#35 Bahar Çağlar

Bahar bu fizikle üst düzeyde 4 numarada oynayamıyor çok ince kalıyor boyuda zaten çok uzun değil, bir de güçsüz olunca pota altında çok eziliyor ;)
 
Kendisi ile ilgili bir bilgi var mı acaba?
Çok iyi gidiyorduk be Bahar, en kısa zamanda kaldığın yerden diyelim. Zira, Kosice maçında sahayı o uzunlara dar ediyordun.
 
Kendi evinde de tedavisine devam ediyor. Bu seneki formunun o da farkında ve bu istikrarı bozmak istemiyor.

İnşallah yetişecek Hatay deplasmanına.

attachment.php
 

Ekli dosyalar

  • CYhx1Z5WsAATqX6.jpg
    CYhx1Z5WsAATqX6.jpg
    11.8 KB · Görüntüleme: 19
  • 2016-01-16.jpg
    2016-01-16.jpg
    19.9 KB · Görüntüleme: 94
Bahar Çağlar dün son periyotta hücumda 1 kişi eksik bıraktı takımı, artık bir üst seviyeye çıkarması gerek oyununu, şut atmaktan korkma artık, ondan beklenenin çok altında yıllardır...
 
Bahar dün iyi miydi? Yeterince değil.
Peki Bahar sezon başından beri iyi miydi? Sakatlanana kadar en formda oyuncumuzdu.

Peki sezon başından beri sakatlanana kadar en formda oyuncumuza olumlu yorumlar gelmezken, beklenenin altında kaldığı bir maçta olumsuz yorum gelmesi adil midir? Kesinlikle değildir.

Benim gözümde Bahar hiç yeterli olmadı, ben onun Nevriye, Işıl, Birsel, Esmeral seviyesine çıkmasını bekliyorum, o yetenekte bir oyuncu, ama o seviyeye hiç yaklaşmadı, her yıl fb'yle adı geçiyor burda kimse aman gitmesin yazmıyor, buda bekleneni veremediği için...
 
Bahar genel olarak iyi oynuyor evet, Ekrem Memnun'un onu 3 numara oynatması Bahar'a yaradı eyvallah ama bize yaramadı ve hücumu genelde kitliyor, bence dış şutu hiç olmayan bir 3 numarayla oynamak sistemi kitliyor hücumda elinizde tek yaratıcı kısa olunca. Bahar'ın 20 sayı attığı maçta da söyledim aynısını, hele milli takımda Abd'li delici bir oyuncu da olmayınca koca maçta 3-4 tane 3'lük denediğimiz maçlar vardı, o yüzden orada başka etkili bir kısa olsa Ekaterinburg'u deplasmanda da olsa elemiştik derdim.
 
Bence haksizlik ediliyor Bahar'a. Kendisi 3 numara oynayacak bazi ozellikleri barindirmiyor ama kendisi de orada oynamak için can atiyor degildir herhalde. Dis sutu olmadigi dogru fakat orta mesafesi en keskin yerli oyuncuya donustu neredeyse, çizgiden yuksek posttan affetmiyor. Bahar'in 3 numaradaki eksikligi kesinlikle sutu degil, biz yillarca Saziye'den uçluk bekledik, final 8'te Sebnem bile o kritik ana kadar 0 isabetle oynuyordu 5 maç boyunca. Bahar'in asil eksikligi boyu ve cussesiyle kadin basketbolunda 3 numara için yeterince delici olmamasi ve pas becerisinin eksik olmasi. Yoksa sut, pozisyonu okuma ve bosa kaçma hatta eslestigi kisalara uyguladigi savunma bakimindan aldigi mesafe muazzam. Takimda baska 3 numara olup da Bahar orada oynasa kendisine iyi takima zarar derdim ama bu durumda asil takima iyi (tum tikanikliga ragmen) kendisine de belirsiz bir etkisi oldu zira 4 numarada bu siçramayi yapar miydi yapmaz miydi bilemiyorum. Yine de Nuria'nin donusuyle Bahar'i 3 numarada daha az kullanip oraya Loyd'u monte edebiliriz diye dusunuyorum (bu kez de 3 numara çok uzundan çok kisaya evrilecek ama çozumu kadro dahilinde yok).
 
Gelmesini çok istemiştim takıma. 8 senedir burada ve en verimli olduğu dönemlerde aynı Ekrem hoca gibi gitmesi için elimizden geleni yaptık.

Yolun açık olsun Bahar, umarım basketbola değer verip ilgi gösteren insanlar şubede söz sahibi olunca geri dönersin.
 
En iyi zamanında ayrılması bizim adımıza kötü oldu. Yerini doldurmak pek mümkün değil... Yolun açık olsun.
 
Tam "olmuştu!" Artık hazır oyuncuydu. 3 numarada da oynamaya başlamıştı. En verimli olduğu döneme girdi diye sevinirken kaybettik.... Yazık... Kısa bir aradan sonra dönmesi dileğiyle yolun açık olsun Bahar....
 

Üst