çok atan değil az yiyen önde kapatır ama yediğin golün kalitesi de şampiyonluğun gidişatını belirler. Bugün Antep Maxim'le 30 metreden de golü atabilirdi ama en azından 9 metreden kaleciyle karşı karşıya bir penaltıyla ödüllendirilmedikleri için Livakovic'in çıkartabileceği şutlara tamah ettiler.

2 takımla ligin geri kalanının kalite farkına bakarsak şampiyonu kim daha kaliteliden ziyade kim daha enayi belirleyecek gibi görünüyor. İşin hücum tarafında bu konudaki ünümüzü zaten tüm Avrupa'ya gösterdik, savunmada da basketçi gibi elimizi kolumuzu durduramazsak sondan önceki hafta Metin Öztürk başkanlığında stadımıza şampiyon gelecek ezeli rakibimizi alkışlarla ağırlama kampanyalarına maruz kalırız.
 
arkadaslar bir sey dicem az önce haber gördüm Lyon Ismail Yüksek icin 8 Milyon arti bonus teklif etmis.

Son zamanlarda Fenerin fazla para etmicek oyunculari yüksek bonservisle satmasi bence legal bir durumdan ibaret degi.
Bana göre Ali Koc ya menajere parayi yediriyor, ya bonservis bedelini oldugundan yüksek gösteriyor yada kendi koc ailesinin iliskilerini kullanarak bir oyun icerisinde.

Szalai 12,5 milyon euro
Bruma 6.5 milyon euro
Rossi. 6 milyon euro
altay 5 milyon euro
berisha 4 milyon euro
 
bizim kaybettigimiz puanlar hep deplasmanda. Hatay, Sivas, Fener.

Hatay ve Sivas maclarindada gayet iyi oynadik ve yenebilecegimiz maclardi onlari alsaydik Fenerin önündeydik
 
Başakşehir 80 dakika boyunca başaramadığı halde inat edip geriden pas yaparak çıkmayı deneyip durdu ve gol yemek için herşeyi yaptı. Bitime 10 dakika kala maçta 45 dakika 10 kişi oynamasına rağmen, maç disiplininden kopup uzun topa dönünce maç hızlandı ve ileride kaybettiği top gelip penaltı olunca maçı kaybettiler :D
 
Başakşehir 80 dakika boyunca başaramadığı halde inat edip geriden pas yaparak çıkmayı deneyip durdu ve gol yemek için herşeyi yaptı. Bitime 10 dakika kala maçta 45 dakika 10 kişi oynamasına rağmen, maç disiplininden kopup uzun topa dönünce maç hızlandı ve ileride kaybettiği top gelip penaltı olunca maçı kaybettiler :D
kenarda Josef, Aleksic, Serdar Gürler var. Oyuncu degisikli yapmadi :)

Normalde insan oyun sogusun zaman gecsin diye oyuncu degisikligi yapar
 

Üst