#4 Zoran Erceg

Erceg'i Madrid'in istediğini Ataman söylemişti ki gayet de normal. Sezon başından Ocak ayına kadar muazzam oynadı ama Ocak ayından itibaren baya baya düşüşe geçti. Sakatlık mı etkiledi bilmiyorum ama toparlanması lazım.
 
Savunmasıyla çıldırttığı maçlar olduğu gibi böyle inanılmaz performanslar ortaya koyduğu maçlar da oluyor. Bugün muazzam oynadı. 29 sayı. Nerdeyse tüm sayılarımızın üçte biri.
 
Maçtan önceki maç yazımda da yazmıştım. Tam olarak nasıl yazdım hatırlamıyorum ama Erceg Maccabi'deki eşleşeceği oyunculardan daha iyi bir oyuncu bu yüzden de Maccabi daha sorun ediyordu Erceg'i nasıl tutacağını. Nitekim maç da öyle oldu. Eşleşmelerin hepsinde de Erceg avantajlı çıktı. Rendl faul problemine girince Devın sık sık 4'e geçti o anlar da dışa savrulması Sofo'ya yarayacağından çok savrulmadan onu kontrol etmeye çalıştı. Takımın o anlamda dış savunmacılarının iyi olmaması sıkıntımızı arttırdı. Micov oynasaydı farklı olabilirdi bu yüzden.

Gene de beni utandırmadı 3.periyotun ortasından itibaren savunma sertliğini de yükseltti hücum da sorumluluğunu da arttırdı. %90'larda serbest atış atan biri olarak maç sonunda kaçırdığı o 2 atışa ise hala inanamıyorum:(
 
Erceg 30 sayı da atar 40 sayı da! Biz yine 3-5 sayı farkla Real e Maccabi ye yeniliriz ve sorumlu bazen hakem olur başka zaman koçun formsuzluğu, topun bizi sevmeyişi, böyle uzar gider. Dünkü maçın ardından maçta öne çıkanlar; düşen topu almak yerine pota altına eğilerek Randle a alan açan, blok basarım ayıp olur diye geri basan, turnikeye giden kısaya paralel yol alan, kendinden 15cm kısa adamlardan göstere göstere blok yiyen Erceg ve nasıl oyun kurduğu ve savunması gözler önünde olan Ender ise ben başka maç izledim diye düşünüyorum.

Erceg in tek takdir edilesi yönü bence 36 dakika süre alıp maç sonunda diri kalışı, onu da efor sarf etmeyişi sayesinde yapıyor zaten. O maç oraya bu adamlar burnunun ucundaki topları alamazken kendini paralayan Carter, Young, Sinan sayesinde geldi ama maç sonlarında inatla çıkarılmayınca saçmalayan Carter a laf edilip Erceg baş tacı edilince bu adamın neden hala takımda olduğu belli oluyor.
 
20 değil 120 sayı da atsa bu adam bu süreleri aldıkça mağlubiyet kaçınılmaz. Yediğimiz sayıların çoğunda imzası var her maç. Rakibe elini bile kaldırmayan adama tahammül edemiyorum ben. Dün de hiç iyi değildi bana göre. Sadece üçlük atmakla olsa, onu da yüksek yüzdeyle atacak da ohoo. Bir de bunun için Carlos'u harcamaya kalkanlar var. Seneye olmaz inşallah.
 
Oda sakat olsaydı maçı kazanmıştık.Arroyo,Micov,Erceg gibi bu seviyelerde büyük sıkıntı yaratacak 3 savunma zaaflı oyuncumuz var maalesef.Attığı sayılardan çok,tuttuğu adamların attığı sayılara,ribaundlara ve asistlerine bakmak lazım.
 
Benim artık Ercegle ilgili fikrim net bu paraya oynamamalı. Yüksek hedefi olan takımın oyuncusu olamaz. İyi oynasa da savunma da isteksiz bi tek hani alamadığı ribaund için yere atladı ya öyle olsa elinden geleni yapsa eyvallah çaba da göstermiyor erceg savunmada. Kalacaksa iyi bir takimda 20 dk rotasyonda ikinci 4 numara olmali ama o da bunu kabullenmiyor surati düşüyor morali bozuluyor falan mental olarak sıkıntı yaşıyor. Daha öncede cok yazildi cizildi erceg uzun süre oynarsa faydali oluyor o da eksik oluyor zaten. Ben ercegi seven biri olarak yüksek bir hedefimiz olacaksa bunun ercegle olmayacagi fikrindeyim.
 
Bizden ayrılsa şu paranın 5 de 1 ini iki sene üst üste alsın basketbol izlemeyi bırakırım. Avrupa üzerindeki hiç bir 4 numara bu kadar yumuşak olamaz.İnsan bare Göstermelik uzatır elini.
 

Üst